Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Australien er blandt verdens absolut største vineksporterende land og det endda selv om de ikke har været et vinland særlig længe sammenlignet med Europa. De første vinplanter kan spores tilbage til slutningen af 1700 tallet, men det er først fra 1950'erne, at kvaliteten har været på samme høje niveau, som vi kender australske vine for i dag. Australien har ingen egne druesorter.

De mest almindelige hvidvins druer i Australien er: Chardonnay, Semillon, Sauvignon Blanc og Riesling. De Australske kvalitetsvine findes i hele landet, men på grund af landets store variation i klima, jordbund og topografi, er vinenes udtryk meget forskellige. Under australske hvidvine finder du blandt andet vinene fra Vinaceous med de flotte og spændende vinetiketter.

Sorter resultater:

Vinaceous Shakre Chardonnay - Margaret River 2017 er en dejlig, intens Chardonnay fra Western Australia. I vinifikationen har man ladet 80 gære på ståltank, mens gæringen for den resterende del har fundet sted på franske barriques for at få forøget kompleksitet i den færdige vin.

Shakre er aromatisk og lokker rig frugt og og underspillede fadnoter, før klassisk Chardonnay frugt og citrus noter fylder munden. Nok er vinen fyldig, men der er også sprød, forfriskende syre og en finish, der synes at blive ved og ved.

Shakre har alt, hvad der karakteriserer en afslappet, ukompliceret hvidvin, der klæder ethvert måltid og samtidig har en tilstrækkelig karakter til at fungere uden mad. Men server vinen ved ca. 10 grader til fisk, lyst fjerkræ, svinekød eller kalvekød, ligesom den vil være dejlig til f.eks. pastaretter med skaldyr.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 13% Alkohol. 

Vinaceous' koncept er at producere markante vine, der repræsenterer personligheder - mænd, kvinder, engle, dæmoner, havfruer samt skabninger fra mytologien. Vinaceous' mål var at genskabe dette på etiketterne ved hjælpe af sjove og provokerende billeder baseret på teater- og cirkusplakater fra 30'erne og 40'erne.
Vinaceous' vine er fremstillet af nogle af Australiens mest talentfulde nye, unge winemakers.

119,95 DKK 189,95 DKK (spar 70,00 DKK)

Coral Coast Chardonnay 2018 byder på dejlige friske aromaer af fersken, ananas og moden, tropisk frugt. I munden blender pære og grønne æbler ind med fersken og ananas.

I klassisk australsk stil er vinen båret af frugtighed med bare et moderat syreniveau.

Server Coral Coast Chardonnay ved 8-10 grader til ikke for fede fisk, skaldyr, kylling, sommerens salater eller til festbuffeten.

En kasse indeholder 6 flasker - 12,5% Alkohol.

 

49,95 DKK 89,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Yalumba The Y Series Viognier 2019

90 point - Wine Spectator

Yalumba holder til i Barossa Valley - og har gjort det, siden Samuel Smith grundlagde huset i 1849. 

The Y Series er autentiske vine, produceret uden brug af animalske produkter af druer fra South Australias mest berømte vinregioner. og denne vin er produceret af Viognier-druer, der er dyrket på tværs af South Australia.

En flot hvidvin med en strågul farve med et grønligt skær. Skøn duft af hvide blomster, kaprifolium, ingefær og krydderier. Smagen er cremet og silkeblød med god fylde og noter af ananas, the og frisk figen. Brugen af vildgær og lagring på bærmen bidrager til ekstra kompleksitet og tekstur.

Prøv The Y Series Viognier ved ca. 10 grader til eksempelvis retter på fjerkræ eller skaldyr. Prøv den ligeledes til krydrede retter som harissa kylling eller pandekager med fyld af kartofler og kikærter.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 13,5% Alkohol

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler