Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Østrig er som udgangspunkt et hvidvinsland, da der er hvide druesorter på mere end to tredjedele af de samlede vinarealer, men rødvinene vinder mere og mere indpas for hvert år. Østrigske hvidvine produceres primært på den nationale drue Grüner Veltliner samt på Welschriesling og Riesling – det er oftest hvidvine i den tørre ende i stil med de tyske vine blot med mere fylde. Det østrigske klima kan have hårde vintre og varme, tørre somre, overraskende nok er de varmere end Frankrigs. Nedbøren varierer på tværs af landet og langt de fleste vinmarker befinder sig i den østlige del af Østrig, længst væk fra bjergene og skiturismen.

Det er ikke så ofte, at man finder østrigske vine herhjemme, hvilket skyldes, at østrigerne selv konsumerer 70-80 % af vinproduktionen, der i forvejen ikke er særlig stor. Vi har fundet nogle gode østrigske hvidvine af høj kvalitet fra Geyerhof, der har dyrket markerne økologisk siden 1988. Geyerhof er godt på vej til at etablere sig blandt Østrigs elite.

Sorter resultater:

Tegernseehof Kellerberg Riesling Smaragd 2011
 
Kellerberg i Wachau er ubetinget én af Østrigs mest berømte vinmarker - og Tegernseehof's parceller er særligt favorabelt beliggende.
 
Smaragd er den fyldigste af de tre kategorier i den klassiske, Wachau-klassifikation, Vinea Wachau og vinen har da også - udover tydelig Riesling-typicitet - masser af fylde, men den forbliver super elegant og potentialet i topårgangen 2011 fornægter sig ikke, for det hér smager formidabelt nu. Det er simpelthen super flot Riesling med alder.
 
Hvide blomster og citrus, modne gule æbler, mandarin, fersken og et strejf af honningmelon - og så den modne Riesling's destinkte petroleumsnote.
 
92-94 point - Falstaff
 
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol
199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler