Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Rom er så absolut ikke længere en drik, man kun forbinder med rom og cola.

 

Sorter resultater:

Plantation Rum XO 20th Anniversary

Efter endt lagring i troperne har Plantation XO lagret på små cognacfade hos cognachuset Pierre Ferrand på Château de Bonbonnet. Plantation XO er en Barbados rom, der stilmæssigt rammer de fleste romdrikkere lige i hjertekulen.

I duften finder man vanilje, tørrede og tropiske frugter, kokos, banan, toffee, og en anelse brændt fad, mens smagen byder på stor sødme, hvor hele tungen dækkes med vanilje, banan og kokos. Som sødmen aftager, kommer der lidt moden frugt og eg, som klinger ud i en enormt blød og vedvarende finish.

70 cl - 40% Alkohol.

399,00 DKK 499,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Foursquare Exceptional Cask Selection 2009

Cask type: Ex-bourbon

Cask aging: 12 years

Distillation: Pot & Column Blend

Released: April 2021

719,00 DKK

Bàvaro Black - Ultra Premium rom 

Bàvaro Black er en dominikansk rom, hvor fadene er brændt på indersiden, så den får lidt mere farve og nuancer af krydderi, vanilje og brændte mandler. Rommen har lagret op til 12 år i brugte, amerikanske bourbon-fade. Super dejlig rom, som har taget vores kunder med storm!

1 flaske indeholder 70 cl. - 38% Alkohol

329,00 DKK 349,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Doorly's Fine Old 14 YO Barbados rum

Rom er blevet produceret på Barbados i mere end 300 år og Martin Doorly stiftede rombrandet Doorlys i de tidlige 1920'ere. I 1992 blev Martin Doorly Rum købt af RL SEALE.

Doorl'ys blandes og lagres på Foursquare på Barbados. Foursquare blev totalrenoveret i 1995 og fremstår i dag som en blanding mellem historien og den nye teknologi og romproduktionen på stedet er nu blevet erklæret 100% miljørigtig.

I overensstemmelse med god Barbados-tradition, er der ikke tilsat sukker for at søde rommen. Destillationsmetoden med både pot stil og kolonne samt lagringen sikrer rommens naturlige sødme og fylde.

En fremragende rom fra Doorly's! Doorly's 14 års er overvejende blevet lagret i ex-bourbon fade men også i ex-Madeira fade, hvilket giver en mærkbar sødme. Doorly's 14 YO Barbados Rum er elsket for sine vanilje-, rancio-, orange- og bærsmagsnoter.

Duften udviser dybe aromaer af eksotiske frugter og engelsk toffee med en fin ingefærnote. Smagen er rig med noter af  vanilje, lidt rancio og friskpresset appelsinsaft, mens eftersmagen er præget af kanel og toasted eg.
 

"Really delicious rum. Aromas of vanilla, caramel, fig and banana. Vanilla and toffee on the palate with a lovely fruity note - I could see why orange was in the flaviar tasting notes."

1 flaske indeholder 70 cl - 48% Alkohol

549,00 DKK 699,00 DKK (spar 150,00 DKK)

Ron Millonario Solera 15 år Reserva Especial 40%

Ja, hvem husker ikke ?den rom i basten? tilbage i år 2000 hvor Ron Z. første gang landede i Danmark? Og som siden har trukket danskerne til rom i en grad alle har været overrasket over.
I Peru findes en rom der ligner den gl. version af Ron Z. Det er Ron Millonario - en Solera på 15 år.
Som altid er smagen på rommen som den skal være når MAC Y fører den i marken. Sammenlignet med Ron Z. - og det føles helt naturligt at gøre det - ja, der står denne rom distancen klart.

Søren Nørgaard: "Uha, her er vist tale om en timing der vil går over i firma analerne. Det handler om at være på rette sted til rette tid. Og det kan man vist sige om Ron Millonario. Vi har oplevet at det europæiske marked er blevet lagt på is af firmaet bag Ron Zacapa Centenario - og det er jo en katastrofe for alle os der elsker rom. Men massiv parallel import ind i Europa og imellem landene - har fået producenterne til at miste tålmodigheden. Vi er ude i mørket - på ukendt tid! Naturligvis har vi håbet på at vi fik Ron Millonario til Danmark før julen, og da skrækscenariet om en jul uden Ron Z. stod klart for os - så pressede vi projektet med Fabio maksimalt! Og heldigvis er Fabio ikke endnu en af de skøre romere, men en ydeste effektiv herre. Så det danske marked bliver det første europæiske marked der kan præsentere Ron Millonario. Den vil være i de første butikker fra fredag 8. december 2006. Hvis du vil være sikker på at din vinhandler har denne rom på hylden til julen og nytåret, så er det nu du ringer!"

"Det er helt urimeligt at sammenligne rom fra Guatemala og Peru, men jeg forstår godt at det er der mange der vil gøre. Så det har vi naturligvis også, og vi startede jo vores eftersøgning med det fortsæt at finde rom på højde med vores rom best seller - Ron Zacapa Centenario! Og det er lykkedes. Jeg tror de færreste kan skelne duften fra de 2 rom, mens Millonario har en større brede fra det krydrede til det søde - end Ron Z. som mere holder sig til de søde nuancer. Eftersmagen er helt klart længere hos Millonario, hvor krydderier forlænger smagen, mens Ron Z. klinger sødt af! Det er som at vælge mellem sine børn - men i øjeblikket er det ene barn jo ude rejst. Jeg kan kun give Ron Millonario min bedste anbefaling!" slutter Søren.

Her er så vores smagsnoter, vi har svært ved at skjule begejstringen:

Næse: Brun farin, brændte mandler, vanille, fad, rosin og mørk chokolade.

Smag: Formfuldendt rom sødme, nuanceret og afvekslende. Krydderier, karamelliseret sukker i flot balance. Denne rom får du lyst til at drikke mere af.

Eftersmag: Lang eftersmag, masser af søde og krydrede nuancer. Behagelig afrundet og kompleks. En dram til luksus og fornøjelse.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

399,00 DKK 449,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Plantation Rum - Gran Anejo. Guatemala & Belize er en mørk rom når det er allerbedst, destilleret traditionelt på melasse og lagret på en kombination af nye bourbon og gamle cognacfade. Farven er smuk gylden med mørke refleksioner af rav. Duften er fyldt med vanilje, kokosnød, og blødt sødmefuldt egetræ, kaffe, kardemomme og lakrids. Smagen er simpelthen det bedste. Rund, blød og elegant. Vaniljetonerne forener sig lækkert med muskatnød og blødt krydret egetræ. 

En kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 43 % Alkohol

Plantation Rum serien udtrykker en unik og bred serie af gamle kvalitets rom fra Caribien. De enkelte rom udtrykker individuel karakter, unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien de oprinder fra.
De traditionelle destillations metoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage. Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rom, hvorimod Kolonne Destillation skaber lette, elegante og saftige rom. 

Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses og sukkerrørs juicen udvindes. Denne sukkerrørs juice varmes forsigtigt op og bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag.

Den færdig fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillations apparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chairman's Reserve Original - St. Lucia

Chairman's Reserve er en blanding af dobbeltdestilleret rom fra "Pot Still" fra den smukke ø St. Lucia. En værdig vinder af en guldmedalje og 'Best in Class' -prisen til den internationale vin & spiritus konkurrence i 2008. Smagen har søde honningnoter, med krydret vanilje. Rommen har en lang og fornøjelig finish.

I 1972 gik de to eneste destillerier på St. Lucia-øen sammen om at lave Saint Lucia Distillers og siden er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste
rom. Destilleriet er beliggende i Roseau-dalen, hvor de laver alt fra Superpremium rom til Cremelikører lavet på rom.

St. Lucia Distillers har STOR SUCCES og da de i sommeren 2013 talte deres præmier op, så havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres
fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet:  fire romtrofæer,  fem dobbeltguld og  79 guldmedaljer.

Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia tilbage med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev
rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration rom. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen, hvorfor sidstnævnte stoppede i 1962. Siden har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere ha vil følge.

Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. På St. Lucia varer fermenteringen mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én  kolonnekedel. Rommen ændrer profil afhængig af hvilke kedler, der bruges.

St. Lucia Distillers lagrer deres rom på egetræsfade, af amerikansk hvid eg af 200 liters størrelsen, og som der tidligere har været lagret amerikansk whisky på. De Rom, der produceres i mindre mængder – det vil sige de mere eksklusive romtyper – lagres også på portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, sker modningen med en hastighed, der er op mod noget, der ligner 2 ½ gang hurtigere end, hvad der er tilfældet her i Europa. Dette skyldes den højere temperatur og luftfugtighed. Rom med en alder over 10 år  er derfor ofte meget træede og tanninholdige, derfor blender man på St. Lucia - næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.

En kasse indeholder 6  flasker - 70 cl. 40% Alkohol.

229,00 DKK 259,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Legendario Añejo Blanco White Rom Cuba

Legendario Anejo Blanco er en perfekt Legendario rom. Aromaen er domineret af vanilje og friske tropiske frugter. Smagen af Legendario Anejo Blanco præsenterer sig levende og komfortabel. 

Legendario Anejo Blanco rom er en harmonisk rom, der passer perfekt til at drikke ren, eller at blande i cocktails eller drinks. 

En flaske indeholder 70 cl - 40 % alkohol.

180,00 DKK 195,00 DKK (spar 15,00 DKK)

Plantation 3 Stars rum er en blanding af rom fra Jamaica, Barbados og Trinidad. Heraf har nogle fået op til 12 års fadlagring og er efterfølgende blevet filtreret gennem kul, hvilket trækker det meste farve ud af rommen. En super flot rom som er klar med et gyldent skær. I duften er der en let citrusfrugt og mango med noter af vanilje.Smagen byder på en krydret smagsnuance af sukkerrør og vanilje støtter en meget fyldig og ren smag. Denne rom er meget alsidig når den optræder som ingrediens i cocktails. Den giver elegance og renhed i en Daiquiri, men fylde og sødme i en Mojito.

En kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 41,2% Alkohol

Plantation Rum serien udtrykker en unik og bred serie af gamle kvalitets rom fra Caribien. De enkelte rom udtrykker individuel karakter, unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien de oprinder fra.
De traditionelle destillations metoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage. Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rom, hvorimod Kolonne Destillation skaber lette, elegante og saftige rom. 

Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses og sukkerrørs juicen udvindes. Denne sukkerrørs juice varmes forsigtigt op bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag.

Den færdig fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillations apparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Esclavo XO Solera - Fineste Solera rom 23 års

 

Rom Esclavo XO er en spansk 23 års Solera rom, produceret i den Dominikanske Republik.

Rommen er sød og blød med smag af vanilje, karamel, honning og kanel, der afsluttes af en lang og krydret eftersmag. De ekstra procenter giver en ekstra power til smagen, der udfolder nuancerne på smukkeste vis. Sælges i fin gave æske.

En flaske indeholder 70 cl. - 42% Alkohol.


Ron Esclavo XO er nr. 3 i rom serien, der er produceret i den Dominikanske Republik. Esclavo betyder slave på spansk og er navngivet for at hylde de mennesker der har betalt den højeste pris for at vi i dag kan nyde denne fantastiske drik.

499,00 DKK 549,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Esclavo 15 Års - Fineste Solera Rom fra Den Dominikanske Republik

Fineste Sloera Rom 15 års, fra Den Dominikanske Republik. Esclavo betyder slave på spansk og er navngivet for at hylde de mennesker der har betalt den højeste pris for at vi i dag kan nyde denne fantastiske drik. Rommen har en flot mørk rav farve. Den er sød og blød med smag af vanilje, karamel, honning og kanel med en lang og mild krydret eftersmag. Leveres i fin gaveæske.

En kasse indeholder 6 flasker. 70 cl. - 38 % Alkohol.

399,00 DKK 449,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Pineapple Rom Projektet er skabt ud fra historisk nysgerrighed og er endt med at blive et yderst velsmagende resultat. Kort fortalt er Plantations nye Pineapple Rum et blend af hvid og mørk rom, som henholdsvis er blevet destilleret med ananasskræl og lagt i blød (infusion) i mørk rom. Til slut "vies" det hele på fade i flere måneder.

Plantation Pineapple beskrives bedst som en herlig aromafyldt rom fyldt med noter af saftig ananas, citrus, sprød sukkersødme og lækre krydderier.Nyd den som en klassisk ren rom eller i sommerens bedste cocktails.

En kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 40 % Alkohol.

299,00 DKK 339,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Chairman's Reserve Spiced Rum Saint Lucia er fra * kvalitets rom-destilleri, der har høstet masser af internationale medaljer og er sågar blevet kåret til verdens bedste romdestilleri. St. Lucia rom er så ren som det næsten er muligt. Ud over lidt karamel for farvens skyld tilsættes intet andet. Ingen sukker, likør, brandy, sherry eller andre svinkeærinder. St. Lucia Rum Chairmans Reserve Spiced er fremstillet som den almindelige Chairmans Reserve, men krydret med lokale krydderier og frugt deriblandt kanel, nelliker, muskat, vanilje, kokos,
lemon, appelsin og det lokale afrodisium, bois bande.

Vi anbefaler at nyde rommen med is eller mixet med tranebærjuice eller ingefærdrik.

Flasken indeholder 70 cl. - 40 % alkohol.

I 1972 gik de to eneste destillerier på St. Lucia-øen sammen om at lave Saint Lucia Distillers og siden er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste
rom. Destilleriet er beliggende i Roseau-dalen, hvor de laver alt fra Superpremium rom til Cremelikører lavet på rom.

St. Lucia Distillers har STOR SUCCES og da de i sommeren 2013 talte deres præmier op, så havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres
fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet: * fire romtrofæer, * fem dobbeltguld og * 79 guldmedaljer.

Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia tilbage med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev
rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration rom. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen, hvorfor sidstnævnte stoppede i 1962. Siden har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere ha vil følge.

Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. På St. Lucia varer fermenteringen mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én  kolonnekedel. Rommen ændrer profil afhængig af hvilke kedler, der bruges.

St. Lucia Distillers lagrer deres rom på egetræsfade, af amerikansk hvid eg af 200 liters størrelsen, og som der tidligere har været lagret amerikansk whisky på. De Rom, der produceres i mindre mængder – det vil sige de mere eksklusive romtyper – lagres også på portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, sker modningen med en hastighed, der er op mod noget, der ligner 2 ½ gang hurtigere end, hvad der er tilfældet her i Europa. Dette skyldes den højere temperatur og luftfugtighed. Rom med en alder over 10 år  er derfor ofte meget træede og tanninholdige, derfor blender man på St. Lucia - næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.

1 kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 40% Alkohol

 

 

 

249,00 DKK 279,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chairman's Reserve, The Forgotten Casks - St. Lucia

The Forgotten Casks er produceret i et begrænset antal, blandet af fade der blev gemt efter branden der beskadigede destilleriet i 2007. Branden ødelagde administrationen og blandingsanlægget, men heldigvis overledede mange af fadene...

St. Lucia Distillers har STOR SUCCES og da de i sommeren 2013 talte deres præmier op, så havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres
fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet:  fire romtrofæer,  fem dobbeltguld og  79 guldmedaljer. Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia tilbage med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration rom. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen, hvorfor sidstnævnte stoppede i 1962. Siden har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere ha vil følge.

Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. På St. Lucia varer fermenteringen mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én  kolonnekedel. Rommen ændrer profil afhængig af hvilke kedler, der bruges.

St. Lucia Distillers lagrer deres rom på egetræsfade, af amerikansk hvid eg af 200 liters størrelsen, og som der tidligere har været lagret amerikansk whisky på. De Rom, der produceres i mindre mængder – det vil sige de mere eksklusive romtyper – lagres også på portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, sker modningen med en hastighed, der er op mod noget, der ligner 2 ½ gang hurtigere end, hvad der er tilfældet her i Europa. Dette skyldes den højere temperatur og luftfugtighed. Rom med en alder over 10 år  er derfor ofte meget træede og tanninholdige, derfor blender man på St. Lucia - næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.

En kasse indeholder 6  flasker - 70 cl.  40 % Alkohol.

399,00 DKK 429,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chairman's Reserve, 1931 - St. Lucia

Chairman's Reserve 1931 rom fra St. Lucia Distillers er en hyldest til romfilosofien og håndværket etableret af Denis Barnard. Dette flagskibsprodukt er et blend af kolonnedestilleret rom (Coffey still) og tre kobber-destillationsapparater, som derefter er lagret i bourbonfade fra 7 til 12 år. 90% af blendet er af traditionel melasse rom, mens 10% er af sukkerrørsjuice (agricole rom) fra sukkerrør dyrket ved St. Lucia Distillers selv. Næse: rosiner, ristet egetræ, læder, krydderier og tobak. Smag: rosiner med en lille note af karamel og blød egetræ i ganen. En fin kompleks afslutning, først de søde rosiner, så tør og tannisk fra egetræet samt en fin aromatisk sødme, som balancerer den totale smagsoplevelse.

St. Lucia Distillers har STOR SUCCES og da de i sommeren 2013 talte deres præmier op, så havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres
fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet:  fire romtrofæer,  fem dobbeltguld og  79 guldmedaljer. Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia tilbage med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration rom. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen, hvorfor sidstnævnte stoppede i 1962. Siden har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere ha vil følge.

Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. På St. Lucia varer fermenteringen mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én  kolonnekedel. Rommen ændrer profil afhængig af hvilke kedler, der bruges.

St. Lucia Distillers lagrer deres rom på egetræsfade, af amerikansk hvid eg af 200 liters størrelsen, og som der tidligere har været lagret amerikansk whisky på. De Rom, der produceres i mindre mængder – det vil sige de mere eksklusive romtyper – lagres også på portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, sker modningen med en hastighed, der er op mod noget, der ligner 2 ½ gang hurtigere end, hvad der er tilfældet her i Europa. Dette skyldes den højere temperatur og luftfugtighed. Rom med en alder over 10 år  er derfor ofte meget træede og tanninholdige, derfor blender man på St. Lucia - næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.

En kasse indeholder 6  flasker - 70 cl. 40% Alkohol.

649,00 DKK 749,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Chairman's Reserve White - St. Lucia

Lækker hvid rom, som er fedmefuld med hint af citrus og et strejf af rosin i eftersmagen. 

I 1972 gik de to eneste destillerier på St. Lucia-øen sammen om at lave Saint Lucia Distillers og siden er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste
rom. Destilleriet er beliggende i Roseau-dalen, hvor de laver alt fra Superpremium rom til Cremelikører lavet på rom.

St. Lucia Distillers har STOR SUCCES og da de i sommeren 2013 talte deres præmier op, så havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres
fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet:  fire romtrofæer,  fem dobbeltguld og  79 guldmedaljer.

Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia tilbage med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev
rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration rom. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen, hvorfor sidstnævnte stoppede i 1962. Siden har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere ha vil følge.

Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. På St. Lucia varer fermenteringen mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én  kolonnekedel. Rommen ændrer profil afhængig af hvilke kedler, der bruges.

St. Lucia Distillers lagrer deres rom på egetræsfade, af amerikansk hvid eg af 200 liters størrelsen, og som der tidligere har været lagret amerikansk whisky på. De Rom, der produceres i mindre mængder – det vil sige de mere eksklusive romtyper – lagres også på portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, sker modningen med en hastighed, der er op mod noget, der ligner 2 ½ gang hurtigere end, hvad der er tilfældet her i Europa. Dette skyldes den højere temperatur og luftfugtighed. Rom med en alder over 10 år  er derfor ofte meget træede og tanninholdige, derfor blender man på St. Lucia - næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.

En kasse indeholder 6  flasker - 70 cl. 40% Alkohol.

229,00 DKK 259,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Diplomatico Distillery Collection No 3 Pot Still Rum er lavet på kun ældre Copper pot stills, fragtet til Diplomatico La Miel destilleriet i 1959 fra Skotland, hvor de oprindeligt blev brugt til at producere whisky. Diplomatico Distillery Collection No 3 er en kompleks rom, der er lavet på bedste kvalitet af sukkerørshonning og lagret på mindre hvide Amerikanske egetræsfade, indtil man har opnået fuld modenhed. Smag: velbalanceret, egetræ fra fadet kombineret med kaffe og noter af mørk chokolade.

Flasken indeholder 70 cl. og leveres i flot gaveæske - 47% Alkohol.

499,00 DKK

Plantation Original Dark Rum er en frugtrig og subtil rom fra Plantation, der til fulde viser sin aromatiske fyldighed i vellavede cocktails. I den Caribiske kultur spiller de rom baserede cocktails en lang og vigtig rolle, som du her får mulighed for at udleve hjemme.

Plantation Rum serien udtrykker en unik og bred serie af gamle kvalitets rom fra Caribien. De enkelte rom udtrykker individuel karakter, unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien de oprinder fra.
De traditionelle destillations metoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage. Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rom, hvorimod Kolonne Destillation skaber lette, elegante og saftige rom. 

Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses og sukkerrørs juicen udvindes. Denne sukkerrørs juice varmes forsigtigt op bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag.

Den færdig fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillations apparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Kaniché XO Bardados Rum er en lækker, blød rom fra Barbados, som undergår Cognachuset Pierre Ferrands unikke efterlagring på små og gamle cognacfade i Château de Bonbonnet's fugtige kældre, hvilket trækker Barbados-rommen i en mere elegant retning.

Resultatet er en sødmefuld og fyldig rom uden skarpe kanter. Den er mørk mahogni i farven med en krydret duft, der byder på hint af peberkorn, vaniljefudge og piña colada. I smagen finder man saftig ananas, Werther’s Original og lys sirup.

Rommen leveres i en super eksklusiv trææske med låg og er en rigtig lækker gaveløsning.

En flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

449,00 DKK 499,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Den nyeste tilføjelse til Plantations ”Signature Blends”-serie: Isle of Fiji! En fantastisk rom fra South Pacific Distillery i Fiji, hvor Plantations udgave spiller på alle de rigtige tangenter, med en fin sødme (16 gram sukker per liter) men også man nuancer og en lang eftersmag.

Rommen er sammensat af komponenter destilleret på både pot stills og Coffey still, og den er lagret først på bourbonfade, for så at få Plantations karakteristiske ”finish” på cognac-fade. Det hele hænger utroligt godt sammen, og vi må endnu engang sande, at dette totalt undervurderede destilleri giver de fleste af sine caribiske konkurrenter kamp til stregen.

En flot og frugtig duft med noter af honning, melasse, rosiner, ingefær, banan og ananas. Smagen er fyldig og sødmefuld. Flot olieret mundfølelse, med noter af ingefær, varme krydderier og melasse. og så denne ranke rygrad af tropisk frugt: mango, ananas og appelsin. Kan nydes rent eller i cocktails.

En flaske indeholder 70 cl. - 40 % Alkohol.

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Gosling's Black Seal Rum fra Bermuda * Populær rom og vigtig hovedbestandel af den populære drink Dark and Stormy. Den har en rig, kompleks smag, der er velafbalanceret og nuanceret med flødekaramel, vanille og karamel. Overbevisende nok til at modtage The Beverage Testing Institute's højeste ære - en Platinum Medal

 I modsætning til de fleste andre rom-produkter, er Gosling's Rum destilleret fra såvel pot stills som kolonne stills. Førstnævnte bibringer smag og sidstnævnte giver diskret elegance. Gosling's Black Seal er blevet synonym med Bermuda som den nationale drik og øens mest eksporterede vare. Mix den iøvrigt med Grosling´s Ginger Beer ( kan købes her ) og lime, og skab din egen Dark and Stormy cocktail.

En flaske indeholder 70 cl.  40 % Alkohol


Opskrift på dark and Stormy

Ingredienser
5 cl Gosling's Black Seal Rum
1 cl friskpresset lime
10 cl Gosling´s Ginger Beer
3-4 stænk Angostura bitter
Isterninger
1 limebåd til pynt

Fremgangsmåde
Fyld et glas med isterninger. Hæld rom og limesaft i glasset og rør godt. Top op med ginger beer. Tilføj 4-5 stænk Angostura bitter  og rør en sidste gang. Pynt med en limebåd.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Zafra Master Reserve 21 år

Fremragende panamansk rom, som er kolonnedestilleret på helt specielle og meget høje destillationsapparater, hvilket helt bevidst gør indtrykket meget "rent" og i perfekt balance.

Lagringen sker på i amerikanske egetræsfade brugt til bourbon i minimum 21 år og der er altså tale om "rigtig" 21 års rom, hvilket er helt usædvanligt - særligt i denne prisklasse.

I glasset fremstår den mørkgylden med tydeligt præg af alderen og en snert af blomsterflora og masser af blød vanilje og toffee. Det er en rom der med sin indsmigrende sødme og kompleksitet gør sig fantastisk til en god cigar og ja i det hele taget bare gør sig godt for den kræsne.

Valgt som verdens bedste cigarrom i Cigar Aficionado. Der er fuld valuta for pengene.

70 cl. - 40% Alkohol.

 

529,00 DKK 599,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Autentico Nativo Overproof Rum er destilleret og modnet i Panama. 8-10 år har rommen ligget på brugte fade fra den amerikanske whiskey-produktion. Herefter er rommen flyttet til fade, der tidligere har indeholdt naturligt kakaoekstrakt, hvilket giver den færdige rom dens karakteristiske kakaonote, som virkelig beriger den kraftige rom.

Autentico Nativo Overproof Rum kombinerer med sine 54% alkohol smagene fra sukkerrørsmelasse og amerikansk eg med kakao. Resultatet er lækkert! Dybt, blødt og fyldigt. Noter af chokolade, karamel, brændt sukker og moden frugt ender i en lang og behagelig eftersmag. Bliv ikke urolig over de 54%!  Den høje alkohol er super flot integreret i smagsoplevelsen og samtidig bidrager den til at skrue op for smagsintensiteten. 

Tidligere anmeldelser:

Guld - World Spirits Competition San Francisco, 2019
92 point (SILVER WINNER) – New York International Spirits Competition, 2020

419,00 DKK 469,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Hér har Autentico Nativo og Don Pancho Fernandez fremstillet en premium rum, som har lagret i minimum 15 år. Resultatet er ekstra dybde, fylde, kompleksitet og balanceret og afstemt sødme.

Aged 15 Years betyder minimum 15 års modning i Panama på brugte tønder fra den amerikanske whiskey produktion og der er således ikke tale om en solera rum eller en blanding af rom med forskellige alder – denne rom er modnet i minimum 15 år, og det kan virkelig smages.

15 år på fad kan man smage og den kraftige fadsmag har ændret rommens grund-DNA. Smagen er domineret af tørret frugter, flødekaramel, vanilje, nedfaldsblomme og rosin. En utrolig blød og kompleks oplevelse med en flot balanceret sødme.

Tidligere anmeldelser:

Guld - German Rum Festival, 2018
Dobbelt guld – Madrid Rumfest 2018
Sølv - Wine & Spirits Wholesalers of America, 2019
93 point (SILVER WINNER) – New York Intl. Spirits Competition, 2020
Sølv – World Spirits Competition San Francisco, 2019
Sølv – The Spirits Business Rum Masters, 2018

419,00 DKK 469,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Bàvaro Brulée Rom - Ultra Premium rom 

Med sin udtalte sødme og bløde natur er denne et sandt danskerhit. Utrolig cremet og fed rom med noter af vanilje, karamel og chokolade. Minder helt vildt meget om Cremé Brulée i duften. Denne rom har fået tilsat sherry, hvilket bidrager med sødme.

Den Dominikanske Republik - 38% alk. 70 cl.

329,00 DKK 349,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Don Q Signature Release Single Barrel 2009

Don Q Signature Release Single Barrel 2009 er en helt igennem exceptionel rom lavet på sukkerrør fra Puerto Rico. Destilería Serrallés' master distiller udvalgte i 2009 en håndfuld tønder fra Serrallés-familiens private romreserver, og anbragte disse i hårdt brændte tønder af amerikansk hvideg. I 2019, efter ti år, blev tønderne tappet og i denne periode udviklede rommen en fantastisk smag af flødekaramel, krydderier, chokolade og vanilje. Rommen består udelukkende af lette romkomponenter fra destilleriets lagerhaller.

49,25% Alkohol - 70 cl

Generelt om Don Q - Puerto Rico

Don Q bliver produceret af Destilería Serrallés på Puerto Rico i Caribien – et hypermoderne romdestilleri som den dag i dag stadig er familieejet. Igennem seks generationer har familien Serrallés stået bag destilleriet, som producerer øens bedste rom; Don Q. Tilbage i 1865 importerede Don Juan Serrallés et lille kobberpot still og destillerede hermed den første rom solgt under Serrallés-navnet. I 1934 lancerede destilleriet Don Q-brandet, opkaldt efter romanen Don Quixote af Miguel de Cervantes fra det tidlige 1600-tal – Serrallés-familiens yndlingsroman.

I traditionel Puerto Rico-stil er rommen fra Don Q lavet på fermenteret sukkerrørsmelasse og efterfølgende kontinuerligt destilleret, hvilket giver en let, elegant og delikat rom. Alle deres aftapninger er modnet i egetræstønder og er smagsmæssigt domineret af disse. Da destilleriet er meget gammelt, råder producenten helt ekstraordinært over en solera-rom, som er op til over 50 år gammel. Det gamle solera system har tre niveauer, og rommen derfra benyttes som komponent i nogle af de aftapninger som kommer fra Don Q – elementet tilfører ekstra dybde, fylde og kompleksitet til den endelige rom (lidt ligesom bitters i en cocktail). Det gamle destilleri har i dag over 100.000 tønder med rom på lager, hvilket gør det til et af de største i Caribien.

På destilleriet producerer man to forskellige typer af rom; en let og en tung rom. Den lette rom bliver destilleret via multi-kolonnedestillering og tages fra ved omkring 94,5 % alkohol. Den tunge rom destilleres via en enkeltkolonnedestillering og tages fra ved kun 75 % alkohol. Disse romkomponenter blandes i tre forskellige forhold (et let, et medium fyldigt og et fyldigt blend) og kan blandes yderligere efter modningen og inden aftapningen. De tre procentmæssige blandingsforhold er ca. som følger: 25/75, 50/50 og 75/25. Foruden de tre blandingsforhold, så har destilleriet naturligvis også de rene destillater til rådighed, hvilket giver dem i alt fem forskellige romkomponenter efter destilleringen. Destilería Serrallés er derfor andet og mere end den gennemsnittelige multi-kolonne-destilleringsproducent, og laver fyldig og smagsholdig rom som holder et utrolig højt kvalitetsniveau!

Don Q Rum repræsenterer den spanske romstil, men er grundlæggende imod tilsætning af sukker, hvilket adskiller dem fra de andre klassiske spanskstilede rommærker. I Don Q finder man masser af rygrad, hvilket kommer til udtryk i en naturlig sødme som opstår under fermenteringen og videreudvikles under en kvalitetsbevidst modningsproces.  

Udover at destilleriet laver skøn rom, så står de også i spidsen for den grønne omstilling i rombranchen. I 2001 sluttende Roberto Serrallés sig til virksomheden efter at have læst en ph.d. i miljøvidenskab. Han optimerede herefter destilleriet og har nu gjort det til et af de grønneste destillerier i verden. I dag er Roberto bestyrelsesmedlem og Vice President of Business Development i virksomheden, og fungerer som miljøkonsulent for andre destillerier som ønsker grøn omstilling.

Don Q Rum har tidligere kun været at finde på det amerikanske marked, men heldigvis har rommærket de senere år også været at finde i Europa – og nu også Danmark. Serien af rom fra Don Q spænder vidt og bredt og indeholder alt lige fra prisvenlig mixer rum til premium rum som skal drikkes rent.

449,00 DKK 499,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Diplomatico Distillery Collection No 1 Batch Kettle Rum er lavet på kun batch kettle, som blev leveret til Diplomatico's La Miel destilleri i 1959. Batch Kettle er et halvindustrielt destillationssystem, der oprindelig stammer fra Canada, hvor man har brugt det til produktion af whisky. 

Collection No. 1 er modnet på fade, der tidligere har indeholdt bourbon og skotsk whisky og resultatet er en dejlig kompleks rom med medium fylde. Duften er meget elegant og rig og kombinerer aromaer af vanilje, sødmefulde noter af kirsebær, jordbær og et strejf af banan. Smagen er velbalanceret med en behagelig sødme under noterne af modne tropiske frugter. Finishen er blød og sød med et lidt køligt udtryk.

Flasken indeholder 70 cl. og leveres i flot gaveæske - 47% Alkohol.

499,00 DKK

Hér har Autentico Nativo og Don Pancho Fernandez fremstillet en premium rum, som har lagret i minimum 20 år. Resultatet er ekstra dybde, fylde, kompleksitet og balanceret og afstemt sødme.

Aged 20 Years betyder minimum 20 års modning i Panama på brugte tønder fra den amerikanske whiskey produktion. Ingen solera hér! Ej heller eller en blanding af rom med forskellige alder – denne rom er modnet i minimum 20 år, og dét kan man smage.

20 år på fad smager man og den kraftige fadsmag ændrer rommens grund-DNA. Smagen er domineret af karamelliseret banan og fersken, ristede nødder, vanilje og et let toastet udtryk. En utrolig udtryksfuld rom, hvor sødmen er flot balanceret.

499,00 DKK 599,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Don Papa Baroko - Filippinerne

Hvad mange måske ikke ved er, at Filippinerne er en af verdens allerstørste romproducenter. Vi ser bare ikke meget af det i Europa, men Don Papa har fået rigtig godt fat i bl.a. de danske romdrikkere.

Don Papa Baroko er sidste skud på Don Papa stammen. Som de øvrige Don Papa er Baroko så afgjort en rom til den søde side og den er en sansemæssig eksplosion af tropiske frugter, citrus, karamelliseret banan i mørk farin og intens vanilje.

70 cl - 40% alk.

399,00 DKK 449,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Alfred's Trail 9.12 Edition - Banyuls Cask

På Foursquare Distillery på Barbados producerer man rom under mottoet: “We are an environmentally friendly facility, and we are proud of it!” og da man skulle bygge ny fabrik i 1990’erne, skete det i samarbejde med den italienske ingeniørvirksomhed Green Engineering. Fabrikken stod færdig i 1996 og Green Engineering havde leveret stort set hele anlægget – lige fra håndteringen af melassen til gæringsanlægget, kolonnen og tapperiet.

På Barbados har man tradition for at blande tungere og lettere destillater og derfor råder man på Foursquare Distillery både pot stills og column stills. Efter destillering blandes de to romtyper i tønderne og lægges til side til modning. Alfred’s Trail har fået fingrene i sådan et parti rom, som efter 9 års lagring er flyttet over på Banyuls fade, hvor den har ligget i 12 måneder. Banyuls er en sydfransk hedvinstype, der kan minde om portvin. Rommen er tappet ved 45% alkohol og det klæder denne type rom.
 
I næsen finder man både rosin, flødekaramel, egetræ samt krydderi og chokolade. Smagen er dyb og fyldig og er præget af karamel, krydret egetræ, appelsinskal og tobak. Eftersmagen er blød og afrundet med smøragtige tendenser. Derudover er det en meget lækker og frugtig rom.
 
Produktionen er begrænset til kun 1.000 flasker, alle aftappet i hånden og mærket med fad- og flaskenummer.
 
1 flaske indeholder 70 cl - 45% Alkohol
829,00 DKK

Diplomatico Distillery Collection No 2 Barbet Rum

Diplomatico Distillery Collection No 2 Barbet Rum er destilleret på et fransk søjledestillationsapparat i kobber, der blev opfundet i slutningen af 1800-tallet, et såkaldt "barbet". Denne destilleringsmetode giver rommen et mere frugtigt udtryk.  

Collection No. 2 har modnet 4 år på fade, der tidligere har indeholdt bourbon og skotsk whisky. Kolonnedestilleringen har givet den færdige rom en udtalt frugtig profil, hvor aromaer af mango og passionsfrugt spiller flot sammen med karamel og eg. Rommen er blød og en anelse til den tørre side, men den har en dejlig, delikat smag af friske citrusfrugter og fadnoter.

Flasken indeholder 70 cl. og leveres i flot gaveæske - 47% Alkohol.

499,00 DKK

Diplomatico Single Vintage 2007

Seneste årgang i rækken af stærkt eftertragtede venezuelanske rom, som kun produceres i de allerbedste årgange. Til årgang 2007 er anvendt 100% "heavy rum" pot still destillater på basis af Caña Diplomático sukkerrør. Rommen har lagret 12 år på US white oak og sluttelig et år på ex-Oloroso fade.

Hver frigivne årgang adskiller sig i nuancerne fra år til år og Single Vintage 2007 er således rundere og glattere end forgængeren. Maestro Ronero, Nelson Hernandez forklarer:

Med en lys mørk ravfarve åbner 2007 Single Vintage med harmoniske noter af modne røde frugter ledsaget af aromaer af vanilje, krydderier og chokolade, der giver en delikat og subtil aromatisk balance“ og fortsætter “Søde noter af moden frugt, træ, chokolade og kaffe opfattes i ganen og tilføjer en sammensat rundhed og glathed, der fører til en langvarig og fløjlsagtig finish“.

Flasken indeholder 70 cl. og leveres i flot gaveæske - 43% alkohol. 

 

899,00 DKK

Doorly's XO Fine Old Barbados rum

Rom er blevet produceret på Barbados i mere end 300 år og Martin Doorly stiftede rombrandet Doorlys i de tidlige 1920'ere. I 1992 blev Martin Doorly Rum købt af RL SEALE.

Doorleys blandes og lagres på Foursquare på Barbados. Foursquare blev totalrenoveret i 1995 og fremstår i dag som en blanding mellem historien og den nye teknologi og romproduktionen på stedet er nu blevet erklæret 100% miljørigtig.

I overensstemmelse med god Barbados-tradition, er der ikke tilsat sukker for at søde rommen. Destillationsmetoden med både pot stil og kolonne samt lagringen sikrer rommens naturlige sødme og fylde.

Doorleys XO er  en blanding af rom der er 6 til 12 år gamle. Blendet afsluttes med lagring i ex-Oloroso fade. Denne nye version af Doorlys klassiske XO giver med sin lidt højere procent på 43 rommen lidt mere spice og den virker også mere olieret i munden.

"43% is the standard in Barbados. When we first came to the UK, to compete we reduced it to 40%. That was a mistake that has now been corrected.” - Richard Seale

1 flaske indeholder 70 cl - 43% Alkohol

299,00 DKK 365,00 DKK (spar 66,00 DKK)

Doorly's Fine Old 12 YO Barbados rum

Rom er blevet produceret på Barbados i mere end 300 år og Martin Doorly stiftede rombrandet Doorlys i de tidlige 1920'ere. I 1992 blev Martin Doorly Rum købt af RL SEALE.

Doorleys blandes og lagres på Foursquare på Barbados. Foursquare blev totalrenoveret i 1995 og fremstår i dag som en blanding mellem historien og den nye teknologi og romproduktionen på stedet er nu blevet erklæret 100% miljørigtig.

I overensstemmelse med god Barbados-tradition, er der ikke tilsat sukker for at søde rommen. Destillationsmetoden med både pot stil og kolonne samt lagringen sikrer rommens naturlige sødme og fylde.

Doorlys 12 år Fine Old Barbados Rum er lagret fuldt ud i 12 år og er som de øvrige rom fra Foursquare en blanding af pot still rom (ca. 10%) og kolonnedestilleret rom (ca. 90%). 12 YO har nu fået hævet alkoholprocenten fra 40 til 43% og det har bl.a. givet mere tørrede frugter i smagen end tidligere.

Næsen byder på Bourbon-noter, rødvin og smørkage, masser af kiwi og litchi, der bibringer næsen friskhed. I smagen møder man gylden sirup og ristet kanel, cigaræske, shortbread, orange og menthol med en eftersmag af creme brûlée, cedertræ og et krydret strejf af rød chili.

"43% is the standard in Barbados. When we first came to the UK, to compete we reduced it to 40%. That was a mistake that has now been corrected.” - Richard Seale

1 flaske indeholder 70 cl - 43% Alkohol

399,00 DKK 445,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Dos Maderas Triple Aged Rum 5+5

Dos Maderas 5+5 er et lækkert blend af udvalgte fade af rom fra hhv. Barbados og Guyana, to lande, der begge laver rom på både pot stills og kolonneapparat. Den kraftige og aromatiske af de to typer af rom kommer ubetinget fra pot stills.

Rommen lagres først i Caribien og herfra sendes rommen til den fremragende sherryproducent, Williams & Humbert, i Jerez i Spanien. ”Dos Maderas” er spansk og oversættes vel bedst til "to slags træ", hvilket henviser til måden rommen lagres og modnes på.

Forskellen på de forskellige Dos Maderas romme er lagringstiden. Denne udgave er 10 år undervejs. Først 5 år i Caribien i ex-bourbon fade og derefter 5 år i Spanien i ex-sherry fade. 3 år på 20-årig Dos Cartados Palo Cortado-fade og sluttelig 2 år på 20-årig Don Guido PX-fade – derfor 5+5, måske endda 5+3+2 … deraf navnet Triple Aged Rum!

Duften er intens med masser af tunge sherrynoter, og disse går igen i smagen i form af noter af rosin, sveske og figen samt vanilje og krydderier fra fadet.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

399,00 DKK

Dos Maderas Double Aged Rum 5+3

Dos Maderas 5+3 er et lækkert blend af udvalgte fade af rom fra hhv. Barbados og Guyana, to lande, der begge laver rom på både pot stills og kolonneapparat. Den kraftige og aromatiske af de to typer af rom kommer ubetinget fra pot stills.

Som 5+5 og Luxus lagres 5+3 først i Caribien og herfra sendes rommen til den fremragende sherryproducent, Williams & Humbert, i Jerez i Spanien. ”Dos Maderas” er spansk og oversættes vel bedst til "to slags træ", hvilket henviser til måden rommen lagres og modnes på.

Forskellen på de forskellige Dos Maderas romme er lagringstiden. Denne udgave er 10 år undervejs. Først 5 år i Caribien i ex-bourbon fade og derefter 3 år i Spanien i 20-årig Dos Cartados Palo Cortado-fade – derfor 5+3 og deraf navnet Double Aged Rum!

I både duft og smag er der masser af vanilje og ristede noter fra fadet. Smagen er elegant med både vanilje og melasse sammen med noterne fra fadet. 5+3 er en fremragende rom til diverse cocktails.

1 flaske indeholder 70 cl. - 37,5% Alkohol

279,00 DKK 315,00 DKK (spar 36,00 DKK)

Plantation Xaymaca Rum

Ægte Jamaica pot still-rom! Masser af romnørdernes elskede ”funk” eller ”hogo” – den dér klassiske, kraftige Jamaica-smag af overmodne bananer, gamle gummibånd, diesel og brun, syrlig, gæret ananas. Lyder det mærkeligt? Vent til du prøver det!
Selve blendet er sammensat af rom fra to destillerier, Clarendon og Long Pond. Rommen er destilleret udelukkende på pot stills og er ikke tilsat sukker.

Ravfarvet rom. Duften er funky! Alle de ultraklassiske Jamaica-noter af overmoden banan og grillet ananas, samt et hint af diesel og røg. Rommen ikke er tilsat sukker, men det til trods er den ikke helt uden sødme. I smagen finder man allehånde, orangeblomst, abrikos og et syrligt element.

Xaymaca kan snildt nydes ren og er også oplagt til tiki-cocktails som mai tais eller fx Smuggler’s Coves version af en Planter’s Punch:

3 cl frisk limesaft
2 cl demerarasukkersirup
1 cl Allspice Dram
9 cl Plantation Xaymaca
2 dash Angostura Bitters

Blendes med is. Garnish med mynte.

1 flaske indeholder 70 cl. - 43% Alkohol

279,00 DKK 299,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Bàvaro Grand Brut Rom

Fra Den Dominikanske Republik kommer Bàvaro Brut, som er produceret af den super kendte producent, Oliver Rums, som ligeledes står bag bl.a. Ron Quorhum, Puntacana og Exquisito.

Bávaro Brut er blevet lagret i op til 12 år på brugte amerikanske egefade, som tidligere har indeholdt bourbon-whisky. Rommen er kun medium sødmefuld og henvender sig til dem, som foretrækker rom med lidt lettere sødme. Smagsprofilen er præget af karamel, vanilje, melasse, citrus og egetræ.

1 flaske indeholder 70 cl. - 38% Alkohol

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Chamarel XO Rhum

Pragtfuld rom fra  Mauritius, hvor La Rhumerie de Chamarel er et af de få og stadig aktive destillerier, der fortsat dyrker deres egne sukkerrør til romproduktionen. Sukkerrørene til Chamarel's rom høstes manuelt og de friskhøstede sukkerør transporteres til destilleriet i løbet af fire timer for at bevare friskheden og de intense aromaer.

Efter at rommen har stået lidt i glasset, kommer der vanilje, pære, tørre dadler og figner, karamel og masser af egetræ frem. Rommen tager fat i én med en kraftig og krydret karakter.

Sikke en bombe! Hér er virkelig fart over den hér 6 år gamle Maritius-rom! Sort peber, nellike og meget brændt egetræ. Der er en flot balance mellem de komplekse, krydrede noter og den frugtige sødme. Alkoholen er meget velintegreret og eftersmagen knastør. Nuvel, der findes stadig unge noter i denne rom, som ikke kan se sig helt fri for græs og en svag note af våd hø.

En flaske indeholder 70 cl. - 43% Alkohol

649,00 DKK 729,00 DKK (spar 80,00 DKK)

Rum Nation Demerara Solera N.14

Der er kun én romfabrik tilbage i Guyana, nemlig Diamond Distillery. Til gengæld har de overtaget destillationskedler fra de sidste, nu lukkede, destillerier. Det betyder, at de har 10 forskellige kedler til at lave rom på. Nogle er gamle, ikoniske trækedler med ”Port Morant” kedlen som den ældste - bygget i 1732 og stadig aktiv. Andre berømte trækedler er ”Enmore” og "Versaille". Hvilken kedler, der er brugt i denne rom, er en velbevaret hemmelighed, men det er tydeligt, at der er tale om både pot still og kolonne still rom.

Rum Nation Demerara Solers N.14 har været lagret i amerikanske ex-Bourbon fade og de sidste 12 måneder i et mix af fade, der tidligere har indeholdt Oloroso- og PX sherry.

Duften starter med af et hint af nærmest barbeque-agtig røg. Mindre bidende som Jamaica-rommen, men stadig fuld af ester, som den typisk Britisk Navy rom-stil. Smagen er meget sødere og mere rund, end  duften indikerer. Næsten som sirup uden dog at være über sød. Cremet og krydret med kanel, orangeskal og sort peber samt kaffe, mørk chokolade og lakrids fra fadet. En levende, blid næsten honningagtig rom. Eftersmagen forbliver meget cremet, men med krydderierne mere i baggrunden i baggrunden.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

 

329,00 DKK 359,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Don Q Cristal Rum

Don Q Cristal Rum er, helt i traditionel spansk romstil, kolonnedestilleret og efterfølgende modnet op til fem år i amerikansk hvideg. Efter modningen filtreres rommen igennem aktivt kul, hvilket fjerner farven som kommer fra egetræet og samtidig bliver alkoholen endnu mere blød og rund.

Don Q produceres af Destilería Serrallés på Puerto Rico i Caribien – et hypermoderne romdestilleri, som familien Serrallés igennem 6 generationer har stået bag, og som producerer øens bedste rom.

Cristal Rum repræsenterer den lette romstil som bl.a. produceres på Cuba, Den Dominikanske Republik og naturligvis Puerto Rico. Den er perfekt i en klassisk Piña Colada, som rent faktisk første gang blev lavet på rom fra Don Q af head bartender Ramon “Monchito” Marrero fra Beachcomber Bar på Caribe Hilton Hotel i San Juan, Puerto Rico. I hotelbaren opfandt han Piña Colada’en i 1954 til stor glæde for det ferierende amerikanske jetset.

Sådan laver du den originale Piña Colada:

Ingredienser:

6 cL Don Q Cristal Rum
3 cL Coco Lopez Coconut Cream
3 cL fløde
9 cL ananas juice

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser shakes over is og serveres i et stort glas med knust is. Pynt med et friskt stykke ananas.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

Generelt om Don Q - Puerto Rico

 

Don Q bliver produceret af Destilería Serrallés på Puerto Rico i Caribien – et hypermoderne romdestilleri som den dag i dag stadig er familieejet. Igennem seks generationer har familien Serrallés stået bag destilleriet, som producerer øens bedste rom; Don Q. Tilbage i 1865 importerede Don Juan Serrallés et lille kobberpot still og destillerede hermed den første rom solgt under Serrallés-navnet. I 1934 lancerede destilleriet Don Q-brandet, opkaldt efter romanen Don Quixote af Miguel de Cervantes fra det tidlige 1600-tal – Serrallés-familiens yndlingsroman.

I traditionel Puerto Rico-stil er rommen fra Don Q lavet på fermenteret sukkerrørsmelasse og efterfølgende kontinuerligt destilleret, hvilket giver en let, elegant og delikat rom. Alle deres aftapninger er modnet i egetræstønder og er smagsmæssigt domineret af disse. Da destilleriet er meget gammelt, råder producenten helt ekstraordinært over en solera-rom, som er op til over 50 år gammel. Det gamle solera system har tre niveauer, og rommen derfra benyttes som komponent i nogle af de aftapninger som kommer fra Don Q – elementet tilfører ekstra dybde, fylde og kompleksitet til den endelige rom (lidt ligesom bitters i en cocktail). Det gamle destilleri har i dag over 100.000 tønder med rom på lager, hvilket gør det til et af de største i Caribien.

På destilleriet producerer man to forskellige typer af rom; en let og en tung rom. Den lette rom bliver destilleret via multi-kolonnedestillering og tages fra ved omkring 94,5 % alkohol. Den tunge rom destilleres via en enkeltkolonnedestillering og tages fra ved kun 75 % alkohol. Disse romkomponenter blandes i tre forskellige forhold (et let, et medium fyldigt og et fyldigt blend) og kan blandes yderligere efter modningen og inden aftapningen. De tre procentmæssige blandingsforhold er ca. som følger: 25/75, 50/50 og 75/25. Foruden de tre blandingsforhold, så har destilleriet naturligvis også de rene destillater til rådighed, hvilket giver dem i alt fem forskellige romkomponenter efter destilleringen. Destilería Serrallés er derfor andet og mere end den gennemsnittelige multi-kolonne-destilleringsproducent, og laver fyldig og smagsholdig rom som holder et utrolig højt kvalitetsniveau!

Don Q Rum repræsenterer den spanske romstil, men er grundlæggende imod tilsætning af sukker, hvilket adskiller dem fra de andre klassiske spanskstilede rommærker. I Don Q finder man masser af rygrad, hvilket kommer til udtryk i en naturlig sødme som opstår under fermenteringen og videreudvikles under en kvalitetsbevidst modningsproces.  

Udover at destilleriet laver skøn rom, så står de også i spidsen for den grønne omstilling i rombranchen. I 2001 sluttende Roberto Serrallés sig til virksomheden efter at have læst en ph.d. i miljøvidenskab. Han optimerede herefter destilleriet og har nu gjort det til et af de grønneste destillerier i verden. I dag er Roberto bestyrelsesmedlem og Vice President of Business Development i virksomheden, og fungerer som miljøkonsulent for andre destillerier som ønsker grøn omstilling.

Don Q Rum har tidligere kun været at finde på det amerikanske marked, men heldigvis har rommærket de senere år også været at finde i Europa – og nu også Danmark. Serien af rom fra Don Q spænder vidt og bredt og indeholder alt lige fra prisvenlig mixer rum til premium rum som skal drikkes rent.

229,00 DKK

Rum Nation Barbados 8 Years Old

8 års Barbados rom i en sød og frugtig udgave.

Den vedvarende fløjlsagtige mundfølelse og rundhed gør den yderst velegnet til enhver lejlighed.

Duften byder på masser af honning, blomster og et skønt mix af blodappelsin, fersken, abrikos, dadler, banan og rosin tilsat et strejf af sukkerrørets umiskendelige jordede note og bare moderat krydret. Rommen virker forbavsende let og frisk med lidt mint, urter og nærmest nyslået hø til at ledsage frugten.

I smagen er der en dejlig balance mellem det urtede, vegetale og minty og så sødmen. Rommen vedbliver at være herligt forfriskende forfriskende og minten bærer igennem helt til eftersmagen.

En let og særdeles sommeregnet rom, hvis stil lægger sig i et sweet spot mellem agricole rommens tørre stil, og den mere søde spanske stil.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

349,00 DKK 385,00 DKK (spar 36,00 DKK)

Don Q Reserva 7 Years Rum

Don Q Reserva 7 års repræsenterer den modnede romstil, som bl.a. praktiseres på Cuba, Den Dominikanske Republik og så naturligvis Puerto Rico.

I traditionel spansk stil er Don Q Reserva Aged 7 Years destilleret i en kombination kontinuerligt multikolonnedestillering og en enkeltkolonne efterfulgt af minimum 7 års modning i fade af amerikansk hvideg. Modningen af rom i egefade tilfører en karakter af vanilje og karamel, og afrunder undervejs hjørnerne på alkoholen. Det betyder, at man efter syv år finder en smag af vanilje, karamel, mælkechokolade samt kokos.

40% Alkohol - 70 cl

Generelt om Don Q - Puerto Rico

Don Q bliver produceret af Destilería Serrallés på Puerto Rico i Caribien – et hypermoderne romdestilleri som den dag i dag stadig er familieejet. Igennem seks generationer har familien Serrallés stået bag destilleriet, som producerer øens bedste rom; Don Q. Tilbage i 1865 importerede Don Juan Serrallés et lille kobberpot still og destillerede hermed den første rom solgt under Serrallés-navnet. I 1934 lancerede destilleriet Don Q-brandet, opkaldt efter romanen Don Quixote af Miguel de Cervantes fra det tidlige 1600-tal – Serrallés-familiens yndlingsroman.

Dette er en god, gedigen luksusrom med en reel alderserklæring på etiketten - og så er den uden tilsat sukker. Det er en fantastisk eksponent for rom fra Puerto Rico en rom som man synes burde findes i et hvert velassorteret barskab.

Don Q Rum har tidligere kun været at finde på det amerikanske marked, men heldigvis har rommærket de senere år også været at finde i Europa – og nu også Danmark.

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Der er tale om flot repræsentant for den Spansk/ Cubanske stilart, melasse baseret, kolonne destilleret rom fra Caribien, lagret og blendet af Oliver & Olivers Cubanske "Roneros" på Den Dominikanske Republik. Basen for de forskellige rom i denne serie er destillater fra henholdsvis 1995, 1990 og 1985 - disse er blendet med en moderrom, med en gennemsnitsalder på mellem 15-25 år, inden blanding er overført til solerasystemet.

Kraftig duft af fad, rosin og krydderier. Utrolig kompleks og moden rom med en kraftfyldt smag af egetræ og fed bourbon vanilje. Eftersmagen er lang med en fornem balance mellem tørhed og fine noter af røg og chokolade. Vandt dobbelt Guld i kategorien Super Premium (over 21 års lagring) på Rum kongressen.

Læs den flotte anmeldelse af Mads Heitmann på Romhatten.dk

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

675,00 DKK

Der er tale om flot repræsentant for den Spansk/ Cubanske stilart, melasse baseret, kolonne destilleret rom fra Caribien, lagret og blendet af Oliver & Olivers Cubanske "Roneros" på Den Dominikanske Republik. Basen for de forskellige rom i denne serie er destillater fra henholdsvis 1995, 1990 og 1985 - disse er blendet med en moderrom, med en gennemsnitsalder på mellem 15-25 år, inden blanding er overført til solerasystemet.

Denne rom har en meget frisk og frugtig duft, med et strejf af hindbær og sukkerrør. Flot komponeret rom med masser af karakter. Åbner med en lækker imødekommende smag af karamel og friske frugter efterfulgt af en behagelig krydret eftersmag. Vandt Guld i kategorien Premium (16 til 21 års lagring) på Rum kongressen i Madrid 2013.

Læs den flotte anmeldelse af Mads Heitmann på Romhatten.dk.

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

 

495,00 DKK 535,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Der er tale om flot repræsentant for den Spansk/ Cubanske stilart, melasse baseret, kolonne destilleret rom fra Caribien, lagret og blendet af Oliver & Olivers Cubanske "Roneros" på Den Dominikanske Republik. Basen for de forskellige rom i denne serie er destillater fra henholdsvis 1995, 1990 og 1985 - disse er blendet med en moderrom, med en gennemsnitsalder på mellem 15-25 år, inden blanding er overført til solerasystemet.

Duftindtrykket starter med en meget let duft af tobak, efterfulgt af sød vanilje og masser af citrusfrugt. En meget velafbalanceret smag af karamelliseret æble, ristede nødder, egetræ samt fine hint af mokka.
Vandt dobbelt Guld i kategorien Super Premium (over 21 års lagring) på Rum kongressen i Madrid 2013.

Læs den flotte anmeldelse af Mads Heitmann på Romhatten.dk.

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

549,00 DKK 599,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Rum Nation Guatemala XO 20th Anniversary Edition

Til fejringen af Rum Nations 20 års jubilæum har man udvalgt nogle af de bedste og mest sødmefulde fade med rom fra Guatemala - rom, som i øvrigt produceres på landets eneste destilleri: Destilleri Industrias Licoreras de Guatemala. 

Rommen er lavet på melasse, der udelukkende kommer fra sukkerrør fra Guatemala. Rommen er destilleret på kolonne og derefter transporteret til den nordøstlige del af Guatemala, hvor den modnes på hvideg-fade, som tidligere har indeholdt amerikansk bourbon. Området hvor lagringen foregår er næsten tropisk, hvilket giver en kraftig accelerering af modningsprocessen. Dernæst fragtes rommen til Italien, hvor den lagres yderligere 16 måneder på Oloroso- og PX fade – denne gang i et noget køligere og mindre fugtigt klima. Denne finish er med til at give rommen et mere frugtigt og vinøst udtryk.

Duften er delikat men med masser af noter: Honning , modne dadler, vanilje, chokolade og godt med rosin. Mundfølelsen er cremet og uden de meget varmende alkoholfornemmelse. Smagen er sød, men ikke voldsomt sød. Honning- og smørkage. Rosiner, dadler, tørrede blommer, vanilje og en cola-spice. Ristede nødder og en anelse appelsin.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

499,00 DKK 539,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Rum Nation Peruano 8 Years Old

Peruano 8 YO produceres på et destilleri i den nordlige del af Peru. Længe var det en velbevaret hemmelighed, men det er nu kendt, at der er tale om destilleriet Pomalca i Chiclayo - samme destilleri, der laver Ron Millonario. Rommen destilleres på kolonne og modnes i fade fra Heaven Hill Bourbon Distilleries i USA og er ikke solera-lagret. Rommen ér 8 år gammel og er en helt igennem klassisk rom af den spanske skole. Den lokale sukkerrørsfabrik, som leverer melasse til destilleriet, er ikke synderligt effektiv, hvilket betyder, at der er en stor del "restsukker" i den melasse, der udgør grundstoffet til gæringen af rommen. Dette er en væsentlig årsag til den kraftige smag, som tydeligt kommer til udtryk i flasken.

Duften indikerer sødme i rommen. Melasse er det første, der rammer næsen, sammen med noter som af cola, Aperol og Campari. Ikke eksplosivt men raffineret og delikat. Smagen er kraftig og gengiver virkelig sødmen fra melassen med noter af chokolade og sød kaffe. Et touch af the med bergamottesmag og kandiserede frugter. Alkoholen kan mærkes, men den er ikke overvældende. 

1 flaske indeholder 70 cl. - 42% Alkohol

329,00 DKK 359,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Rum Nation Panama 10 Years Old

Denne gang er Rum Nation kommet til Panama og deres Panama 10 Years Old har lagret i 10 år på Jack Daniels fade.

Duften er delikat og frisk med både sødmefuldhed og frugt, mens smagen er på én gang let fyldig og samtidig fuld af karakter. Sødmen fra sukkerrørssaften er markant uden dog på nogen måde at overtage rommen. Smagen byder på akaciehonning, rosiner og mælkechokolade med strejf af orange og abrikos.

Panama 10 Years Old er meget ligetil og nem at forstå. Ideel for den nye romdrikker eller for dig, som ganske enkelt nyder den lettere spanske romstil.

1 flasker indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

329,00 DKK 359,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Plantation Rum - Guyana 2007

Endnu en skøn Guyana-rom fra Plantation – denne gang destilleret i 2007 (bl.a. på den legendariske Port Mourant pot still) og først tappet i 2022 efter 15 års lagring. De første 13 år i tropisk klima på bourbonfade, og de sidste 2 i europæisk klima på franske fade, således som det er kutyme hos Plantation. Den er tappet ved 51% alkohol, og er hverken tilsat sukker eller farvestof. En særdeles flot tilføjelse til Limited Edition serien med tilnavnet Under the Sea.

Flot, ravgylden rom med stor og intens duft med noter af nybagt brød, kakao, vaniljestang og limeskal. I munden er rommen fyldig og olieret og med god Guyana-power og noter af rosiner, tobak, nødder (hasselnød og mandel) og et strejf af appelsinskal. Den lange finish er præget af mørke, ristede noter som melasse, læder og et næsten røget element.

Stærkt begrænsede mængder!

1 flaske indeholder 70 cl. - 51% Alkohol

749,00 DKK

Sorter resultater:

Rom er så absolut ikke længere en drik, man kun forbinder med rom og cola.

I dag fås mange forskellige kvalitetsrom, som med stor fordel kan nydes solo eller sammen med en kop kaffe og et stykke sødt.

Rommen stammer fra Sydamerika og er lavet på sukkerrør, og det varme klima, den bliver fremstillet i, gør, at lagringsprocessen er markant hurtigere end ved f.eks. cognac. Selvom alkoholprocenten i rom ligger næsten lige så højt som i andet spiritus – f.eks. whisky og gin - så har rom ikke sjældent en mere sød smag, og er derfor ofte også nemmere at begynde at drikke.

Rommen nydes på samme måde som en god whisky – ved stuetemperatur og gerne i et tulipanformet glas.

Hos Næstved Vinkompagni finder du et stort udvalg af rom i mange forskellige prisklasser og med stor variation i smagen, og vores personale står altid klar til at hjælpe dig med at finde en god rom til kaffen eller desserten.

Vi anbefaler