Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I vores skattekammer finder du altid et spændende udvalg af eksklusiv vin og spiritus. Det kan være f.eks. specielle og super limiterede whiskyer eller rom, det kan være ekstra eksklusive vine eller særligt lagringsegnede vine med alder.

Har du forespørgsler på anden eksklusiv spiritus eller vin, er du velkommen til at kontakte vores kompetente personale på 23842019 eller mail@naestvedvinkompagni.dk

Sorter resultater:

Foursquare Exceptional Cask Selection 2009

Cask type: Ex-bourbon

Cask aging: 12 years

Distillation: Pot & Column Blend

Released: April 2021

719,00 DKK

Foursquare Exceptional Cask Selection 2010

Nyeste release fra Richard Seale, som her har begået en 12 års udgave med masser af drøn på!

Destilleri: Foursquare Rum Distillery
Aftapper: R. L. Seale
Bottle Ageing: 12 år
Distilled: 2010 Bottled: July 2022

1 flaske indeholder 70 cl. - 60% Alkohol.

899,00 DKK
 

Rest & Be Thankful Small Batch #1 Monymusk 2012

Batch #1 er, som navnet antyder, et single batch - her fra 24 tønder fra Clarendon, destilleret i 2012. Den færdige produktion er på i alt tappet 6076 flasker, som er tappet ved 46% alkohol.

SPECS:
Age: 9 years old
Number of casks: 24
Cask type: American Oak Barrels
Fermentation: Light
Maturation: Tropical & Continental
Rum mark: MDR
Filled: 21/09/2012
Bottled: 02/03/2022
ABV: 46 %
Small batch size: 6,076 bottles
Unchill-filtered & no colour added

Rest & Be Thankful er navnet på en uafhængig aftapper af rom og whisky og samtidig navnet på et udkigssted på vejen fra Glasgow til Islay i Skotland. Manden bag brandet arbejdede for Bruichladdich på Islay, inden det blev opkøbt i 2012 og han er således kørt forbi dette særlige viewpoint utallige gange på vej til færgen til øen. Og ydermere så findes der tilmed et punkt på Jamaica, ude midt i nationalparken Cockpit, som også går under navnet Rest & Be Thankful - og dérfor var det intet mindre end det perfekte navn til en serie af spiritus, som både inkluderer jamaicansk rom og skotsk whisky.

599,00 DKK
Tegernseehof Kellerberg Riesling Smaragd 2011
 
Kellerberg i Wachau er ubetinget én af Østrigs mest berømte vinmarker - og Tegernseehof's parceller er særligt favorabelt beliggende.
 
Smaragd er den fyldigste af de tre kategorier i den klassiske, Wachau-klassifikation, Vinea Wachau og vinen har da også - udover tydelig Riesling-typicitet - masser af fylde, men den forbliver super elegant og potentialet i topårgangen 2011 fornægter sig ikke, for det hér smager formidabelt nu. Det er simpelthen super flot Riesling med alder.
 
Hvide blomster og citrus, modne gule æbler, mandarin, fersken og et strejf af honningmelon - og så den modne Riesling's destinkte petroleumsnote.
 
92-94 point - Falstaff
 
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol
199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Torabhaig The Legacies Series Chapter 3 - Cnoc na Moine

Nu er den længe ventede Chapter 3 i deres Legacy Serie, Cnoc na Moine, på banen i Danmark!

Torabhaig er det første destilleri bygget på øen Skye i 190 år, og kun det andet lovlige nogensinde. Destilleriet er et produkt af sine omgivelser - formet af et vildt landskab og klima. Destilleriet er et af de nye og unge destillerier i Skotland – grundlagt 2013 – startede med at destillere i 2017 – tappede deres første batch nogensinde i slutningen af 2020.

Torabhaigs Single Malt er en Skye whisky, men det er umiskendeligt deres egen Skye whisky, lige så kompleks og overbevisende som dens oprindelsessted. De destillerer i kobber pot-stills og har valgt at fermentere i traditionelle trækar, præcis som i de gamle dage.

Cnoc Na Mòine er lagret i ex-Bourbon, Oloroso og Pedro Ximenez fade. Tilføjelsen af sherryfadene giver Cnoc na Moine en sødere og rigere smag, samt en mørkere farve. 

Cnoc Na Mòine, "bakken af tørv", er geografisk placeret i Knoydart, som kan ses på tværs af Sound of Sleat fra destilleriet.

  • Flasket med 46% ABV - vandet ned fra cask strength, som er på 63.2 - 63.6% ABV (kommer ikke som en Batch Strength)
  • Tørvegraden i byggen - 78.44 ppm og i flasken - 19.7 ppm
  • Non chill-filtered, ikke tilsat farve

En lidt dæmpet tørverøg understøttet af appelsinskal, syrlig frugt og en snert af døende gløder, hvortilo kommer strejf af vanilje og lidt frisk egetræ. I smagen vender tørven tilbage med en BBQ-note, før spiritussen banker på med peber, en let balsamicosyre, mere sødme og blide strejf af cedertræ og læder. Påvirkningen fra sherryen giver en vidunderlig og harmonisk balance med Torabhaigs integrerede tørve- og krydderistruktur, som skinner igennem i en lang og behagelig røget finish.

  • De første udgivelser af Torabhaig Single Malt, lanceres som ”2017 The Legacy Series” og  blev produceret i et meget begrænset antal.
  • Den 2. release Allt Gleann kom i 2022 og er nu med udgivelsen af den 3. stoppet i produktionen.
  • Den 3. der nu er i Danmark hedder Cnoc na Moine!
  • Den 4. udgave kommer i 2025, den 5. i 2026, den 6. i 2027 og så den endelige 10 års udgave i 2028.

Hele porcessen hen mod 2028 er en måde, hvorpå de beskriver udviklingen af projektet. Udgaverne er en status på, hvor langt de er nået med kompleksiteten af tørvens smag. Dvs. at det kun bliver bedre med tiden...  

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% Alkohol

599,00 DKK

Fratelli Alessandria Barolo Monvigliero 2017 er lavet på egne håndhøstede druer, der efter høsten modnes i knap 3 uger, hvorefter vinen lagres ca. tre år på fade. Først tilbringer den 8 måneder år på franske tonneaux (500 L), fulgt af 24 måneder på 30-40 hl. fade af slavonsk og fransk eg med efterfølgende lagring i flaske før frigivelse.

Her er der stor nydelse allerede ved frigivelse, men vinen vil virkelig folde sig ud aromatisk ved yderligere lagring og med et henlæggelsespotentiale på 12-20 år fra høståret, har man ikke travlt.

Duft og smag er klassisk Monvigliero: På samme tid intens og let-på-tå med æterisk, svævende rød frugt, en dybereliggende mørk frugt, røde roser, mentol, tobak og trøffel. Der er lækker saftighed i frugten, der går godt i spænd med vinens ikke-frugtige elementer. Her er imposant fylde og koncentration, men Barolo Monvigliero kombinerer disse indtryk med elegance og en påfuglehale af feminine elementer i eftersmagen.

Det er en formidabel "duftevin" i et Bourgogneglas, men den kommer særligt til sin ret som madledsager, hvor den går uforligneligt til langtidsbraiseret kød med rodfrugter, til oksefilet med svampetilbehør, til fjer- eller hårvildt med 'efterårstilbehør' eller til en vellavet svamperisotto.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 14,5% alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d?Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

599,00 DKK

Le Pupille Saffredi 2019 - IGT Maremma Toscana er en absolut IKONISK vin fra Elisabetta Geppetti! Saffredi er et blend af 70% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot og 4% Petit Verdot, med et høstudbytte på bare 50 hl/ha. Saffredi har fået 18 måneder på barriques (70% nye).

Dyb rubinrød og stadig med violette reflekser. Her er tale om en enormt aromatisk vin med solbær, sorte kirsebær og blomme samt kløver, kanel og lakrids. Vinen har en generøs, fløjlsagtig tekstur med runde tanniner. Den lange eftersmag ser en tilbagekomst af den intense frugt.

Saffredi 2019 vil være fremragende til fuglevildt - f.eks. stegt vagtel med tranebær - til rødt kød som f.eks. oksefilet vendt i kakaopulver med appelsin sauce og helt oplagt til en chateaubriand med trøffelsauce... Eller nyd et glas som meditationsvin og lyt til alle de historier, vinen har at fortælle - og tag dig god tid!

Formidabel vin allerede fra nu (efter behørig dekantering) og hele vejen frem mod 2045!

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Fattoria Le Pupille står bag en stribe af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma - ja velsagtens i Toscana generelt. Elisabetta Geppetti er kvinden, som sammen med Erik Banti satte gang i Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana, helt ude ved kysten. Klimaet her giver en perfekt modning af især Sangiovese druen til en stil, der bliver mere intens og kraftfuld pga. mere solskin om dagen, samt kølige nætter.

599,00 DKK

Château Palmer 2016 - 3. cru Margaux

 
3.999,00 DKK

Valinch & Mallet Caperdonich 20 YO LOST WHISKY Limited Edition

Cask type: Bourbon hogshead

Cask aging: 20 years

Distiled: 2000

Bottled: 2020

4.199,00 DKK

Cask type: Bourbon hogshead

Cask aging: 25 years

Distiled: 1995

Bottled: 2020

2.999,00 DKK

Taylor's Very Old Single Harvest Port 1964

2.499,00 DKK

Taylor's Very Old Single Harvest 1968

2.499,00 DKK

Glengoyne 21 YO Highland Single Malt Whisky

1.799,00 DKK

Glengoyne 25 YO Highland Single Malt Whisky

4.899,00 DKK

Torabhaig er det første destilleri bygget på øen Skye i 190 år, og kun det andet lovlige nogensinde. Destilleriet er et produkt af sine omgivelser - formet af et vildt landskab og klima.

Torabhaigs Single Malt er en Skye whisky, men det er umiskendeligt deres egen Skye whisky, lige så kompleks og overbevisende som dens oprindelsessted. De destillerer i kobber pot-stills og har valgt at fermentere i traditionelle trækar, præcis som i de gamle dage.

De første udgivelser af Torabhaig Single Malt, lanceres som ”2017 The Legacy Series”. Den første udgave blev produceret i et meget begrænset antal. Den 2. release er nu i Danmark og den skuffer ikke på nogen måder. Den 3. kommer i 2024, 4. i 2026 og så den endelige 10 års udgave i 2028.

Hele porcessen hen mod 2028 er en måde, hvorpå de beskriver udviklingen af projektet. Udgaverne er en status på, hvor langt de er nået med kompleksiteten af tørvens smag. Dvs. at det kun bliver bedre med tiden ...  

Mossburn Whisky Distillers & Blenders, der ejer Torabhaig, er et ungt whiskyfirma med en voksende portefølje.

Duft: Varm og indbydende. Krydret sød tørv med noter af sækkevæv, tobaksblade og en snert af mynte men også sød appelsinskal og et strejf af kridt. Også en let kystnær brise. Jeg er imponeret over balancen og synes det minder lidt om Ledaig sans surkålen.

Smag: Fedtet og fyldig. Sodet fra start med masser af bygskaller, træ røg og afdæmpet saltet, men også noter samt fennikel.

Eftersmag: Viser en mere moden side. Der er noter af tobak, menthol og en mild tørv indflydelse, der normalt forbindes med (meget) ældre udgivelser. 

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% Alkohol

699,00 DKK

Tomatin 1999 Highland Single Malt Whisky Oloroso Sherry Hogshead er en formidabel whisky, som er lanceret i forbindelse med Mac Y's 25 års jubilæum - og såvel whisky som udstyr er helt i top: Den super ekslusive whisky leveres i en  mega flot bag, indeholdende en ligeså flot trææske, hvori flasken præsenteres på absolut fornemmeste vis.

Enormt behagelig fornemmelse af oloroso-fadet. Sød, gennemtrængende pibetobak, dejlige indtryk af appelsinskal, marcipan og mørk chokolade. Fadet supplerer med sin vaniljenote de
øvrige indtryk til perfektion - en absolut storslået duft- og smagseksplosion!

Whiskyen er aftappet ved cask strength, 54,8%, og der er kun tappet 349 flasker - og der bliver rift om dem!

 

3.499,00 DKK

Don Q Signature Release Single Barrel 2009

Don Q Signature Release Single Barrel 2009 er en helt igennem exceptionel rom lavet på sukkerrør fra Puerto Rico. Destilería Serrallés' master distiller udvalgte i 2009 en håndfuld tønder fra Serrallés-familiens private romreserver, og anbragte disse i hårdt brændte tønder af amerikansk hvideg. I 2019, efter ti år, blev tønderne tappet og i denne periode udviklede rommen en fantastisk smag af flødekaramel, krydderier, chokolade og vanilje. Rommen består udelukkende af lette romkomponenter fra destilleriets lagerhaller.

49,25% Alkohol - 70 cl

Generelt om Don Q - Puerto Rico

Don Q bliver produceret af Destilería Serrallés på Puerto Rico i Caribien – et hypermoderne romdestilleri som den dag i dag stadig er familieejet. Igennem seks generationer har familien Serrallés stået bag destilleriet, som producerer øens bedste rom; Don Q. Tilbage i 1865 importerede Don Juan Serrallés et lille kobberpot still og destillerede hermed den første rom solgt under Serrallés-navnet. I 1934 lancerede destilleriet Don Q-brandet, opkaldt efter romanen Don Quixote af Miguel de Cervantes fra det tidlige 1600-tal – Serrallés-familiens yndlingsroman.

I traditionel Puerto Rico-stil er rommen fra Don Q lavet på fermenteret sukkerrørsmelasse og efterfølgende kontinuerligt destilleret, hvilket giver en let, elegant og delikat rom. Alle deres aftapninger er modnet i egetræstønder og er smagsmæssigt domineret af disse. Da destilleriet er meget gammelt, råder producenten helt ekstraordinært over en solera-rom, som er op til over 50 år gammel. Det gamle solera system har tre niveauer, og rommen derfra benyttes som komponent i nogle af de aftapninger som kommer fra Don Q – elementet tilfører ekstra dybde, fylde og kompleksitet til den endelige rom (lidt ligesom bitters i en cocktail). Det gamle destilleri har i dag over 100.000 tønder med rom på lager, hvilket gør det til et af de største i Caribien.

På destilleriet producerer man to forskellige typer af rom; en let og en tung rom. Den lette rom bliver destilleret via multi-kolonnedestillering og tages fra ved omkring 94,5 % alkohol. Den tunge rom destilleres via en enkeltkolonnedestillering og tages fra ved kun 75 % alkohol. Disse romkomponenter blandes i tre forskellige forhold (et let, et medium fyldigt og et fyldigt blend) og kan blandes yderligere efter modningen og inden aftapningen. De tre procentmæssige blandingsforhold er ca. som følger: 25/75, 50/50 og 75/25. Foruden de tre blandingsforhold, så har destilleriet naturligvis også de rene destillater til rådighed, hvilket giver dem i alt fem forskellige romkomponenter efter destilleringen. Destilería Serrallés er derfor andet og mere end den gennemsnittelige multi-kolonne-destilleringsproducent, og laver fyldig og smagsholdig rom som holder et utrolig højt kvalitetsniveau!

Don Q Rum repræsenterer den spanske romstil, men er grundlæggende imod tilsætning af sukker, hvilket adskiller dem fra de andre klassiske spanskstilede rommærker. I Don Q finder man masser af rygrad, hvilket kommer til udtryk i en naturlig sødme som opstår under fermenteringen og videreudvikles under en kvalitetsbevidst modningsproces.  

Udover at destilleriet laver skøn rom, så står de også i spidsen for den grønne omstilling i rombranchen. I 2001 sluttende Roberto Serrallés sig til virksomheden efter at have læst en ph.d. i miljøvidenskab. Han optimerede herefter destilleriet og har nu gjort det til et af de grønneste destillerier i verden. I dag er Roberto bestyrelsesmedlem og Vice President of Business Development i virksomheden, og fungerer som miljøkonsulent for andre destillerier som ønsker grøn omstilling.

Don Q Rum har tidligere kun været at finde på det amerikanske marked, men heldigvis har rommærket de senere år også været at finde i Europa – og nu også Danmark. Serien af rom fra Don Q spænder vidt og bredt og indeholder alt lige fra prisvenlig mixer rum til premium rum som skal drikkes rent.

449,00 DKK 499,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Taylors Vintage Port 2017 Magnum.

Er produceret af Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca og Tinta Amarela druer.

* 99 point - James Suckling

Portvinen har været lagret 2 år på egefade og den fremstår flot, dyb lilla, ja næsten sort i glasset. Duften er intens og eksotisk med af sorte bær, violer og roser, mens smagen er kraftig og koncentreret, men på samme tid elegant og i udsøgt balance.

Det er en på alle måder velstruktureret portvin med masser af kraft - som skabt til et langt liv i kælderen. Særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost eller som et glas efter et godt måltid mad.

Vintage Port siges at kunne drikkes efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Taylor's Vintage Port 2017 vil kunne nydes frem mod 2065!

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

 

1 flaske indeholder 150 cl. - 20% Alkohol

1.999,00 DKK

Taylor's Vintage Port 1997

Taylors Vintage Port 1997 er en aldeles fremragende Vintage Port, som 25 år gammel stadig har potentialet til yderligere lagring:

* Robert Parker 96P
Saturated black/purple-colored, with stunning aromatics of blueberries, blackberries, licorice, and iron, this spectacular vintage port is one of the stars of the vintage. Extremely full-bodied, with silky tannin, spectacular concentration and purity, multiple flavor levels, and an evolved, forward personality, this is an exquisite yet precocious 1997 vintage port. Anticipated maturity: 2004-2030.

I dag fremstår den flot modnet og i udsøgt balance. Det er en på alle måder velkomponeret portvin, som er særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost - og ikke mindst som et fantastisk glas efter en god middag, for "En middag uden portvin er bare et måltid!".

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

 

1.499,00 DKK 1.999,00 DKK (spar 500,00 DKK)

Taylor's Vintage Port 1985

Taylors Vintage Port 1985 er en fornem, moden Vintage Port, som trods mere end 35 år gammel stadig har potentialet til yderligere lagring.

"This house must certainly be the Latour of Portugal. Their ports are remarkably backward yet still impressive when young. Of all the vintage ports, those of Taylor need the longest time to mature and even when fully mature seem to have an inner strength and firmness that keep them going for decades."

I dag fremstår den flot modnet og i udsøgt balance. Det er en på alle måder velkomponeret portvin, som præsenterer sig allerbedst som et fantastisk glas efter en god middag, for "En middag uden portvin er bare et måltid!".

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

1.499,00 DKK 1.995,00 DKK (spar 496,00 DKK)

Heaven's Door The Bootleg Series Vol. 2 'Rare and Unreleased'

SÅ kom den! Den længe ventede anden frigivelse fra The Bootleg Series fra Heaven’s Door. Serien har naturligvis fået sit navn efter Bob Dylan’s berømte “Bootleg Series” albums.

Her er tale om absolut top notch whiskey taget til et helt nyt niveau og Vol. 2 er 15 år gammel Straight Bourbon Whiskey, som har ligget på ex-Jamaican Pot Still Rum Casks og tappet ved 52,3%

Hver frigivelse har et af Dylan's malerier på en håndlavet keramikflaske og flasken kommer i en super eksklusiv læderæske udformet som en bog.

 

6.999,00 DKK

Silver Seal 13 Years Old Haitian Rum

Silver Seal har fået fingrene i 13 år gammel Haiti rom. Haiti, hvis romindustri de seneste 200 år har kæmpet med diktatorer, revolutioner, orkaner og ikke mindst jordskælv - sidstnævnte bl.a. i 2010, hvor et altødelæggende jordskælv næsten gjorde en ende på den resterende industri.

Silver Seal 13 Years Old Haitian Rum er en gammel haitiansk skønhed, baseret på frisk sukkerrørssaft og ikke melasse.

Pragtfuld rom, som blev lagt til side i 2004 og igen fundet frem i 2017 og aftappet af Silver Seal. I alt 355 flasker.

Destilleret 06/2004
Aftappet 06/2017

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% Alkohol

1.799,00 DKK

A. H. Riise Signature Rum

Intet forpligter mere end din underskrift, derfor Signature til A.H. Riises nye premium rom. Til et A.H. Riise produkt, bruges rom fra en lang række forskellige fade. Rom med forskellig alder og oprindelse. Det er dog ikke alle fade, der tømmes til sidste dråbe. Ofte er der lidt tilbage på fadet. En lille mængde fantastisk rom. Disse fade bruges til at skabe Signature.

A.H. Riise Signature er et unikt blend med alle de smagsegenskaber, du kender fra A.H. Riise og mere til. Sødmen, mildheden, den fløjlsbløde smag og aromaerne. Du finder noter af modne tropiske frugter, kokosnødder og karamel ledsaget af kølig mynte. Ganen forkæles af kandiseret citrus, abrikoser omsvøbt af ristet kokosnød med et strejf af eukalyptus. Kompleks og utrolig blød.

Hver udgave af A.H. Riise Signature er skabt af meget små partier og resulterer alle i mindre end 2000 flasker pr. batch. Hvert batch er nummereret, og hver flaske ligeså. Årsagen til de varierende batchstørrelser er, at vi aldrig ved, hvor mange flasker hvert batch kan give, hvilket er afhængigt af, hvor meget premium rom der er til rådighed. Resultatet af hvert batch er næsten det samme, men ikke identisk.

For samlere er dette en unik mulighed for at erhverve sig en hel række A.H. Riise Signature-mesterværker og hvis du vil have en komplet samling, bør du stræbe efter at have hver enkelt batch på hylden, så du kan smage disse små unikke forskelle.

1 flaske indeholder 70 cl. - 43,9% Alkohol

1.599,00 DKK

1770 Glasgow Mac Y 25th Jubilee Release Single Malt Scotch Whisky

"En perle blandt Skotlands nye unge whiskyer! Kommer fra Årets Skotske Whiskydestilleri 2020 - Glasgow Distillery!"

Glasgow 1770 Mac Y 25th Jubilee er en peated whisky, der efter modning i ex-bourbon fade har fået en finish i Ruby Port Cask og Cask 17/803 er nøje udvalgt af Mac Y's 25 års jubilæum i september 2021.

De generøse 55% alkohol og den vinøse touch fra rubyporten harmonerer på bedste vis. I næsen fører sød tørverøg dig til fyldig chokoladekage og friskhøvlet eg med noter af rulletobak og læder, mens smagen er blød og rig med noter af røde bær fulgt af sandkage og kakao, hints af mælkechokolade og kaffebønner. Den lange eftersmag klinger af med tørrede mørke frugter.

1 flaske indeholder 50 cl. - 55,3% Alkohol

 

789,00 DKK

Hazelburn er en triple destilleret, komplet u-peated single malt produceret hos Springbank Destillery. Ligesom deres andre single malts, er Hazelburn Single Malt ikke kold-destileret og har heller ikke set skyggen af karamel-farve.

Destilleret: Juni 2007

Fyldt på flaske: Maj 2018

Alder: 10 år

Styrke: 58,8% Vol.

Fad: Refill Marsala Hogshead

Antal flasker: 258

1.299,00 DKK

North Star Sirius er til dig, der elsker smagen af god og fyldig malt whisky, som har tilbragt hele sin modning på Bourbon fade. Den giver en frisk smag af vanilje, der afrundes dejligt med smag af malt.

Duft: Voks/cremet, citrus, vanilje, honning og Short Bread – den skotske udgave af vaniljekranse.

Smag: Meget fyldig med noter af honning, frisk grapefugt og en tydelig smag af short bread, som fylder munden med en cremet smag af vanilje.

Eftersmag: En flot smag af Bourbon fad. Lige tilpas tørhed, som gør at mundvandet kommer på arbejde og får alle smagsoplevelser frem.

1.299,00 DKK

Port Askaig er en serie af whiskies fra Elixir Distillers. Brandet er opkaldt efter byen af samme navn, som ligger på Islays østkyst og i hundredvis af år har været kendt som ”porten til Islay”. Herfra og -til er mange smuglere og whiskyfans sejlet gennem årene, og navnet er nærmest blevet synonymt med røg og tang og tjære. Tæt ved byen ligger også destillerierne Caol Ila og Bunnahabhain, som rygtes at spille hovedrollerne i flere af aftapningerne.

Port Askaig 28 Years Old er en limited edition single malt whisky fra den skotske ø, Islay. Den er tappet af Elixir Distillers til deres populære serie Port Askaig, som inkluderer whisky fra en række destillerier på den lille ø. Man ved ikke hvilket destilleri, den kommer fra, men Elixir Distillers afslører dog, at den er lagret på refill hogsheads af amerikansk eg. Tappet ved Port Askaigs yndede styrke, 45.8%.

Farve: Gylden.
Duft: Mynte og harpiks ved første snus – kort efter kommer tørv, røget te, mandler, ananas og karamel.
Smagsnoter: Olieret og fyldig i munden. Grønne urter, tørverøg og stadig en mynte-agtig friskhed.

Serveringsforslag: Nyd den rent, evt. med en enkelt dråbe vand.

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 45,8% Alkohol

2.999,00 DKK

Càrn Mòr - Linkwood 2013 8 years old Speyside Single Malt Whisky

Destilleri: Linkwood

Destilleret: 2013

Fad type: 1st Fill Bourbon Barrel

Region: Speyside

Flasker: 937

Alder: 8 år

Aftappet: 2022

649,00 DKK 699,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Càrn Mòr Single Malt Scotch Whisky er en serie af whisky, hvor udtrykkene fra de enkelte destillerier og de enkelte fade får lov til at skinne igennem. Serien består udelukkende af Single Batch eller Single Cask whisky. Når den enkelte udgivelse er udsolgt, kommer den ikke igen. Càrn Mòr er opkaldt efter et smukt bjerg i den nordvestlige del af det skotske højland, og som rager 829 meter op over havets overflade.
Alle udgivelser i serien Single Batch serien, Càrn Mòr Strictly Limited er aftappet ved 47,5%. Serien byder på en lang række whiskyer fra alle Skotlands regioner.

Ben Nevis 2015/2022 har lagret i sherry butt tønder og tappet ved 47,5 % alkohol. Whiskyen byder på smagsnoter af amerikanske pandekager med røget bacon, svøbt i sød ahornsirup.

Destilleri: Ben Nevis
Navn: Càrn Mòr - Strictly Limited
Aftapper: Morrison Scotch Whisky Distillers
Alder: 7 år
Fadtype: Sherry Butt
Type: Single Highland Malt Whisky

Produceret flasker: 1840

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 47,5% Alkohol

699,00 DKK

Càrn Mòr - Glen Keith 2013 8 years old Speyside Single Malt Whisky

Destilleri: Glen Keith

Destilleret: 2013

Fad type: Oloroso sherryfad

Region: Speyside

Flasker: 1816

Alder: 8 år

Aftappet: 2022

699,00 DKK

Càrn Mòr -1996 Benrinnes 25 years old Speyside Single Malt Whisky - Celebration Of The Cask

Destilleri: Benrinnes
Destilleret: 1996
Alder: 25 år
Fad type: Sherry Butt
Region: Speyside
Flasker: 482
Fad nr.: 962101

Destilleringsdato: 24/10/1996
Aftapningsdato: 24/10/2021

Naturlig fadstyrke 53% vol.

3.299,00 DKK

Taylor's 40 Year Old Tawny Port 

Taylor's 40 Year Old er et meget sjældent gammelt tawny blend, som kun fremstilles i ganske små kvantiteter. Udvalgte røde Ports fra den østlige del af Douro-dalen er modnet i brugte egefade i Taylor's kældre i Vila Nova de Gaia, hvor det kølige og fugtige kystklima sikre en langsom og nænsom modningsproces, som resulterer i ekstra komplekse og finesserige aromaer.

Sublim portvin med stor alder, hvor årtiers fordampning har koncentreret denne ekstraordinære portvin til en exceptionel tæthed. Kraftfuld duft af tørret frugt, honning og et strejf af krydderier. Noter af muskatnød, ristet kaffe og et udtalt nøddepræg viser sig i både duft og smag. Fyldig, intens, indsmigrende og nærmest viskøs tekstur, der kulminerer i en utrolig lang finish.

Nyd denne skønne, modne Tawny Port ved 12-16 grader til et varieret udbud af desserter. Den er f.eks. en glimrende ledsager til figner, mandler og karamel, til crème brulée eller vilde jordbær - og så er den bare skøn solo efter måltidet, eller måske med lidt valnødder eller tørrede frugter.

1 flaske indeholder 75 cl. - 20% Alkohol.

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

1.649,00 DKK 1.799,00 DKK (spar 150,00 DKK)

Taylor's Very Very Old Tawny Port - Platinum Jubilee

6. februar 2022 blev Her Majesty The Queen Elizabeth II den første i det britiske kongehus til at fejre hele 70 år som regent og det har Taylor's valgt at markere med frigivelsen af en ganske særlig portvin.

Adrian Bridges, CEO hos Taylor's:

“To celebrate this unprecedented anniversary, Taylor’s Port, a Royal Warrant Holder to HM The Queen decided to bottle a Very Very Old Tawny Port. This exceptional Port is drawn from our extensive reserves of the finest wood aged wines, which have been maturing in seasoned oak casks, since the Queen succeeded to the throne, silently attesting to Her Majesty’s extraordinary reign as the longest serving Monarch in British history. We are delighted to celebrate such an exceptional commemoration with the launch of a unique Port wine. The perfect glass to raise a toast to Her Majesty Queen Elizabeth II.”

De enkelte bestanddele i denne ekstremt limiterede aftapning er hver især blevet ganske særligt udvalgt og blendet af Taylor’s. Den ekstreme dedikation til detaljerne i kælderen viser sig i smagen af denne helt ekstraordinære portvin.

Dyb mahogni i glasset. Opulent og særdeles intense duft med cigarkasse, ristet kaffe, rosenblade og et strejf af ingefær. Intens lynghonning og læder, five spice krydderi og figner. Hvis ikke den duft giver dig lyst til at nyde en første mundful... Smagen er fantastisk med enorm koncentration, der spiller op mod fin, stram syre. Noter af anis, marcipan, kvæde, orange skal, molasse, kardemomme og et subtilt strejf af butterscotch karamel. En ganske utroligt raffineret moden tawny port - og en helt igennem perfekt måde at fejre Hendes Majestæt's 70 års regentjubilæum.

1 flaske indeholder 75 cl. - 20% Alkohol

4.999,00 DKK

Domaine Alexandre Bonnet Le Géande 7 Cépages

Dét her er specielt! Specielt på den helt fede måde!

Domaine Alexandre Bonnet i Champagne-området Les Riceys har skabt en enestående enkeltmarkschampagne fra marken La Géande, lavet på alle syv tilladte druer i Champagne - den første nogensinde! *

Champagnen er frisk, frugtig og utrolig sødmefuld på trods af, at den er ’brut nature’. Det er temmelig unikt at se en champagne, hvor til man har brugt alle syv tilladte vindruer, og særligt hvor alle syv vindruer harmonerer. - og det gør de hér!

Vinen er, som man altid forventer fra Domaine Alexandre Bonnet, ekspressiv, produceret med minimal menneskelig indblanding, og med en intens frugtkarakter med kompleksitet og balance samt ikke mindst mineralsk friskhed.

Marken La Géande som er beplantet med alle de syv Champagne-druer: Pinot Noir, Pinot Gris, Pinot Blanc, Meunier, Chardonnay, Arbane og Petit Meslier. Alle druerne repræsenterer lige stor andel af blendet.

*** Der er kun lavet 4449 flasker af denne særlige enkeltmarkårgang og flaskerne er nummereret og kommer i en eksklusiv gaveæske.

1 kasse indeholder 1 flaske - 75 cl. 12,5% Alkohol

799,00 DKK 899,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Réva Barolo Cannubi 2017

Réva Barolo er lavet med Nebbiolo-druer og 100% af Lampia-klonen fra en af Barolo's MGA-marker (Cru), den østvendte Cannubi mark i Barolo. Høsten foregår manuelt og der laves kun 2.000 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30-35 dages maceration fulgt af 24 måneder i brugte egetønder og yderligere 6 måneders flaskelagring før frigivelse.

Réva Barolo Cannubi er über elegant! En sublimt balanceret vin, der starter med duftnoter af hengemte krydderier, kirsebær og lakrids. Smagen er fyldig og vedholdende med en skøn struktur med smukt samspil mellem syre og tannin.

1 kasse indeholder 3 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol 
LEVERES I OWB

Tidligere anmeldelser:

2021 - JAMESSUCKLING.COM
96 points til Réva Barolo Cannubi 2017

2021 - ROBERT PARKER - WINE ADVOCATE
93 points til Réva Barolo Cannubi 2017

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

1.699,00 DKK 1.759,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Càrn Mòr - 1992 Auchentoshan 30 years old Lowland Single Malt Whisky - Celebration Of The Cask

Destilleri: Auchentoshan
Destilleret: 1992
Alder: 30 år
Fad type: Bourbon Barrel
Region: Lowland
Flasker: 188
Fad nr.: 1887

Destilleringsdato: 25/03/1992
Aftapningsdato: 02/05/2022

Naturlig fadstyrke 42,9% vol.

4.499,00 DKK

Càrn Mòr -1993 Aultmore 28 years old Speyside Single Malt Whisky - Celebration Of The Cask

Destilleri: Aultmore
Destilleret: 1993
Alder: 28 år
Fad type: Hogshead
Region: Speyside
Flasker: 233
Fad nr.: 4434

Destilleringsdato: 10/06/1993
Aftapningsdato: 02/05/2022

Naturlig fadstyrke 47,4% vol.

3.199,00 DKK

Càrn Mòr -1997 Glen Grant 24 years old Speyside Single Malt Whisky - Celebration Of The Cask

Destilleri: Glen Grant
Destilleret: 1997
Alder: 24 år
Fad type: Bourbon Barrel
Region: Speyside
Flasker: 197
Fad nr.: 95650

Destilleringsdato: 10/07/1997
Aftapningsdato: 02/05/2022

Naturlig fadstyrke 51,4% vol.

3.499,00 DKK

Old Perth Vintage 1996 Blended Malt Scotch Sherry Matured Whisky

Old Perth samler de fineste sherry-modnede single malt-whiskyer fra særligt udvalgte destillerier i Glenlivet-regionen i Speyside, hvorefter disse blandes i byen Perth i Skotland. Old Perth repræsenterer klassisk Speyside-stil, både blød og frugtig men med god fylde og denne helt unikke limited edition-udgivelse fra Old Perth er en sammenstykning af single malt whisky fra forskellige sherrytønder - alle destilleret i 1996.

Whiskyen er frigivet i kun 936 eksemplarer og er den første i rækken af vintage-udgivelser fra Old Perth. Du kan forvente en frugtig, krydret og letrøget fadstyrkewhisky på 55,8 % alkohol og med hele 25 år på bagen.

1 flaske indeholder 70 cl. - 55,8% Alkohol.

Old Perth Blended Malt Scotch Whisky er Morrison-familiens blended malt, som de indkøber og blender i byen Perth. Perth var engang hovedstaden for blending af skotsk whisky, men i takt med at whiskyforretningerne flyttede fra byen blev den gamle tradition glemt. Sammen med byens status gik også ’Old Perth’ i glemmebogen, et gammelt blend af maltwhisky som blev udviklet af Peter Thomson 1908. Peter Thomson’s Old Perth Whisky-blend blev hurtigt en stor succes hvilket man tilskrev det høje indhold af sherrymodnede maltwhisky - Morrison-familien fører i dag traditionen videre og har relanceret Old Perth som en 100 % maltwhisky modnet på sherrytønder af høj kvalitet.

2.399,00 DKK

Rum Nation Panama 21 Years - Black Decanter

Skøn, blended rom, dygtigt produceret på det bedste destilleri i Panama, Varela Hermanos Distillery.

Rum Nation Panama 21 Years er fremstillet af sukkerrørsmelasse og destilleret på kolonne. Modningen er sket lokalt på amerikansk eg (Quercus alba) i minimum 21 år. Ingen solera hér!

Hemmeligheden i den karakterfulde og komplekse rom inkluderer en stor procentdel endnu ældre rom.

Både i duft og smag er her masser af chokolade, kandiseret appelsin og orangelikør sammen med tørrede figner og blandede tropiske frugter. Og så fornemmes et tydeligt krydret indspark fra kanel og peber. Tyngden er udtalt og her er en flot afstemt dosis sødme og eftersmagen er skøn og synes at blive ved.

En vidunderlig, autentisk spansk romstil: Rig på sukkerindhold, men med en dyb og raffineret indflydelse fra fade. Ideel til kendere af den søde latinerstil på udkig efter kompleksitet og krydderier!

1 flaske indeholder 70 cl. - 43% Alkohol

799,00 DKK 889,00 DKK (spar 90,00 DKK)

Zafra betyder “sukkerrørshøst” og det er da også netop friske sukkerrør der indgår til at gøre rom fra Zafra til noget særligt.
Skabt af den tidligere Master Ronero fra Havana Club.

Helt unik rom lagret i hele 30 år på brugte bourbonfade. Produceret i kun 6720 flasker til hele verdensmarkedet. Valgt i Cigar Affcionado til verdens bedste cigarrom på grund af sin unikke kombination af kompleksitet og sødme. En rom som ikke bare i tilblivelsen er helt i sin egen kategori, men særligt smagen og duften gør denne rom til en enestående oplevelse.

Leveres i flot graveret og nummereret flaske samt fornem gavekasse.
Samlet produktion: 7920

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

1.499,00 DKK

Den Portugisiske trio er en limited edition udgivelse af tre whiskyer fra Tomatin destilleriet, som har til mål at udtrykke den unikke indflydelse som de forskellige typer af portugisiske vinfade kan have på whisky.

Spiritussen blev destilleret d. 8. september 2006. Dernæst blev den lagret i mere end 8 år på egefade. D. 23. april, 2015 blev whiskyen delt op og helt på henholdsvis Tawny Portvinsfade, Moscatel de Setúbal fade og Madeira vinfade, hvor den blev lagret i yderligere 7 år.

Dette har resulteret i tre ypperlige aftapninger af skotsk single malt whisky, hver med sine nuancer.

Tomatin Portuguese Trio – Port Casks er lagret 8 år på skotske whiskyfade af eg, og efterfølgende 7 år på tidligere Portvinsfade.

En lækker, mørk og frugtig whisky, der absolut er værd at sammenligne med sine to søsterudgivelser, Moscatel- og Madeira Casks.

Til at begynde med bringer whiskyens aroma tankerne hen på Schwarzvald-kage – med varme krydderier, der udvikler sig til friske sommerfrugter. Smagen er dyb, med masser af skovbær; brombær, hindbær og kirsebær. I eftersmagen vender de mere sødmefulde noter af fersken og abrikos tilbage igen.

Duft: Svampet chokoladekage – med varme krydderier som udfolder sig til friske sommerfrugter.

Smag: Dyb – med skovfrugter, brombær, hindbær og kirsebær.

Eftersmag: Sødmefuld – med fersken og abrikos.

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% Alkohol

1.029,00 DKK

Den Portugisiske trio er en limited edition udgivelse af tre whiskyer fra Tomatin destilleriet, som har til mål at udtrykke den unikke indflydelse som de forskellige typer af portugisiske vinfade kan have på whisky.

Spiritussen blev destilleret d. 8. september 2006. Dernæst blev den lagret i mere end 8 år på egefade. D. 23. april, 2015 blev whiskyen delt op og helt på henholdsvis Tawny Portvinsfade, Moscatel de Setúbal fade og Madeira vinfade, hvor den blev lagret i yderligere 7 år.

Dette har resulteret i tre ypperlige aftapninger af skotsk single malt whisky, hver med sine nuancer.

Tomatin Portuguese Trio – Madeira Casks er lagret 8 år på skotske whiskyfade af eg, og efterfølgende 7 år på tidligere Madeirafade.

Markante aromaer af honning og citron fører an, mens smagen af flødekaramel og æblegrød danser på ganen. Eftersmagen er fyldig - nærmest klæbrig - og frugtig.

Duft: Honning og citron.

Smag: Flødekaramel og æblegrød.

Eftersmag: Fyldig og frugtig.

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% Alkohol

1.029,00 DKK

Den Portugisiske trio er en limited edition udgivelse af tre whiskyer fra Tomatin destilleriet, som har til mål at udtrykke den unikke indflydelse som de forskellige typer af portugisiske vinfade kan have på whisky.

Spiritussen blev destilleret d. 8. september 2006. Dernæst blev den lagret i mere end 8 år på egefade. D. 23. april, 2015 blev whiskyen delt op og helt på henholdsvis Tawny Portvinsfade, Moscatel de Setúbal fade og Madeira vinfade, hvor den blev lagret i yderligere 7 år.

Dette har resulteret i tre ypperlige aftapninger af skotsk single malt whisky, hver med sine nuancer.

Tomatin Portuguese Trio – Moscatel Casks er lagret 8 år på skotske whiskyfade af eg, og efterfølgende 7 år på tidligere Moscatel de Setúbalfade.

Søde aromaer af marmelade, honning og saltet karamel med et strejf af citrus er i perfekt balance med ingefær og stjerneanis på ganen. En sød whisky med an langvarig dessertvins eftersmag.

Duft: Marmelade, honning og saltet karamel.

Smag: Sødmefuld – med Ingefær og stjerneanis.

Eftersmag: Lang og blød – dessertvin.

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% Alkohol

1.029,00 DKK

Siden 1897 har der været en stille revolution under udfoldelse i hjertet af det skotske højland.

Det naturligt bløde vand i Alt-na-Frith bliver blandet med den skotske byg. Destilleret i høje, slanke kobber pott stills og ud kommer der den blødeste og meget frugtagtige spiritus. Spiritussen modnes skånsamt i nøje udvalgte egetræsfade, der frembringer den karakteristiske single malt whisky fra Tomatin Distillery – The soft side of the highlands 

"Med The French Collection vil vi vise hvor stor en indflydelse forskellige typer af fade har på det endelige resultat – i dette tilfælde 4 forskellige franske vin- og spiritusfade."

Selve whiskyen der er destilleret i 2008, blev først lagt på traditionelle skotske egetræsfade, derefter i 2017 flyttet til Monbazillac-, Sauternes-, Rivesaltes- og Cognac-fade og til sidst aftappet i 2021. Resulterede er en storslået samling Tomatin Whiskyer med en "French Finish", uden filtrering og med sin naturlige farve.

Der er kun 6.000 flasker af hver udgave tilgængelig i verden, alle aftappet til 46%. Danmark har fået 60 flasker af hver udgivelse!

MONBAZILLAC – nr. 1 af 4

Whiskyens aroma danser mellem noter af mørk ahornsirup og intens espresso, balanceret med kanelbagte æbler. På ganen er der en sød kornsmag kombineret med sød mælkechokolade og bivoks forud for subtile krydderier og nøddesmag. Eftersmagen er rig med valnød og ahornsirup.

Destilleret i april 2008, flyttet til Monbazillac Cask i juli 2017 og aftappet i marts 2021

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% Alkohol

795,00 DKK

Siden 1897 har der været en stille revolution under udfoldelse i hjertet af det skotske højland.

Det naturligt bløde vand i Alt-na-Frith bliver blandet med den skotske byg. Destilleret i høje, slanke kobber pott stills og ud kommer der den blødeste og meget frugtagtige spiritus. Spiritussen modnes skånsamt i nøje udvalgte egetræsfade, der frembringer den karakteristiske single malt whisky fra Tomatin Distillery – The soft side of the highlands 

"Med The French Collection vil vi vise hvor stor en indflydelse forskellige typer af fade har på det endelige resultat – i dette tilfælde 4 forskellige franske vin- og spiritusfade."

Selve whiskyen der er destilleret i 2008, blev først lagt på traditionelle skotske egetræsfade, derefter i 2017 flyttet til Monbazillac-, Sauternes-, Rivesaltes- og Cognac-fade og til sidst aftappet i 2021. Resulterede er en storslået samling Tomatin Whiskyer med en "French Finish", uden filtrering og med sin naturlige farve.

Der er kun 6.000 flasker af hver udgave tilgængelig i verden, alle aftappet til 46%. Danmark har fået 60 flasker af hver udgivelse!

RIVESALTES – nr. 3 af 4

En whisky der kombinerer vores karakteristiske friske frugtnoter utroligt godt med den søde nøddesmag, som Rivesaltes-vinen er kendt for. Kontrasterende søde og bitre smage dominerer ganen, holdt sammen af ​​en underliggende smag af byg. Eftersmagen er fløjlsblød, og smagen fra ganen bliver hængende i nogen tid.

Destilleret i september 2008, flyttet til Rivesaltes Fad i juli 2017 og aftappet i marts 2021.

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% Alkohol

795,00 DKK

Maison Gelas tilbyder en bred vifte af Armagnacer. Familien dyrker selv druerne, destillerer spiritussen samt lagrer og aftapper sine Armagnacer og har derfor kontrol over produktets kvalitet fra start til slut. Af familiens mange særlige specialiteter kan fx. nævnes en række exceptionelle "monocépage" eller ”enkeltdrue”-armagnac’er - altså en række "rene" og ublandede armagnac’er, hvor forskelligheden i duft og smagsindtryk virkelig er fremtrædende. Disse er selvfølgelig tappet ved fadstyrke og uden filtrering. Herudover tilbyder Maison Gelas, overlegent i forhold til de fleste andre Armagnac-producenter, mere end 90 forskellige årgangsarmagnac’er - helt tilbage til 1887.

Philippe Gelas har siden 2001 ledet og udviklet familiens store udbud. Philippe er desuden forfatter til en flot bog omhandlende Armagnac og en person mere vidende omkring områdets historie og fremstillingen af armagnac findes næppe.

Gelas Armagnac 50 Ans ligger intet mindre end 5 årtier på egetræsfade i Maison Gelas’ dybe kælder under de jernholdige vinmarker i Bas-Armagnac. Efter så lang tid er rancio-noterne på fuldt display, og den heldige smager vil blandt andet kunne finde noter af bivoks, læder, eukalyptus, svampe og en ganske let røg. Gribende spiritus med imponerende kompleksitet!

Farve: Mahogni.
Duft: Duften folder sig flot ud over nogle minutter i glasset. Her er noter af bivoks og manukahonning, læder og noget der minder om svampe stegt i smør. Vidunderlig!
Smagsnoter: En trivelig smag af mørk chokolade, rosiner i rom, eukalyptus og en reminiscens af røg. Meget dyb og kompleks.

Bør nydes rent.

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

2.399,00 DKK 2.475,00 DKK (spar 76,00 DKK)

Taylor's Vintage Port 1997 - Magnum 150 cl.

Taylors Vintage Port 1997 er en aldeles fremragende Vintage Port, som 25 år gammel stadig har potentialet til yderligere lagring:

 Robert Parker 96P

Saturated black/purple-colored, with stunning aromatics of blueberries, blackberries, licorice, and iron, this spectacular vintage port is one of the stars of the vintage. Extremely full-bodied, with silky tannin, spectacular concentration and purity, multiple flavor levels, and an evolved, forward personality, this is an exquisite yet precocious 1997 vintage port. Anticipated maturity: 2004-2030.

I dag fremstår den flot modnet og i udsøgt balance. Det er en på alle måder velkomponeret portvin, som er særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost - og ikke mindst som et fantastisk glas efter en god middag, for "En middag uden portvin er bare et måltid!".

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

 

1 flaske indeholder 150 cl. - 20,5% Alkohol

2.999,00 DKK

Zuccardi Fósil Chardonnay 2021

Chardonnay-druerne til Fósil kommer fra et af de køligste steder i Uco Valley, San Pablo i 1400 meters højde og Fósil udtrykker sit ophav. Det kolde vejr, de kalkholdige jorder og briserne fra Andesbjergene har formet vinen.

Spontangæring og 70% gæring og lagring i cement og de resterende 30% på 500 liters franske egefade og vinen har ikke gennemgået malolaktisk gæring for at bevare dens super sprøde udtryk. Duften byder på lindeblomst, æble, masser af citrus og friske urter og i munden er den tør og ultrafrisk med et kalket udtryk, der bare understreger vinens finere nuancer og dybde. Kompleks og raffineret. Det hér er flot vin fra Sebastián Zuccardi!

97 point - Vinous
96 point - Robert Parker's Wine Advocate
95 point - James Sucklin

Vinen kommer i eksklusiv OWC (original trækasse) og 1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% alkohol

499,00 DKK 599,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Càrn Mòr Craigellachie 2010 PX Sherry

Skøn 12 årig single-batch, single malt-whisky fra Craigellachie Distillery i Speyside. Craigellachie, som blev grundlagt i 1891, er et yderst respekteret whiskydestilleri blandt whiskyfans og deress stil kan typisk beskrives med tropisk frugt, tændstikæske og sort peber.

Denne whisky er modnet i tønder, som tidligere har indeholdt PX sherry, og tappet ved 47,5% alkohol. Som alle udgaver i Càrn Mòr’s Strictly Limited-serie er også denne stærkt limiteret og findes kun i 1542 eksemplarer. Whiskyen er ikke kølefiltreret og heller ikke tilsat karamelfarve.

PRODUKT INFO:
Whiskytype: Single malt
Destilleret: 2010
Aftappet: 2022
Alder: 12 år
Fadtype: PX Sherry Hogshead
Alkohol: 47,5%

Det hér smager forrygende med et potpourri af nødder, sødmefuld mørk frugt, balsamico og spicy oak.

Strictly Limited er Càrn Mòr-seriens yngre udgaver. Disse whiskyer er alle tappet ved 47,5% og i serien er der tidligere blevet tappet whisky fra f.eks. Ardmore, Glen Ord, Bunnahabhain, Benrinnes, Ben Nevis, Pultney, Caol Ila, Benriach, Mortlach og mange flere.

799,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler