Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Spansk rødvin har en lang historien bag sig og er kendt og elsket over hele verden. Arkæologer har fundet spor af druekerner så langt tilbage som år 4.000-3.000 f.Kr. På trods af dette, så har udbuddet været ret begrænset indtil nogle år før årtusindeskiftet, og siden har den spanske vinindustri modtaget den ene nye vinstjerne efter den anden.

Spanske rødvine fremstilles primært af druesorter som: Tempranillo og Grenache/Garnacha. Men ligesom i resten af verden eksperimenteres der med de internationale og klassiske druesorter som Cabernet Sauvignon og Merlot. 

Her finder du et sort udvalg af spanske rødvine fra følgende populære områder som: Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Valencia, Castillo de Leon samt Mallorca. Af spændende populære vine kan vi nævne: Glorioso, Venta del Puerto No. 12 og  No.18, samt høj kvalitetsvinene fra Hacienda de Monasterio og Dominio de Pingus.

Sorter resultater:

Hacienda Monasterio Reserva 2017 Ribera del Duero er en aldeles fremragende rødvin fra danske Peter Sissecks hånd.

Ribera del Duero og således Hacienda Monasterio Reserva er ikke langt fra den vaniljekrydrede, bløde stil, man kender fra Rioja. Klimaet oppe på Mesetaen giver vinen fra Ribera del Duero en dybere farve, mere kraft og maskulinitet, større styrke og robusthed samt en tættere, mere dyb og magtfuld frugt. På Hacienda de Monasterio praktiseres 100% afstilkning og opholdet i gæringskaret (gæring og maceration) varer fra 21-27 dage. Vinen lagres i 18 måneder på franske barriques, hvoraf 33% er nye.

* Fra topårgang 2017
* Top vinhus i Ribera
* Økologisk dyrket

"Somehow I didn't taste the 2017 Hacienda Monasterio, but I did taste the 2017 Reserva, which is quite impressive for such a challenging year in Ribera del Duero. They suffered less from the frost on the property, which is quite warm and usually frost-free. The wine has a seductive nose that combines raspberries and cranberries with herbs and flowers. It's ripe at 15% alcohol, but it does not show heat or alcohol. This is 80% to 82% Tinto Fino and the rest Cabernet Sauvignon that matured in barrel for some 20 months. It's medium to full-bodied, juicy, rich and velvety, with fine, chalky tannins. The wine really transcends the challenges of the vintage and delivers more than I expected. 35,000 bottles produced." - Robert Parker 95 point

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

Der produceres årligt ca. 14.000 kasser på Monasterio, svarende til ca. 21 hl/ha. Der stilles meget store kvalitetskrav på Hacienda Monasterio, og det er almindelig praksis, at der udvælges kritisk ved den endelige blanding. Udbyttet før selektion ligger normalt på 26 hl/ha. Efter endt gæring forbliver en ikke ubetydelig del af vinen tilbage i presseresterne, hvoraf kun 5% anvendes i den færdige vin. Således er andelen af den vin, der løber fra gæringskarret af sig selv, helt oppe på 95%.
Når udbyttet er så ekstremt lavt, skyldes det, at jordbundens vandforsyning og næringsrighed er meget begrænset. På Monasterio står vinstokkene tæt for at hindre stor drueproduktion. Nye opbindings-systemer er under overvejelse, og visse steder i brug, men Tempranillo dyrkes ikke sjældent i den traditionelle buskform - et system, der ligeledes giver lavt udbytte pr. vinstok og dermed også pr. ha.

En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne, god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero den danske vinmager Peter Sisseck tryller på Dominio de Pingus!

Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er vingården Hacienda Monasterio. Det var her han grundlagde succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig i lige høj grad for Hacienda Monasterio.
Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Området er egentlig ikke særligt gæstfrit for mennesker, ej heller specielt charmerende. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillodrue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. Peter Sisseck trives dog tilsyneladende her i dette vineldorado. Han er for længst accepteret af de lokale i denne afsides del af Spanien. Nu ser man ikke længere skævt til den skøre viking fra nord, men derimod betragtes han som den store helt og frelser, der mere end de fleste kan tage æren for områdets verdensberømmelse.Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Området er egentlig ikke særligt gæstfrit for mennesker, ej heller specielt charmerende. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillodrue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. Peter Sisseck trives dog tilsyneladende her i dette vineldorado. Han er for længst accepteret af de lokale i denne afsides del af Spanien. Nu ser man ikke længere skævt til den skøre viking fra nord, men derimod betragtes Peter som den store helt og frelser, der mere end nogen anden bærer sin del af ansvaret for områdets verdensberømmelse.

499,00 DKK

VEGA SICILIA ALION Ribera del Duero 2017 er 100% ”Tinto Fino”, som man kalder Tempranillo i Ribera del Duero, fra 20-25 år gamle vinstokke. Druerne høstes ved håndkraft i små 12 kg. kurve og vinen har fået 14 måneder på overvejende ny, fransk eg og efterfølgende ikke under 15 måneder på flaske.

Flot, intens næse af både mørke og røde, modne bærnoter som for eksempel kirsebærkompot, samt violer og både krydderier, vanilje og et strejf af røg fra fadene. Den fyldige og rige vin karakteriseres, foruden de samme bærnoter som i duften, af vanilje, lakrids, skovbund og et mineralsk løft. Tanninerne er harmoniske og bidrager til at give vinens den flotte struktur, som man fornemmer helt til den lange finish. En på én gang både elegant og opulent rødvin.

Servér Alion ved en temperatur på cirka 16-17° C

En kraftig og fornem rødvin, der er en fornøjelse allerede nu, men den kan uden problemer kan lægges væk en 15+ år fra høståret. 

* Suveræn rødvin fra ét af Spaniens bedste vinhuse!

Rødvinen har med rette høstet adskillige anmelderroser og ligger på den rigtig gode side af 90 på 100-skalaen. En eksklusiv vinoplevelse for de få!

En kasse indeholder 6 flasker - 15% Alkohol - 75 cl.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

599,00 DKK 699,00 DKK (spar 100,00 DKK)

VEGA SICILIA VALBUENA 5 Ribera del Duero 2014

Anmelderne står i kø for at lovprise Vega Sicília’s Valbuena 5º 2014 og hvem kan klandre dem!
Vega Sicilia er en af ​​de mest kendte producenter i verden. Huset dateres tilbage til 1864 og er den dag i dag højt skattet verden over for den tårnhøje kvalitet, man leverer år efter år!

* Absolut verdensklasse fra Vega Sicilia!

  • 96 point - Robert Parker
  • 95 point - Guia Peñin
  • 96 point - James Suckling

Valbuena 5º er en fremragende ”Tinto Fino” (Tempranillo kaldes gerne således i Ribera del Duero), som afhængig af årgangen er tilsat en varierende andel af Merlot. I 2014 androg andelen af Merlot på 5%. Vinen produceres af den legendariske Vega Sicilia-vingård i Ribera del Duero.

Vinen spontangæres i temperaturkontrollerede, rustfri ståltanke. Efter malolaktisk gæring lagres vinen i nye og brugte franske og amerikanske fade i forskellige størrelser, hvorefter den får 5 år på flaske før frigivelse. Disse 5 år have givet vinen dens navn, Valbuena 5º.

Frugtaromaerne inkluderer udover røde bærfrugter et strejf af rosin. Smagen genspejler aromaerne. Vinen er fyldig og rig med bløde tanniner, der understøtter de bløde frugtnoter. Solbær, eksotiske krydderier og bagte bærnoter præger den lange finish.

Nyd Valbuena allerede nu, eller læg den væk. Den holder uden de mindste problemer 10 år fra nu.

En kasse indeholder 6 flasker - 14% Alkohol  75 cl.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

999,00 DKK 1.099,00 DKK (spar 100,00 DKK)

VEGA SICILIA UNICO 2010 Ribera del Duero

***** Kultvin! 

* 97 Point Robert Parker
* 99 Point James Suckling

Absolut imponerende vin fra den absolutte tophylde! Fantastisk bouquet af modne kirsebær, brombær, cedertræ, tobak, mineraler og chokolade. 

Vidunderligt kompleks, meget dyb og koncentreret med mørk, moden frugt, hvid peber, lakrids, mokka og mineraler. En vin med lag på lag, ekstrem finesse og lang finish. En flot friskhed skaber en kølig balance, som sammen med vinens store og stadig meget faste struktur vidner om, at selv om vinen allerede har 10 år på bagen, så har den mange års udviklingspotentiale i sig endnu.

Hvis den nydes nu, så bør vinen dekanteres som minimum et par timer før servering.

En kasse indeholder 1 flaske - 75 cl. 14% Alkohol

2.995,00 DKK

PSI Ribera del Duero 2019 Peter Sisseck – " This is marginally riper than the 2018, with a darker color, a little more ripeness and tannins with very tasty flavors, more immediate.", Luiz Guitérrez i The Wine Advocate.

* TOPVIN! 92-93 point - The Wine Advocate

PSI er vinen fra Danske Peter Sisseck er opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet og er det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe engagement i Ribera del Duero.

Vinen er skabt på langt overvejende Tempranillo (normalt tilsat en smule Garnacha), købt fra en række vinbønder, som indtil for få år siden blev betalt for at levere kvantitet, men som nu har indledt et samarbejde med Peter Sisseck og hans partner Pablo Rubio, der i første omgang går ud på at efterstræbe kvalitet frem for kvantitet.

Projektet er markant forskelligt fra Pingus og Flor de Pingus, for med PSI handler det mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, end om at præstere voldsomme vine, der slår benene væk under verdenspressen.

PSI er en charmerende oplevelse. Den er mørk i glasset og så byder den sig til med herlig, moden frugt i duften, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombærlikør. Vinen er intens med en underliggende, pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

Smuk vin fra en legelysten Peter Sisseck, og et smukt eksempel på, at behersket anvendelse af større og ældre fade kan være svært vanedannende.

Denne vin må ikke gå forbi en dejlig lækker grillet bøf, lam, vildt, spansk tapas og serveres bedst i store glas og med store armbevægelser ved en temperatur på 15 til 17 grader.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  14% Alkohol

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

SOL I TERRA - Vega Escal Priorat 2015 er kraftfuld og intens Priorat fremstillet på Garnacha, Cariñena, Syrah, Cabernet Sauvignon og Merlot, som har fået 6 måneder på amerikansk og fransk eg.

Vinen er dyb kirsebærrød med lilla toner. Duften er intens med modne røde frugter, brombærmarmelade, krydderier, ristet fad og et underliggende mineralsk touch. Vinen er kraftfuld og fyldig - intens, krydret og med betydelige mængder af modne tanniner, der bibringer vinen en fløjlsagtig tekstur. Vinen slutter i en lang og koncentreret eftersmag.

Vi anbefaler at nyde Sol i Terra serveret ved ca. 16 grader til f.eks. oksekød, vildt og modne oste.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% alkohol.

149,00 DKK

Hacienda Monasterio Cosecha 2019 Ribera del Duero er en ekstremt lækker vin og fænomneal value!

Hacienda Monasterio Cosecha fremstår prægtigt rubinrød i glasset og dufter skønt af brombær og kirsebær, mynte, kaffe, og lakrids med en grafitnote. Smagen er fyldig og krydret, med en elegant struktur og silkebløde tanniner.

I 1990 kom Peter Sisseck kom til Spanien - til Hacienda Monasterio, hvor han skulle forestå driften af vineriet og beplantning af vinmarkerne. Monasterio er i dag et suverænt hus med vidt berømmede vine. Høstudbyttet er enormt lavt (ca. det halve af Bordeaux's 1. cru’er), hvilket bidrager til større koncentration i den færdige vin - noget, mange vinelskere sætter pris på - men det resulterer også i et væsentligt mindre indtjeningsgrundlag for producenten pga. det mindre antal flasker. Vinen produceres med så stor grundighed, konsekvens og kyndighed, at vi danskere har al mulig grund til at kippe med flaget.

Hacienda Monasterio er i 2019 produceret af 78% Tempranillo, 12% Cabernet Sauvignon og 10% Merlot, men kan variere afhængig af årgangens beskaffenhed.

* Top vinhus i Ribera.
* Økologisk dyrket!

Tidligere anmeldelser:

* 95 Point RP (2015)
* 92 ud af 100 Point af Robert Parker (årgang 2011).
Citat fra Robert Parker: Peter Sisseck of Pingus fame makes the wines of Hacienda Monasterio. The 2007 Crianza, sourced from estate vineyards, is a blend of 75 % Tinto Fino and the balance Cabernet Sauvignon, Merlot, and Malbec aged for 17 months in 40 % new French oak.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

Der produceres årligt ca. 14.000 kasser på Monasterio, svarende til ca. 21 hl/ha. Der stilles meget store kvalitetskrav på Hacienda Monasterio, og det er almindelig praksis, at der udvælges kritisk ved den endelige blanding. Udbyttet før selektion ligger normalt på 26 hl/ha. Efter endt gæring forbliver en ikke ubetydelig del af vinen tilbage i presseresterne, hvoraf kun 5% anvendes i den færdige vin. Således er andelen af den vin, der løber fra gæringskarret af sig selv, helt oppe på 95%.
Når udbyttet er så ekstremt lavt, skyldes det, at jordbundens vandforsyning og næringsrighed er meget begrænset. På Monasteria står vinstokkene tæt for at hindre stor drueproduktion. Nye opbindings-systemer er under overvejelse, og visse steder i brug, men Tempranillo dyrkes ikke sjældent i den traditionelle buskform - et system, der ligeledes giver lavt udbytte pr. vinstok og dermed også pr. ha. 

Hacienda Monasterio ligger mellem Pesquera og Valbuena del Duero. Godset er primært beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), men der produceres også Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Malbec. Ønolog/vinmager Peter Sisseck har formået at løfte kvaliteten, og vinproduktionen på Hacienda Monasterio siden 1990 til den absolutte top i Spanien.

En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne, god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero den danske vinmager Peter Sisseck tryller på Dominio de Pingus!

Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er vingården Hacienda Monasterio. Det var her han grundlagde succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig i lige høj grad for Hacienda Monasterio.
Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Området er egentlig ikke særligt gæstfrit for mennesker, ej heller specielt charmerende. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillodrue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. Peter Sisseck trives dog tilsyneladende her i dette vineldorado. Han er for længst accepteret af de lokale i denne afsides del af Spanien. Nu ser man ikke længere skævt til den skøre viking fra nord, men derimod betragtes han som den store helt og frelser, der mere end de fleste kan tage æren for områdets verdensberømmelse.

349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Natureo Red - Syrah Alkoholfri - Miguel Torres AO er frugtrig og smagfuld med en fin, meget svag sødme. Den er eminent til dem, der foretrækker et godt glas vin uden at få alkoholen med.

Rødvinen er fremstillet på Syrah druer og står flot rubinrød med et svagt lilla skær i kanten. Duften har toner af ribs, granatæbler og vanilje. Smagen er ren og afbalanceret med en diskret syre samt modne, integrerede tanniner. Vinen anbefales ikke mindst til lyst kød, grøntsagsretter, fjerkræ og milde oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  0,0 % alkohol.

Natureo-serien, der findes i både hvid, rød og rose, er fremstillet efter en helt speciel teknik med omvendt osmose, der filtrerer alkoholen fra, uden at den autentiske vinsmag ødelægges.

80,00 DKK

Venta del Puerto No. 18 Selection Especial 2015 har høstet mange priser igennem tiden. Vinen er fremstillet af Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah og har en næsten sort kerne med rubinrøde kanter.

Duften er kraftig og intens med sorte kirsebær og blomme, krydderier og lakrids og et tydeligt touch af ristet eg.

Vinen er rig med fløjlsbløde tanniner og er i flot balance. Eftersmagen er lang med masser af frugt og et strejf af ristet eg.

Vinen har ligget 18 måneder på nye amerikanske egefade.

Vinen passer perfekt til lam, oksekød, vildt - gerne grillet - samt kraftige oste. Lad meget gerne kødets karakter træde tydeligt frem, således at vinen kan fungere som et eksklusivt krydderi.

Skal dekanteres ikke mindre end 1 time før servering.

Tidligere medaljer:

* Guldmedalje af Mundus Vini 2015 ved det 17th Grand International Wine Award, Tyskland (2015, 2016) - årgang 2011
* Guldmedalje ved det 19. Berliner Wein Trophy, Tyskland (2015, 2017) - årgang 2011
* Great Gold Medal ved Champions Wine, Alamesa, Spanien (2015)
* Guldmedalje af Concours Mondial de Bruxelles, Belgien (2015)
* Guldmedalje ved AWC Vienna, Østrig (2014)
* Guldmedalje af International Wine Guide, Spanien (2013)
* Guldmedalje AWC Wien, Østrig (2010, 2011, 2012)
* Guldmedalje af Concours International de Vins Mundus, Slovakiet (2009)
* Guldmedalje af Vinos Cuidadosos con el Medio (2009)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial 2018 er en kraftig, fed og cremet spanier, som er fremstillet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah. Dyb rubin, næsten sort i kernen. Duften er intens, kompleks og fint udviklet med sorte kirsebær og blommer samt toner af honning, grønne blade, en smule læder og med let røget fadkarakter.

Smagen er rig med fløjlsbløde tanniner og i flot balance. Kompleks og pænt udviklet med moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

Vinen har fået 12 måneder på ny, amerikansk eg.

Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste. Lad gerne kødets karakter træde tydeligt frem, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi. Vinen har rigtig godt af minimum en times dekantering før servering.

* SUPER FLOT GAVELØSNING - leveres i elegant gaveæske med 2 flasker og en flot informationsbrochure.

Tidligere anmeldelser:

* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2015 (årgang 2015)
* Sølvmdalje ved IWSC (årgang 2015)
***** 5 stjerner i BT (årgang 2015)
* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2014 (årgang 2011)
* Sølvmdalje ved IWSC (årgang 2011)
***** i BT (årgang 2011)

En kasse indeholder 2 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

259,00 DKK 389,00 DKK (spar 130,00 DKK)

Agustin Cubero Stylo 8 Unico Garnacha  2018

Augstin  Cubero har leveret en rigtig flot rødvin fra det spanske vinområde, Calatayud. I glasset fremstår Stylo 8 flot dyb rubinrød. I duften finder man masser sorte bær som brombær, solbær og mørke kirsebær, som spiller smukt sammen med en destinkt chokoladenote og krydrede fadtoner. Vinen er potent med masser af saft og kraft og bliver smukt afrundet af chokolade og krydderier fra 8 måneder på fad. Her kan man virkelig passende bruge udtrykket cremet om vinens tekstur. Tanninerne er lægger sig kun som en fløjlshandske rundt om vinen og giver derved vinen struktur.

Bodegas Agustin Cubero har været i familiens eje i fire generationer, og at den nuværende ejer Jesús Javier Cubero Eguita, ved hvad han har med at gøre, behøver man bare smage vinen i glasset for at bliver overbevist om. Præcis som sin kendte navnebroder behersker han kunsten at forvandle vand til vin af høj kvalitet.

Garnacha, der er det spanske navn for Rhône's Grenache drue, stortrives med varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen, hvorfor vinen fremstår ganske mørk og dyb. Trods en høj alkoholstyrke på 14,5% har vi med en vin i super fin balance at gøre. En vin, som er meget velegnet til spansk tapas, vildt, lam, en grillet bøf, krydrede spanske gryderetter eller blot til ren nydelse.

Serveringstemperatur: 15-16 grader


En kasse indeholder 6 flasker - 14,5% Alkohol

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

VINAS ELIAS MORA TORO - ROBLE TINTO 2016 er en enormt charmerende vin fra Elias Moro i Toro. 100% Tinta de Toro (Tempranillo), som kun har ligget på fad 6 måneder, hvorfor frugten virkelig træder frem. Duften byder på mørk frugt som brombær og sorte kirsebær og bare et let strejf af vanilje.

Smagen er ren, saftig og fyldig med en lækker cremet karakter, som let syre giver et friskt løft. En vin med masser af saft og kraft og som ender i en skøn frugtig eftersmag med bare et let touch fra fadet.

***** STJERNER I BØRSEN - GASTRONOMI

Server vinen til grillet kød, okse, kalv, vildt, spansk inspirerede gryderetter, tapas eller Jamon skinke, spanske halvhårde oste eller bare til ren nydelse.

Serveringstemperatur: 15-16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 14,5% Alkohol.

TORO

Toro er beliggende i provinsen Zamora, vest for Rueda og Ribera del Duero nær grænsen til Portugal. Områdets appellation dækker over cirka 5600 hektar vinmarker som alle ligger i en højde af 600 til 750 meter over havets overflade. Jorden i Toro er meget sandholdig.

Toro er næsten udelukkende beplantet med Tinta de Toro, som er det lokale navn for Tempranillo. Vinene minder meget om Ribera del Duero vinene, men er typisk mere kraftige og rustikke i udtrykket. Vine herfra er et herligt alternativ til netop Ribera del Duero og er langt mere moderat prissat.

99,95 DKK 169,00 DKK (spar 69,05 DKK)

ALTAYA Garnacha Agustin Cubero Calatayud 2018 ALTAYA er flot, mørk rubinrød. Ganske intens og frisk duft med noter af mørke kirsebær, sort te og et strejf af grønne urter. En charmererende og velsmagende frugtig vin, som er super nem at holde af med sin fine balance og fine, lette syre

* Virkelig charmerende!

ALTAYA skal nydes let afkølet ved 14-15 grader, så vines lækre, smagfulde frugt træder frem. ALTAYA  er meget velegnet til spansk tapas, kyllingeretter som spansk kyllingegryde, svinekød, danske farsretter, ikke for kraftigt fuglevildt, krydret mad eller blot et glas i utide i solen.

Garnacha er det spanske navn for Rhône's Grenache drue. Den knuselsker varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen. Uagtet en høj alkoholstyrke på 14,5%, forbliver vinen i rigtig fin balance.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl  14,5% Alkohol.

TEST:

5 x ***** i VinAvisen - Bekrivelse: En rødvin med en kompleks aromatisk bærduft med noter af modne jordbær og et lille strejf af lakrids. Smagen er elegant, let krydret, fuld af koncentreret bærmost, og med en lang eftersmag med fin balance mellem sødme og syre.

Calatayud

I det nordøstlige del af Spanien sydvest for Zaragoza, i provinsen Aragón ligger vinregionen Calatayud. Denne region udgøres af en prægtig dal, der er omgivet af to mægtige bjergkæder. Mellem disse findes flere vandløb, der munder ud i de større floder Jiloca og Jalón. Udsigten er utrolig smuk med flotte kig ud over vandløb og høje bjerge.

I Calatayud er det den røde Garnacha drue er den mest benyttede.

49,95 DKK 89,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial 2018 er en kraftig, fed og cremet spanier, som er fremstillet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah. Dyb rubin, næsten sort i kernen. Duften er intens, kompleks og fint udviklet med sorte kirsebær og blommer samt toner af honning, grønne blade, en smule læder og med let røget fadkarakter.

Smagen er rig med fløjlsbløde tanniner og i flot balance. Kompleks og pænt udviklet med moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

Vinen har fået 12 måneder på ny, amerikansk eg.

Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste. Lad gerne kødets karakter træde tydeligt frem, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi. Vinen har rigtig godt af minimum en times dekantering før servering.

Tidligere anmeldelser:

* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2015 (årgang 2015)
* Sølvmdalje ved IWSC (årgang 2015)
***** 5 stjerner i BT (årgang 2015)
* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2014 (årgang 2011)
* Sølvmdalje ved IWSC (årgang 2011)
***** i BT (årgang 2011)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

125,00 DKK 185,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Agustin Cubero Stylo 4 Unico Garnacha 2019

Rigtig flot rødvin fra det spanske område, Calatayud. Stylo 4 fremstår flot dyb rubinrød i glasset. Næsen forfører med med brombær, kirsebær, chokolade, krydrede fadnoter og en smule anis i duften og mørke bær. I munden lokker vinen med saftig, moden frugt, en lille dadelnote samt krydderier og mørk chokolade. Vinen har en cremet tekstur og fylder uden på noget tidspunkt at blive for meget. eftersmagen er herlig lang og tanninerne er bløde som fløjl.

Garnacha, der er det spanske navn for Rhône's Grenache, elsker varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen, hvorfor vinen er mørkere end mange andre Garnacha vine. Vinen tilbyder, trods en høj alkohol på 14,5%, en rigtig fin balance mellem frugt, syre/sødme og tanniner og Stylo 4 Unico er meget velegnet til spansk tapas, kyllingeretter som spansk kyllingegryde, vildt, lammekød, grillede bøffer, krydret mad - eller blot til ren nydelse.

Bodegas Agustin Cubero har været i familiens eje i fire generationer, og at den nuværende ejer Jesús Javier Cubero Eguita, ved hvad han har med at gøre, vidner vinen i glasset om! Præcis som sin kendte navnebroder behersker han kunsten at forvandle vand til vin af virkelig flot kvalitet. 

En kasse indeholder 6 flasker – 14,5% Alkohol.

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

CASTILLO RIOJA Crianza Bodegas Palacio 2016 er et fremragende køb fra Bodegas Palacio i Rioja. Her er virkelig en dejlig vine med et rigtig flot billede af Tempranillo druen med herlig, frisk frugt, uden at det hele er pakket ind i fad. Flot rubin rød. Masser af primære, typiske Tempranillo frugtaromaer. Modne kirsebær, vilde jordbær og en lille lakridsnote. De 12 måneder på amerikanske egefade bidrager med bløde vanilje- og krydderinoter. Der er masser af moden frugtsmag og friskhed i den medium fyldige vin og den modne frugt bærer igennem til eftersmagen

* VIRKELIG GODT KØB! Fra topårgangen 2016 i Rioja.

Castillo Rioja vinen er lavet på 100 % Tempranillo druer, der er udsat for en temperaturstyret fermentering med lang maceration. Vinen er fadlagret i 12 måneder i amerikanske egetræsfade og efterfølgende mindst 12 måneder i flasken, således som minimumskravene er til en Crianza i Rioja.

Castillo Rioja er ideel til f.eks. tapas, jamon skinke, fjerkræ, grillet kød, lammekoteletter, vildt og spanskinspirerede gryderetter eller til faste oste som f.eks. Mancheco. Vinen serveres bedst ved en temperatur på 15-16 grader.

Bodegas Palacio er beliggende ved foden af Laguardia, mellem Sierra de Cantabria og Ebro, og her har de igennem mere end 120 år produceret aldrende højkvalitetsvine. Castillo Rioja mærket er blevet registreret i 1916 og blev navngivet til ære for den middelalderlige befæstning af Laguardia, hovedstaden i Rioja Alavesa.

En kasse indeholder 6 flasker 14% Alkohol.

79,95 DKK 129,00 DKK (spar 49,05 DKK)

BODEGAS PINEA 17 Ribera del Duero Crianza 2018 er en vin, som anmelderne står i kø for at rose til skyerne!

17 by Pinea er 100% Tempranillo.

I glasset fremstår vinen nærmest uendeligt dyb rubinrød. Duften er berusende med parfumerede aromaer af mørke skovbær, blomme og blåbær, mens diskrete strejf af kakao, vanilje og cedertræ fra 18 måneder på 70% fransk og 30% amerikansk eg, komplementerer smukt i baggrunden. Vinen er på en gang bredskuldret og med kød på kroppen. Potent og med masser af smag, som ender ud i en lang og koncentreret eftersmag.

17 by Pinea passer godt til en rød bøf eller oksekød generelt, til lam eller vildt. Vinen serveres bedst ved en temperatur på 15-16 grader.

Tidligere anmeldelser:

One of the brightest young Spanish winemaking stars.
- Winemaker, WS

Guldmedalje (vintage 2013)
- Concours Mondial de Bruxelles

Sølvmedalje (vintage 2013)
- James Suckling– Wine Enthusiast

Sølvmedalje (vintage 2015)
- Wine Spectator 2019

Sølvmedalje (vintage 2015)
- International Wine Challange 2019

Sølvmedalje
- Huston Rodeo Wine Competition

En kasse indeholder 6 flasker i flot flad gaveæske – 75 cl. 14,8% Alkohol

Et af Spaniens bedste vinområder!

For 40 år siden blev der mest af alt fremstillet billig rosévin i bulk i Ribera del Duero, der fik sin egen appellation, DO (Denominación de Origen), i 1982.
I dag er distriktet kendt som et af Spaniens førende rødvins-områder med vine, der let kan konkurrere i kvalitet med dem fra den ikoniske nabo.. Rioja.
Der er i dag cirka 300 vinhuse i Ribera del Duero, hvoraf enkelte er blandt verdens mest berømte. Det gælder blandt andet Vega Sicilia og Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck.
Ribera betyder flodbred og henviser til floden Duero, der løber gennem distriktet og sørger for vand til de 23.360 hektar vinmarker, hvorefter den fortsætter ind i Portugal og tager navneforandring til Douro.
Ribera del Dueros marker ligger i en højde af 700 til 800 meter over havets overflade og er dermed nogle af de højest beliggende på den nordlige halvkugle. Men man fornemmer ikke højden, når man går rundt blandt vinstokkene, for det er et forholdsvis fladt højland, floden skærer igennem.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

399,00 DKK 450,00 DKK (spar 51,00 DKK)

Flor de Pingus 2018 Ribera del Duero er et lille mirakel fra en sværere årgang en gennemsnittet i Ribera del Duero.

Druerne til Flor de Pingus kommer fra forskellige vinmarker i landsbyen La Horra i Burgos, på i alt omkring 35 ha., alle beliggende nær de to vinmarker, hvor druerne til Pingus høstes.

***** 94 Point Robert Parker

2018 Flor de Pingus er lettere, mindre mørk og mindre koncenteret end tidligere, men der er stadig god fart over både frugt og fad i vinen. Blommer, viol og vilde krydderurter samt varme fadkrydderier. Vinen er stadig både med kraft og fylde, men den har også en iboende frisk og salt mineralitet, som skubber tanninerne i baggrunden.

En kasse indeholder 1 flaske - 75 cl.  14,5% Alkohol

Det er nok gået de færreste vininteresserede forbi, at Danmark har en absolut verdensstjerne i Peter Sisseck, naturligvis primært på grund af hans vin "Pingus". Dette er 2 vinen til Pingus, Flor de Pingus. Du får altså her mulighed for at smage mesterens håndværk, på noget nær det højeste niveau.

799,00 DKK 999,00 DKK (spar 200,00 DKK)

Cune Roble Ribera del Duero 2018 er dyb lilla. Næsen afslører noter af sorte bærfrugter og lakrids med aromatiske, friske urter. Vinen er frisk, saftig og kraftig og karakteriseret af Tempranillo og Ribera del Duero snarere end noget åbenlyst fadpræg, da vinen kun har ligget 5 måneder på brugte amerikanske fade.

Server vinen ved en temperatur 15-16 grader til braiseret lyst kød, charcuteri, tapas eller spansk inspirerede risbaserede kødretter.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 14% alkohol.

Anmeldelser:

***** 92 Point James Suckling

79,00 DKK 129,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Emilio Moro Tinto Ribera del Duero 2018 er en fuldfed rødvin. Harmonisk, kraftig og  med flot struktur. Vinen er proppet med let sødmefuld, mørk frugt, balanceret faddosering og en pæn syre i en typisk Ribera Tempranillo stil.

Dette er Emilio Moros entry level vin, opkaldt efter vingårdens grundlægger. Druerne høstes fra et bredt udsnit af bodegaens marker, fra 12-25 år gamle vinstokke. Efter gæring på temperaturstyrede ståltanke lagres vinen i 12 måneder på en kombination af fransk og amerikansk eg, heraf omtrent en tredjedel nye.

Emilio Moro er en familie vingård, der producerer vinene traditionelt på baggrund af viden, der er nedarvet fra generation til generation siden grundlæggelsen for mere end 70 år siden.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14,5% Alkohol

Anmeldelser:

***** 91 Point i Penin / 90 Point Wine Advocate

***** I EKSTRABLADET

199,95 DKK

AN/2 Bodegas An Negra 2018  er en helt unik rødvin fra ferieøen Mallorca - og præcis som Mallorca er AN/2 virkelig et besøg af. AN/2 er fremstillet af 65% Callet, 20 % Mantonegre og 15% Syrah druer fra gamle vinstokke. Gæringen er sket i temperaturstyrede rustfri ståltanke efter en kort udblødning, som er valgt for at bevare friskhed og smagen af fuldmoden frugt i vinen. Vinen har ligget godt et år på 80% fransk og 20% amerikansk eg.

AN/2 er flot dyb rubinrød i glasset og op af glasset kommer aromaer af vilde hindbær, mørke kirsebær, blåbær, krydderier og et strejf af violer. I munden er AN/2 silkeblød og elegant og god dybde i smagen med intense, modne frugtnoter, varme urter i den lang eftersmag.

Super lækker spansk vin, som passer godt til retter af grillet oksekød, vildt, svinekød med spanske krydderurter samt helt klassisk spansk tapas.

Vingården Anima Negra bygger på et livslangt venskab mellem Pere Ignasi Obrador og Miquel Cerda. Begge kommer fra Felanitx i hjertet at øen Mallorca, hvor de har kendt hinanden siden barndommen. 

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  14% Alkohol 

159,00 DKK 199,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Celler Castellet Empit Priorat 2012

Super flot Priorat på 46% Garnacha, 29% Garnacha Peluda, 15% Cabernet Sauvignon, 7% ​​Carignan og 3% Shiraz. Det er en på én gang elegant og fyldig vin, der er kendetegnet ved florale noter, Garnacha’s frugtighed og typisk Priorat-mineralitet. Tilføjelsen af Cabernet Sauvignon bidrager sammen med 12 måneder på fransk eg bare til forøget kompleksitet. Prøv den til et lækkert stykke rødt kød eller til din andesteg.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 15,5% Alk.

159,00 DKK 199,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Flor de Pingus 2019 er endnu en perle fra danske Peter Sisseck's hånd.

Druerne til Flor de Pingus kommer fra forskellige vinmarker i landsbyen La Horra i Burgos, på i alt omkring 35 ha., alle beliggende nær de to vinmarker, Barosso og San Cristóbal, hvor druerne til Pingus høstes.

* 94 point - Robert Parker
* 96 point - Guia Penin
* 97 point - James Suckling
* 95 point - Tim Atkin

2019 Flor de Pingus er et resultat af, at Peter Sisseck satsede i det varme og regnfattige 2019 ved at lade flere klaser end vanligt hænge på stokkene for derved at undgå for høje alkoholniveauer og for meget tannin i vinen. Heldigvis var der langt nede vand nok til de gamle vinstokke. Blommer, viol og vilde krydderurter samt generøse, varme fadkrydderier. Vinen er stadig både med kraft og fylde, men den har også på ny en iboende frisk og salt mineralitet, som skubber tanninerne i baggrunden.

"In the lineup of this year’s wines, Flor de Pingus really stood out. What I would call perfect ripeness is shown in the nose no green hints just delicious ripe fruit. When we get this kind of ripeness it is often associated with a certain heaviness. Not in this case. When one taste the wine it is utterly seamless. No hard edges. Very beautiful long flow in the wine. The 30% new oak is barely noticeable and just sucked up in the wine. The slight sweetness of the oak just smooth over the wine in a very positive sense. Peter Sisseck - November 2020

En kasse indeholder 1 flaske - 75 cl.  14,5% Alkohol

Det er nok gået de færreste vininteresserede forbi, at Danmark har en absolut verdensstjerne i Peter Sisseck, naturligvis primært på grund af hans vin "Pingus". Dette er 2 vinen til Pingus, Flor de Pingus. Du får altså her mulighed for at smage mesterens håndværk, på noget nær det højeste niveau.

799,00 DKK 995,00 DKK (spar 196,00 DKK)

Immortalis Monastrell Old Vines - Bullas DO 2017

Vinen er produceret af 100% Monastrell-druer fra vinområdet Bullas, som er en del af Murcia-regionen i den østlige del af Spanien og er beliggende halvvejs mellem byen Murcia, regionens hovedstad, og bjergene i vest, der danner grænsen til Andalusien. Druerne er dyrket på gamle vinstokke med meget lavt høstudbytte (maks. 3.000 kg/ha).

Det er en utrolig flot rødvin med mørk, næsten lilla farve og en delikat duft af sorte frugter og krydderier. Fyldig, frisk og blød frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

148,75 DKK 159,00 DKK (spar 10,25 DKK)

Immortalis Garnacha Calatayud 2016

Vinen er produceret af 100% Garnacha-druer fra Calatayud, som fik DO status i 1990 og ligger ca. 90 km fra Zaragoza.

Druerne, der er håndplukkede, er dyrket på gamle bush-vinstokke med et meget lavt høstudbytte (ca. 2.500 kg/ha). Det er en utrolig flot rødvin med dyb mørkerød farve og en intens duft af røde frugter og krydderier. Fyldig, blød og letkrydret frugtsmag med velintegrerede tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol

119,00 DKK 159,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Bodegas LAN Xtrème Ecológico Crianza 2018

LAN Xtrème er fremstillet på 100% håndhøstede Tempranillo druer fra den 5 hektar store, økologiske Mantibel parcel, som er beliggende 400 meter over havet som en del af ejendommen Viña Lanciano. Vinen har fået 14 måneder på nye, franske egefade fulgt af ni måneder på flaske.

Næsen byder på intense aromaer af tranebær, meget moden rød frugt, svesker og tørrede abrikoser. Næsten likorøse noter blander sig med vanilje og kanel. Vinen er fyldig med en flot struktur og smager yderst intenst.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol

149,00 DKK 239,00 DKK (spar 90,00 DKK)

Ramón Reula Aldeya

Ramon Reula fra Pago Aylés står bag denne dejlige vin på Syrah, Tempranillo, Merlot og Cabernet Sauvignon. Vinen har fået 13 måneder på amerikansk og fransk eg og er elegant og saftig med noter af røde og sorte kirsebær og blommer, et let strejf af vanilje og krydderurter. Prøv den f.eks. til tapas, til kødbaserede pastaretter eller svinekød.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14%

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)
Leo Martín Selección Mencía 2016
 
Mencía-druen, der stadig er alt for ukendt herhjemme, er en vinøs kamæleon, hvis vine både kan være helt lette og læskende sommerrødvine men også dramatisk og tætvævede. Leo Martín Selección ligger trygt mellem de to yderligheder.
 
Bierzo ligger i det kuperede, nordvestligste hjørne af Castilla y León, på grænsen til Galicien og er en DO karakteriseret ved stor friskhed og spændstighed i vinene - egentlig ganske ’u-spansk’, hvis man tænker på den gængse opfattelse spansk vin. Druerne høstes fra højtliggende marker beplantet med hele 80-120 år gamle vinstokke, hvilket giver et naturligt lavt høstudbytte af smagsintense druer. Jordens indhold af nedbrudt skiffer og kvarts fornemmes i vinene, hvor mineralerne giver en herlig kompleksitet.
 
Efter gæring på rustfri stål har vinen fåett ni måneder på eg og herefter en lang flaskelagring, hvorved tanninerne er blevet afrundet. Vinen er endnu ungdommelig med en solid kerne af rød og mørk bærfrugt med lidt dystre mineraler. Vinen er tør, fyldig og intens med lige dele punch og velsmag.
 
Prøv vinen til rustikke kødretter – gerne fra grill eller grillpande ;-) – og den er fremragende til simremad som f.eks. braiserede kalvehaler. Det hér bliver aldrig en 'begyndervin', men der skal også være plads til vin for de mere øvede. Denne vin er et flot eksempel på den spanske mangfoldighed og det "nye vin-Spanien" og den nysgerrige vil blive belønnet.
 
1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

 

Nydes ny og en håndfuld år frem, serveret ved ca. 15-17°.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Det spanske klima er betydelig varmere end det franske, så vinene her kommer ikke til at mangle sol og varme. Tværtimod anlægges mange vinmarker i højden, på skråninger eller ved kysten, for at kompensere for netop varmen.

Spanske vine har altid være kendt for at være rustikke og præget af fadladring. De tre centrale klassifikationer indenfor fadlagring: Crianza (minimum fadlagring 6 måneder / totallagring 2 år), Reserva (minimum fadlagring 1 år / totallagring 3 år) og Gran Reserva (minimums fadlagring 1,5 år / totallagring 5 år). Når det er sagt, så er en Gran Reserva ikke nødvendigvis bedre end en Reserva, det er et spørgsmål om, hvilken type vin, man fremstiller.  

Vi anbefaler