Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Selvom vi i Danmark måske mest forbinder Spaniens vinproduktion med røde og hvide vine, så producerer spanierne også masser af forfriskende rosé.

Rosévin bliver konstant mere populært herhjemme, især som en kølig drink i haven en sommeraften.

Rosé kan laves på flere måder, hvor en af dem er som et slags biprodukt af rødvinsproduktionen.  Her tapper man den frie most fra bunden af rødvinsbeholderen, som ikke har fået så meget smag og aroma fra skallerne som rødvinen har. Herved får man den lyserøde og lette rosé, som er nem og behagelig at drikke – enten som et køligt glas på en sommeraften eller måske som ledsager til en dejlig spansk ret som tapas eller paella.

Hvis du har lyst til at prøve en spansk rosévin, er du velkommen til at komme forbi butikken i Næstved og få hjælp til at vælge en vin af vores kompetente medarbejdere, eller køb den online lige hér.

Sorter resultater:

Viña Cecilia Moscato Rosé Mousserende.

Delikat frisk og med lækker Moscato sødme! En sand "Damernes favorit..."

Med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Muscat druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og naturligt lavt alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker.

Vina Cecilia Moscato Rosé er lige så sprød og frisk som en drue plukket fra vinstokken og med et perlende touch på tungen. I næsen dominerer søde, røde bærfrugter, lime, hvide blomster og en antydning af krydderi. Smagen er fantastisk afbalanceret med en forfriskende sødme.

Citat oversat fra Oz Clarke:
Oz Clarke beklager med rette, at Muscat druen "behandles med afslappet foragt af de fleste vindrikkere". Og alligevel er den lige så gammel som selve vinen og så alsidig, at den kan gøre fremragende vin sød, medium, tør, mousserende eller befæstet. De indviede elsker den for dens fantastiske, eksotiske parfume og det faktum, at det måske er den eneste vin, der faktisk smager af friske druer. Så nyd uden videre denne Moscato Rose, der er en moderne, frugtagtig, perlevin fra solbeskinnede Valencia. Nyd den forsigtigt afkølet - alene, med grillede rejer eller fx en sommer bær-frugtsalat.

Tidligere anmeldelser:

* 4,1 Point i Vivino
* Silver Medal Mundus Vini 2018
* Gold Medal - Frankfurt International Trophy 2020

* Super mousserende sommerrosé!

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 5% Alkohol.

39,95 DKK 69,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Vilarnau Cava Rosado Reserva

Virkelig kvalitets Cava, på et blend af den lokale Trepat og den knapt så lokale Pinot Noir, der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

* Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.

Vinens smukke farve opnås via 26 timers maceration på drueskallerne, hvorefter mosten gærer køligt for at fange de frugtige og blomstrede elementer i mosten. Et restsukkerindhold på 10 g/liter giver en flot balanceret vin, der er tør uden at støve. Aromamæssigt er vi i det røde bærsegment med læskende hindbær og jordbær, der har let cremet fylde og særdeles højt "charme-tal".

Vilarnau Cava Rosado er ikke blot en glimrende aperitif, men faktisk også en rigtig god madledsager. Nyd den eksempelvis til en kraftig fiskeret, til en fiske eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 6-8 grader.
 
5***** (ud af 5) i vinavisen. Test citat:
Blød og lækker mousserende rosé med en fin sødme - og bestemt ikke den smag af syltetøj, man finder i nogle roséer. Med sine krydrede toner er den fortræffelig til mad. Vinen er lavet på den lokale drue Trepat samt Pinot Noir.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

NICTE Petalos de Rose 2019 Castilla y Leon - 150 cl. MAGNUM

* POPULÆR SPANSK ROSÉ

Winemaker Jose Manuel Corrales har fremtryllet en rigtig dejlig rosévin. Flot, lys laksefarvet i glasset med intense aromaer af hvide frugter og citrus. Smagen er frisk med fint afstemt syre og med et forfriskende og sødmefuldt touch.

Nyd vinen til fisk, skaldyr, ris, pastaretter og som aperitif ved solnedgang.

Anbefales at servere ved en temperatur på ca. 6-80 grader.

Druerne stammer fra 25 år gamle vinstokke, der vokser i 800 meters højde. De små Prieto Picudo drueklasser modnes meget langsomt og overlever det ekstreme klima i den castilianske højslette, hvor der er kølige nætter om sommeren. Vinen er lavet af den første most, der fermenterer ved lav temperatur for at bevare de intense og elegante aromaer fra de hvide frugter, der karakteriserer den.

En kasse indeholder 6 flasker - 150 cl. 13% Alkohol.

199,95 DKK 249,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Laderas de UNX Rosado Garnacha - Navarra 2020

* GODT KØB og et rigtig godt bud på sommerens rosé!

Den er fremstillet på 100% Garnacha druer fra San Martin de Unx i Navarra fra mere end 30 år gamle vinstokke. En indbydende og frisk rosé med frugtige aromaer af røde frugter og hvide blomster. Smagen er frisk med god intensitet og en fin balance mellem frugt og syre samt en generøs mineralitet.

UNX rosé er perfekt til et glas i utide på en lun sommerdag samt til lette sommerretter som eksempelvis appetizers, fisk og skaldyr, lyst kød og en skøn paella.

Server og nyd denne rosévin ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5% Alkohol.

Denne vin har skruelåg.

 

49,95 DKK 99,95 DKK (spar 50,00 DKK)

NICTE Prieto Picudo Rosé 2019 Castilla y Leon

*Fremragende rosé!

Avelino Vegas har fremstillet en helt unik rosé på en helt speciel drue, Prieto Picudo. De mere end 20 år gamle vinstokke står i ler- og kalkholdig jord, meget typisk for området. Klimaet er klassisk Castilla med varme dage og kolde nætter. De manuelt høstede druer har gennemgået en langsom, kølig gæring for at bevare de friske frugtaromaer i vinen.

Og dét er man lykkedes med! Farven får omgående tankerne i retning af hindbær og det er da også røde bær, der dominerer i næsen: Jordbær, hindbær og ribs samt rabarber. Smagen er frisk og sprød med en god balance mellem den modne frugt og den fint afstemte syre.

Vi anbefaler at servere NICTE ved en temperatur på mellem 6 og 8 grader som aperitif, til fisk, salater, ris- og pastaretter eller til tapas tallerkenen. Eller nyd et glas på terrassen i sommersolen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

99,95 DKK 119,00 DKK (spar 19,05 DKK)

ARCO DE LA VEGA Rose - Terra de Castilla y Leon 2019 byder på intense aromaer af friske og saftige hindbær. Smagen er frisk med en let syre og et let sødmefuldt og forfriskende touch.

Vi anbefaler at nyde denne rose ved 6-8 grader til retter med lyst kød, fisk, skaldyr, ris- og pastaretter eller simpelthen bare en hyggeglas i sommervarmen.

Serverings temperatur skal anbefales til 6 til 8 grader

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

29,00 DKK 99,95 DKK (spar 70,95 DKK)

Mesta Tempranillo Rosé - Organic 2020 

Mesta Tempranillo Rosé er en skøn, frisk rosé fremstillet af økologisk dyrkede druer fra La Mancha syd for Madrid. Vinen byder på masser af rød bærfrugt i både duft og smag og besidder en charmerende frugtsødme, der er særdeles flot balanceret af vinens friske karakter.

Vi anbefaler Mesta Rosé nedkølet til 6-8 grader til f.eks. laks, lyst fjerkræ eller en paella - og den smager også skønt i gode venners lag i solen.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 12% Alkohol

 

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler