Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Amerikansk whisky er bedre kendt som bourbon, fordi den oprindeligt stammer fra Bourbon County i Kentucky, USA.

Som med den skotske whisky er der dog visse krav til en whisky for at den må betegnes som en bourbon. Den skal f.eks. være fremstillet af mindst 51% majs og den skal være lagret på egetræsfade i minimum to år. Bourbon whisky kan trods navnet fremstilles over hele USA, hvis den opfylder kravene, men hoveddelen af produktionen foregår i bourbons hjemstavn, staten Kentucky.

Ligesom den almindelige whisky kan bourbon nydes uden noget andet i eller man kan vælge at tilsætte isterninger eller en mixer. Den reneste og mest fyldestgørende smagsoplevelse fås dog ved at drikke din bourbon whisky ren og ved stuetemperatur.

Kontakt os hos Næstved Vinkompagni eller kom ind i butikken, hvis du har brug for hjælp til at vælge den helt rigtige whisky til dine smagsløg.

Sorter resultater:

Buffalo Trace - Kentucky

Buffalo Trace Distillery hed førhen Acient Age - men uanset navneændringen, så er det stadig en helt enestående bourbon der kommer fra dette destilleri som ligger på det gamle bøffelspor - deraf navnet. Næsen har en stor aroma, med masser af krydderi, blide vanilla toner og sød mint. Smagen er nærmest af brølende sødme efterfulgt af vanillerig eg. Majsen er "tyk" og ryen titter frem i baggrunden. Eftersmagen tører ud i munden, men rugen kommer igen og giver ekstra længde og hints af lakrids.

En kasse indeholder 12 flasker - 70 cl. 40 % Alkohol.

Hentet til Danmark på Jim Murrays personlige anbefaling. Jim Murray har i sin seneste bog ? ?The Whisky Bible 2004? bedømt whiskien til 94/100. Jims smagsnoter: ?Næsen skriger af skarp rug karakter henover et komplekst lag af majs, citrus og eg ? rigtig spændende. Smagen er formidabel med en blød, olieret fornemmelse i munden hvor majsen opsuger prikkende rug og krydderier. Eftersmagen er sød, stadig olieret som fløde karamel. Rugen titter frem igen og kæmper til det sidste med majsen. Jeg forguder simpelthen denne whiskey, balancen er perfekt mellem majs og eg, men også det bitter søde er der harmoni imellem. Rug indholdet tilføjer stor farve og kompleksitet. En af verdens whiskey juveler!? The Beverage Tasting Institute, Chicago som smager sig igennem alverdens spiritus har givet Buffalo Trace 90/100. En bourbon som sætter standarden for god amerikansk bourbon, og så er den fair til prisen.

279,00 DKK 359,00 DKK (spar 80,00 DKK)

Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel's Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey.

Heaven’s Door Double Barrel Whiskey er sammensat af tre forskellige separat modnede whiskey’er som blandes sammen, og eftermodnes på nye brændte egetræsfade i yderligere et år. Det giver en whiskey som er fuld af vanilje, saltet smør, flødekaramel, lette krydderier og et strejf af citrus. Den er tappet ved 50 % alkohol, hvilket giver en endnu mere koncentreret smagsprofil.

Bob Dylan har en stor forkærlighed for netop amerikansk whiskey, og det er ikke et tilfælde, at den legendariske kunstner har valgt netop at samarbejde med Marc Bushala. Mr. Dylan har i tæt samarbejde med Master Blender Ryan Perry udviklet og sammensat gammel whiskey fra forskellige steder, så disse udtrykker en ganske særlig og unik smagsprofil. En smagsprofil som er værdig til at bære navnet ’heavens door’.

Hvis man er fan af Bob Dylan, eller amerikansk whiskey i al almindelighed, så er Heaven’s Door Whiskey så godt som et must have i hjemmebaren. 

749,00 DKK 799,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel's Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey.

Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey er modnet i nye amerikanske egetræsfade i minimum seks år. Dette giver en utrolig fyldig, blød og lang smag som leder tankerne hen på vanilje, nybagt brød og flødekaramel. Kun ca. fem procent af den bourbon som findes på markedet kommer fra Tennessee, hvilket gør Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey til en af de mere usædvanlige bourbons.

For at må kalde sig for ’straight bourbon whiskey’ skal spiritussen være produceret på minimum 51 % majs og samtidig være modnet i minimum to år. Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey er dog modnet i minimum seks år og indeholder 70 % majs. Derudover holder den et meget højt indhold af rug, hvilket skaber en enestående balance mellem den sødmefulde majs og den krydrede rug.

Whiskey fra Tennessee gennemgår ofte en særlig proces som omtales som the Lincoln County Process. I bund og grund er dette en filtreringsmetode hvor whiskeyen, inden den overføres til tønderne for modning, løber igennem et tykt lag af små forkullet egetræsstykker. Denne produktionsproces er kendt for at forme en blød, let og sødmefuld whiskeytype, men med et enestående højt indhold af rug, udsættes Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey ikke for the Lincoln County Process, hvilket tillader den naturlige, krydrede smag fra rugen, at træde frem i smagsprofilen. Himmelske dråber tappet ved 42 % alkohol.

Bob Dylan har en stor forkærlighed for netop amerikansk whiskey, og det er ikke et tilfælde, at den legendariske kunstner har valgt netop at samarbejde med Marc Bushala. Mr. Dylan har i tæt samarbejde med Master Blender Ryan Perry udviklet og sammensat gammel whiskey fra forskellige steder, så disse udtrykker en ganske særlig og unik smagsprofil. En smagsprofil som er værdig til at bære navnet ’heavens door’.

Hvis man er fan af Bob Dylan, eller amerikansk whiskey i al almindelighed, så er Heaven’s Door Whiskey så godt som et must have i hjemmebaren. 

499,00 DKK 595,00 DKK (spar 96,00 DKK)

Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel's Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey.

Heaven’s Door Straight Rye Whiskey er modnet i nye amerikanske egetræsfade i minimum seks år, hvorefter den er blevet modnet i yderligere seks måneder på franske ´cigar’-egetræsfade. ’Cigar’ referer til formen på denne særlige tøndetype, som med sin aflange profil tillader en større kontakt mellem whiskey og egetræ. Dette giver i sidste ende større ekstrahering fra tønden, og dermed en hurtigere og mere intens smagsprofil.

For at må kalde sig for ’straight rye whiskey’ skal spiritussen være produceret på minimum 51 % rug og samtidig være modnet i minimum to år. Heaven’s Door Straight Rye Whiskey er dog modnet i minimum seks og et halvt år. Whiskeyen består desuden af et yderst højt indhold af rug.

Vi har at gøre med en tilgængelig rye-whiskey med masser af fylde og kompleksitet samt en smag af orangeskal, koriander, karamel og krydderier –himmelske dråber tappet ved 43 % alkohol.

Bob Dylan har en stor forkærlighed for netop amerikansk whiskey, og det er ikke et tilfælde, at den legendariske kunstner har valgt netop at samarbejde med Marc Bushala. Mr. Dylan har i tæt samarbejde med Master Blender Ryan Perry udviklet og sammensat gammel whiskey fra forskellige steder, så disse udtrykker en ganske særlig og unik smagsprofil. En smagsprofil som er værdig til at bære navnet ’heavens door’.

Hvis man er fan af Bob Dylan, eller amerikansk whiskey i al almindelighed, så er Heaven’s Door Whiskey så godt som et must have i hjemmebaren.

499,00 DKK 595,00 DKK (spar 96,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler