Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Taylors 10 Year Old Tawny Port - Magnum.

Denne 10 års portvin har været lagret i egetræsfade i 10 år. Det er en utrolig elegant portvin med flot dybrød farve samt delikat og intens bouquet af modne frugter, chokolade og egetræ. Den har en blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til kaffe, desserter samt bløde oste. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu.

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres verden over. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

 

1 indeholder 150 cl. - 20% Alkohol

399,00 DKK 525,00 DKK (spar 126,00 DKK)

Kopke Colheita 1974

Når en helt frisktappet portvin lige siden 1974 er lagret oxidativt på gamle egefade, så er det åbenlyst, at vi hér har med vellagret, moden vin at gøre. Årtiers nøjsomt kontrolleret oxidation og langsom men konstant fordampningsrate giver en skøn kombination af koncentration og kompleksitet i en vin, der er et resultat af lagringen og - dog i langt mindre grad end andre vintyper - af årgangens luner.

Kopke mestrer denne vintype som få og vinene er fremragende til prisen.

1974 var et specielt år i Portugals historie, idet nellike-revolutionen betød en fredelig afslutning på årtiers diktatur der heldigvis for vinindustrien forblev et ideologisk projekt, der ikke bredte sig meget længere end til Lissabons opland.

Denne 50 år gamle portvin byder på både den friskhed og spændstighed, som god, frisktappet colheita er garant for; en balance der vil forblive intakt i årene fremover. Husk at værdsætte, at dette er vin, der er færdiglagret under optimale forhold, og som frigives i fuldmoden tilstand. Dette stærkt fordyrende tiltag kan man i dag desværre kun opleve fra et ekstremt limiteret antal af verdens vinproducenter.

Kopke Colheita 1974 har den helt rette alder, hvor al oprindelig frugt er udvandret; tilbage står nu resultatet af lagringen; valnødder, brunsviger og syltede svesker i det aromatiske førersæde, mens rancio, julekrydderier og ristede, gyldne fadnoter er en væsentlig del af helheden. En dejlig æterisk syre giver både balance og friskhed. Alle kanter er poleret bort i en cremet, hedonistisk portvin. Eftersmagen er minutter om at fortage, hvilket er en positivt, hvis vinen smager godt.

Dette er ophøjet meditationsvin til alle portvinsentusiaster – ikke blot en særdeles passende gave til 50 års-fødselarer, guldbrudepar og historieinteresserede.

Serveres af et godt hvidvinsglas ved en temperatur på 13-16°.

1.199,00 DKK 1.299,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Vista Alegre 10 Years Old Tawny Port

Klassisk 10 års Tawny! Et rigtig flot glas, som man nemt kan hygge med i en evighed. Etiketten siger 10 år, men i virkeligheden er indholdet væsentlig ældre. Dette skyldes Vista Alegre´s kolossale lager af gamle fade med Tawny.

Quinta Vista Alegre ligger dybt inde i Dourodalen ved byen Pinhão. Portvinshuset Vallegre ejes af Cunha Barros familien, der gennem 4 generationer har været dybt engageret i portvinsproduktion. På Quinta Vista Alegre anvender man stadigvæk de gamle lagares, hvor druerne trædes med de bare fødder i flere timer, til de absolut bedste portvinskvaliteter. Quintaens vinmarker dækker et areal på 55 hektar beplantet med bl.a. Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Roriz og Tinto Cão. Vinstokkene er gamle, enkelte mere end 75 år. Tawny med aldersangivelse er en fællesbetegnelse for moden, fadlagret portvin, der er drikkeklart, når det tappes på flaske. I en 10 Years Old tawny er den gennemsnitlige alder på portvinen minimum 10 år.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Kopke 10 års Tawny Port

* GOLD Medal Decanter.

Kopke's Tawny Colheita er fadlagrede portvine, fremstillet af udvalgte druer fra dels Douro Superior og dels fra husets egen Quinta São Luiz, som hører til Douros mest moderne quintas. Den er beliggende i Tabuaco nær Pinhão.

Kopke 10 Years Old er fremstillet af særligt aromatiske blendis fra forskellige årgange men med en aldersprofil på ca. 10 år i blendet. Her er det den erfarne kældermesters opgave af fastholde det samme udtryk og stil år efter år. Kopkes 10 Years Old Tawny er klassisk: Mahognifarvet med let alderspræg og med duft af moden frugt, rosin og figen, lys karamel, puddersukker og hasselnødder. Smagen er harmonisk og kraftig med fasthed og med moden frugt og lang sødmefuld finish.

Velegnet til hårde ostetyper, mandel-/nødde-tærter, nøddebaserede desserter eller tørrede frugter, figner, abrikoser - eller blot som meditations-drink inden eller efter et måltid.

En kasse indeholder 1 flaske - 75 cl. 19,5% Alkohol

159,00 DKK 199,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Taylors - Late Bottled Vintage - BEMÆRK 1 LITER - er  et * godt svar på en LBV portvin i topklasse. Denne Late Bottled Vintage port har været lagret på store egetræsfade. Det er en elegant portvin med flot rubinrød farve, samt intens og velafbalanceret duft af sorte kirsebær, røde blommer og brombær. Den er fyldig og kompleks, men har samtidig en blød, rund og saftig frugtsmag, bløde tanniner, samt en lang og behagelig eftersmag. 

Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til chokoladedesserter, samt skimmeloste såsom Roquefort og Stilton. Men prøv den også som hyggevin eller som en ”efter-måltidet-drink”.
Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu.

 

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

En kasse indeholder 6 flasker 100 cl.  20% Alkohol.

 

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Taylor's Golden Age 50 Year Old Tawny Port

Taylor's Golden Age 50 Year Old er en ganske ny kreation og fremstilles kun i ganske små kvantiteter. Udvalgte ports fra den østlige del af Douro-dalen er modnet i brugte egefade i Taylor's kældre i Vila Nova de Gaia, hvor det kølige og fugtige kystklima sikre en langsom og nænsom modningsproces, som resulterer i ekstra komplekse og finesserige aromaer.

Sublim portvin med stor alder, hvor Taylor's enorme lagre af årtier gammel Tawny virkelig kommer i spil og giver en helt utrolig kompleksitet.
Årtiers fordampning har fortættet og koncentreret denne ekstraordinære portvin til en exceptionel tæthed. Alene den kobberrøde farve med anstrøg af orange i kanterne vidner om det lange liv, Golden Age allerede har gennemgået.
Elegant og særdeles delikat duft med noter af rom, rosiner, kryddernelliker, muskatnød og sort peber. I den bløde, fyldige og intense smag møder man svesker, kvædetræ og abrikos sammen med et strejf af citrus.

Vinens alder taget i betragtning besidder den en yderst tiltalende friskhed og en eftersmag, der aldrig synes at ville ende.

Nyd denne skønne, modne Tawny Port ved ca. 12 grader til f.eks. nøddebaserede desserter, crème brûlée, desserter med jordbær, figner og mandler - og så er den bare skøn solo efter måltidet, eller måske med lidt valnødder eller tørrede frugter.

1 flaske indeholder 75 cl. - 20% Alkohol.

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

1.999,00 DKK 2.500,00 DKK (spar 501,00 DKK)

Vista Alegre Fine Tawny Port

Flot Tawny. Blød og elegant med en dejlig rosinagtig eftersmag. Velegnet som et lille glas i utide - til nødder eller lidt ost. Et rigtig flot eksempel på Fine Tawny.

En kasse indeholder flasker - 75 cl.

Quinta Vista Alegre ligger dybt inde i Dourodalen ved byen Pinhão. Portvinshuset Vallegre ejes af Cunha Barros familien, der gennem 4 generationer har været dybt engageret i portvinsproduktion. På Quinta Vista Alegre anvender man stadigvæk de gamle ?Lagars?, hvor druerne trædes med de bare fødder i flere timer, til de absolut bedste portvinskvaliteter. Quintaens vinmarker dækker et areal på 55 hektarer beplantet med regionens bedste druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Roriz og Tinto Cão. Vinstokkene er meget gamle, enkelte mere end 75 år.

99,00 DKK 109,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Vista Alegre Fine Ruby Port

* Flot mørkerød Ruby. Kraftfuld og robust med en varm dvælende eftersmag. Velegnet til dessert og gode modne oste.

Quinta Vista Alegre ligger dybt inde i Dourodalen ved byen Pinhão. Portvinshuset Vallegre ejes af Cunha Barros familien, der gennem 4 generationer har været dybt engageret i portvinsproduktion. På Quinta Vista Alegre anvender man stadigvæk de gamle "Lagars", hvor druerne trædes med de bare fødder i flere timer, til de absolut bedste portvinskvaliteter. Quintaens vinmarker dækker et areal på 55 hektarer beplantet med regionens bedste druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Roriz og Tinto Cão. Vinstokkene er meget gamle, enkelte mere end 75 år.

99,00 DKK 109,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Taylors Vintage 2003 - 100 ud af 100 point hos Parker - TopVin! 

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

Druerne til Vintage portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne vingårde, Quinta de Vargellas og Quinta de Terra Feita, hvis jorde begge er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de to gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til henlægning.

Denne portvin har en flot, dyb lilla, næsten sort farve samt intens og eksotisk bouquet af sorte bær og violer. Den har en kraftig og koncenteret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag, samt en utrolig lang og behagelig eftersmag.

Det er en velstruktureret portvin med masser af kraft, som er særdeles velegnet til desserter eller som et glas efter et godt måltid mad.

Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Denne Vintage Port bør drikkes efter ca. 10 år, men vil uden tvivl udvikle sig i 20-25 år.

P.g.a. det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

* 100 ud af 100 points af Robert Parker v/The Great Wall of China, Black Tie Dinner, maj 2008 (artikel på Robert Parkers web site).
* 6 ud af 6 glas i HTS Erhvervsavisen den 26. marts 2008
* 98+ ud af 100 points af Robert Parker i Wine Advocate i oktober 2005.
* 4 stjerner i Decanter i september 2005.
* 92-94 point i Wine Spectator i juli 2005

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  20,5 % alkohol.

Vintage 2003.

I 2003-årgangen i Europa er begyndt at vise det sande farver. Det var en varm, atypisk årgang, og der henviser til de vine af mange regioner har efter min mening lidt som følge af den Douro synes at have nydt den bage. universal. Der har været verdenserklæringen om 2003-årgangen af de store Port huse, de første sådan erklæring siden 2000. Og efter at have smagt mange af de vine, er det klart, at dette er en stor årgang. Douro er ganske brugt til at bage temperaturer, og 2003 blev der lejlighedsvis dousing af regnvand, som også skal have hjulpet med udviklingen af de vine, der viser masser af moden tannin, et overdådigt dybde rige, men til tider ganske aromatisk, blomster, frugt, sammen med virksomhedens syreindhold. Og dette sidste punkt er alle vigtige, det er den surhedsgrad, der mangler i mange andre europæiske vine i år.

Året begyndte med en tidlig budbreak, som fulgte op på en meget våd vinter. Blomstrende fandt sted i maj, og så kom den varme, i hele juni og juli. Men det var hærdet af ovennævnte regnvejr på den 28 juni og 29, og derefter den 15 juli. Og når en kvælende varme hang over Douro i august atter regn, der falder på 27th og 28th, gemt vinstokke fra skadelig stress. Høsten begyndte i begyndelsen af september, og ved den tid vejret vendt på den meget tilbage udgangen af den måned, alle toppen vine var allerede bobler væk i beholder. Temperatur kontrol af gæring var dog af afgørende betydning, især for vinfremstillingsvirksomheder modtager frugt sent på dagen efter det var blevet opvarmet af Douro solen. Alligevel årgang var en ensartet succes, skønt noget mindre (ca. 30%) end 2000.

På den øverste ende af de vine viser bemærkelsesværdige friskhed, frugt trods varmen. Ingen, jeg har smagt viser tegn på at have været bagt. Der er kraftige garvesyre, men dette er altid tilfældet med unge Vintage Port. Men garvesyre er modne, faste endnu yppig. Classic jern knytnæve i en fløjl handske af forførende frugt kvalitet. Virksomheden syreindhold er også meget påfaldende, og så meget desto mere bemærkelsesværdigt, idet der tages hensyn til karakteristika af årgang.

975,00 DKK 1.195,00 DKK (spar 220,00 DKK)

Taylors 10 Year Old Tawny Port. Denne 10 års portvin har været lagret i egetræsfade i 10 år. Det er en utrolig elegant portvin med flot dybrød farve samt delikat og intens bouquet af modne frugter, chokolade og egetræ. Den har en blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til kaffe, desserter samt bløde oste. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu.

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres verden over. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

Nyd den til risalamande, ostebord eller ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 20% Alkohol

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Taylors Vintage Port 2007

Denne portvin har en flot, dyb lilla, næsten sort farve samt intens og eksotisk bouquet af sorte bær, violer og roser. Den har en kraftig og koncentreret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag, samt en utrolig lang og behagelig eftersmag.

Det er en velstruktureret portvin med masser af kraft, som er særdeles velegnet til desserter eller som et glas efter et godt måltid mad.

Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Denne Vintage Port bør drikkes efter ca. 10 år, men vil uden tvivl udvikle sig i 20-25 år.

P.g.a. det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen. TEST: * 96 ud af 100 points i Wine Spectator * 6 ud af 6 stjerner i Politiken den 26. november 2009

Bør drikkes i perioden 2017 til 2030.

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

 

Druerne til Vintage portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne vingårde, Quinta de Vargellas og Quinta de Terra Feita, hvis jorde begge er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de to gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til henlægning.

975,00 DKK 1.195,00 DKK (spar 220,00 DKK)

Taylors Quinta de Vargellas - Vintage Port 2008

Druerne til denne portvin er dyrket i Douro dalen på Quinta de Vargellas.

Det er en elegant portvin med intens, næsten sort farve og fyldig bouquet af solbær og vilde bær samt noter af lakrids og sirup. Den har en utrolig intens og fyldig, men samtidig fløjlsblød smag, kraftige tanniner samt en lang og behagelig eftersmag med masser af saft og kraft.

Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til desserter, valnødder, tørrede abrikoser, figner, smagsfulde oste eller som et glas efter et godt måltid mad.

Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år.

P.g.a. det naturlige depot, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

*4 ud af 6 glas i Nordvestnyt, Midtjyllands Avis og Skive Folkeblad den 19. november 2011

Kan drikkes nu eller gemmes frem til 2030.

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

299,00 DKK 495,00 DKK (spar 196,00 DKK)

Taylors Vintage Port 2009

Denne portvin er produceret af Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca og Tinta Amarela druer, der er dyrket i Douro dalen i Portugal. Portvinen har været lagret 2 år på egetræsfade. Det er en portvin med flot, dyb lilla, næsten sort farve samt intens og eksotisk bouquet af sorte bær, violer og roser. Den har en kraftig og koncentreret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag, samt en utrolig lang og behagelig eftersmag. Det er en velstruktureret portvin med masser af kraft, som er særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost eller som et glas efter et godt måltid mad. Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år.

P.g.a. det naturlige depot, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

Denne portvin kan drikkes nu eller gemmes frem til 2039.

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

 

Druerne til Vintage portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne vingårde, Quinta de Vargellas og Quinta de Terra Feita, hvis jorde begge er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de to gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til henlægning.

 

975,00 DKK 1.195,00 DKK (spar 220,00 DKK)

Taylors 20 Year Old Tawny Port

Taylors' 20 års portvin har været lagret i egetræsfade i 20 år. Det er en utrolig elegant portvin med en flot, intens farve samt en delikat og let krydret duft af modne frugter og egetræ. Den har en fyldig og kraftig smag samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til desserter eller som et glas "i utide" efter et godt måltid mad. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu.

* 17 point på www.forlaget-smag.dk
* 94 point på www.gismondionwine.com
* 4 glas i Smag & Behag
* 92 point på www.erobertparker.com og i Wine Advocate

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 20% Alkohol.


Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

395,00 DKK 499,00 DKK (spar 104,00 DKK)

Taylor's First Estate Reserve Port


Denne Taylor's First Estate har været lagret i egetræsfade i fire år. Det er en dejlig portvin med en flot dyb, rubinrød farve samt elegant og velafbalanceret duft af modne frugter. Den har en fyldig, men samtidig utrolig blød og behagelig frugtsmag samt en god eftersmag. Denne harmoniske portvin hører til i den sødlige ende og kan serveres såvel før som efter et måltid. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu.

* Portvinen har fået Sølv ved International Wine Challenge

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl.  20 % Alkohol. 


Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

 

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Taylors Quinta de Vargellas - Vintage Port 2015

Denne vin er produceret af Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão, Tinta Amarela, Tinta Barroca og Tinta Roriz druer, der er dyrket på på Taylor's Quinta de Vargellas i Douro-dalen øst for Porto. Den har været lagret på store egetræsfade og er tappet efter to år..

Det er en elegant portvin med en intens, næsten sort-lilla farve, en fyldig duft af solbær og vilde bær med noter af lakrids, sirup og vilde urter samt et diskret strejf af vanilje. Den har en utrolig intens og fyldig, men samtidig fløjlsblød, smag, kraftige tanniner samt en lang og behagelig eftersmag med masser af saft og kraft. Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til desserter, valnødder, tørrede abrikoser, figner, smagsfulde oste eller som et glas efter et godt måltid mad.

93-95 point - Robert Parker
95 point - James Suckling 95
Wine Enthusiast - 95 point

Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år.
Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, kan man med fordel lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Den unge portvin er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 20% Alkohol.

299,00 DKK 495,00 DKK (spar 196,00 DKK)

Taylors Quinta de Terre Feita Vintage Port 2005

 

***** Ekstrem lækker med nødder og rosiner..

 

Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Douro dalen på Taylor’s egne tre vingårde: Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Denne Vintage Port har været lagret i egetræsfade.


Det er en elegant portvin med en flot mørk, næsten sort-lilla farve samt en kompleks og utrolig intens frugtduft af brombær, hindbær og solbær. Den har en fyldig, men samtidig næsten fløjlsblød frugtsmag med et strejf af chokolade og lakrids samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til desserter eller som et glas "i utide" efter et godt måltid mad.


På grund af det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen. Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Denne Vintage Port bør drikkes efter ca. 10 år, men vil uden tvivl udvikle sig i 20-25 år.

 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 20 % alkohol.

 

 

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

375,00 DKK 495,00 DKK (spar 120,00 DKK)

Portvinskalender Quevedo

Fra Quevedo kan vi i år tilbyde denne flotte julekalender, hvor der bag hver af de 24 låger gemmer sig en flaske med 5 cl. portvin af bl.a.: Rosé portvin, forskellige hvide portvine, Ruby og LBV, 10 og 20 YO Tawny samt Colheita fra den velrenommerede portvinsproducent, Quevedo.

En dejlig gave til en, der holder meget af portvin.

Indeholder 24 flasker á 5 cl.

Om Quevedo:
Midt i hjertet af den smukke Douro-dal ligger Familien Quevedos vingård i den lille by San João da Pesqueira. Vingården og markerne har eksisteret igennem flere generationer. Som de fleste andre små ejere af parceller i Douro, solgte de i starten druerne til de store portvinshuse. Quevedo solgte i årtier deres druer til Taylor's, hvilket meget tydeligt fortæller om kvaliteten af druerne.

1975 var en meget varm årgang og i første omgang ville Taylor's ikke købe druerne af Quevedo. Derfor måtte advokat Oscar Sr. selv i gang med produktionen. Det resulterede i 40 portvinsfade og 40 fade med bordvin. Senere på året kom Taylor's og ønskede at købe den færdige port. Oscar Sr. var imidlertid blev tændt af arbejdet med produktionen, så familien flyttede fra Viseu og op til San Jõao de Pesqueira. 

I 1983 købte de også vingården, Quinta Vale D’Agodinho, der er deres vigtigste mark i dag. Marken er beliggende mellem Quinta da Vargellas og det berømte varetegn, Cachão da Valeira. Det var her båden med nogle af portvinens største personligheder gennem historien sank - Dona Antónia Ferreira og Baron de Forrester. Historien fortæller, at Baron de Forrester druknede i den stærke strøm på grund af vægten fra guldmønterne i hans lommer. Dona Antónia overlevede, da hendes store kjole holdt hende flydende. Om historien er sand, vides ikke.

Fra 1991 begyndte Quevedo at producere vine under deres eget navn. De byggede et nyt vineri og kældrene er siden blevet udvidet i takt med at de fik større og større marker. I dag har de mere end 100 hektar vinmarker.

I 1999 blev Claudia, Oscar Sr.’s datter, færdig som ønolog og hun overtog straks ansvaret for produktionen af Quevedos bord- og portvine. Senere kom også Oscar Jr. ind i familiefirmaet og han har siden været ansigtet udadtil med hensyn til marketing, rejser, besøg mm. Quevedos succes har været overvældende, og de eksporterer i dag til hele verden.

649,00 DKK
Taylor's Historic Collection III 'The Mallet' Tawny Reserve Port
 
 JULEPORTVINEN
 
Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Dourodalen på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Taylor’s har valgt at fejre og hylde sin pionérånd og overgangen til en ny historisk æra efter deres 325 års jubilæum i 2017 ved at lancere denne Historical Limited Edition, som er en Tawny Reserve Port, der nok skal blive et samlerobjekt for portvinsfans verden over.
 
Portvinen har været lagret ca. 7 år på små egetræsfade og tappet på en unik historisk flaske, som stammer helt tilbage fra den første halvdel af det 18. århundrede (ca. 1720-1750). Den specielle flaske leveres i en flot trækasse. Dette blend er omhyggeligt sammensat fra specielt udvalgte portvine fra Taylor’s omfattende lager af fadlagret Tawny. Portvinen har en flot dyb teglstensrød farve med moden og kompleks duft med bløde nuancer af blommer, figner, marcipan og flødekaramel samt et elegant strejf af cigaræske, cedertræ og læder, som giver duften et lidt eksotisk præg. Den har masser af intensitet og finesse samt en forførende, fyldig, rund og blød frugtsmag med noter af frugtkage og friske blommer efterfulgt af diskrete og velintegrerede tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Nyd The Mallet afkølet og den vil være helt fantastisk til oste, chokoladedesserter og frugter. Denne portvin er ikke produceret med yderligere lagring for øje, så nyd den bare med det samme. 

Skynd dig at bestille denne flaske. Portvinen smager himmelsk, og det kommer til at gå stærkt når samlerne og portvinsglade danskere begynder at få øje på denne nye udgave. 
299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Taylors Vintage Port 2017 er produceret af Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca og Tinta Amarela druer.

* 99 point - James Suckling

Portvinen har været lagret 2 år på egefade og den fremstår flot, dyb lilla, ja næsten sort i glasset. Duften er intens og eksotisk med af sorte bær, violer og roser, mens smagen er kraftig og koncentreret, men på samme tid elegant og i udsøgt balance.

Det er en på alle måder velstruktureret portvin med masser af kraft - som skabt til et langt liv i kælderen. Særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost eller som et glas efter et godt måltid mad.

Vintage Port siges at kunne drikkes efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Taylor's Vintage Port 2017 vil kunne nydes frem mod 2065!

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

799,00 DKK 999,00 DKK (spar 200,00 DKK)

Taylor's Vintage Port 2018 er produceret af Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca og Tinta Amarela druer.

Portvinen har været lagret 2 år på egefade og den fremstår flot, dyb lilla, ja næsten sort i glasset. Intens brombær- og solbær coulis overvælder nærmest én og de fortættede bæraromaer komplemeneres af kirsebær og mokkabær. Klassiske noter violer og rosenblade blender ind, men frugten synes at have fået yderligere et nøk sammenlignet med flertallet af årgange. Smagen er kraftig og koncentreret med markante tanniner, som er perfekt afstemte til den intense frugt og.

Det er en på alle måder velstruktureret portvin med masser af kraft - som skabt til et langt liv i kælderen. Særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost eller som et glas efter et godt måltid mad.

Vintage Port siges at kunne drikkes efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Taylor's Vintage Port 2018 vil kunne nydes frem mod 2060!

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

799,00 DKK 999,00 DKK (spar 200,00 DKK)

Taylors Vintage Port 2017 Magnum.

Er produceret af Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca og Tinta Amarela druer.

* 99 point - James Suckling

Portvinen har været lagret 2 år på egefade og den fremstår flot, dyb lilla, ja næsten sort i glasset. Duften er intens og eksotisk med af sorte bær, violer og roser, mens smagen er kraftig og koncentreret, men på samme tid elegant og i udsøgt balance.

Det er en på alle måder velstruktureret portvin med masser af kraft - som skabt til et langt liv i kælderen. Særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost eller som et glas efter et godt måltid mad.

Vintage Port siges at kunne drikkes efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Taylor's Vintage Port 2017 vil kunne nydes frem mod 2065!

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

 

1 flaske indeholder 150 cl. - 20% Alkohol

1.999,00 DKK

Taylor's Vintage Port 2018 37,5 cl er produceret af Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca og Tinta Amarela druer.

Portvinen har været lagret 2 år på egefade og den fremstår flot, dyb lilla, ja næsten sort i glasset. Intens brombær- og solbær coulis overvælder nærmest én og de fortættede bæraromaer komplemeneres af kirsebær og mokkabær. Klassiske noter violer og rosenblade blender ind, men frugten synes at have fået yderligere et nøk sammenlignet med flertallet af årgange. Smagen er kraftig og koncentreret med markante tanniner, som er perfekt afstemte til den intense frugt og.

Det er en på alle måder velstruktureret portvin med masser af kraft - som skabt til et langt liv i kælderen. Særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost eller som et glas efter et godt måltid mad.

Vintage Port siges at kunne drikkes efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Taylor's Vintage Port 2018 vil kunne nydes frem mod 2060!

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

349,00 DKK 449,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Taylor's Vintage Port 1997

Taylors Vintage Port 1997 er en aldeles fremragende Vintage Port, som 25 år gammel stadig har potentialet til yderligere lagring:

* Robert Parker 96P
Saturated black/purple-colored, with stunning aromatics of blueberries, blackberries, licorice, and iron, this spectacular vintage port is one of the stars of the vintage. Extremely full-bodied, with silky tannin, spectacular concentration and purity, multiple flavor levels, and an evolved, forward personality, this is an exquisite yet precocious 1997 vintage port. Anticipated maturity: 2004-2030.

I dag fremstår den flot modnet og i udsøgt balance. Det er en på alle måder velkomponeret portvin, som er særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost - og ikke mindst som et fantastisk glas efter en god middag, for "En middag uden portvin er bare et måltid!".

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

 

1.499,00 DKK 1.999,00 DKK (spar 500,00 DKK)

Taylor's Vintage Port 1985

Taylors Vintage Port 1985 er en fornem, moden Vintage Port, som trods mere end 35 år gammel stadig har potentialet til yderligere lagring.

"This house must certainly be the Latour of Portugal. Their ports are remarkably backward yet still impressive when young. Of all the vintage ports, those of Taylor need the longest time to mature and even when fully mature seem to have an inner strength and firmness that keep them going for decades."

I dag fremstår den flot modnet og i udsøgt balance. Det er en på alle måder velkomponeret portvin, som præsenterer sig allerbedst som et fantastisk glas efter en god middag, for "En middag uden portvin er bare et måltid!".

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

1.499,00 DKK 1.995,00 DKK (spar 496,00 DKK)

Taylor's 40 Year Old Tawny Port 

Taylor's 40 Year Old er et meget sjældent gammelt tawny blend, som kun fremstilles i ganske små kvantiteter. Udvalgte røde Ports fra den østlige del af Douro-dalen er modnet i brugte egefade i Taylor's kældre i Vila Nova de Gaia, hvor det kølige og fugtige kystklima sikre en langsom og nænsom modningsproces, som resulterer i ekstra komplekse og finesserige aromaer.

Sublim portvin med stor alder, hvor årtiers fordampning har koncentreret denne ekstraordinære portvin til en exceptionel tæthed. Kraftfuld duft af tørret frugt, honning og et strejf af krydderier. Noter af muskatnød, ristet kaffe og et udtalt nøddepræg viser sig i både duft og smag. Fyldig, intens, indsmigrende og nærmest viskøs tekstur, der kulminerer i en utrolig lang finish.

Nyd denne skønne, modne Tawny Port ved 12-16 grader til et varieret udbud af desserter. Den er f.eks. en glimrende ledsager til figner, mandler og karamel, til crème brulée eller vilde jordbær - og så er den bare skøn solo efter måltidet, eller måske med lidt valnødder eller tørrede frugter.

1 flaske indeholder 75 cl. - 20% Alkohol.

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

1.649,00 DKK 1.799,00 DKK (spar 150,00 DKK)

Taylor's Very Very Old Tawny Port - Platinum Jubilee

6. februar 2022 blev Her Majesty The Queen Elizabeth II den første i det britiske kongehus til at fejre hele 70 år som regent og det har Taylor's valgt at markere med frigivelsen af en ganske særlig portvin.

Adrian Bridges, CEO hos Taylor's:

“To celebrate this unprecedented anniversary, Taylor’s Port, a Royal Warrant Holder to HM The Queen decided to bottle a Very Very Old Tawny Port. This exceptional Port is drawn from our extensive reserves of the finest wood aged wines, which have been maturing in seasoned oak casks, since the Queen succeeded to the throne, silently attesting to Her Majesty’s extraordinary reign as the longest serving Monarch in British history. We are delighted to celebrate such an exceptional commemoration with the launch of a unique Port wine. The perfect glass to raise a toast to Her Majesty Queen Elizabeth II.”

De enkelte bestanddele i denne ekstremt limiterede aftapning er hver især blevet ganske særligt udvalgt og blendet af Taylor’s. Den ekstreme dedikation til detaljerne i kælderen viser sig i smagen af denne helt ekstraordinære portvin.

Dyb mahogni i glasset. Opulent og særdeles intense duft med cigarkasse, ristet kaffe, rosenblade og et strejf af ingefær. Intens lynghonning og læder, five spice krydderi og figner. Hvis ikke den duft giver dig lyst til at nyde en første mundful... Smagen er fantastisk med enorm koncentration, der spiller op mod fin, stram syre. Noter af anis, marcipan, kvæde, orange skal, molasse, kardemomme og et subtilt strejf af butterscotch karamel. En ganske utroligt raffineret moden tawny port - og en helt igennem perfekt måde at fejre Hendes Majestæt's 70 års regentjubilæum.

1 flaske indeholder 75 cl. - 20% Alkohol

4.999,00 DKK

Taylor's Chip Dry & Tonic

Ready to drink Port/Tonic cocktail på dåse. 25cl med kun 5,5%

Siden 1934 har Taylor's Chip Dry White Port høstet anerkendelse verden over. Da den anses for at være den perfekte portvin til at lave en forfriskende og elegang port- og tonic-cocktail med. Nu har Taylor's så valgt at skabe en helt enestående færdigblandede cocktail på dåse. Taylor's Chip Dry & Tonic er en let sommerlig cocktail, som består af Taylor's Chip Dry White Port, der er blandet med dry tonic vand. Den passer perfekt til picnic i parken, grill, fester og endelig også derhjemme.

Nyd den gerne afkølet med isterninger og citronskiver og friske mynteblade i et lowball eller vinglas.

 

1 dåse indeholder 25 cl. - 5,5% Alkohol

29,95 DKK 39,95 DKK (spar 10,00 DKK)

Taylor's Vintage Port 1997 - Magnum 150 cl.

Taylors Vintage Port 1997 er en aldeles fremragende Vintage Port, som 25 år gammel stadig har potentialet til yderligere lagring:

 Robert Parker 96P

Saturated black/purple-colored, with stunning aromatics of blueberries, blackberries, licorice, and iron, this spectacular vintage port is one of the stars of the vintage. Extremely full-bodied, with silky tannin, spectacular concentration and purity, multiple flavor levels, and an evolved, forward personality, this is an exquisite yet precocious 1997 vintage port. Anticipated maturity: 2004-2030.

I dag fremstår den flot modnet og i udsøgt balance. Det er en på alle måder velkomponeret portvin, som er særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost - og ikke mindst som et fantastisk glas efter en god middag, for "En middag uden portvin er bare et måltid!".

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

 

1 flaske indeholder 150 cl. - 20,5% Alkohol

2.999,00 DKK

Quevedo Rosé Port 

Rosé Port blev ikke spået mange chancer i begyndelsen, men blot et par år efter den første introduktion var produktet en stor succes.

Vinen er betagende smuk i al sin klare og strålende hindbær robe.

Duften er fyldt med søde modne jordbær og hindbær samt nuancer af tropiske frugter. Server denne charmetrold kold på en varm sommerdag, gerne over knust is eller som aperitif med lidt mandler og oliven. I kombination med lettere og søde desserter som is, frugt osv. er vinen også helt forrygende.

ELLER... Prøv den i kombination med f.eks. Three Cents Pink Grape Soda som en Port & Tonic - det smager aldeles eminent!

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 19,5% alkohol.

129,00 DKK

Quevedo Port Explorer Pack

Forkæl dig selv eller en Du holder af (f.eks. til fars dag eller som adventskalender) med Quevedo's Explorer Pack og gå på opdagelse i deres skønne portvine.

Familien Quevedo's vingård ligger i den lille by San João da Pesqueira som er midt i hjertet af den smukke Douro-dal. Vingården og markerne har eksisteret gennem flere generationer, men som tilfældet er med de fleste små ejere af parceller i Douro, solgte man historisk druerne til de store afskibere - i Quevedo's tilfælde solgte de i årtier deres druer til Taylor's Port, hvilket jo tydeligt bevidner kvaliteten af druer fra Quevedo.

Pakken indeholder 4 forskellige portvine som alle ligger i 37,5 cl. flasker.

1 stk. – Special Reserve Tawny Port
1 stk. – 2007 Colheita Port
1 stk. – 10 års White Port
1 stk. – 2017 LBV Port

Om Quevedo:
Midt i hjertet af den smukke Douro-dal ligger Familien Quevedos vingård i den lille by San João da Pesqueira. Vingården og markerne har eksisteret igennem flere generationer. Som de fleste andre små ejere af parceller i Douro, solgte de i starten druerne til de store portvinshuse. Quevedo solgte i årtier deres druer til Taylor's, hvilket meget tydeligt fortæller om kvaliteten af druerne.

1975 var en meget varm årgang og i første omgang ville Taylor's ikke købe druerne af Quevedo. Derfor måtte advokat Oscar Sr. selv i gang med produktionen. Det resulterede i 40 portvinsfade og 40 fade med bordvin. Senere på året kom Taylor's og ønskede at købe den færdige port. Oscar Sr. var imidlertid blev tændt af arbejdet med produktionen, så familien flyttede fra Viseu og op til San Jõao de Pesqueira. 

I 1983 købte de også vingården, Quinta Vale d’Agodinho, der er deres vigtigste mark i dag. Marken er beliggende mellem Quinta da Vargellas og det berømte varetegn, Cachão da Valeira. Det var her båden med nogle af portvinens største personligheder gennem historien sank - Dona Antónia Ferreira og Baron de Forrester. Historien fortæller, at Baron de Forrester druknede i den stærke strøm på grund af vægten fra guldmønterne i hans lommer. Dona Antónia overlevede, da hendes store kjole holdt hende flydende. Om historien er sand, vides ikke.

Fra 1991 begyndte Quevedo at producere vine under deres eget navn. De byggede et nyt vineri og kældrene er siden blevet udvidet i takt med at de fik større og større marker. I dag har de mere end 100 hektar vinmarker.

I 1999 blev Claudia, Oscar Sr.’s datter, færdig som ønolog og hun overtog straks ansvaret for produktionen af Quevedos bord- og portvine. Senere kom også Oscar Jr. ind i familiefirmaet og han har siden været ansigtet udadtil med hensyn til marketing, rejser, besøg mm. Quevedos succes har været overvældende, og de eksporterer i dag til hele verden.

599,00 DKK

Taylor's Quinta do Vargellas Vinha Velha Vintage Port 1995

1995 var første årgang af Taylor's Vargellas Vinha Velha, der til og med 2017 kun er fremstillet i 8(!) årgange.

I dag står 1995'eren som en flot, moden Vintage Port, som jeg ville nyde nu og over det næste årti.

"This house must certainly be the Latour of Portugal. Their ports are remarkably backward yet still impressive when young. Of all the vintage ports, those of Taylor need the longest time to mature and even when fully mature seem to have an inner strength and firmness that keep them going for decades."

Som alle Taylor's portvine er det en på alle måder velkomponeret portvin, som præsenterer sig allerbedst som et fantastisk glas efter en god middag, for "En middag uden portvin er bare et måltid!".

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

1 kasse (OWB) indeholder 3 flasker - 75 cl. 20,5% Alkohol

1.995,00 DKK

Taylor's Quinta do Vargellas Vinha Velha Vintage Port 2000

Taylor's Vargellas Vinha Velha blev fremstillet første gang i 1995 og til og med 2017 er den kun frigivet i 8(!) årgange.

I årgang 2000 blev der fremstillet under 3.000 flasker af Vinha Velha og det i en absolut superb kvalitet. Enorm koncentration og tæthed, skøn struktur og enormt lækker i både duft og smag med solbær og blomme, lakrids, kaffe og krydderier. I dag, 24 år ung, har Vinha Velha 2000 potentialet til yderligere udvikling gennem de næste årtier.

* 100 point - Mark Squires, The Wine Advocate

"This house must certainly be the Latour of Portugal. Their ports are remarkably backward yet still impressive when young. Of all the vintage ports, those of Taylor need the longest time to mature and even when fully mature seem to have an inner strength and firmness that keep them going for decades."

Som alle Taylor's portvine er det en på alle måder velkomponeret portvin, som præsenterer sig allerbedst som et fantastisk glas efter en god middag, for "En middag uden portvin er bare et måltid!".

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

1 kasse (OWB) indeholder 3 flasker - 75 cl. 20,5% Alkohol

1.995,00 DKK

Taylor's Quinta do Vargellas Vinha Velha Vintage Port 2004

Taylor's Vargellas Vinha Velha blev fremstillet første gang i 1995 og til og med 2017 er den kun fremstillet i 8(!) årgange.

I 2004 gjorde den meget tørre vinter 2003/04 oven på en bageovn af en årgang 2003, at druerne blev udsat for så meget stress, at man for bange for, om druerne ville modnes, men al uro blev manet i jorden, for 2004 er en mere åben portvin præget af mere røde bær og florale noter fremfor tungere frugtnoter som resultat af en køligere modningssæson. I dag er 2004 super charmerende, elegant og finesserig Vintage Port, der stadig har masser af potentiale for yderligere udvikling i kælderen.

"This house must certainly be the Latour of Portugal. Their ports are remarkably backward yet still impressive when young. Of all the vintage ports, those of Taylor need the longest time to mature and even when fully mature seem to have an inner strength and firmness that keep them going for decades."

* 97 points - Wine Enthusiast

Som alle Taylor's portvine er det en på alle måder velkomponeret portvin, som præsenterer sig allerbedst som et fantastisk glas efter en god middag, for "En middag uden portvin er bare et måltid!".

Pga. det naturlige depot, der er i Vintage Port, anbefales det at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den, så bundfaldet falder til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

1 kasse (OWB) indeholder 3 flasker - 75 cl. 20,5% Alkohol

1.995,00 DKK

Quevedo Colheita 1974

Den helt rigtige gave til 50-års fødselaren!

1.499,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler