Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Australien er blandt verdens absolut største vineksporterende land og det endda selv om de ikke har været et vinland særlig længe sammenlignet med Europa. De første vinplanter kan spores tilbage til slutningen af 1700 tallet, men det er først fra 1950'erne, at kvaliteten har været på samme høje niveau, som vi kender australske vine for i dag. Australien har ingen egne druesorter.

De mest almindelige hvidvins druer i Australien er: Chardonnay, Semillon, Sauvignon Blanc og Riesling. De Australske kvalitetsvine findes i hele landet, men på grund af landets store variation i klima, jordbund og topografi, er vinenes udtryk meget forskellige. Under australske hvidvine finder du blandt andet vinene fra Vinaceous med de flotte og spændende vinetiketter.

Sorter resultater:

Howard Park Mount Barker Riesling 2017

Skøn hvidvin på blend af de fineste dele af free run mosten fra Riesling-druer fra Burch Family's Mount Barrow vinmark i Mount Barker.

Mount Barrow er beliggende mellem 285 og 370 meter over havet og har udsyn over det sydlige Stillehav og den færdige vin er blendet af druer fra seks parceller på marken for ad den vej at udtrykke markens terroir.

Vinen dufter skønt af modne citroner og citronblomst, af lime, modne æbler og pære. Vinen besidder et flintet strejf i næsen og så den hér kerosene-note, der er så typisk og adskiller australsk Riesling fra tysk, da det hér ikke er petroleum, men snarere duften af tennisbolde, der giver kompleksitet til vinen.

I modsætning til meget oversøisk Riesling er denne tør og med høj syre og pærenoten træder tydeligere frem i smagen sammen med citrusfrugterne og så ledsages det mineralske af en næsten salt note, som giver enorm intensitet til vinen.

Fremragende til fisk og ikke mindst skaldyr - og så gad jeg altid godt drikke et glas af den som aperitif.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12% Alkohol

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Coral Coast Chardonnay 2018 byder på dejlige friske aromaer af fersken, ananas og moden, tropisk frugt. I munden blender pære og grønne æbler ind med fersken og ananas.

I klassisk australsk stil er vinen båret af frugtighed med bare et moderat syreniveau.

Server Coral Coast Chardonnay ved 8-10 grader til ikke for fede fisk, skaldyr, kylling, sommerens salater eller til festbuffeten.

En kasse indeholder 6 flasker - 12,5% Alkohol.

 

49,95 DKK 89,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Yalumba The Y Series Viognier 2019

90 point - Wine Spectator

Yalumba holder til i Barossa Valley - og har gjort det, siden Samuel Smith grundlagde huset i 1849. 

The Y Series er autentiske vine, produceret uden brug af animalske produkter af druer fra South Australias mest berømte vinregioner. og denne vin er produceret af Viognier-druer, der er dyrket på tværs af South Australia.

En flot hvidvin med en strågul farve med et grønligt skær. Skøn duft af hvide blomster, kaprifolium, ingefær og krydderier. Smagen er cremet og silkeblød med god fylde og noter af ananas, the og frisk figen. Brugen af vildgær og lagring på bærmen bidrager til ekstra kompleksitet og tekstur.

Prøv The Y Series Viognier ved ca. 10 grader til eksempelvis retter på fjerkræ eller skaldyr. Prøv den ligeledes til krydrede retter som harissa kylling eller pandekager med fyld af kartofler og kikærter.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 13,5% Alkohol

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler