Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Selvom vi i Danmark måske mest forbinder Spaniens vinproduktion med røde og hvide vine, så producerer spanierne også masser af forfriskende rosé.

Rosévin bliver konstant mere populært herhjemme, især som en kølig drink i haven en sommeraften.

Rosé kan laves på flere måder, hvor en af dem er som et slags biprodukt af rødvinsproduktionen.  Her tapper man den frie most fra bunden af rødvinsbeholderen, som ikke har fået så meget smag og aroma fra skallerne som rødvinen har. Herved får man den lyserøde og lette rosé, som er nem og behagelig at drikke – enten som et køligt glas på en sommeraften eller måske som ledsager til en dejlig spansk ret som tapas eller paella.

Hvis du har lyst til at prøve en spansk rosévin, er du velkommen til at komme forbi butikken i Næstved og få hjælp til at vælge en vin af vores kompetente medarbejdere, eller køb den online lige hér.

Sorter resultater:

Viña Cecilia Moscato Rosé Frizzante

Delikat frisk og med lækker Moscato sødme! En sand "Damernes favorit..."

Med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Muscat druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og naturligt lavt alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker.

Vina Cecilia Moscato Rosé er lige så sprød og frisk som en drue plukket fra vinstokken og med et perlende touch på tungen. I næsen dominerer søde, røde bærfrugter, lime, hvide blomster og en antydning af krydderi. Smagen er fantastisk afbalanceret med en forfriskende sødme.

Citat oversat fra Oz Clarke:
Oz Clarke beklager, at Muscat druen "behandles med afslappet foragt af de fleste vindrikkere". Og alligevel er den lige så gammel som vinen selv og så alsidig, at den kan frembringe fremragende vine, om det så er sød, medium, tør, mousserende vin eller hedvin. Fans af Moscato elsker druen for dens aromatiske, eksotiske parfume og det faktum, at det velsagtens er den eneste vin, der faktisk smager af friske druer.

Nyd denne Moscato Rosé, en moderne, frugtig, frizzante (perlende) vin fra det solbeskinnede Valencia - og nyd den afkølet - alene, med grillede rejer eller f.eks. en let frugtsalat med sommerens bær.

Tidligere anmeldelser:

* 4,1 Point i Vivino
* Silver Medal Mundus Vini 2018
* Gold Medal - Frankfurt International Trophy 2020

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 5% Alkohol.

39,95 DKK 69,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Vilarnau Cava Rosado Reserva

Virkelig kvalitets Cava, på et blend af den lokale Trepat og den knapt så lokale Pinot Noir, der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

* Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.

Vinens smukke farve opnås via 26 timers maceration på drueskallerne, hvorefter mosten gærer køligt for at fange de frugtige og blomstrede elementer i mosten. Et restsukkerindhold på 10 g/liter giver en flot balanceret vin, der er tør uden at støve. Aromamæssigt er vi i det røde bærsegment med læskende hindbær og jordbær, der har let cremet fylde og særdeles højt "charme-tal".

Vilarnau Cava Rosado er ikke blot en glimrende aperitif, men faktisk også en rigtig god madledsager. Nyd den eksempelvis til en kraftig fiskeret, til en fiske eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 6-8 grader.
 
5***** (ud af 5) i vinavisen. Test citat:
Blød og lækker mousserende rosé med en fin sødme - og bestemt ikke den smag af syltetøj, man finder i nogle roséer. Med sine krydrede toner er den fortræffelig til mad. Vinen er lavet på den lokale drue Trepat samt Pinot Noir.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

129,00 DKK

Ponte Vecchio Pink Moscato Frizzante

* GODT KØB!

Denne Pink Moscato har en fin, lys farve a lá kirsebærblomster med sarte, delikate bobler. I næsen dufter den skønt af jasmin, kaprifolier, anis og appelsinblomst. Smagen er meget forfriskende med intens frugtsmag og en super fin balance mellem sødme og syre.

Ponte Vecchio er lavet på Moscato og en anelse Tempranillo. Frizzante er en let mousserende vin med et moderat tryk på ca. 2,5 bar, hvilket er knapt halvdelen af f.eks. Champagne.

Vi anbefaler at servere Ponte Vecchio afkølet ved en temperatur på 5-7 grader til for eksempel pasta og kylling, til krydrede retter, herunder sur/søde asiatiske retter, eller til velkomst.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 9% Alkohol.

69,95 DKK 89,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Laderas de UNX Rosado Garnacha - Navarra 2021

* GODT KØB og et rigtig godt bud på sommerens rosé!

Den er fremstillet på 100% Garnacha druer fra San Martin de Unx i Navarra fra mere end 30 år gamle vinstokke. En indbydende og frisk rosé med frugtige aromaer af røde frugter og hvide blomster. Smagen er frisk med god intensitet og en fin balance mellem frugt og syre samt en generøs mineralitet.

UNX rosé er perfekt til et glas i utide på en lun sommerdag samt til lette sommerretter som eksempelvis appetizers, fisk og skaldyr, lyst kød og en skøn paella.

Server og nyd denne rosévin ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5% Alkohol.

Denne vin har skruelåg.

 

49,95 DKK 99,95 DKK (spar 50,00 DKK)

ARCO DE LA VEGA Rose - Terra de Castilla y Leon 2019 byder på intense aromaer af friske og saftige hindbær. Smagen er frisk med en let syre og et let sødmefuldt og forfriskende touch.

Vi anbefaler at nyde denne rose ved 6-8 grader til retter med lyst kød, fisk, skaldyr, ris- og pastaretter eller simpelthen bare en hyggeglas i sommervarmen.

Serverings temperatur skal anbefales til 6 til 8 grader

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

NICTE Rosa Pálido Castilla y León 2021

Populær rosévin, der er lavet af winemaker Jose Manuel Corrales. Den har en elegant, sart farve med laksefarvede skær. God aromatintensitet med noter af hvide stenfrugter og citrus. Smagsmæssigt er den på én gang frisk med et dejligt syrelift udtalt aromatisk sødmefuld.

* RIGTIG GODT KØB!

Vinen anbefales til fisk og skaldyr, ris- eller pastaretter og som et glas i solnedgangen. Vi anbefaler at nyde Rosa Pálido ved ca. 7-10 grader.

Druerne stammer fra mere end 25 år gamle Prieto Picudo vinstokke, der vokser i 800 meters højde. De små klaser af Prieto Picudo druer modner kun ganske langsomt i det ekstreme klima på Castilla's højslette med kølige nætter i den hede sommer. Vinen er fermenteret ved lav temperatur for at bevare og fremhæve den elegante, primære frugt i vinen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Dominio de UNX 2021

Dominio de UNX Rosé er fremstillet på saignée-metoden, hvor drueskallerne får lov at trække med, hvorved man kan trække farve ud af skallerne, indtil man opnår den ønskede farve.

Vinen er lavet på Garnacha druer fra Navarra i det nordlinge Spanien og besidder intense men samtidig subtile og delikate aromaer af jordbær og hindbær samt hvide blomster og noter af anis.

***** GOLD MEDAL - Berliner Wine Trophy

Smagen er frisk og i rigtig fin balance. Frisk, rød frugt og en krydret finish og med en smukt afstemt syre.

Dominio de UNX er perfekt til fisk, asiatiske retter, grillede grøntsager, ris- og pastaretter - eller som et glas i det bedste selskab.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol

79,95 DKK 119,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Valdelacierva Rosado de Lágrima

Efter manuel høst transporteres druerne (100% Garnacha) til vingården i små kasser og holdes nedkølet for at bevare deres fulde aromatiske potentiale. Efter en kort periode med maceration med skallerne udvælges 60% af den fritløbende most (den første most opnået ved tyngdekraften alene uden presning) og fermenteres ved lav temperatur (mellem 12ºC og 14ºC) i en lille 5.000 kg kegleformet, rustfri ståltank. Når gæringen er overstået, ligger vinen sur lie i minimum 4 måneder under regelmæssig omrøring. Dette er med til at give vinen en naturlig beskyttelse, samtidig med at vinen får ekstra kompleksitet og en mere cremet tekstur.
Intens næse med aroma af jordbær, fersken, citrus og hvide blomster og smagen er frisk og med god syre, men også god vægt takket være både det markante alkoholniveau, som dog på ingen måde forstyrrer vinen, og de gentagne omrøringer under vinens tid på bærmen.

Anbefalet serverings temperatur 10-12 grader.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler