Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Rom er så absolut ikke længere en drik, man kun forbinder med rom og cola.

I dag fås mange forskellige kvalitetsrom, som med stor fordel kan nydes solo eller sammen med en kop kaffe og et stykke sødt.

Rommen stammer fra Sydamerika og er lavet på sukkerrør, og det varme klima, den bliver fremstillet i, gør, at lagringsprocessen er markant hurtigere end ved f.eks. cognac. Selvom alkoholprocenten i rom ligger næsten lige så højt som i andet spiritus – f.eks. whisky og gin - så har rom ikke sjældent en mere sød smag, og er derfor ofte også nemmere at begynde at drikke.

Rommen nydes på samme måde som en god whisky – ved stuetemperatur og gerne i et tulipanformet glas.

Hos Næstved Vinkompagni finder du et stort udvalg af rom i mange forskellige prisklasser og med stor variation i smagen, og vores personale står altid klar til at hjælpe dig med at finde en god rom til kaffen eller desserten.

Sorter resultater:

Valedor Rom Cordial, 50 cl. 47% alkohol har fået Guldmedalje ved ISW 2015 i Tyskland. Fed og cremet rom med stor og bred appel.

Cordial Rum er en blanding af rom, der oprindeligt er fra Trinidad og lagret på gamle sherry-fade, samt rom fra Martinique, Jamaica og Nicaragua. Den endelige rom er efterfølgende lagret på egetræsfade og smagen er intensiveret med ægte Bourbon Vanilla fra Mardagascar. Resultatet er en intens rom med en meget powerfuld aroma i form af fad og masser af vanilje, hvor smagen er præget af sødmefuld vanilje, der varer ved. Eftersmagen afrundes med tørrede frugter og en smule kaffe.
 

Vi anbefaler at nyde Cordinal ren ved en temperatur omring 14 grader, eller sammen med en god cigar.

En kasse indeholder 6 flasker - 50 cl.  47% Alkohol.

 

325,00 DKK 349,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Foursquare Exceptional Cask Selection 2009

Cask type: Ex-bourbon

Cask aging: 12 years

Distillation: Pot & Column Blend

Released: April 2021

699,00 DKK 719,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Plantation Rum XO 20th Anniversary

Efter endt lagring i troperne har Plantation XO lagret på små cognacfade hos cognachuset Pierre Ferrand på Château de Bonbonnet. Plantation XO er en Barbados rom, der stilmæssigt rammer de fleste romdrikkere lige i hjertekulen.

I duften finder man vanilje, tørrede og tropiske frugter, kokos, banan, toffee, og en anelse brændt fad, mens smagen byder på stor sødme, hvor hele tungen dækkes med vanilje, banan og kokos. Som sødmen aftager, kommer der lidt moden frugt og eg, som klinger ud i en enormt blød og vedvarende finish.

70 cl - 40% Alkohol.

399,00 DKK 499,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Mez Clado Mez 3 - 50 cl. 

Mez Clado en romlikør i høj kvalitet.

Her får Du en både sød og samtidig krydret smag med noter af vanilje og smagen bliver hængende i munden længe efter indtagelsen. Mez 3 er fremstillet på en base af rom fra Spanien og Panama. Den kan både nydes rent og sammen med en kop kaffe eller til en dessert.

En flaske indeholder 50 cl. - 40% Alkohol.
299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Mez Clado Dark C

Value for money!

Radoslaw har gjort det igen...!

Mez Clado Dark C er en super lækker chokolade, som er en sød og utroligt blød. Den er fremstillet på basis af spansk rom, der er lagret sammen med mørk kvalitetschokolade. Duften er så meget en fusion mellem den mørke chokolade og den fede, fyldige karamel, som man tydeligt ser for sig flyde ud af flasken bare ved duften. Og indtrykket forstærkes, når man smager på den.

Er Du til fyldig og sød romlikør og rombaseret spiritus? Er Du til mørk chokolade? Så skal Du have fat i Dark C.

1 kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 38% Alkohol

359,00 DKK 379,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Bàvaro Black - Ultra Premium rom 

Bàvaro Black er en dominikansk rom, hvor fadene er brændt på indersiden, så den får lidt mere farve og nuancer af krydderi, vanilje og brændte mandler. Rommen har lagret op til 12 år i brugte, amerikanske bourbon-fade. Super dejlig rom, som har taget vores kunder med storm!

1 flaske indeholder 70 cl. - 38% Alkohol

329,00 DKK 349,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Doorly's Fine Old 14 YO Barbados rum

Rom er blevet produceret på Barbados i mere end 300 år og Martin Doorly stiftede rombrandet Doorlys i de tidlige 1920'ere. I 1992 blev Martin Doorly Rum købt af RL SEALE.

Doorl'ys blandes og lagres på Foursquare på Barbados. Foursquare blev totalrenoveret i 1995 og fremstår i dag som en blanding mellem historien og den nye teknologi og romproduktionen på stedet er nu blevet erklæret 100% miljørigtig.

I overensstemmelse med god Barbados-tradition, er der ikke tilsat sukker for at søde rommen. Destillationsmetoden med både pot stil og kolonne samt lagringen sikrer rommens naturlige sødme og fylde.

En fremragende rom fra Doorly's! Doorly's 14 års er overvejende blevet lagret i ex-bourbon fade men også i ex-Madeira fade, hvilket giver en mærkbar sødme. Doorly's 14 YO Barbados Rum er elsket for sine vanilje-, rancio-, orange- og bærsmagsnoter.

Duften udviser dybe aromaer af eksotiske frugter og engelsk toffee med en fin ingefærnote. Smagen er rig med noter af  vanilje, lidt rancio og friskpresset appelsinsaft, mens eftersmagen er præget af kanel og toasted eg.
 

"Really delicious rum. Aromas of vanilla, caramel, fig and banana. Vanilla and toffee on the palate with a lovely fruity note - I could see why orange was in the flaviar tasting notes."

1 flaske indeholder 70 cl - 48% Alkohol

549,00 DKK 699,00 DKK (spar 150,00 DKK)

Chamarel XO Rhum

Pragtfuld rom fra  Mauritius, hvor La Rhumerie de Chamarel er et af de få og stadig aktive destillerier, der fortsat dyrker deres egne sukkerrør til romproduktionen. Sukkerrørene til Chamarel's rom høstes manuelt og de friskhøstede sukkerør transporteres til destilleriet i løbet af fire timer for at bevare friskheden og de intense aromaer.

Efter at rommen har stået lidt i glasset, kommer der vanilje, pære, tørre dadler og figner, karamel og masser af egetræ frem. Rommen tager fat i én med en kraftig og krydret karakter.

Sikke en bombe! Hér er virkelig fart over den hér 6 år gamle Maritius-rom! Sort peber, nellike og meget brændt egetræ. Der er en flot balance mellem de komplekse, krydrede noter og den frugtige sødme. Alkoholen er meget velintegreret og eftersmagen knastør. Nuvel, der findes stadig unge noter i denne rom, som ikke kan se sig helt fri for græs og en svag note af våd hø.

En flaske indeholder 70 cl. - 43% Alkohol

649,00 DKK 729,00 DKK (spar 80,00 DKK)
 

Rest & Be Thankful Small Batch #1 Monymusk 2012

Batch #1 er, som navnet antyder, et single batch - her fra 24 tønder fra Clarendon, destilleret i 2012. Den færdige produktion er på i alt tappet 6076 flasker, som er tappet ved 46% alkohol.

SPECS:
Age: 9 years old
Number of casks: 24
Cask type: American Oak Barrels
Fermentation: Light
Maturation: Tropical & Continental
Rum mark: MDR
Filled: 21/09/2012
Bottled: 02/03/2022
ABV: 46 %
Small batch size: 6,076 bottles
Unchill-filtered & no colour added

Rest & Be Thankful er navnet på en uafhængig aftapper af rom og whisky og samtidig navnet på et udkigssted på vejen fra Glasgow til Islay i Skotland. Manden bag brandet arbejdede for Bruichladdich på Islay, inden det blev opkøbt i 2012 og han er således kørt forbi dette særlige viewpoint utallige gange på vej til færgen til øen. Og ydermere så findes der tilmed et punkt på Jamaica, ude midt i nationalparken Cockpit, som også går under navnet Rest & Be Thankful - og dérfor var det intet mindre end det perfekte navn til en serie af spiritus, som både inkluderer jamaicansk rom og skotsk whisky.

599,00 DKK

Ron Millonario Solera 15 år Reserva Especial 40%

Ja, hvem husker ikke ?den rom i basten? tilbage i år 2000 hvor Ron Z. første gang landede i Danmark? Og som siden har trukket danskerne til rom i en grad alle har været overrasket over.
I Peru findes en rom der ligner den gl. version af Ron Z. Det er Ron Millonario - en Solera på 15 år.
Som altid er smagen på rommen som den skal være når MAC Y fører den i marken. Sammenlignet med Ron Z. - og det føles helt naturligt at gøre det - ja, der står denne rom distancen klart.

Søren Nørgaard: "Uha, her er vist tale om en timing der vil går over i firma analerne. Det handler om at være på rette sted til rette tid. Og det kan man vist sige om Ron Millonario. Vi har oplevet at det europæiske marked er blevet lagt på is af firmaet bag Ron Zacapa Centenario - og det er jo en katastrofe for alle os der elsker rom. Men massiv parallel import ind i Europa og imellem landene - har fået producenterne til at miste tålmodigheden. Vi er ude i mørket - på ukendt tid! Naturligvis har vi håbet på at vi fik Ron Millonario til Danmark før julen, og da skrækscenariet om en jul uden Ron Z. stod klart for os - så pressede vi projektet med Fabio maksimalt! Og heldigvis er Fabio ikke endnu en af de skøre romere, men en ydeste effektiv herre. Så det danske marked bliver det første europæiske marked der kan præsentere Ron Millonario. Den vil være i de første butikker fra fredag 8. december 2006. Hvis du vil være sikker på at din vinhandler har denne rom på hylden til julen og nytåret, så er det nu du ringer!"

"Det er helt urimeligt at sammenligne rom fra Guatemala og Peru, men jeg forstår godt at det er der mange der vil gøre. Så det har vi naturligvis også, og vi startede jo vores eftersøgning med det fortsæt at finde rom på højde med vores rom best seller - Ron Zacapa Centenario! Og det er lykkedes. Jeg tror de færreste kan skelne duften fra de 2 rom, mens Millonario har en større brede fra det krydrede til det søde - end Ron Z. som mere holder sig til de søde nuancer. Eftersmagen er helt klart længere hos Millonario, hvor krydderier forlænger smagen, mens Ron Z. klinger sødt af! Det er som at vælge mellem sine børn - men i øjeblikket er det ene barn jo ude rejst. Jeg kan kun give Ron Millonario min bedste anbefaling!" slutter Søren.

Her er så vores smagsnoter, vi har svært ved at skjule begejstringen:

Næse: Brun farin, brændte mandler, vanille, fad, rosin og mørk chokolade.

Smag: Formfuldendt rom sødme, nuanceret og afvekslende. Krydderier, karamelliseret sukker i flot balance. Denne rom får du lyst til at drikke mere af.

Eftersmag: Lang eftersmag, masser af søde og krydrede nuancer. Behagelig afrundet og kompleks. En dram til luksus og fornøjelse.

399,00 DKK 449,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Plantation Rum - Gran Anejo. Guatemala & Belize er en mørk rom når det er allerbedst, destilleret traditionelt på melasse og lagret på en kombination af nye bourbon og gamle cognacfade. Farven er smuk gylden med mørke refleksioner af rav. Duften er fyldt med vanilje, kokosnød, og blødt sødmefuldt egetræ, kaffe, kardemomme og lakrids. Smagen er simpelthen det bedste. Rund, blød og elegant. Vaniljetonerne forener sig lækkert med muskatnød og blødt krydret egetræ. 

En kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 43 % Alkohol

Plantation Rum serien udtrykker en unik og bred serie af gamle kvalitets rom fra Caribien. De enkelte rom udtrykker individuel karakter, unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien de oprinder fra.
De traditionelle destillations metoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage. Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rom, hvorimod Kolonne Destillation skaber lette, elegante og saftige rom. 

Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses og sukkerrørs juicen udvindes. Denne sukkerrørs juice varmes forsigtigt op og bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag.

Den færdig fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillations apparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chairman's Reserve Original - St. Lucia

Chairman's Reserve er en blanding af dobbeltdestilleret rom fra "Pot Still" fra den smukke ø St. Lucia. En værdig vinder af en guldmedalje og 'Best in Class' -prisen til den internationale vin & spiritus konkurrence i 2008. Smagen har søde honningnoter, med krydret vanilje. Rommen har en lang og fornøjelig finish.

I 1972 gik de to eneste destillerier på St. Lucia-øen sammen om at lave Saint Lucia Distillers og siden er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste
rom. Destilleriet er beliggende i Roseau-dalen, hvor de laver alt fra Superpremium rom til Cremelikører lavet på rom.

St. Lucia Distillers har STOR SUCCES og da de i sommeren 2013 talte deres præmier op, så havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres
fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet:  fire romtrofæer,  fem dobbeltguld og  79 guldmedaljer.

Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia tilbage med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev
rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration rom. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen, hvorfor sidstnævnte stoppede i 1962. Siden har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere ha vil følge.

Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. På St. Lucia varer fermenteringen mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én  kolonnekedel. Rommen ændrer profil afhængig af hvilke kedler, der bruges.

St. Lucia Distillers lagrer deres rom på egetræsfade, af amerikansk hvid eg af 200 liters størrelsen, og som der tidligere har været lagret amerikansk whisky på. De Rom, der produceres i mindre mængder – det vil sige de mere eksklusive romtyper – lagres også på portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, sker modningen med en hastighed, der er op mod noget, der ligner 2 ½ gang hurtigere end, hvad der er tilfældet her i Europa. Dette skyldes den højere temperatur og luftfugtighed. Rom med en alder over 10 år  er derfor ofte meget træede og tanninholdige, derfor blender man på St. Lucia - næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.

En kasse indeholder 6  flasker - 70 cl. 40% Alkohol.

229,00 DKK 259,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Legendario Añejo Blanco White Rom Cuba

Legendario Anejo Blanco er en perfekt Legendario rom. Aromaen er domineret af vanilje og friske tropiske frugter. Smagen af Legendario Anejo Blanco præsenterer sig levende og komfortabel. 

Legendario Anejo Blanco rom er en harmonisk rom, der passer perfekt til at drikke ren, eller at blande i cocktails eller drinks. 

En flaske indeholder 70 cl - 40 % alkohol.

180,00 DKK 195,00 DKK (spar 15,00 DKK)

Plantation 3 Stars rum er en blanding af rom fra Jamaica, Barbados og Trinidad. Heraf har nogle fået op til 12 års fadlagring og er efterfølgende blevet filtreret gennem kul, hvilket trækker det meste farve ud af rommen. En super flot rom som er klar med et gyldent skær. I duften er der en let citrusfrugt og mango med noter af vanilje.Smagen byder på en krydret smagsnuance af sukkerrør og vanilje støtter en meget fyldig og ren smag. Denne rom er meget alsidig når den optræder som ingrediens i cocktails. Den giver elegance og renhed i en Daiquiri, men fylde og sødme i en Mojito.

En kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 41,2% Alkohol

Plantation Rum serien udtrykker en unik og bred serie af gamle kvalitets rom fra Caribien. De enkelte rom udtrykker individuel karakter, unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien de oprinder fra.
De traditionelle destillations metoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage. Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rom, hvorimod Kolonne Destillation skaber lette, elegante og saftige rom. 

Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses og sukkerrørs juicen udvindes. Denne sukkerrørs juice varmes forsigtigt op bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag.

Den færdig fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillations apparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Esclavo XO Solera - Fineste Solera rom 23 års

 

Rom Esclavo XO er en spansk 23 års Solera rom, produceret i den Dominikanske Republik.

Rommen er sød og blød med smag af vanilje, karamel, honning og kanel, der afsluttes af en lang og krydret eftersmag. De ekstra procenter giver en ekstra power til smagen, der udfolder nuancerne på smukkeste vis. Sælges i fin gave æske.

En flaske indeholder 70 cl. - 42% Alkohol.


Ron Esclavo XO er nr. 3 i rom serien, der er produceret i den Dominikanske Republik. Esclavo betyder slave på spansk og er navngivet for at hylde de mennesker der har betalt den højeste pris for at vi i dag kan nyde denne fantastiske drik.

499,00 DKK 549,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Esclavo 15 Års - Fineste Solera Rom fra Den Dominikanske Republik

Fineste Sloera Rom 15 års, fra Den Dominikanske Republik. Esclavo betyder slave på spansk og er navngivet for at hylde de mennesker der har betalt den højeste pris for at vi i dag kan nyde denne fantastiske drik. Rommen har en flot mørk rav farve. Den er sød og blød med smag af vanilje, karamel, honning og kanel med en lang og mild krydret eftersmag. Leveres i fin gaveæske.

En kasse indeholder 6 flasker. 70 cl. - 38 % Alkohol.

399,00 DKK 449,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Pineapple Rom Projektet er skabt ud fra historisk nysgerrighed og er endt med at blive et yderst velsmagende resultat. Kort fortalt er Plantations nye Pineapple Rum et blend af hvid og mørk rom, som henholdsvis er blevet destilleret med ananasskræl og lagt i blød (infusion) i mørk rom. Til slut "vies" det hele på fade i flere måneder.

Plantation Pineapple beskrives bedst som en herlig aromafyldt rom fyldt med noter af saftig ananas, citrus, sprød sukkersødme og lækre krydderier.Nyd den som en klassisk ren rom eller i sommerens bedste cocktails.

En kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 40 % Alkohol.

299,00 DKK 339,00 DKK (spar 40,00 DKK)

A. H. RIISE Chrismas XO Reserve Rum 

* En skøn JULEROM fra Caribien, hvis udgangspunkt er A.H. Riise X.O. Reserve, som har fået en yderligere fad-finish lagring på gamle P.X. Sherry fade. Dette giver en fyldig og kraftfuld rom med toner af julens krydderier, såsom nellike, kanel og orange, afsluttende med en fløjlsagtig blød og delikat sødmefuld eftersmag.

Rommen dufter nærmest som en eksotisk dessert: Ananas, mango og moden honningmelon med vaniljecreme, ledsaget af mælkechokolade, orangeknas og kokos med dejlige og lette krydderier. I smagen er det som, hvis melonsalaten fra næsen flamberes, men der kommer også en dejlig let urtet note, der balancerer de søde frugtsmage

En rom til de kolde vinteraftener - eller en perfekt gave til én, Du virkelig holder af.

En kasse indeholder 1 flaske - 70 cl. 40% Alkohol.

 

449,00 DKK

A. H. RIISE Royal Danish Navy Rum - 40 % - er genskabt efter den originale recept på den "Royal Navy Rom" som Albert Heinrich Riise fremstillede for mange år siden og leverede til flådens skibe, når de anløb havnen i Charlotte Amalie i det tidligere Dansk – Vestindien. Resultatet er en enestående rom, der er "blended" af flere forskellige rom, der er op til 20 år gamle destillater af "Vedderburn og Plummer" typen. Disse typer er melasse baseret rom, der er frembragt ved langsom gæring, som efterfølgende bliver kedel destilleret i den traditionelle "Pot Still", indtil man når en rom med en alkoholstyrke på 85 %.

Dette giver en fantastisk rom med en ekstrem mørk, næsten sort farve med komplekse toner af kaffe, Anis, lakrids, brændt karamel, melasse, krydderier og cedertræ. Smagen er eksotisk og elegant med hints af pomerans og bergamot-frugter og afslutter med en lang massiv, fed og sødmefuld eftersmag. Riise´s Royal Navy Rom er hånd blended i små partier og er ikke kold-filtreret eller tilsat karamel.

En kasse indeholder 1 flaske - 70 cl. 40 % Alkohol.

449,00 DKK

Chairman's Reserve Spiced Rum Saint Lucia er fra * kvalitets rom-destilleri, der har høstet masser af internationale medaljer og er sågar blevet kåret til verdens bedste romdestilleri. St. Lucia rom er så ren som det næsten er muligt. Ud over lidt karamel for farvens skyld tilsættes intet andet. Ingen sukker, likør, brandy, sherry eller andre svinkeærinder. St. Lucia Rum Chairmans Reserve Spiced er fremstillet som den almindelige Chairmans Reserve, men krydret med lokale krydderier og frugt deriblandt kanel, nelliker, muskat, vanilje, kokos,
lemon, appelsin og det lokale afrodisium, bois bande.

Vi anbefaler at nyde rommen med is eller mixet med tranebærjuice eller ingefærdrik.

Flasken indeholder 70 cl. - 40 % alkohol.

I 1972 gik de to eneste destillerier på St. Lucia-øen sammen om at lave Saint Lucia Distillers og siden er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste
rom. Destilleriet er beliggende i Roseau-dalen, hvor de laver alt fra Superpremium rom til Cremelikører lavet på rom.

St. Lucia Distillers har STOR SUCCES og da de i sommeren 2013 talte deres præmier op, så havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres
fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet: * fire romtrofæer, * fem dobbeltguld og * 79 guldmedaljer.

Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia tilbage med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev
rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration rom. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen, hvorfor sidstnævnte stoppede i 1962. Siden har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere ha vil følge.

Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. På St. Lucia varer fermenteringen mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én  kolonnekedel. Rommen ændrer profil afhængig af hvilke kedler, der bruges.

St. Lucia Distillers lagrer deres rom på egetræsfade, af amerikansk hvid eg af 200 liters størrelsen, og som der tidligere har været lagret amerikansk whisky på. De Rom, der produceres i mindre mængder – det vil sige de mere eksklusive romtyper – lagres også på portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, sker modningen med en hastighed, der er op mod noget, der ligner 2 ½ gang hurtigere end, hvad der er tilfældet her i Europa. Dette skyldes den højere temperatur og luftfugtighed. Rom med en alder over 10 år  er derfor ofte meget træede og tanninholdige, derfor blender man på St. Lucia - næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.

1 kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 40% Alkohol

 

 

 

249,00 DKK 279,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chairman's Reserve, The Forgotten Casks - St. Lucia

The Forgotten Casks er produceret i et begrænset antal, blandet af fade der blev gemt efter branden der beskadigede destilleriet i 2007. Branden ødelagde administrationen og blandingsanlægget, men heldigvis overledede mange af fadene...

St. Lucia Distillers har STOR SUCCES og da de i sommeren 2013 talte deres præmier op, så havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres
fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet:  fire romtrofæer,  fem dobbeltguld og  79 guldmedaljer. Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia tilbage med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration rom. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen, hvorfor sidstnævnte stoppede i 1962. Siden har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere ha vil følge.

Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. På St. Lucia varer fermenteringen mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én  kolonnekedel. Rommen ændrer profil afhængig af hvilke kedler, der bruges.

St. Lucia Distillers lagrer deres rom på egetræsfade, af amerikansk hvid eg af 200 liters størrelsen, og som der tidligere har været lagret amerikansk whisky på. De Rom, der produceres i mindre mængder – det vil sige de mere eksklusive romtyper – lagres også på portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, sker modningen med en hastighed, der er op mod noget, der ligner 2 ½ gang hurtigere end, hvad der er tilfældet her i Europa. Dette skyldes den højere temperatur og luftfugtighed. Rom med en alder over 10 år  er derfor ofte meget træede og tanninholdige, derfor blender man på St. Lucia - næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.

En kasse indeholder 6  flasker - 70 cl.  40 % Alkohol.

399,00 DKK 429,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chairman's Reserve, 1931 - St. Lucia

Chairman's Reserve 1931 rom fra St. Lucia Distillers er en hyldest til romfilosofien og håndværket etableret af Denis Barnard. Dette flagskibsprodukt er et blend af kolonnedestilleret rom (Coffey still) og tre kobber-destillationsapparater, som derefter er lagret i bourbonfade fra 7 til 12 år. 90% af blendet er af traditionel melasse rom, mens 10% er af sukkerrørsjuice (agricole rom) fra sukkerrør dyrket ved St. Lucia Distillers selv. Næse: rosiner, ristet egetræ, læder, krydderier og tobak. Smag: rosiner med en lille note af karamel og blød egetræ i ganen. En fin kompleks afslutning, først de søde rosiner, så tør og tannisk fra egetræet samt en fin aromatisk sødme, som balancerer den totale smagsoplevelse.

St. Lucia Distillers har STOR SUCCES og da de i sommeren 2013 talte deres præmier op, så havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres
fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet:  fire romtrofæer,  fem dobbeltguld og  79 guldmedaljer. Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia tilbage med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration rom. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen, hvorfor sidstnævnte stoppede i 1962. Siden har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere ha vil følge.

Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. På St. Lucia varer fermenteringen mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én  kolonnekedel. Rommen ændrer profil afhængig af hvilke kedler, der bruges.

St. Lucia Distillers lagrer deres rom på egetræsfade, af amerikansk hvid eg af 200 liters størrelsen, og som der tidligere har været lagret amerikansk whisky på. De Rom, der produceres i mindre mængder – det vil sige de mere eksklusive romtyper – lagres også på portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, sker modningen med en hastighed, der er op mod noget, der ligner 2 ½ gang hurtigere end, hvad der er tilfældet her i Europa. Dette skyldes den højere temperatur og luftfugtighed. Rom med en alder over 10 år  er derfor ofte meget træede og tanninholdige, derfor blender man på St. Lucia - næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.

En kasse indeholder 6  flasker - 70 cl. 40% Alkohol.

649,00 DKK 749,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Chairman's Reserve White - St. Lucia

Lækker hvid rom, som er fedmefuld med hint af citrus og et strejf af rosin i eftersmagen. 

I 1972 gik de to eneste destillerier på St. Lucia-øen sammen om at lave Saint Lucia Distillers og siden er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste
rom. Destilleriet er beliggende i Roseau-dalen, hvor de laver alt fra Superpremium rom til Cremelikører lavet på rom.

St. Lucia Distillers har STOR SUCCES og da de i sommeren 2013 talte deres præmier op, så havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres
fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet:  fire romtrofæer,  fem dobbeltguld og  79 guldmedaljer.

Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia tilbage med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev
rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration rom. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen, hvorfor sidstnævnte stoppede i 1962. Siden har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere ha vil følge.

Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. På St. Lucia varer fermenteringen mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én  kolonnekedel. Rommen ændrer profil afhængig af hvilke kedler, der bruges.

St. Lucia Distillers lagrer deres rom på egetræsfade, af amerikansk hvid eg af 200 liters størrelsen, og som der tidligere har været lagret amerikansk whisky på. De Rom, der produceres i mindre mængder – det vil sige de mere eksklusive romtyper – lagres også på portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.

Når man lagrer spiritus i troperne, sker modningen med en hastighed, der er op mod noget, der ligner 2 ½ gang hurtigere end, hvad der er tilfældet her i Europa. Dette skyldes den højere temperatur og luftfugtighed. Rom med en alder over 10 år  er derfor ofte meget træede og tanninholdige, derfor blender man på St. Lucia - næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.

En kasse indeholder 6  flasker - 70 cl. 40% Alkohol.

229,00 DKK 259,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Diplomatico Distillery Collection No 3 Pot Still Rum er lavet på kun ældre Copper pot stills, fragtet til Diplomatico La Miel destilleriet i 1959 fra Skotland, hvor de oprindeligt blev brugt til at producere whisky. Diplomatico Distillery Collection No 3 er en kompleks rom, der er lavet på bedste kvalitet af sukkerørshonning og lagret på mindre hvide Amerikanske egetræsfade, indtil man har opnået fuld modenhed. Smag: velbalanceret, egetræ fra fadet kombineret med kaffe og noter af mørk chokolade.

Flasken indeholder 70 cl. og leveres i flot gaveæske - 47% Alkohol.

499,00 DKK

Plantation Original Dark Rum er en frugtrig og subtil rom fra Plantation, der til fulde viser sin aromatiske fyldighed i vellavede cocktails. I den Caribiske kultur spiller de rom baserede cocktails en lang og vigtig rolle, som du her får mulighed for at udleve hjemme.

Plantation Rum serien udtrykker en unik og bred serie af gamle kvalitets rom fra Caribien. De enkelte rom udtrykker individuel karakter, unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien de oprinder fra.
De traditionelle destillations metoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage. Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rom, hvorimod Kolonne Destillation skaber lette, elegante og saftige rom. 

Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses og sukkerrørs juicen udvindes. Denne sukkerrørs juice varmes forsigtigt op bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag.

Den færdig fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillations apparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

A.H. Riise 175th Anniversary Rum 40 % Alkohol. A.H. Riise Rom er en hyldest til én af de mest entreprenante danskere, Albert Heinrich Riise, der med stor succes drev sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878. I 2013 fejrede man 175 års jubilæet for grundlæggelsen af A.H. Riise’s apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas, med lanceringen af denne særlige jubilæums rom. Rommen er en blended rom, og to af de rom, der indgår i blandingen, er blevet lagret på gamle P.X. og Oloroso sherryfade, som tilføjer en stor kompleksitet med et strejf af karamel, vanilje og skovbær til denne rom.

Rommen har appelsin-marmelade, toffee og vanilje i duften. Smagen er cremet og fyldig med alle noterne fra næsen sammen med mynte og en snert af brændt cedertræ. Den cremede fyldige smag fortsætter længe, hvorefter den tørrer langsomt ud med et lille tanninbid fra egetræet.

En kasse indeholder 1 flaske - 70 cl. 40 % Alkohol.

529,00 DKK

A.H. RIISE Copenhagen Gold Medal Rum 40 % alkohol. A.H. Riise Rom er en hyldest til en af de mest entreprenante danskere, Albert Heinrich Riise, der med stor succes drev sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878. Denne rom byder på en skøn duft af blød eg, gammelt læder og tørrede abrikoser. Som en tropisk frugtsalat med vanilje creme, og en antydning af krydderier fra enebær. Smagen giver hint af varme krydderier, julekage og appelsinskal, der slutter med en antydning af engelske vingummier.

Der var et internationalt format over København, da byen i 1888, var vært for den store Nordiske Industri, Landbrugs & Kunstudstilling, der blev afholdt på et areal, der dækkede den nuværende Rådhusplads, Tivoli og Industriforeningens bygning. A.H. Riise deltog også på den store Nordiske Udstilling - på den Vestindiske pavillon - med sin rom og blev belønnet med en guldmedalje for deres ”Ypperlige” produkt. Det er denne hæder og begivenhed, der fejres, når vi nyder denne specielle 1888 Gold Medal Edition Rum.

En kasse indeholder 1 flaske - 70 cl. 40 % Alkohol.

399,00 DKK 425,00 DKK (spar 26,00 DKK)

A.H. Riise rom er en hyldest til én af de mest entreprenante danskere, Albert Heinrich Riise, der med stor succes drev sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878. Denne Frogman rom er en koncentreret udgave af A.H Riises velkendte Navy rom serie. Den er blended af op til 20 år gamle rom destillater og er med sine 60 % alkohol en fortættet og unik smagsoplevelse.

På trods af den høje styrke, er duften ret mild med noter af julekage, læder og cigar. Der er der et ”bid” fra alkoholen, men det bringer en intens smag af henkogte kirsebær, brændt figen og cigarkasse og en citrusnote på toppen, der giver en god balance.

Det danske frømands korps blev oprettet i 1957 med forbillede fra og inspiration hentet i det britiske Special Boat Service (SBS), de Amerikanske Underwater Demolition Teams (UDT & U.S. Navy Seals) og det Norske Marinejæger. Efter endt tjeneste som Frømand har man mulighed for at træde ind i frømændenes forening Conventus Ranae, der har til formål at styrke fællesskabet mellem aktive og tidligere Frømænd. Medlemmerne er forpligtet til, uopfordret og indenfor rimelighedens grænser at hjælpe andre medlemmer af foreningen, som måtte have brug for økonomisk, social eller moralsk støtte.

A.H. Riise leverede oprindeligt rom til den danske flåde, der beskyttede dansk territorium, samt til handelsskibe som sejlede til og fra de Dansk Vestindiske øer imod pirateri. Ligeledes har Frømandskorpset flere gange været indsat i nogle af verdens brændpunkter for at bekæmpe blandt andet pirateri, i Middelhavet, Mellemøsten, Afrika og det indiske ocean. Frømændenes forening Conventus Ranae og A.H. Riise Rom støtter Anders Lassen fonden, der uddeler årlige legater til personer, der har ydet en særlig indsats for Danmark.

En kasse indeholder 1 flaske - 70 cl. 60 % Alkohol.

549,00 DKK 589,00 DKK (spar 40,00 DKK)

A.H. Riise Non Plus Ultra Very Rare Rum - St. Thomas 40 % alkohol. A.H. Riise Rom er en hyldest til én af de mest entreprenante danskere, Albert Heinrich Riise. Han drev med stor succes sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878. Begrebet ”Non Plus Ultra” stammer fra Herkules søjler, der ifølge den Romerske mytologi blev bygget nær Gibraltar strædet og markerede grænsen til den kendte verden. Søjlerne bar skriften ”Non Plus Ultra” (Lat. Nothing Further Beyond), som en advarsel til søfarende om ikke at fortsætte sejladsen ud i det ukendte.

Denne Rom lever fuldt op til sit navn ”Non Plus Ultra” som frit oversat betyder ”Den Bedste” eller ”Intet efter dette”. I duften er der krydderier og let kølende mint, moscavado sukker og appelsinskal. Derefter følger en fed krydret smag, hvor noterne fra næsen går igen sammen med fed karamel og vanilje.

En kasse indeholder 1 flaske - 70 cl. 40 % Alkohol.

799,00 DKK 899,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Kaniché XO Bardados Rum er en lækker, blød rom fra Barbados, som undergår Cognachuset Pierre Ferrands unikke efterlagring på små og gamle cognacfade i Château de Bonbonnet's fugtige kældre, hvilket trækker Barbados-rommen i en mere elegant retning.

Resultatet er en sødmefuld og fyldig rom uden skarpe kanter. Den er mørk mahogni i farven med en krydret duft, der byder på hint af peberkorn, vaniljefudge og piña colada. I smagen finder man saftig ananas, Werther’s Original og lys sirup.

Rommen leveres i en super eksklusiv trææske med låg og er en rigtig lækker gaveløsning.

En flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

449,00 DKK 499,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Den nyeste tilføjelse til Plantations ”Signature Blends”-serie: Isle of Fiji! En fantastisk rom fra South Pacific Distillery i Fiji, hvor Plantations udgave spiller på alle de rigtige tangenter, med en fin sødme (16 gram sukker per liter) men også man nuancer og en lang eftersmag.

Rommen er sammensat af komponenter destilleret på både pot stills og Coffey still, og den er lagret først på bourbonfade, for så at få Plantations karakteristiske ”finish” på cognac-fade. Det hele hænger utroligt godt sammen, og vi må endnu engang sande, at dette totalt undervurderede destilleri giver de fleste af sine caribiske konkurrenter kamp til stregen.

En flot og frugtig duft med noter af honning, melasse, rosiner, ingefær, banan og ananas. Smagen er fyldig og sødmefuld. Flot olieret mundfølelse, med noter af ingefær, varme krydderier og melasse. og så denne ranke rygrad af tropisk frugt: mango, ananas og appelsin. Kan nydes rent eller i cocktails.

En flaske indeholder 70 cl. - 40 % Alkohol.

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Gosling's Black Seal Rum fra Bermuda * Populær rom og vigtig hovedbestandel af den populære drink Dark and Stormy. Den har en rig, kompleks smag, der er velafbalanceret og nuanceret med flødekaramel, vanille og karamel. Overbevisende nok til at modtage The Beverage Testing Institute's højeste ære - en Platinum Medal

 I modsætning til de fleste andre rom-produkter, er Gosling's Rum destilleret fra såvel pot stills som kolonne stills. Førstnævnte bibringer smag og sidstnævnte giver diskret elegance. Gosling's Black Seal er blevet synonym med Bermuda som den nationale drik og øens mest eksporterede vare. Mix den iøvrigt med Grosling´s Ginger Beer ( kan købes her ) og lime, og skab din egen Dark and Stormy cocktail.

En flaske indeholder 70 cl.  40 % Alkohol


Opskrift på dark and Stormy

Ingredienser
5 cl Gosling's Black Seal Rum
1 cl friskpresset lime
10 cl Gosling´s Ginger Beer
3-4 stænk Angostura bitter
Isterninger
1 limebåd til pynt

Fremgangsmåde
Fyld et glas med isterninger. Hæld rom og limesaft i glasset og rør godt. Top op med ginger beer. Tilføj 4-5 stænk Angostura bitter  og rør en sidste gang. Pynt med en limebåd.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

A. H. Riise XO Ambre dÓr Reserve er en eksklusiv spiritus blandet af nøje udvalgte Premium Rom fra Mellemamerika og Vestindien. De dyrebare dråber får deres karakteristiske sødme fra modningen i de specielt udvalgte fade, der tidligere er blevet brugt til dejlig sød hvidvin.

A.H. Riise XO “Ambre d’Or Reserve” er flirtende med sin gyldne farve og udfordrende med den komplekse smag, der lokker dig til endnu en tår. Duften byder på noter af: hø, vanilje, engens blomsterpragt og smør karamel. Smagen tilføjer: citrus, vanilje og duftende noter fra et fad med sød vin, der smelter sammen til en mindeværdig kombination. Dertil kommer en rig og cremet eftersmag med noter fra modne frugter, der gradvis aftager på tungen. Løft glaset mod lyset og oplev rommens livlige nuancer - med farve som en ægte ravklump og en historie at fortælle. Forførende med moden frugt, gammelt læder og en delikat aroma fra ædle druer.

A.H. Riise Rom er en hyldest til én af de mest entrepenante danskere, Albert Heinrich Riise, der med stor succes drev sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878.

En flaske indeholder 70 cl. - 42 % Alkohol.

449,00 DKK

A.H. Riise - Non Plus Ultra Black Edition 42% * Unik romoplevelse - utrolig fyldig og rig på smag. Begrebet ”Non Plus Ultra” stammer fra Herkules søjler, der ifølge den Romerske mytologi blev bygget nær Gibraltar strædet og markerede grænsen af den kendte verden. Søjlerne bar skriften ”Non Plus Ultra” (Lat. Nothing Further Beyond) som en advarsel til søfarende om ikke at fortsætte, sejladsen ud i det ukendte.

Grundbasen for rommen er A.H. Riise Non Plus Ultra Very Rare, der efterfølgende har ligget på diverse fade. DuftenDenne rom er en blend af over 50 af A.H. Riise´s mest eksklusive fade.  byder på noter af fersken, mælkechokolade, smør-karamel, efterfulgt af let brændte julekrydderier, melasse, egetræ, tobak og lakrids. Resultatet er en lækker smag af mælkechokolade med mandler og orange. Den er meget cremet og fyldig og byder på en snert af tannin, der minder om sort te samt en eftersmag af krydderkage med orange-glasur. Smagen af Non Plus Ultra Black edition er en unik smagsoplevelse, det bliver ikke meget bedre. Den er utrolig fyldig og rig - perfekt til enhver lejlighed!

A.H. Riise Rom er en hyldest til én af de mest entrepenante danskere, Albert Heinrich Riise, der med stor succes drev sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878.

En kasse indeholder 1 flaske - 70 cl. 40 % Alkohol.

 

Logbogen: Da far var dreng
Det er ingen nyhed, at ældre generationer ynder at belære børn og børnebørn om, hvor hårdt de havde det i deres opvækst og unge år. Efter sigende berettede A.H. Riise ved enhver given lejlighed om, hvor hårdt det var at være apotekerlærling, da han var ung. Hvordan han i bidende frost stod i apotekets gård og rensede glas med kraftige destillater, og hvordan han måtte møde længe før alle andre for at tænde kakkelovnen. A.H. Riises barske fortællinger afskrækkede dog ikke hans sønner, der blev både dygtige apotekere og ikke mindst rommagere i verdensklasse.

899,00 DKK 999,00 DKK (spar 100,00 DKK)

A. H. RIISE Danish Navy rum - FREGATTEN JYLLAND - 45% * Rommen Fregatten Jylland er en eksklusiv udgave af den populære Royal Danish Navy Rom. Den giver dig en mulighed for at smage på en rom, der holdt humøret højt for danske sømænd tilbage i 1800-tallet. A.H. Riise Fregatten Jylland Rum er blended af en lang række forskellige romdestillater, hvoraf nogle af dem er helt op til 20 år gamle. Resultatet er en prægtige rom med en alkoholprocent på 45 %.

Rommen har en flot farve a la valnød og en mørk, intens aroma af cigarkasser, karamel og chokolade, med et "grønnere" lag øverst på af græs og mynte. Den begyndende smag er mild, men den intensiveres efterfølgende af ananas, honningmelon, banan og en dejlig rig smag af mælkechokolade. Eftersmagen byder på et skud af appelsin efterfulgt af en let krydret finish.

Fregatten Jylland er skabt efter gamle apotekermetoder. Destillaterne blev dengang udviklet efter forsøg med de planter, A. H. Riise samlede rundt omkring på De Dansk Vestindiske Øer. På De Dansk Vestindiske Øer tog Riise også imod Fregatten Jylland, der i sin storhedstid var en central del af den stolte danske krigsflåde. Togterne til Vestindien og Skt. Thomas var en del af arbejdet med at håndhæve dansk suverænitet, og sømændene kunne hver dag glæde sig over at få udskænket et mål af A.H. Riises Navy Rum.

Selvom Fregatten Jylland nu ligger permanent ved kaj, bør du ikke snyde dig selv for at smage på en rom, der sætter sejl...

En kasse indeholder 1 flaske - 70 cl. 45% Alkohol.

499,00 DKK 509,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Zafra Master Reserve 21 år

Fremragende panamansk rom, som er kolonnedestilleret på helt specielle og meget høje destillationsapparater, hvilket helt bevidst gør indtrykket meget "rent" og i perfekt balance.

Lagringen sker på i amerikanske egetræsfade brugt til bourbon i minimum 21 år og der er altså tale om "rigtig" 21 års rom, hvilket er helt usædvanligt - særligt i denne prisklasse.

I glasset fremstår den mørkgylden med tydeligt præg af alderen og en snert af blomsterflora og masser af blød vanilje og toffee. Det er en rom der med sin indsmigrende sødme og kompleksitet gør sig fantastisk til en god cigar og ja i det hele taget bare gør sig godt for den kræsne.

Valgt som verdens bedste cigarrom i Cigar Aficionado. Der er fuld valuta for pengene.

70 cl. - 40% Alkohol.

 

529,00 DKK 599,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Autentico Nativo Overproof Rum er destilleret og modnet i Panama. 8-10 år har rommen ligget på brugte fade fra den amerikanske whiskey-produktion. Herefter er rommen flyttet til fade, der tidligere har indeholdt naturligt kakaoekstrakt, hvilket giver den færdige rom dens karakteristiske kakaonote, som virkelig beriger den kraftige rom.

Autentico Nativo Overproof Rum kombinerer med sine 54% alkohol smagene fra sukkerrørsmelasse og amerikansk eg med kakao. Resultatet er lækkert! Dybt, blødt og fyldigt. Noter af chokolade, karamel, brændt sukker og moden frugt ender i en lang og behagelig eftersmag. Bliv ikke urolig over de 54%!  Den høje alkohol er super flot integreret i smagsoplevelsen og samtidig bidrager den til at skrue op for smagsintensiteten. 

Tidligere anmeldelser:

Guld - World Spirits Competition San Francisco, 2019
92 point (SILVER WINNER) – New York International Spirits Competition, 2020

419,00 DKK 469,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Hér har Autentico Nativo og Don Pancho Fernandez fremstillet en premium rum, som har lagret i minimum 15 år. Resultatet er ekstra dybde, fylde, kompleksitet og balanceret og afstemt sødme.

Aged 15 Years betyder minimum 15 års modning i Panama på brugte tønder fra den amerikanske whiskey produktion og der er således ikke tale om en solera rum eller en blanding af rom med forskellige alder – denne rom er modnet i minimum 15 år, og det kan virkelig smages.

15 år på fad kan man smage og den kraftige fadsmag har ændret rommens grund-DNA. Smagen er domineret af tørret frugter, flødekaramel, vanilje, nedfaldsblomme og rosin. En utrolig blød og kompleks oplevelse med en flot balanceret sødme.

Tidligere anmeldelser:

Guld - German Rum Festival, 2018
Dobbelt guld – Madrid Rumfest 2018
Sølv - Wine & Spirits Wholesalers of America, 2019
93 point (SILVER WINNER) – New York Intl. Spirits Competition, 2020
Sølv – World Spirits Competition San Francisco, 2019
Sølv – The Spirits Business Rum Masters, 2018

419,00 DKK 469,00 DKK (spar 50,00 DKK)

A.H. Riise Non Plus Ultra “Ambre d’Or Excellence” står så at sige på skuldrene af Non Plus Ultra “Very Rare”, og er en mild, men alligevel ekstravagant fortolkning af denne.

Ambre d’Or Excellence skaber er modnet i specielt udvalgte fade og brugen af gamle fade kræver lang erfaring inden for romblending og Ambre d’Or Excellence er netop resultatet af ægte håndværk fra den betroede masterblender.

Brugen af de ældste og bedste fade, som tidligere er brugt til at modne søde dessertvine, giver en smagsmæssig bombe af moden frugt og varme krydderier. Her er virkelig tale om en sensorisk eksplosion.

Farven er som det fossile rav, der fik sit navn i slutningen af ​​det 19. århundrede og det franske “ambre” er valgt af respekt for franskmændene og deres evne udi at fremstille de vine, som Ambre d'Or Excellence ikke kunne være foruden.

A.H. Riise Non Plus Ultra “Ambre d’Or Excellence” er en del af Non Plus Ultra treenigheden fra A.H. Riise, som de er meget stolte af. Førsteklasses rom med et navn, der forpligter:

Non Plus Ultra er latinsk for "Nothing Further Beyond", som henviser til Herkules stolper, der markerede enden på den kendte verden – der findes ikke noget bedre derude …

849,00 DKK 999,00 DKK (spar 150,00 DKK)

Bàvaro Brulée Rom - Ultra Premium rom 

Med sin udtalte sødme og bløde natur er denne et sandt danskerhit. Utrolig cremet og fed rom med noter af vanilje, karamel og chokolade. Minder helt vildt meget om Cremé Brulée i duften. Denne rom har fået tilsat sherry, hvilket bidrager med sødme.

Den Dominikanske Republik - 38% alk. 70 cl.

329,00 DKK 349,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Don Q Signature Release Single Barrel 2009

Don Q Signature Release Single Barrel 2009 er en helt igennem exceptionel rom lavet på sukkerrør fra Puerto Rico. Destilería Serrallés' master distiller udvalgte i 2009 en håndfuld tønder fra Serrallés-familiens private romreserver, og anbragte disse i hårdt brændte tønder af amerikansk hvideg. I 2019, efter ti år, blev tønderne tappet og i denne periode udviklede rommen en fantastisk smag af flødekaramel, krydderier, chokolade og vanilje. Rommen består udelukkende af lette romkomponenter fra destilleriets lagerhaller.

49,25% Alkohol - 70 cl

Generelt om Don Q - Puerto Rico

Don Q bliver produceret af Destilería Serrallés på Puerto Rico i Caribien – et hypermoderne romdestilleri som den dag i dag stadig er familieejet. Igennem seks generationer har familien Serrallés stået bag destilleriet, som producerer øens bedste rom; Don Q. Tilbage i 1865 importerede Don Juan Serrallés et lille kobberpot still og destillerede hermed den første rom solgt under Serrallés-navnet. I 1934 lancerede destilleriet Don Q-brandet, opkaldt efter romanen Don Quixote af Miguel de Cervantes fra det tidlige 1600-tal – Serrallés-familiens yndlingsroman.

I traditionel Puerto Rico-stil er rommen fra Don Q lavet på fermenteret sukkerrørsmelasse og efterfølgende kontinuerligt destilleret, hvilket giver en let, elegant og delikat rom. Alle deres aftapninger er modnet i egetræstønder og er smagsmæssigt domineret af disse. Da destilleriet er meget gammelt, råder producenten helt ekstraordinært over en solera-rom, som er op til over 50 år gammel. Det gamle solera system har tre niveauer, og rommen derfra benyttes som komponent i nogle af de aftapninger som kommer fra Don Q – elementet tilfører ekstra dybde, fylde og kompleksitet til den endelige rom (lidt ligesom bitters i en cocktail). Det gamle destilleri har i dag over 100.000 tønder med rom på lager, hvilket gør det til et af de største i Caribien.

På destilleriet producerer man to forskellige typer af rom; en let og en tung rom. Den lette rom bliver destilleret via multi-kolonnedestillering og tages fra ved omkring 94,5 % alkohol. Den tunge rom destilleres via en enkeltkolonnedestillering og tages fra ved kun 75 % alkohol. Disse romkomponenter blandes i tre forskellige forhold (et let, et medium fyldigt og et fyldigt blend) og kan blandes yderligere efter modningen og inden aftapningen. De tre procentmæssige blandingsforhold er ca. som følger: 25/75, 50/50 og 75/25. Foruden de tre blandingsforhold, så har destilleriet naturligvis også de rene destillater til rådighed, hvilket giver dem i alt fem forskellige romkomponenter efter destilleringen. Destilería Serrallés er derfor andet og mere end den gennemsnittelige multi-kolonne-destilleringsproducent, og laver fyldig og smagsholdig rom som holder et utrolig højt kvalitetsniveau!

Don Q Rum repræsenterer den spanske romstil, men er grundlæggende imod tilsætning af sukker, hvilket adskiller dem fra de andre klassiske spanskstilede rommærker. I Don Q finder man masser af rygrad, hvilket kommer til udtryk i en naturlig sødme som opstår under fermenteringen og videreudvikles under en kvalitetsbevidst modningsproces.  

Udover at destilleriet laver skøn rom, så står de også i spidsen for den grønne omstilling i rombranchen. I 2001 sluttende Roberto Serrallés sig til virksomheden efter at have læst en ph.d. i miljøvidenskab. Han optimerede herefter destilleriet og har nu gjort det til et af de grønneste destillerier i verden. I dag er Roberto bestyrelsesmedlem og Vice President of Business Development i virksomheden, og fungerer som miljøkonsulent for andre destillerier som ønsker grøn omstilling.

Don Q Rum har tidligere kun været at finde på det amerikanske marked, men heldigvis har rommærket de senere år også været at finde i Europa – og nu også Danmark. Serien af rom fra Don Q spænder vidt og bredt og indeholder alt lige fra prisvenlig mixer rum til premium rum som skal drikkes rent.

449,00 DKK 499,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Diplomatico Distillery Collection No 1 Batch Kettle Rum er lavet på kun batch kettle, som blev leveret til Diplomatico's La Miel destilleri i 1959. Batch Kettle er et halvindustrielt destillationssystem, der oprindelig stammer fra Canada, hvor man har brugt det til produktion af whisky. 

Collection No. 1 er modnet på fade, der tidligere har indeholdt bourbon og skotsk whisky og resultatet er en dejlig kompleks rom med medium fylde. Duften er meget elegant og rig og kombinerer aromaer af vanilje, sødmefulde noter af kirsebær, jordbær og et strejf af banan. Smagen er velbalanceret med en behagelig sødme under noterne af modne tropiske frugter. Finishen er blød og sød med et lidt køligt udtryk.

Flasken indeholder 70 cl. og leveres i flot gaveæske - 47% Alkohol.

499,00 DKK

Hér har Autentico Nativo og Don Pancho Fernandez fremstillet en premium rum, som har lagret i minimum 20 år. Resultatet er ekstra dybde, fylde, kompleksitet og balanceret og afstemt sødme.

Aged 20 Years betyder minimum 20 års modning i Panama på brugte tønder fra den amerikanske whiskey produktion. Ingen solera hér! Ej heller eller en blanding af rom med forskellige alder – denne rom er modnet i minimum 20 år, og dét kan man smage.

20 år på fad smager man og den kraftige fadsmag ændrer rommens grund-DNA. Smagen er domineret af karamelliseret banan og fersken, ristede nødder, vanilje og et let toastet udtryk. En utrolig udtryksfuld rom, hvor sødmen er flot balanceret.

499,00 DKK 599,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Don Papa Baroko - Filippinerne

Hvad mange måske ikke ved er, at Filippinerne er en af verdens allerstørste romproducenter. Vi ser bare ikke meget af det i Europa, men Don Papa har fået rigtig godt fat i bl.a. de danske romdrikkere.

Don Papa Baroko er sidste skud på Don Papa stammen. Som de øvrige Don Papa er Baroko så afgjort en rom til den søde side og den er en sansemæssig eksplosion af tropiske frugter, citrus, karamelliseret banan i mørk farin og intens vanilje.

70 cl - 40% alk.

399,00 DKK 449,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Alfred's Trail 9.12 Edition - Banyuls Cask

På Foursquare Distillery på Barbados producerer man rom under mottoet: “We are an environmentally friendly facility, and we are proud of it!” og da man skulle bygge ny fabrik i 1990’erne, skete det i samarbejde med den italienske ingeniørvirksomhed Green Engineering. Fabrikken stod færdig i 1996 og Green Engineering havde leveret stort set hele anlægget – lige fra håndteringen af melassen til gæringsanlægget, kolonnen og tapperiet.

På Barbados har man tradition for at blande tungere og lettere destillater og derfor råder man på Foursquare Distillery både pot stills og column stills. Efter destillering blandes de to romtyper i tønderne og lægges til side til modning. Alfred’s Trail har fået fingrene i sådan et parti rom, som efter 9 års lagring er flyttet over på Banyuls fade, hvor den har ligget i 12 måneder. Banyuls er en sydfransk hedvinstype, der kan minde om portvin. Rommen er tappet ved 45% alkohol og det klæder denne type rom.
 
I næsen finder man både rosin, flødekaramel, egetræ samt krydderi og chokolade. Smagen er dyb og fyldig og er præget af karamel, krydret egetræ, appelsinskal og tobak. Eftersmagen er blød og afrundet med smøragtige tendenser. Derudover er det en meget lækker og frugtig rom.
 
Produktionen er begrænset til kun 1.000 flasker, alle aftappet i hånden og mærket med fad- og flaskenummer.
 
1 flaske indeholder 70 cl - 45% Alkohol
829,00 DKK

Diplomatico Distillery Collection No 2 Barbet Rum

Diplomatico Distillery Collection No 2 Barbet Rum er destilleret på et fransk søjledestillationsapparat i kobber, der blev opfundet i slutningen af 1800-tallet, et såkaldt "barbet". Denne destilleringsmetode giver rommen et mere frugtigt udtryk.  

Collection No. 2 har modnet 4 år på fade, der tidligere har indeholdt bourbon og skotsk whisky. Kolonnedestilleringen har givet den færdige rom en udtalt frugtig profil, hvor aromaer af mango og passionsfrugt spiller flot sammen med karamel og eg. Rommen er blød og en anelse til den tørre side, men den har en dejlig, delikat smag af friske citrusfrugter og fadnoter.

Flasken indeholder 70 cl. og leveres i flot gaveæske - 47% Alkohol.

499,00 DKK

Diplomatico Selección de Familia

Nyeste skud på Diplomatico-stammen og et lækkert blend af op til 12 år gammel rom fremstillet af Caña Diplomático sukkerør og lagret på ex-bourbon, ex-single malt og ex-sherry fade. Hele 90% af denne dejlige, mørke rom består af rom, som er destilleret på pot stills, hvilket giver rommen den typiske tungere, dybere og kraftigere profil.

Sammenligner man med den klassiske Diplomatico, Reserva Exclusiva, har Selección de Familia en anelse mere tørhed og mere udtalt kompleksitet. Trods det lavere sukkerindhold opretholder rommen dog velbalancerede sødme, som man kender fra Reserva Exclusiva. Duften er smukt balanceret med sukkerrør og honning, tørret frugt, vanilje og eg. Smagen byder på blomme og svesker, tydeligt fad og karamel.

Flasken indeholder 70 cl - 43% Alkohol. 

 

449,00 DKK 459,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Diplomatico Single Vintage 2007

Seneste årgang i rækken af stærkt eftertragtede venezuelanske rom, som kun produceres i de allerbedste årgange. Til årgang 2007 er anvendt 100% "heavy rum" pot still destillater på basis af Caña Diplomático sukkerrør. Rommen har lagret 12 år på US white oak og sluttelig et år på ex-Oloroso fade.

Hver frigivne årgang adskiller sig i nuancerne fra år til år og Single Vintage 2007 er således rundere og glattere end forgængeren. Maestro Ronero, Nelson Hernandez forklarer:

Med en lys mørk ravfarve åbner 2007 Single Vintage med harmoniske noter af modne røde frugter ledsaget af aromaer af vanilje, krydderier og chokolade, der giver en delikat og subtil aromatisk balance“ og fortsætter “Søde noter af moden frugt, træ, chokolade og kaffe opfattes i ganen og tilføjer en sammensat rundhed og glathed, der fører til en langvarig og fløjlsagtig finish“.

Flasken indeholder 70 cl. og leveres i flot gaveæske - 43% alkohol. 

 

899,00 DKK

Doorly's Fine Old 12 YO Barbados rum

Rom er blevet produceret på Barbados i mere end 300 år og Martin Doorly stiftede rombrandet Doorlys i de tidlige 1920'ere. I 1992 blev Martin Doorly Rum købt af RL SEALE.

Doorleys blandes og lagres på Foursquare på Barbados. Foursquare blev totalrenoveret i 1995 og fremstår i dag som en blanding mellem historien og den nye teknologi og romproduktionen på stedet er nu blevet erklæret 100% miljørigtig.

I overensstemmelse med god Barbados-tradition, er der ikke tilsat sukker for at søde rommen. Destillationsmetoden med både pot stil og kolonne samt lagringen sikrer rommens naturlige sødme og fylde.

Doorlys 12 år Fine Old Barbados Rum er lagret fuldt ud i 12 år og er som de øvrige rom fra Foursquare en blanding af pot still rom (ca. 10%) og kolonnedestilleret rom (ca. 90%). 12 YO har nu fået hævet alkoholprocenten fra 40 til 43% og det har bl.a. givet mere tørrede frugter i smagen end tidligere.

Næsen byder på Bourbon-noter, rødvin og smørkage, masser af kiwi og litchi, der bibringer næsen friskhed. I smagen møder man gylden sirup og ristet kanel, cigaræske, shortbread, orange og menthol med en eftersmag af creme brûlée, cedertræ og et krydret strejf af rød chili.

"43% is the standard in Barbados. When we first came to the UK, to compete we reduced it to 40%. That was a mistake that has now been corrected.” - Richard Seale

1 flaske indeholder 70 cl - 43% Alkohol

399,00 DKK 445,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Dos Maderas Triple Aged Rum 5+5

Dos Maderas 5+5 er et lækkert blend af udvalgte fade af rom fra hhv. Barbados og Guyana, to lande, der begge laver rom på både pot stills og kolonneapparat. Den kraftige og aromatiske af de to typer af rom kommer ubetinget fra pot stills.

Rommen lagres først i Caribien og herfra sendes rommen til den fremragende sherryproducent, Williams & Humbert, i Jerez i Spanien. ”Dos Maderas” er spansk og oversættes vel bedst til "to slags træ", hvilket henviser til måden rommen lagres og modnes på.

Forskellen på de forskellige Dos Maderas romme er lagringstiden. Denne udgave er 10 år undervejs. Først 5 år i Caribien i ex-bourbon fade og derefter 5 år i Spanien i ex-sherry fade. 3 år på 20-årig Dos Cartados Palo Cortado-fade og sluttelig 2 år på 20-årig Don Guido PX-fade – derfor 5+5, måske endda 5+3+2 … deraf navnet Triple Aged Rum!

Duften er intens med masser af tunge sherrynoter, og disse går igen i smagen i form af noter af rosin, sveske og figen samt vanilje og krydderier fra fadet.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

399,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler