Spanien
Spansk rødvin har en lang historien bag sig og er kendt og elsket over hele verden. Arkæologer har fundet spor af druekerner så langt tilbage som år 4.000-3.000 f.Kr. På trods af dette, så har udbuddet været ret begrænset indtil nogle år før årtusindeskiftet, og siden har den spanske vinindustri modtaget den ene nye vinstjerne efter den anden.
Spanske rødvine fremstilles primært af druesorter som: Tempranillo og Grenache/Garnacha. Men ligesom i resten af verden eksperimenteres der med de internationale og klassiske druesorter som Cabernet Sauvignon og Merlot.
Her finder du et sort udvalg af spanske rødvine fra følgende populære områder som: Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Valencia, Castillo de Leon samt Mallorca. Af spændende populære vine kan vi nævne: Glorioso, Venta del Puerto No. 12 og No.18, samt høj kvalitetsvinene fra Hacienda de Monasterio og Dominio de Pingus.
Det spanske klima er betydelig varmere end det franske, så vinene her kommer ikke til at mangle sol og varme. Tværtimod anlægges mange vinmarker i højden, på skråninger eller ved kysten, for at kompensere for netop varmen.
Spanske vine har altid være kendt for at være rustikke og præget af fadladring. De tre centrale klassifikationer indenfor fadlagring: Crianza (minimum fadlagring 6 måneder / totallagring 2 år), Reserva (minimum fadlagring 1 år / totallagring 3 år) og Gran Reserva (minimums fadlagring 1,5 år / totallagring 5 år). Når det er sagt, så er en Gran Reserva ikke nødvendigvis bedre end en Reserva, det er et spørgsmål om, hvilken type vin, man fremstiller.