Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

New Zealand producerer, hvad der svarer til ca. 1 % af den samlede druehøst på verdensplan og er dermed en ganske lille aktør på verdens vinscene.

 

De fleste kender nok New Zealand for deres flotte natur, som har ageret kulisser til bl.a. Ringenes Herre, men der fremstilles også masser af gode hvidvine i landet primært på Sauvignon Blanc druen og i mindre grad Chardonnay, Pinot Gris og Riesling.

 

Vinene fra New Zealand har ikke altid været så efterspurgte, det ændrede sig først i 1985, da en vingård i Marlborough fremstillede en fantastisk velsmagende Sauvignon Blanc, og siden har de generelt haft svært ved at følge med efterspørgslen. Der er kommet en masse dygtige vinmagere til New Zealand, der i dag fremstiller vine af høj kvalitet - nogle unikke vine, der afspejler de specielle dyrkningsforhold på New Zealand. Af New Zealandske hvidvine har vi udvalgt nogle få men gode vine i forskellige prisklasser fra producenter som Waipara Hills og Cloudy Bay.

Sorter resultater:

CLOUDY BAY Sauvignon Blanc 2019

* IKONISK MARLBOROUGH SAUVIGNON BLANC!

For rigtig mange mennesker er Cloudy Bay indbegrebet af vin fra New Zealand og Sauvignon Blanc fra Marlborough var da også uomtvisteligt, hvad der satte New Zealandsk vin på verdenskortet. Og den dag i dag er Marlborough uden sammenligning New Zealands vigtigste vinregion.

Cloudy Bay er et koryfæ i moderne vinøs historie. Det krævede blot, som så mange gange før, at de klassiske franske, fyrtårne fik kam til deres hår i blindsmagninger. Først var det Cloudy Bay's Sauvignon Blanc, som satte nye grænser for, hvordan Sauvignon Blanc udtrykker sig og siden gav deres Chardonnay mere end et løftet øjenbryn hos de stolte burgundiske producenter.

Noter af hyldeblomst, lime, grapefrugt og fersken. Fornemmelsen af syre er relativt moderat hér og komplementerer noter af moden grapefrugt, passionsfrugt, guava og hvid fersken samt de allestedsnærværende hyldeblomster. Flot balance mellem den struttende frugt og den sprøde forfriskende syre.

* Klassisk vin fra en fremragende årgang! * 93 point - Wine Spectator

Vi anbefaler at servere vinen afkølet til fisk og skaldyr, lyst fjerkræ, lyse kødretter, ikke for heftigt krydrede asiastiske retter og grøntsagsbaserede retter, f.eks. grillede grøntsager..

Tidligere anmeldelser:

96 Points i Gourmet Traveller Wine, March 2013
Citat: “After all these years, Cloudy Bay has still got it. It’s encouraging to know that the brand is not merely resting on its laurels. Beautifully harmonious sauvignon blanc with a mix of grapefruit, gooseberry and capsicum contrasting with riper tropical and tree fruit characters while the acidity and sweetness are perfectly balanced. The net effect is of an elegant and moderately complex wine that delivers power with great subtlety.” - Bob Campbell MW.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% alkohol.

229,00 DKK 299,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler