Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Med vores sortiment af hvidvine fra USA behøver du absolut ikke at gå på kompromis med kvaliteten.

Hos Næstved Vinkompagni er vi glade for at kunne tilbyde et varieret sortiment af fantastiske amerikanske hvidvine fra f.eks. Francis Ford Coppola, Kendall-Jackson, Gran Moraine og 14 Hands, der alle er garant for høj kvalitet i glasset. Californien, Washington, Oregon... Du finder det hos Næstved Vinkompagni.

Sorter resultater:

Kendall-Jackson Vintner´s Reserve Chardonnay 2021 er produceret af Chardonnay-druer fra forskellige steder i Californien: Monterey, Santa Barbara, Mendocino og Sonoma. For at bevare optimal friskhed i frugten presser man hele klaser og afstilker således ikke druerne. Vinen har været ligget ”sur lie” på fransk og amerikansk eg, hvoraf kun en beskeden del er nye fade.

Resultatet er en harmonisk og frisk hvidvin med en flot medium gul farve og en intens duft af mango, papaya og ananas, citron og lime og så et røget strejf. Vinen er fyldig med en cremet tekstur. Aromaerne går igen i smagen, som nok er tør men med udtalt frugtighed og et strejf af vanilje og smørkaramel i den lange eftersmag.

Vinen er særdeles velegnet til fede fisk, til hummer eller hummerbisque, til fjerkræ samt til kalv. Vi anbefaler at nyde denne vin, mens den er forholdsvis ung og stadig i besiddelse af sin friske karakter.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 13,5% Alkohol.


Kendall-Jackson Vintner’s Reserve serien repræsenterer Kendall-Jacksons engagement og dedikation til Jackson Estate vinene. Disse vine produceres af druer, der er håndplukkede på Jackson Estates egne vinmarker, der er hjertet i hele Kendall-Jacksons vinproduktion. Hver enkelt drue, der er brugt til Vintner’s Reserve serien, er dyrket på vinmarker i de kølige kystområder i Californien. De er alle under kontrol af Kendall-Jacksons dygtige vindyrkningsteam. Det giver winemakerne de bedste betingelser, når de færdige blends skal laves i vineriet. Som Kendall-Jacksons afdøde grundlægger, Jess Jackson, sagde om Vintner’s Reserve serien: ”Vores mål er at lave vine, som du vil nyde første gang, du smager dem - og mange år fremover.”

149,00 DKK 229,00 DKK (spar 80,00 DKK)

American Wings Chardonnay 2019

American Wings Chardonnay er et flot eksempel på charmerende, californisk Chardonnay uden fadlagring, for hér lagres udelukkende på ståltanke.

Vinen byder på duft og smag af modne citrusfrugter, gule æbler, hvid fersken og af kiwi - og så blot et strejf af figen og vanilje. En yderst harmonisk hvidvin, der serveret ved 10-12 grader er særdeles velegnet som aperitif, til fiskeretter og lyst kød.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Francis Ford Coppola Winery - Chardonnay Director's Cut 2020

Francis Ford Coppola Winery bruger kun optimalt udvalgte druer fra et af de bedste underområder i Sonoma County. Duften er kraftfuld fra gæringen på franske fade. Der er noter af ananas, melon og et krydret element fra fadlagringen. Smagen er fyldig med tropisk frugt, samt en klar citrus karakter til at rense ganen. En oplagt ledsager til fede fiskeretter og modne oste.

219,00 DKK 249,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Det er en elegant hvidvin med flot klar farve, frisk duft af æbler, pærer og melon med et strejf af karamel og krydderier. Elegant frugtsmag med noter af smør og vanilje samt en saftig og behagelig eftersmag.

14 Hands vinene er inspireret af de vilde heste, som engang vandrede frit omkring i det smukke bakkelandskab i det østlige Washington. Etiketterne er ligeledes inspireret af de vilde heste, som var ret små – populært sagde man at de var knap 14 hænder høje (en hånd var bredden på en mands hånd = ca. 4 tommer = ca. 10 cm, så hestene målte ca. 140 cm). Motivet på etiketterne er lavet af den pris-vindende kunstner Cynthia Sampson, som har specialiseret sig i malerier med stærke farver.

 

1 flaske indeholder 75 cl. - 13,5% Alkohol

129,00 DKK 199,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Hahn SLH Estate Chardonnay 2018

Druerne til Hahn SLH kommer altovervejende fra den østvendte Lone Oak Vineyard i Santa Lucia Highlands. Solen rammer således denne mark tidligt om morgenen og sammenholdt med Monterey-bugtens kølige briser giver det en ekstra lang vækstsæson; en forudsætning for ambitiøs vin med den rigtige intensitet.

Vinmager Paul Clifton går meget op i balance mellem frugt, syre og eg og har valgt kun at bruge fransk eg (fra 3 forskellige bødkere!), heraf ca. 40% nye, til vinen, for at det ikke skal blive for aromatisk dominerende. Efter knap 12 måneder på fadene blev vinen tappet på flaske og fremstår nu drikkeklar, samtidig med, at der stadig er flere gode år i vinen. Over tid vil de nøddeagtige aromaer tiltage, mens frugten bliver mindre fremtrædende.

Hahn SLH Estate Chardonnay er en fyldig og ekspressiv vin med generøse aromaer af melon, mango og ananas suppleret med lidt vanilje og smørbrunede hasselnødder. Fedmen holdes i skak af en livlig syre, og vinen fremstår således helstøbt og enormt letdrikkelig!

Vi anbefaler Hahn SLH Estate Chardonnay serveret i omegnen af 10-12° som tilbehør til en rustik kyllingeret, gerne á la creme, til maskuline fiskeretter eller til de lyse kødretter med ditto saucer.

* 91 points Vinous.com

Citat: "Light shimmering yellow. Fresh pear, tangerine, peach and vanilla aromas take on suggestions of chalky minerals, buttered toast and pungent flowers with air. Juicy and seamless on the palate, offering mineral-tinged pear nectar, tangerine and honeysuckle flavors that spread out slowly on the back half. The floral quality carries emphatically through the energetic, spice-tinged finish, which lingers with very good tenacity.Light shimmering yellow. Fresh pear, tangerine, peach and vanilla aromas take on suggestions of chalky minerals, buttered toast and pungent flowers with air. Juicy and seamless on the palate, offering mineral-tinged pear nectar, tangerine and honeysuckle flavors that spread out slowly on the back half. The floral quality carries emphatically through the energetic, spice-tinged finish, which lingers with very good tenacity."

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

219,00 DKK 269,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Francis Ford Coppola Winery - Chardonnay Diamond Collection 2017 er fremstillet på druer fra to forskellige områder i Monterrey, der hver især bidrager og i fællesskab skaber en hvidvin i super flot balance. Chardonnay fra Arroyo Seco's kølighed giver vinen en sprød karakter, mens de sandede jorder i Gabilan bjergkæden bidrager med en federe struktur til vinen.

Vinen har fået dens cremede struktur fra den delvise lagring på franske fade med efterfølgende malolaktisk gæring. Den malolaktiske gæring blødgør vinen og reducerer fornemmelsen af syre. Den resterende del har lagret på ståltanke og bevarer derved sin friskhed. Kombinationen giver en en vin i balance med flot struktur og kompleksitet. 

Vinen har en flot gul farve, med duft af mango, moden melon og ristede noter fra fadet. I smagen kommer flere frugtige nuancer som appelsin og ananas til. 

Nyd denne vin til fede fisk - gerne skindstegt - lyst kød eller fuglevildt, ligesom den vil være glimrende til oste som Brie de Meaux. Vinen bør serveres ved ca. 10 grader.

En kasse indeholder 12 flasker - 13,5% Alkohol.

169,00 DKK

Kendall-Jackson Vintner's Reserve Riesling 2018

Druerne til Vintner's Reserve Riesling kommer fra Monterey County, hvis vinmarker følger Salinas-floden (og for en del den betagende smukke Highway 101) syd for San Fransisco.

En herligt frisk hvidvin med livlig frugt og subtile, krydrede fadnoter. Utrolig frisk og frugtig duft og smag af abrikos, fersken, Anjou pære og mandarin og et aromatisk boost fra jasmin. Den lange, kølige vækstsæson i Monterey County bidrager til at fastholde friskheden i vinen og samtidig giver det større smags- og duftmæssig intensitet.

1 kasse indeholder 6 flaske - 75 cl. 12,5% Alkohol

Kendell Jackson Winery
Vingården blev i 1974 købt af familien Jackson. Den består af 35 ha. og er beliggende i Lakeport i det nordlige Californien. Da familien købte den, var det en frugtplantage, men i 1982 blev den omdannet til vingård. Hos Kendall-Jackson er man stolte over at få druer fra nogle af de bedste og fineste vingårde i Californien. 

Kendall-Jackson Vintner’s Reserve serien repræsenterer Kendall-Jacksons engagement og dedikation til Jackson Estate vinene. Disse vine produceres af druer, der er håndplukkede på Jackson Estates egne vinmarker, der er hjertet i hele Kendall-Jacksons vinproduktion. Hver enkelt drue, der er brugt til Vintner’s Reserve serien, er dyrket på vinmarker i de kølige kystområder i Californien. De er alle under kontrol af Kendall-Jacksons dygtige vindyrkningsteam. Det giver winemakerne de bedste betingelser, når de færdige blends skal laves i vineriet. Som Kendall-Jacksons afdøde grundlægger, Jess Jackson, sagde om Vintner’s Reserve serien: ”Vores mål er at lave vine, som du vil nyde første gang, du smager dem - og mange år fremover.”

149,00 DKK 229,00 DKK (spar 80,00 DKK)

American Wings Riesling 2019

Alene duften af America Wings Riesling har en opløftende effekt - det er umuligt ikke at blive i godt humør af den. I smagen  balanceres lækker sødmefuld melon, pære og saftig fersken smukt en frisk, citrusagtig syre. Ikke for lidt og ikke for meget. Rigtig dejlig Riesling, som nærmest tigger om at få lov at dele livets mange fantastiske øjeblikke med dig.

Prøv America Wings Riesling til kylling, krydrede retter (f.eks. chilibaserede), fisk og skaldyr eller til ost. Eller nyd et glas, bare fordi...

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Hahn Winery Chardonnay Monterey 2019

Druerne til denne vin kommer langt overvejende fra Monterey County, hvor 'bourgogne-druen' chardonnay synes at passe fremragende til regionens maritime klima. Hahn's Chardonnay er ikke smørfed vin med fuldt blus på aromaerne, men en vin, der med sin elegante frugt og præcise syre spiller på facetter snarere end muskler.

Vinmager Paul Clifton går meget op i, at der skal være balance mellem frugt, syre og brugen af eg og han har valgt kun at bruge 20% ny eg til denne vin - og udelukkende fransk eg (fra 3 forskellige bødkere!), da amerikansk eg efter Clifton's mening ville være for aromatisk dominerende. Vinen har fået knapt 12 måneder på fad.
 
Vinen er drikkeklar nu og vil over de næste 3-5 år antage nøddeagtige aromaer, mens frugten vil blive mindre fremtrædende. I duft og smag dominerer frisk citrusfrugt med undertoner af tropefrugt, især mango og ananas. Vinen er medium til medium(+) fyldig og med dejlig friskhed og en lang, ren finish.
 
Vi anbefaler Hahn Winery Chardonnay som tilbehør til en rustik kyllingeret, gerne á la crème, til maskuline fiskeretter eller til de lyse kødretter med ditto saucer og servér den meget gerne ved i omegnen af 9-13°
 
1 kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol
159,00 DKK 175,00 DKK (spar 16,00 DKK)

Francis Ford Coppola Winery - Sauvignon Blanc Diamond Collection 2018

Det her er umiskendeligt Sauvignon Blanc. Masser af grapefrugt og friske figner og så det hér grøntkrydrede indspark. Stor frugtintensitet i duften, som i smagen bakkes op af høj friskhed og en  lang, frisk eftersmag.

Med Sauvignon Blanc fra Coppola har man tilstræbt - og er lykkedes med - at få en sprød vin med god intensitet. Druerne kommer fra 3 områder. Alexander Valley giver en kerne af citrus og tropisk frugt, mens den vulkanske jord i Lake County giver tropisk frugt og florale noter og druerne fra Dry Creek giver mineralsk karakter. For at bevare mest mulig af druens friske frugtprofil sker gæringen ved lave temperaturer på ståltank.

Denne friske Sauvignon Blanc går fint i spænd med fisk og skaldyr, sprøde salater med masser af krydderurter og tilmed til grillede grøntsager.

“We truly aspire to the highest quality in all we do, and nothing is more important to these goals , than what we do with our wine. Our winemaker, Corey Beck, is the magician presiding over the , great Francis Ford Coppola wines in Sonoma County.”, —Francis Ford Coppola

1 kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol

159,00 DKK

Francis Ford Coppola Winery - 'Pavilion' Chardonnay Diamond Collection 2018

Druerne til Pavilion kommer fra marker i hhv. Santa Barbara og Sonoma, hvorved man får en smuk kombination af tung, moden frugt (saftig fersken og nektarin samt tropiske frugter), forfriskende citrusnoter og mineralitet i vinen. Gæringen og den efterfølgende lagring sker i fransk eg og bidrager med krydrede noter og lidt røg, ligesom det giver vinen en blød og cremet, vaniljeagtig finish.

Pavilion er Coppola's Chardonnay i et mere fransk udtryk og prøv den, hvor Du normalt ville gå med den hvide Bourgogne.

1 kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14,1% Alkohol

199,00 DKK

Light Horse Chardonnay 2021

Vinen er lavet på 100 % Chardonnay fra velegnede steder i Californien og har en god balance mellem fedme og friskhed. En snert af fadlagring øger kompleksiteten og giver mere fylde til vinens krop. 

I duften er der aromaer af pærer, melon, kaprifolie, lidt tropefrugt som ananas og et whiff af nødder og toast fra egetræet.
I smagen er der både fylde og en velgørende syre. Saftige ferskennoter, melon og nødder. Lang, blød eftersmag, hvis rigdom får en ellers tør vin til ikke at fremstå knastør.

Nyd den afkølet, f.eks. til tun, kammuslinger eller grønsagsretter med svampe og fennikel. 

På ejendommen bor en lille flok miniheste, som hestetræner Brandy Lipsey passer og navnet Light Horse refererer til, at en del af salget af Light Horse vinene går en velgørenhedsfond, der hjælper børn med autisme.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14% Alkohol

99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler