Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Spansk rødvin har en lang historien bag sig og er kendt og elsket over hele verden. Arkæologer har fundet spor af druekerner så langt tilbage som år 4.000-3.000 f.Kr. På trods af dette, så har udbuddet været ret begrænset indtil nogle år før årtusindeskiftet, og siden har den spanske vinindustri modtaget den ene nye vinstjerne efter den anden.

Spanske rødvine fremstilles primært af druesorter som: Tempranillo og Grenache/Garnacha. Men ligesom i resten af verden eksperimenteres der med de internationale og klassiske druesorter som Cabernet Sauvignon og Merlot. 

Her finder du et sort udvalg af spanske rødvine fra følgende populære områder som: Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Valencia, Castillo de Leon samt Mallorca. Af spændende populære vine kan vi nævne: Glorioso, Venta del Puerto No. 12 og  No.18, samt høj kvalitetsvinene fra Hacienda de Monasterio og Dominio de Pingus.

Sorter resultater:

AN/2 Bodegas An Negra 2021

SÅ er den her igen, AN/2! En helt unik rødvin fra ferieøen Mallorca - og præcis som Mallorca er AN/2 virkelig et besøg af. AN/2 er fremstillet af 65% Callet, 15% Syrah, 10% Fogoneu og 10% Manto Negro fra gamle vinstokke. Gæringen er sket i temperaturstyrede rustfri ståltanke efter en kort udblødning, som er valgt for at bevare friskhed og smagen af fuldmoden frugt i vinen. Vinen har ligget godt et år på 80% fransk og 20% amerikansk eg, hvoraf 35% er nye fade.

AN/2 er flot dyb rubinrød i glasset og op af glasset kommer aromaer af vilde hindbær, mørke kirsebær, blåbær, krydderier og et strejf af violer. I munden er AN/2 silkeblød og elegant og god dybde i smagen med intense, modne frugtnoter, varme urter i den lang eftersmag.

Super lækker spansk vin, som passer godt til retter af grillet oksekød, vildt, svinekød med spanske krydderurter samt helt klassisk spansk tapas.

Vingården Anima Negra bygger på et livslangt venskab mellem Pere Ignasi Obrador og Miquel Cerda. Begge kommer fra Felanitx i hjertet at øen Mallorca og de to har kendt hinanden siden barndommen. 

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 14% Alkohol 

169,95 DKK 269,95 DKK (spar 100,00 DKK)

Vinen har en flot intens rød farve, og duften er stor og kraftfuld med en kompleks palette af krydderier, ristede noter og hint af cedertræ. En elegant smag med modne røde frugter der komplementeres flot af syre der giver vinen karakter.

Balsion 18 meses er produceret på 100% håndhøstede Tempranillo druer som kommer fra 20 år gamle vinstokke der vokser i en kalk, ler, sandholdig og stenet jord. Forinden selve gæringsprocessen, ligger druerne til kold udblødning, hvor saften trækker en masse farve og smag ud af drueskallerne. Vinen gærer herefter på ståltanke ved temperaturer på max. 30ºC. Under gæringsprocessen bliver der gentagne gange rørt rundt i mosten for at integrere al smag og farve i vinen. Herefter får vinen 18 måneders lagring på henholdsvis 80% franske og 20% amerikanske egetræsfade.

Denne vin kræver retter der har noget kraft, såsom grillet kød, og grøntsager, eller krydret mad med svampe, rosmarin, salvie, og paprika.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Agustin Cubero Stylo 8 Unico Garnacha 

Augstin  Cubero har leveret en rigtig flot rødvin fra det spanske vinområde, Calatayud. I glasset fremstår Stylo 8 flot dyb rubinrød. I duften finder man masser sorte bær som brombær, solbær og mørke kirsebær, som spiller smukt sammen med en destinkt chokoladenote og krydrede fadtoner. Vinen er potent med masser af saft og kraft og bliver smukt afrundet af chokolade og krydderier fra 8 måneder på fad. Her kan man virkelig passende bruge udtrykket cremet om vinens tekstur. Tanninerne er lægger sig kun som en fløjlshandske rundt om vinen og giver derved vinen struktur.

Bodegas Agustin Cubero har været i familiens eje i fire generationer, og at den nuværende ejer Jesús Javier Cubero Eguita, ved hvad han har med at gøre, behøver man bare smage vinen i glasset for at bliver overbevist om. Præcis som sin kendte navnebroder behersker han kunsten at forvandle vand til vin af høj kvalitet.

Garnacha, der er det spanske navn for Rhône's Grenache drue, stortrives med varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen, hvorfor vinen fremstår ganske mørk og dyb. Trods en høj alkoholstyrke på 14,5% har vi med en vin i super fin balance at gøre. En vin, som er meget velegnet til spansk tapas, vildt, lam, en grillet bøf, krydrede spanske gryderetter eller blot til ren nydelse.

Serveringstemperatur: 15-16 grader


1 flaske indeholder 75 cl. - 14,5% Alkohol

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

PSI Ribera del Duero 2021 Peter Sisseck

PSI er vinen fra Danske Peter Sisseck er opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet og er det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe engagement i Ribera del Duero.

Vinen er skabt på langt overvejende Tempranillo (normalt tilsat en smule Garnacha), købt fra en række vinbønder, som indtil for få år siden blev betalt for at levere kvantitet, men som nu har indledt et samarbejde med Peter Sisseck og hans partner Pablo Rubio, der i første omgang går ud på at efterstræbe kvalitet frem for kvantitet.

Projektet er markant forskelligt fra Pingus og Flor de Pingus, for med PSI handler det mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, end om at præstere voldsomme vine, der slår benene væk under verdenspressen.

PSI er en charmerende oplevelse. Den er mørk i glasset og så byder den sig til med herlig, moden frugt i duften, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombærlikør. Vinen er intens med en underliggende, pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

Smuk vin fra en legelysten Peter Sisseck, og et smukt eksempel på, at behersket anvendelse af større og ældre fade kan være svært vanedannende.

Denne vin må ikke gå forbi en dejlig lækker grillet bøf, lam, vildt, spansk tapas og serveres bedst i store glas og med store armbevægelser ved en temperatur på 15 til 17 grader.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  13,5% Alkohol

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial 2018 er en kraftig, fed og cremet spanier, som er fremstillet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah. Dyb rubin, næsten sort i kernen. Duften er intens, kompleks og fint udviklet med sorte kirsebær og blommer samt toner af honning, grønne blade, en smule læder og med let røget fadkarakter.

Smagen er rig med fløjlsbløde tanniner og i flot balance. Kompleks og pænt udviklet med moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

Vinen har fået 12 måneder på ny, amerikansk eg.

Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste. Lad gerne kødets karakter træde tydeligt frem, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi. Vinen har rigtig godt af minimum en times dekantering før servering.

Tidligere anmeldelser:

* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2015 (årgang 2015)
* Sølvmdalje ved IWSC (årgang 2015)
***** 5 stjerner i BT (årgang 2015)
* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2014 (årgang 2011)
* Sølvmdalje ved IWSC (årgang 2011)
***** i BT (årgang 2011)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

125,00 DKK 185,00 DKK (spar 60,00 DKK)

CASTILLO RIOJA Crianza Bodegas Palacio 2016 er et fremragende køb fra Bodegas Palacio i Rioja. Her er virkelig en dejlig vine med et rigtig flot billede af Tempranillo druen med herlig, frisk frugt, uden at det hele er pakket ind i fad. Flot rubin rød. Masser af primære, typiske Tempranillo frugtaromaer. Modne kirsebær, vilde jordbær og en lille lakridsnote. De 12 måneder på amerikanske egefade bidrager med bløde vanilje- og krydderinoter. Der er masser af moden frugtsmag og friskhed i den medium fyldige vin og den modne frugt bærer igennem til eftersmagen

* VIRKELIG GODT KØB! Fra topårgangen 2016 i Rioja.

Castillo Rioja vinen er lavet på 100 % Tempranillo druer, der er udsat for en temperaturstyret fermentering med lang maceration. Vinen er fadlagret i 12 måneder i amerikanske egetræsfade og efterfølgende mindst 12 måneder i flasken, således som minimumskravene er til en Crianza i Rioja.

Castillo Rioja er ideel til f.eks. tapas, jamon skinke, fjerkræ, grillet kød, lammekoteletter, vildt og spanskinspirerede gryderetter eller til faste oste som f.eks. Mancheco. Vinen serveres bedst ved en temperatur på 15-16 grader.

Bodegas Palacio er beliggende ved foden af Laguardia, mellem Sierra de Cantabria og Ebro, og her har de igennem mere end 120 år produceret aldrende højkvalitetsvine. Castillo Rioja mærket er blevet registreret i 1916 og blev navngivet til ære for den middelalderlige befæstning af Laguardia, hovedstaden i Rioja Alavesa.

En kasse indeholder 6 flasker 14% Alkohol.

79,00 DKK 129,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Bodegas LAN Xtrème Ecológico Crianza 2018

LAN Xtrème er fremstillet på 100% håndhøstede Tempranillo druer fra den 5 hektar store, økologiske Mantibel parcel, som er beliggende 400 meter over havet som en del af ejendommen Viña Lanciano. Vinen har fået 14 måneder på nye, franske egefade fulgt af ni måneder på flaske.

Næsen byder på intense aromaer af tranebær, meget moden rød frugt, svesker og tørrede abrikoser. Næsten likorøse noter blander sig med vanilje og kanel. Vinen er fyldig med en flot struktur og smager yderst intenst.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol

149,00 DKK 239,00 DKK (spar 90,00 DKK)

Natureo Red - Syrah Alkoholfri - Miguel Torres AO er frugtrig og smagfuld med en fin, meget svag sødme. Den er eminent til dem, der foretrækker et godt glas vin uden at få alkoholen med.

Rødvinen er fremstillet på Syrah druer og står flot rubinrød med et svagt lilla skær i kanten. Duften har toner af ribs, granatæbler og vanilje. Smagen er ren og afbalanceret med en diskret syre samt modne, integrerede tanniner. Vinen anbefales ikke mindst til lyst kød, grøntsagsretter, fjerkræ og milde oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  0,0 % alkohol.

Natureo-serien, der findes i både hvid, rød og rose, er fremstillet efter en helt speciel teknik med omvendt osmose, der filtrerer alkoholen fra, uden at den autentiske vinsmag ødelægges.

89,95 DKK

Venta del Puerto No. 18 Selection Especial 2015 har høstet mange priser igennem tiden. Vinen er fremstillet af Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah og har en næsten sort kerne med rubinrøde kanter.

Duften er kraftig og intens med sorte kirsebær og blomme, krydderier og lakrids og et tydeligt touch af ristet eg.

Vinen er rig med fløjlsbløde tanniner og er i flot balance. Eftersmagen er lang med masser af frugt og et strejf af ristet eg.

Vinen har ligget 18 måneder på nye amerikanske egefade.

Vinen passer perfekt til lam, oksekød, vildt - gerne grillet - samt kraftige oste. Lad meget gerne kødets karakter træde tydeligt frem, således at vinen kan fungere som et eksklusivt krydderi.

Skal dekanteres ikke mindre end 1 time før servering.

Tidligere medaljer:

* Guldmedalje af Mundus Vini 2015 ved det 17th Grand International Wine Award, Tyskland (2015, 2016) - årgang 2011
* Guldmedalje ved det 19. Berliner Wein Trophy, Tyskland (2015, 2017) - årgang 2011
* Great Gold Medal ved Champions Wine, Alamesa, Spanien (2015)
* Guldmedalje af Concours Mondial de Bruxelles, Belgien (2015)
* Guldmedalje ved AWC Vienna, Østrig (2014)
* Guldmedalje af International Wine Guide, Spanien (2013)
* Guldmedalje AWC Wien, Østrig (2010, 2011, 2012)
* Guldmedalje af Concours International de Vins Mundus, Slovakiet (2009)
* Guldmedalje af Vinos Cuidadosos con el Medio (2009)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial 2018 er en kraftig, fed og cremet spanier, som er fremstillet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah. Dyb rubin, næsten sort i kernen. Duften er intens, kompleks og fint udviklet med sorte kirsebær og blommer samt toner af honning, grønne blade, en smule læder og med let røget fadkarakter.

Smagen er rig med fløjlsbløde tanniner og i flot balance. Kompleks og pænt udviklet med moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

Vinen har fået 12 måneder på ny, amerikansk eg.

Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste. Lad gerne kødets karakter træde tydeligt frem, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi. Vinen har rigtig godt af minimum en times dekantering før servering.

* SUPER FLOT GAVELØSNING - leveres i elegant gaveæske med 2 flasker og en flot informationsbrochure.

Tidligere anmeldelser:

* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2015 (årgang 2015)
* Sølvmdalje ved IWSC (årgang 2015)
***** 5 stjerner i BT (årgang 2015)
* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2014 (årgang 2011)
* Sølvmdalje ved IWSC (årgang 2011)
***** i BT (årgang 2011)

En kasse indeholder 2 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

269,00 DKK 389,00 DKK (spar 120,00 DKK)

Agustin Cubero Stylo 4 Unico Garnacha.

Rigtig flot rødvin fra det spanske område, Calatayud. Stylo 4 fremstår flot dyb rubinrød i glasset. Næsen forfører med med brombær, kirsebær, chokolade, krydrede fadnoter og en smule anis i duften og mørke bær. I munden lokker vinen med saftig, moden frugt, en lille dadelnote samt krydderier og mørk chokolade. Vinen har en cremet tekstur og fylder uden på noget tidspunkt at blive for meget. eftersmagen er herlig lang og tanninerne er bløde som fløjl.

Garnacha, der er det spanske navn for Rhône's Grenache, elsker varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen, hvorfor vinen er mørkere end mange andre Garnacha vine. Vinen tilbyder, trods en høj alkohol på 14,5%, en rigtig fin balance mellem frugt, syre/sødme og tanniner og Stylo 4 Unico er meget velegnet til spansk tapas, kyllingeretter som spansk kyllingegryde, vildt, lammekød, grillede bøffer, krydret mad - eller blot til ren nydelse.

Bodegas Agustin Cubero har været i familiens eje i fire generationer, og at den nuværende ejer Jesús Javier Cubero Eguita, ved hvad han har med at gøre, vidner vinen i glasset om! Præcis som sin kendte navnebroder behersker han kunsten at forvandle vand til vin af virkelig flot kvalitet. 

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 14,5% Alkohol.

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

BODEGAS PINEA 17 Ribera del Duero Crianza 2019 er en vin, som anmelderne står i kø for at rose til skyerne!

17 by Pinea er 100% Tempranillo.

I glasset fremstår vinen nærmest uendeligt dyb rubinrød. Duften er berusende med parfumerede aromaer af mørke skovbær, blomme og blåbær, mens diskrete strejf af kakao, vanilje og cedertræ fra 18 måneder på 70% fransk og 30% amerikansk eg, komplementerer smukt i baggrunden. Vinen er på en gang bredskuldret og med kød på kroppen. Potent og med masser af smag, som ender ud i en lang og koncentreret eftersmag.

17 by Pinea passer godt til en rød bøf eller oksekød generelt, til lam eller vildt. Vinen serveres bedst ved en temperatur på 15-16 grader.

Tidligere anmeldelser:

One of the brightest young Spanish winemaking stars.
- Winemaker, WS

Guldmedalje (vintage 2013)
- Concours Mondial de Bruxelles

Sølvmedalje (vintage 2013)
- James Suckling– Wine Enthusiast

Sølvmedalje (vintage 2015)
- Wine Spectator 2019

Sølvmedalje (vintage 2015)
- International Wine Challange 2019

Sølvmedalje
- Huston Rodeo Wine Competition

En kasse indeholder 6 flasker i flot flad gaveæske – 75 cl. 14,8% Alkohol

Et af Spaniens bedste vinområder!

For 40 år siden blev der mest af alt fremstillet billig rosévin i bulk i Ribera del Duero, der fik sin egen appellation, DO (Denominación de Origen), i 1982.
I dag er distriktet kendt som et af Spaniens førende rødvins-områder med vine, der let kan konkurrere i kvalitet med dem fra den ikoniske nabo.. Rioja.
Der er i dag cirka 300 vinhuse i Ribera del Duero, hvoraf enkelte er blandt verdens mest berømte. Det gælder blandt andet Vega Sicilia og Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck.
Ribera betyder flodbred og henviser til floden Duero, der løber gennem distriktet og sørger for vand til de 23.360 hektar vinmarker, hvorefter den fortsætter ind i Portugal og tager navneforandring til Douro.
Ribera del Dueros marker ligger i en højde af 700 til 800 meter over havets overflade og er dermed nogle af de højest beliggende på den nordlige halvkugle. Men man fornemmer ikke højden, når man går rundt blandt vinstokkene, for det er et forholdsvis fladt højland, floden skærer igennem.

399,00 DKK 450,00 DKK (spar 51,00 DKK)

Emilio Moro Tinto Ribera del Duero 2018 er en fuldfed rødvin. Harmonisk, kraftig og  med flot struktur. Vinen er proppet med let sødmefuld, mørk frugt, balanceret faddosering og en pæn syre i en typisk Ribera Tempranillo stil.

Dette er Emilio Moros entry level vin, opkaldt efter vingårdens grundlægger. Druerne høstes fra et bredt udsnit af bodegaens marker, fra 12-25 år gamle vinstokke. Efter gæring på temperaturstyrede ståltanke lagres vinen i 12 måneder på en kombination af fransk og amerikansk eg, heraf omtrent en tredjedel nye.

Emilio Moro er en familie vingård, der producerer vinene traditionelt på baggrund af viden, der er nedarvet fra generation til generation siden grundlæggelsen for mere end 70 år siden.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14,5% Alkohol

Anmeldelser:

***** 91 Point i Penin / 90 Point Wine Advocate

***** I EKSTRABLADET

199,95 DKK

VEGA SICILIA VALBUENA 5 Ribera del Duero 2018

Anmelderne står i kø for at lovprise Vega Sicília’s Valbuena 5º 2018 og hvem kan klandre dem!
Vega Sicilia er en af ​​de mest kendte producenter i verden. Huset dateres tilbage til 1864 og er den dag i dag højt skattet verden over for den tårnhøje kvalitet, man leverer år efter år!

* Absolut verdensklasse fra Vega Sicilia!

  • 97 point - Tim Atkin
  • 96 point - Guia Peñin

Valbuena 5º er en fremragende ”Tinto Fino” (Tempranillo kaldes gerne således i Ribera del Duero), som afhængig af årgangen er tilsat en varierende andel af Merlot. I 2018 androg andelen af Merlot på 4%. Vinen produceres af den legendariske Vega Sicilia-vingård i Ribera del Duero.

Vinen spontangæres i temperaturkontrollerede, rustfri ståltanke. Efter malolaktisk gæring lagres vinen i nye og brugte franske og amerikanske fade i forskellige størrelse.

Frugtaromaerne inkluderer udover røde bærfrugter et strejf af rosin. Smagen genspejler aromaerne. Vinen er fyldig og rig med bløde tanniner, der understøtter de bløde frugtnoter. Solbær, eksotiske krydderier og bagte bærnoter præger den lange finish.

Nyd Valbuena allerede nu, eller læg den væk. Den holder uden de mindste problemer 15-20 år fra nu.

En kasse indeholder 6 flasker - 14% Alkohol  75 cl.

1.399,00 DKK

Immortalis Monastrell Old Vines - Bullas DO 2017

Vinen er produceret af 100% Monastrell-druer fra vinområdet Bullas, som er en del af Murcia-regionen i den østlige del af Spanien og er beliggende halvvejs mellem byen Murcia, regionens hovedstad, og bjergene i vest, der danner grænsen til Andalusien. Druerne er dyrket på gamle vinstokke med meget lavt høstudbytte (maks. 3.000 kg/ha).

Det er en utrolig flot rødvin med mørk, næsten lilla farve og en delikat duft af sorte frugter og krydderier. Fyldig, frisk og blød frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

148,75 DKK 159,00 DKK (spar 10,25 DKK)

Immortalis Garnacha Calatayud 2016

Vinen er produceret af 100% Garnacha-druer fra Calatayud, som fik DO status i 1990 og ligger ca. 90 km fra Zaragoza.

Druerne, der er håndplukkede, er dyrket på gamle bush-vinstokke med et meget lavt høstudbytte (ca. 2.500 kg/ha). Det er en utrolig flot rødvin med dyb mørkerød farve og en intens duft af røde frugter og krydderier. Fyldig, blød og letkrydret frugtsmag med velintegrerede tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol

119,00 DKK 159,00 DKK (spar 40,00 DKK)
Leo Martín Selección Mencía 2016
 
Mencía-druen, der stadig er alt for ukendt herhjemme, er en vinøs kamæleon, hvis vine både kan være helt lette og læskende sommerrødvine men også dramatisk og tætvævede. Leo Martín Selección ligger trygt mellem de to yderligheder.
 
Bierzo ligger i det kuperede, nordvestligste hjørne af Castilla y León, på grænsen til Galicien og er en DO karakteriseret ved stor friskhed og spændstighed i vinene - egentlig ganske ’u-spansk’, hvis man tænker på den gængse opfattelse spansk vin. Druerne høstes fra højtliggende marker beplantet med hele 80-120 år gamle vinstokke, hvilket giver et naturligt lavt høstudbytte af smagsintense druer. Jordens indhold af nedbrudt skiffer og kvarts fornemmes i vinene, hvor mineralerne giver en herlig kompleksitet.
 
Efter gæring på rustfri stål har vinen fåett ni måneder på eg og herefter en lang flaskelagring, hvorved tanninerne er blevet afrundet. Vinen er endnu ungdommelig med en solid kerne af rød og mørk bærfrugt med lidt dystre mineraler. Vinen er tør, fyldig og intens med lige dele punch og velsmag.
 
Prøv vinen til rustikke kødretter – gerne fra grill eller grillpande ;-) – og den er fremragende til simremad som f.eks. braiserede kalvehaler. Det hér bliver aldrig en 'begyndervin', men der skal også være plads til vin for de mere øvede. Denne vin er et flot eksempel på den spanske mangfoldighed og det "nye vin-Spanien" og den nysgerrige vil blive belønnet.
 
1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

 

Nydes ny og en håndfuld år frem, serveret ved ca. 15-17°.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Immortalis Priorat 2021

"Viñas del Altura - de variedades autóctonas" eller på dansk "Vine fra højderne - på indfødte druesorter"

Dejlig vin fra de næsten ufremkommelige skråninger i Priorat syd for Barcelona. Priorat er kendt for sin llicorella (skifer), men her er der også druer fra ler- og kalkstensholdige marker. Druerne er Garnatxa (Grenache) og Carinyena (Carignan).

Modsat de blockbuster vine, der satte Priorat tilbage på landkortet for 30 år siden, har Immortalis Priorat kun fået 3 måneder på fransk eg og fremstår som en utrolig velafbalanceret og moderne Priorat med masser af friskhed - både fyldig og særdeles frisk med masser af frugt, velintegrerede tanniner, tilpas syre samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske rødvin er særdeles velegnet nu og de næste år til såvel okse som kalv og endda kødbaserede pastaretter; men prøv den også let afkølet på en varm sommerdag.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% alkohol

179,00 DKK 229,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Emilio Moro Finca Resalso 2021

Vinen er fantastisk og prisen er endnu bedre. Frisk aromaprofil med røde kirsebær, blåbær og sort peber. I smagen har den en fast behagelig frisk syre og moderat fylde og aromabilledet komplementeres af noter af grønne urter.

Finca Resalso har lagret 4 måneder på franske egefade, som resulterer i  en saftig og silkeblød Ribera del Duero, en god balance mellem syre, afdæmpet fad og dyb bærfrugt.

Vinen egner sig rigtig godt i selskab med lam, vildt, kalv, oksekød, pasta, spanske tapas og oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% alkohol

114,95 DKK 149,00 DKK (spar 34,05 DKK)

Bodegas LAN Culmen Reserva 2017

Culmen er Bodegas LAN's kronjuvel og det forstår man: Ultrastram selektion af gamle, traditionelle spanske bush vines, som kun producerer ca. 3.500 kg druer pr. hektar - men druer af ypperste kvalitet.

Til Culmen Reserva 2017 er benyttet 91% Tempranillo og 9% Graciano fra 50-60 år gamle bush vines fra Pago El Rincón, som er beliggende i den sydlige del af Viña Lanciana ejendommen i Rioja Alta.

Man har anvendt 100% afstilkning af druerne og gærer ved kontrollerede temperaturer i små tanke af rustfri stål, mens den malolaktiske gæring har fundet sted i ny, fransk eg. Endelig har vinen fået yderligere på fransk eg og 22 måneder på flaske før aftapningen.

Vinen står dybt rubinrød i glasset. Næsen byder på blåbær, modne kirsebær og solbær med noter af mint, sort peber og kanel, som altsammen holdes oppe af et skønt floralt indtryk. Smagen er kraftfuld med markante men elegante tanniner og en lang, forfriskende eftersmag.

Oplagt til rødt kød og vildt - gerne braisseret eller grillet - og til markante oste. Nydes gerne ved ca. 17 grader.

Leveres i OWC á 6 stk.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol

649,00 DKK 799,00 DKK (spar 150,00 DKK)

Sorter resultater:

Det spanske klima er betydelig varmere end det franske, så vinene her kommer ikke til at mangle sol og varme. Tværtimod anlægges mange vinmarker i højden, på skråninger eller ved kysten, for at kompensere for netop varmen.

Spanske vine har altid være kendt for at være rustikke og præget af fadladring. De tre centrale klassifikationer indenfor fadlagring: Crianza (minimum fadlagring 6 måneder / totallagring 2 år), Reserva (minimum fadlagring 1 år / totallagring 3 år) og Gran Reserva (minimums fadlagring 1,5 år / totallagring 5 år). Når det er sagt, så er en Gran Reserva ikke nødvendigvis bedre end en Reserva, det er et spørgsmål om, hvilken type vin, man fremstiller.  

Vi anbefaler