Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Amerikansk whisky er bedre kendt som bourbon, fordi den oprindeligt stammer fra Bourbon County i Kentucky, USA.

Som med den skotske whisky er der dog visse krav til en whisky for at den må betegnes som en bourbon. Den skal f.eks. være fremstillet af mindst 51% majs og den skal være lagret på egetræsfade i minimum to år. Bourbon whisky kan trods navnet fremstilles over hele USA, hvis den opfylder kravene, men hoveddelen af produktionen foregår i bourbons hjemstavn, staten Kentucky.

Ligesom den almindelige whisky kan bourbon nydes uden noget andet i eller man kan vælge at tilsætte isterninger eller en mixer. Den reneste og mest fyldestgørende smagsoplevelse fås dog ved at drikke din bourbon whisky ren og ved stuetemperatur.

Kontakt os hos Næstved Vinkompagni eller kom ind i butikken, hvis du har brug for hjælp til at vælge den helt rigtige whisky til dine smagsløg.

Sorter resultater:

Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel's Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey.

Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey er modnet i nye amerikanske egetræsfade i minimum seks år. Dette giver en utrolig fyldig, blød og lang smag som leder tankerne hen på vanilje, nybagt brød og flødekaramel. Kun ca. fem procent af den bourbon som findes på markedet kommer fra Tennessee, hvilket gør Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey til en af de mere usædvanlige bourbons.

For at må kalde sig for ’straight bourbon whiskey’ skal spiritussen være produceret på minimum 51 % majs og samtidig være modnet i minimum to år. Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey er dog modnet i minimum seks år og indeholder 70 % majs. Derudover holder den et meget højt indhold af rug, hvilket skaber en enestående balance mellem den sødmefulde majs og den krydrede rug.

Whiskey fra Tennessee gennemgår ofte en særlig proces som omtales som the Lincoln County Process. I bund og grund er dette en filtreringsmetode hvor whiskeyen, inden den overføres til tønderne for modning, løber igennem et tykt lag af små forkullet egetræsstykker. Denne produktionsproces er kendt for at forme en blød, let og sødmefuld whiskeytype, men med et enestående højt indhold af rug, udsættes Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey ikke for the Lincoln County Process, hvilket tillader den naturlige, krydrede smag fra rugen, at træde frem i smagsprofilen. Himmelske dråber tappet ved 42 % alkohol.

Bob Dylan har en stor forkærlighed for netop amerikansk whiskey, og det er ikke et tilfælde, at den legendariske kunstner har valgt netop at samarbejde med Marc Bushala. Mr. Dylan har i tæt samarbejde med Master Blender Ryan Perry udviklet og sammensat gammel whiskey fra forskellige steder, så disse udtrykker en ganske særlig og unik smagsprofil. En smagsprofil som er værdig til at bære navnet ’heavens door’.

Hvis man er fan af Bob Dylan, eller amerikansk whiskey i al almindelighed, så er Heaven’s Door Whiskey så godt som et must have i hjemmebaren. 

599,00 DKK 699,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel's Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey.

Heaven’s Door Double Barrel Whiskey er sammensat af tre forskellige separat modnede whiskey’er som blandes sammen, og eftermodnes på nye brændte egetræsfade i yderligere et år. Det giver en whiskey som er fuld af vanilje, saltet smør, flødekaramel, lette krydderier og et strejf af citrus. Den er tappet ved 50 % alkohol, hvilket giver en endnu mere koncentreret smagsprofil.

Bob Dylan har en stor forkærlighed for netop amerikansk whiskey, og det er ikke et tilfælde, at den legendariske kunstner har valgt netop at samarbejde med Marc Bushala. Mr. Dylan har i tæt samarbejde med Master Blender Ryan Perry udviklet og sammensat gammel whiskey fra forskellige steder, så disse udtrykker en ganske særlig og unik smagsprofil. En smagsprofil som er værdig til at bære navnet ’heavens door’.

Hvis man er fan af Bob Dylan, eller amerikansk whiskey i al almindelighed, så er Heaven’s Door Whiskey så godt som et must have i hjemmebaren. 

749,00 DKK 799,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel's Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey.

Heaven’s Door Straight Rye Whiskey er modnet i nye amerikanske egetræsfade i minimum seks år, hvorefter den er blevet modnet i yderligere seks måneder på franske ´cigar’-egetræsfade. ’Cigar’ referer til formen på denne særlige tøndetype, som med sin aflange profil tillader en større kontakt mellem whiskey og egetræ. Dette giver i sidste ende større ekstrahering fra tønden, og dermed en hurtigere og mere intens smagsprofil.

For at må kalde sig for ’straight rye whiskey’ skal spiritussen være produceret på minimum 51 % rug og samtidig være modnet i minimum to år. Heaven’s Door Straight Rye Whiskey er dog modnet i minimum seks og et halvt år. Whiskeyen består desuden af et yderst højt indhold af rug.

Vi har at gøre med en tilgængelig rye-whiskey med masser af fylde og kompleksitet samt en smag af orangeskal, koriander, karamel og krydderier –himmelske dråber tappet ved 43 % alkohol.

Bob Dylan har en stor forkærlighed for netop amerikansk whiskey, og det er ikke et tilfælde, at den legendariske kunstner har valgt netop at samarbejde med Marc Bushala. Mr. Dylan har i tæt samarbejde med Master Blender Ryan Perry udviklet og sammensat gammel whiskey fra forskellige steder, så disse udtrykker en ganske særlig og unik smagsprofil. En smagsprofil som er værdig til at bære navnet ’heavens door’.

Hvis man er fan af Bob Dylan, eller amerikansk whiskey i al almindelighed, så er Heaven’s Door Whiskey så godt som et must have i hjemmebaren.

599,00 DKK 699,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Heaven's Door Single Barrel Straight Bourbon Cask Strength

Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel's Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey.

Denne helt særlige udgave fra Heaven’s Door Whiskey er en enkeltfadsaftapning tappet til det danske marked, og findes kun i 192 eksemplarer. Der er tale om en klassisk straight bourbon whiskey med en mash bill bestående af 75% majs, 21% rug og 4% byg. Whiskyen er modnet seks år på et nyt amerikansk egetræsfad med char level #3, og efterfølgende tappet ved fadstyrke på 59,21 % alkohol.

I næsen finder man frisk mynte, Digestive-kiks, marcipan, kanel og andre imødekommende julekrydderier. I munden opleves whiskyen sødmefuld og meget voluminøs. Den byder på noter af kirsebær, Madagaskar-vanilje, mokka, karamelliseret frugt og et let strejf af kokos med en olieret mundfølelse. Den høje alkohol er enormt velintegreret og giver denne whisky en utrolig dybde og kompleksitet. Et enestående glas whiskey!

 

1 flaske indeholder 70 cl. - 59,21% Alkohol

899,00 DKK

Ezra Brooks 99

Ezra Brooks 99 Proof er på mange måder en klassisk, enormt god bourbon, som er lagret på gammeldags manér i nye brændte amerikanske egetræsfade. Den er fremstillet på Lux Rows ryed bourbon mash bill, bestående af 78% majs, 10% rug og 12% maltet byg.

99 har dog et par kendetegn, der adskiller den smagsmæssigt fra andre bourbons –  for det første er det en såkaldt 'sour mash bourbon', hvilket IKKE betyder, at bourbonen er sur, men rettere at man efter destillering hælder nogle af de tilbageværende rester over i næste batch – meget lig surdejsbrød. Sour Mash teknikkens effekt er ret svær at beskrive præcist, da den varierer meget fra whiskey til whiskey – men dog er man ikke i tvivl om, at der er en effekt. Et andet særkende er, at Ezra Brooks efter destillering bliver kulfiltreret, hvilket resulterer i en karakteristisk mild smag.

Ezra Brooks 99 Bourbon er som navnet antyder tappet ved 99 amerikanske proof – hvilket svarer til 49,5% alkohol.

Afrundet og ganske nem at drikke. Noter af karamel, vanilje, chokolade og krydderi.

1 flaske indeholder 70 cl. - 49,5% Alkohol

Om Ezra Brooks:

Ezra Brooks bliver lavet af Lux Row Distillers i Bardstown – the Bourbon Capital of the World. Destilleriet er navngivet efter den meget bemærkelsesværdige række af træer, som man kan finde på grunden. Ganske unik er den gigantiske, 13 meter høje, speciallavede kobberkedel, hvorpå Ezra Brooks og destilleriets andre whiskey brands bliver destilleret.

Luxco har været i bourbonbranchen i mange år og faktisk har Ezra Brooks været på markedet siden 1957, men i de første mange år af sin levetid stod Luxco ikke selv for produktionen af deres whiskey. Det er såmænd ganske normalt indenfor den amerikanske whiskeybranche. Først i 2015 byggede Luxco deres eget destilleri, Lux Row, hvor de kunne gøre brug af al den viden, de i gennem årtier havde indsamlet om produktion og lagring af bourbon og rye whiskey.

Lux Row adskiller sig fra de fleste andre bourbon destillerier ved at anvende to forskellige ’mash bills’ til deres bourbon. Den ene er en afrundet 'wheated bourbon' mash bill bestående af 68% majs, 20% hvede og 12% maltet byg; den anden er en krydret 'ryed bourbon' bestående af 78% majs, 10% rug og 12% maltet byg, som er den Ezra Brooks laves på.

289,00 DKK 315,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler