Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Italien er verdens andenstørste vinland, og indtil omkring 1965 var de primært kendt for deres rødvine, men så kom også de italienske hvidvine på banen. De italienske vinmagere har tilegnet sig kunsten at lave hvidvine af høj kvalitet på baggrund af deres årelange ekspertise indenfor vinfremstilling. Hyppigt anvendte druetyper til italiensk hvidvin er Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Garganega og Trebbiano.

 

Hos Næstved Vinkompagni finder du et bredt udvalg af italienske hvidvine af høj kvalitet fra så forskellige områder som Alto Adige, Trentino, Piemonte, Veneto, Marche, Toscana og Sicilien.

Sorter resultater:

Sartori - Marani Bianco Veronese IGT er produceret på 100% Garganega druer, der er dyrket på Sartoris egne marker i Veneto området. Druerne er håndplukket og omhyggeligt udvalgt.
Druerne tørres derefter i 40 dage - samme metode som man anvender til Amarone (bare kortere tid) og netop derfor kaldes Marani "Den hvide Amarone".

Satori Bianco Veronese er elegant, harmonisk vin i flot balance med en intens gul/gylden farve, delikat bouquet af modne frugter og honning, tør, blød og frisk smag samt en lang og behagelig eftersmag.

Vinen er specielt velegnet til smagfulde pasta- og fiskeretter samt lagrede oste.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 13,5% alkohol.

99,95 DKK 119,00 DKK (spar 19,05 DKK)

VEROSSO Chardonnay 2020 er hvidvin en dejlig frisk, let tilgængelig og let sødmefuld stil.

Vinen er flot strågul med duft og smag af modne stikkelsbær, melon, pomelo og modne, gule æbler.
Prøv Verosso til frokoster, lettere retter på kylling eller lyst kød eller til et bredt udvalg af fisk - og så er vinen dejlig også uden mad. Nydes bedst ved 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 12% Alkohol.

 

44,95 DKK 86,00 DKK (spar 41,05 DKK)

Barone Montalto Bianco Passivento "Collezione di Famiglia" 2020

Dejlig, siciliansk hvidvin på et blend af Sauvignon Blanc, Viognier, Cataratto samt en anelse Muscat, der til sammen giver en fornem balance mellem fylde og friskhed.

Koncentration og friskhed går ubesværet hånd i hånd hos sicilianske Barone Montalto, der har skabt en aromatisk hvidvin med god fylde af husets bedste druer. Duften byder på fersken, citrus og lidt tropisk frugt i form af melon og mango samt lidt blomstrede undertoner. Smagen er fyldig, frisk og intens med stor vedholdenhed i eftersmagen. For at "booste" druernes naturlige koncentration har en lille andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt ind på vinstokkene, hvorved sukker- og aromastoffer opkoncentreres i druerne.

Her er en dejlig vin til både forår og sommer som ledsager til en bred vifte af retter med fisk og skaldyr, ligesom lettere retter med gris, kalv og fjerkræ vil også stå flot til vinen. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 8-11 grader.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 12,5% Alkohol.

79,95 DKK 119,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Barone Montalto Pinot Grigio er en tør, frisk og let vin. Duft og smag bringer tankerne hen på moden pære og grønne æbler med et let blomstret tilsnit.

Barone Montalto laver superfriske hvidvine med sprød syre uden den overmodne frugt, der traditionelt har tynget hvidvine fra Siciliens ry. Her er en vin med både charme og friskhed. En vin, der ubesværet ledsager langt de fleste hvidvinsretter.

Montalto Pinot Grigio nydes bedst ung, mens friskheden og den sprudlende frugt har overtaget i vinen.

 

1 flaske indeholder 37,5 cl. - 12% Alkohol

39,95 DKK 49,00 DKK (spar 9,05 DKK)

Banfi Le Rime Chardonnay/Pinot Grigio 2020

Banfi Le Rime Chardonnay/Pinot Grigio har udelukkende været lagret på ståltanke, hvor gæringen er foregået ved lave temperaturer (13-15°C) for at bibeholde så megen frisk frugt som muligt i vinen og resultatet er en elegant hvidvin med en tiltalende strågul farve og en aromaer af grønne æbler og hvid fersken smukt afstemt med friske og florale noter. Skøn, frisk vin, som er perfekt som f.eks. aperitif til sommerens havefester og til lettere retter som salater, lyst kød eller carpaccio.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 13% Alkohol.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

VITO Chardonnay Bag in Box 3 ltr. er fremstillet af Chardonnay druer fra Belice-dalen på det vestlige Sicilien, hvor den erfarne Scipione Giuliani har fremtryllet en velskabt hvidvin med flot balance og stor umiddelbar drikkeglæde.

Vinen fremstår smukt strågylden, frisk og frugtig med duft- og smagsnoter af citrus, tropefrugt og en anelse fedme i smagen og med renhed, der er særdeles god for prisklassen.

Mens et bredt udvalg af fiskeretter er oplagte valg til at ledsage vinen, er det også værd at prøve VITO til en Ceasar salad, pizza, stegt kylling eller bare et glas i solen. VITO nydes bedst ved en serveringstemperatur på 8-11°.

 

En boks indeholder 3 Liter. -12% Alkohol

159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Latium Campo Le Calle 2019 er dejlig blomstrende frisk duft af grønne eksotiske frugter, fulgt op af saftig, sprød og fyldig smag.

Druerne til denne Latium kommer fra husets egen vinmark, Campo Le Calle, i Illasi, der er beliggende i ca. 200 meters højde, hvor jorden er meget kridt og lerholdig.

Druerne håndplukkes nænsomt i midten af oktober måned. Herefter tørres druerne let i bakker i ventilerede rum i 15 – 20 dage, inden de afstilkes og presses blidt. Mosten gæres derefter under temperaturkontrol ved 15 grader i ståltank i 20-25 dage. Vinen stabiliseres og lagres nu, inden den tappes på flaske og lagres endnu nogle måneder, inden den frigives.

Vinen behøver ikke dekantering, men man vil dog opleve af den udvikler sig i glasset. Nyd gerne vinen i store glas ved 10-12 grader.

Passer perfekt til fyldige retter med fisk (eksempelvis laks) og lyst kød, til risotto - eller prøv den til paella, tapas samt ikke alt for stærke oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 159,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Banfi La Pettegola Vermentino 2020

Banfi La Pettegola Vermentino er produceret af 100% Vermentino druer fra vinmarker i Bolgheri på den toscanske kyst. Den har udelukkende været lagret på ståltanke, hvor gæringen er foregået ved lave temperaturer (13-15°C) for at bibeholde så megen frisk frugt som muligt i vinen.

Det er en elegant hvidvin med en flot lysegul farve og en delikat, frugtrig duft med noter af abrikos, grapefrugt, blomster og salvie. Den har en fyldig, frisk og velafbalanceret frugtsmag samt en behagelig eftersmag.

Vinen anbefales som aperitif, til lyst kød, grillet fjerkræ og salater.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 13% Alkohol.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Podere Ruggeri Corsini LANGHE BIANCO 2018 er fremstillet på den piemontesiske hvidvinsdrue, Arneis, tilsat Sauvignon Blanc og Chardonnay fra samlet 1,3 ha ler- og sandholdig vinmarker beliggende i ca. 420 meters højde.

Langhe DOC Bianco er Podere Ruggeri Corsini's take på den "ideele" hvidvin og forud er gået forsøg på forsøg. Det færdige resultat er en hvidvin rig på frugt og med en imponerende struktur.

Duften er intenst aromatisk med masser af tropisk frugt, lime og friske urter. Smagen er frisk, med en skøn mineralitet og en eftersmag, der afspejler duften.

Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på mellem 6 og 8 grader som aperitif eller til skaldyr, smagfulde fisk, italiensk inspirerede forretter, til risotto eller pastaretter med fisk/skaldyr samt til ren selvforkælelse.

 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5% Alkohol.

 

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Slagelse VinKompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

119,00 DKK 159,00 DKK (spar 40,00 DKK)

ZENI Soave Classico FZ Generazione DOC 2020 er en rigtig dejlig hvidvin fra hjertet af Soave i Veneto.

Hoveddruen i Soave hedder Garganega og den udgør i Zeni's Soave 90%, mens de sidste 10% er Trebbiano.

Vinen er smukt strågul med aromaer af hvide blomster, melon og mandel. Smagen er betagende frugtig og frisk med noter af hvide blomster, grapefrugt, melon, pære og mandler. Nyd Zeni Soave  ved en temperatur på 8-10 grader til fisk og skaldyr - f.eks. i en risotto, til salater, kylling, cremede oste samt et glas i utide.

En kasse indeholder 6 flasker – 12,5% Alkohol.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Barone Montalto Pinot Grigio IGT Organic 2020 fremstår smukt lys gylden og er en tør og frisk og let vin med elegant frugt og sprød syre. Duft og smag bringer tankerne hen på moden pære og grønne æbler med lette toner af mandelblomst i eftersmagen. Vinen er certificeret økologisk.

Denne Pinot Grigio passer til lyst kød, dampet eller grillet fisk, skaldyr eller til enhver lejlighed udenfor måltider og nydes bedst ved  6 til 8 grader

 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5% Alkohol

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Banfi Centine Bianco Chardonnay/Vermentino 2018

Banfi Centine Bianco er fremstillet af Chardonnay og Vermentino druer, som udelukkende har lagret på ståltanke, hvor gæringen er foregået ved ganske lave temperaturer (14-16°C) for at bevare den friske frugt i vinen og resultatet er en elegant hvidvin med en tiltalende strågul farve med grønlige reflekser og aromaer af citrus og stenfrugter samt lidt florale noter. Dejlig frisk og medium fyldig vin, som vil være fremragende til både for- og hovedretter med fisk eller til lyst fjerkræ og salater.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 12,5% Alkohol.

79,95 DKK 119,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Loacker Ateyon Chardonnay 2015

Loacker Ateyon Chardonnay er fremstillet på 100% Chardonnay og har lagret 1 år på fad og 1 år i ståltank. Vinen har en kompleks, varm og intens bouquet med noter af vanilje, marcipan og mandler. Smagen er livlig, attraktiv, fyldig og frugtig med en god naturlig friskhed og balance, efterfulgt af en behagelig finish.

Nyd vinen ved ca. 10 grader til fisk og skaldyr eller til cremede pastaretter.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14%

199,00 DKK

VEROSSO Chardonnay Bag-In-Box 3 liter

VEROSSO Chardonnay er hvidvin en dejlig frisk, let tilgængelig og let sødmefuld stil.

Vinen er flot strågul med duft og smag af modne stikkelsbær, melon, pomelo og modne, gule æbler.
Prøv Verosso til frokoster, lettere retter på kylling eller lyst kød eller til et bredt udvalg af fisk - og så er vinen dejlig også uden mad. Nydes bedst ved 8-10 grader.

En Bag-in-Box indeholder 300 cl. 12% Alkohol.

 

149,95 DKK 185,00 DKK (spar 35,05 DKK)

Banfi Le Rime Pinot Grigio 2021

Banfi Le Rime Pinot Grigio har udelukkende været lagret på ståltanke, hvor gæringen er foregået ved lave temperaturer (13-15°C) for at bibeholde så megen frisk frugt som muligt i vinen og resultatet er en elegant hvidvin med en tiltalende strågul farve og duft af grønne æbler og hvid fersken smukt afstemt med friske, blomstrede noter. Dejlig, frisk vin, som er perfekt som f.eks. aperitif til sommerens havefester og til lettere retter som salater, måske en carpaccio på f.eks. laks eller til lyst kød.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 12,5% Alkohol.

79,95 DKK 109,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Castello Banfi San Angelo Pinot Grigio 2022

Den anerkendte producent, Banfi, producerer ikke kun flotte rødvine på deres marker i Montalcino.

Der fremstilles også flot Pinot Grigio som San Angelo. Vinen har udelukkende været lagret på ståltanke for at bibeholde sin friske og frugtige karakter.

Ganske intens, floral og frugtig duft med noter af bl.a. pære, citrusfrugter, banan og fersken. Smagen er frisk med masser af moden frugtkoncentration.

Det hér kunne godt blive din nye sommerfavorit! Nyd den på terrassen, mens grillen er i gang eller til fisk og skaldyr.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Italien har siden 1963 opdelt de bedste vine i to kvalitets klassifikationer: DOC og DOCG – der sikrer en vis kvalitet og overholder specifikke regler i forhold til druesammensætning, udbytte, ekstrakt, syre og alkohol. Dertil kommer to kategorier som falder under EU's bordvin: VdT (Vino de Tavola) og IGT (Indicazione Geografica Tipica).

 

Italien har 20 vinregioner, hvor de bedste er Veneto med bl.a. Valpolicella, Piemonte, Toscana og Puglia. Der er en rød tråd mellem mad og rødvin/hvidvin i Italien, og de mange vinregioner er opstået på grund af den lokale madkultur, der hersker i de enkelte regioner.

Vi anbefaler