Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Vegansk vin

Umiddelbart skulle man tro, at al vin er vegansk – vin er jo ’bare gæret druemost’. Men tilsætning af animalske produkter til vinen er dog en helt normal praksis. Det er dog ikke en kendsgerning, som alle forbruger er bekendt med og samtidig afholder dét faktum nogle veganere fra at drikke vin.

Vine, der er vegansk certificerede må ikke have tilsætning af produkter, der stammer fra dyr og traditionelt har man klaret vine med traditionelle klaringsmidler baseret på æg (albumin), fisk (isinglass) eller mælk (kasein), hvilket ville diskvalificere vinene i forhold til vegansk certificering. Klaringen har til formål at binde tørstoffer og urenheder i vinen, som bundfældes og kan filtreres fra før aftapning.

Men i dag findes der flere muligheder for at undgår animalske klaringsmidler, f.eks. bentonit, som er udvundet af ler. Nogle producenter vælger også at undgå de animalske klaringsmidler ved simpelthen at forlænge lagringen, hvorved flere urenhed udfældes af sig selv.

Meget passende er de første vegansk certificerede vine i vores sortiment mousserende, for det veganske alternativ er vel værd at fejre!

Sorter resultater:

Vilarnau Cava Brut Reserva

Hér får Du en kvalitets Cava, lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (35%) og Xarel.lo (15%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

* Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoias højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cavaer. Vinene udviser balanceret modenhed i druematerialet og vinmagerens dybe forståelse for druernes indbyrdes kvaliteter.

Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Samme modenhed gør også, at vinen ikke fornemmes støvende, men blot behagelig tør!

Vilarnau Cava Brut er via en lang lagring drikkeklar ved frigivelse, hvor den ikke blot er selvskreven som det oplagte valg til velkomstdrink, men faktisk også er den bredest anvendelige madledsager, man kan forestille sig. Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 7-10° som aperitif - eller til fisk og skaldyr, ost, cremede supper, et væld af retter med svin og fjerkræ og SELVFØLGELIG til tapas.

Tidligere anmeldelser:
* 'Best Cava' - The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2019
Citat:
"This producer won best Cava and Best Spanish Sparkling Wine trophies in 2017, so it is obviously doing something right. Vilarnau's Brut Reserva Organic stands out for the finesse of the toasty-charred notes that provide a welcome complexity to the nose, followed by a fine richness of fruit on the palate, which is long and juicy, with a lovely freshness on the finish."
* 5 * (ud af 5) i vinavisen.
Citat:
Frisk og dejlig vin med livlige bobler og god frugt med toner af citrus og æbler. En oplagt velkomst-vin til fester, men også en glimrende ledsager til mad.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11,5% Alkohol.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Vilarnau Cava Rosado Reserva

Virkelig kvalitets Cava, på et blend af den lokale Trepat og den knapt så lokale Pinot Noir, der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

* Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.

Vinens smukke farve opnås via 26 timers maceration på drueskallerne, hvorefter mosten gærer køligt for at fange de frugtige og blomstrede elementer i mosten. Et restsukkerindhold på 10 g/liter giver en flot balanceret vin, der er tør uden at støve. Aromamæssigt er vi i det røde bærsegment med læskende hindbær og jordbær, der har let cremet fylde og særdeles højt "charme-tal".

Vilarnau Cava Rosado er ikke blot en glimrende aperitif, men faktisk også en rigtig god madledsager. Nyd den eksempelvis til en kraftig fiskeret, til en fiske eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 6-8 grader.
 
5***** (ud af 5) i vinavisen. Test citat:
Blød og lækker mousserende rosé med en fin sødme - og bestemt ikke den smag af syltetøj, man finder i nogle roséer. Med sine krydrede toner er den fortræffelig til mad. Vinen er lavet på den lokale drue Trepat samt Pinot Noir.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Vilarnau Cava Semi-Seco Reserva

Dette er kvalitets Cava lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (35%) og Xarel.lo (15%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, hvilket dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

* Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.

Denne semi-seco ligger ikke i den rigtig søde ende af genren og får en fint balanceret udtryk med sin friske syre. Modsat sædvanen er denne semi-seco kun fremstillet af det første pres, hvilket forklarer vinens renhed, helt uden de bitre elementer, der ofte er i netop semi-seco Cava. Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Sødmen er behersket og understøtter blot vinens fylde yderligere.

Nyd denne Cava ved 8-10° - som aperitif, når det ikke skal være i den helt tørre ende, eller prøv den til en stærk omgang "fjernøstlig mad", hvor vanlige vine kan have svært ved at kapere chili, ingefær eller galanga.

Tidligere anmeldelse:
5* ( ud af 5) i vinavisen.
Citat:
Ifølge Carlos Gonzáles-Gorden skulle dette være den tørreste demi-sec på markedet. Og det skal nok passe. I bobleland betyder Demi-sec jo ellers halv-sød. Med sin trods alt lille sødme vil den blandt andet være glimrende til indiske eller andre fjernøstlige retter.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11,5% Alkohol.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

American Wings Zinfandel 2020 er en frisk og frugtrig Zinfandel, som er produceret på 80% Zinfandel, 5% Salvador, 2% Tempranillo og 13% andre røde druetyper, der alle er dyrket i Californien i USA. Vinen har udelukkende været lagret på ståltanke.

* GODT KØB!

Det er en meget charmerende vin med en delikat og tiltalende duft og smag af sorte kirsebær, brombær og mørk chokolade med noter af peber og lakrids.

Zinfandel ér bare fremragende til BBQ - til burgers og pølser fra grillen og så vil American Wings også klæde både pastaretter og tapas - og naturligvis kan den nydes uden mad til.

Serveres ved 15-16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Barone Montalto Pinot Grigio IGT Organic 2020 fremstår smukt lys gylden og er en tør og frisk og let vin med elegant frugt og sprød syre. Duft og smag bringer tankerne hen på moden pære og grønne æbler med lette toner af mandelblomst i eftersmagen. Vinen er certificeret økologisk.

Denne Pinot Grigio passer til lyst kød, dampet eller grillet fisk, skaldyr eller til enhver lejlighed udenfor måltider og nydes bedst ved  6 til 8 grader

 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5% Alkohol

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Călușari Pinot Noir 2020

I det sydvestlige Rumænien er Călușari Pinot Noir fra Philip Cox' team på Cramele Recas et rigtig godt eksempel på, hvor langt rumænsk vin er kommet siden kommunismens fald. 

Blød og saftig rumænsk Pinot Noir af den rigtig drikkevenlige slags.

Umiskendeligt Pinot Noir med aromaer af jordbær, kirsebær og tranebær og et strejf af vanilje. Vinen er lidt en kamelæon, for hvis den serveres godt afkølet, vil den være et rigtig fint match til en del fisk, mens den serveret lidt varmere (15-16 grader) viser mere tørrede kirsebær og tranebær og vil være et flot match til f.eks. krydrede retter. Det kunne snildt være eksempelvis både kyllinge- og kødbaserede pastaretter. Men nyd den også solo –  gerne let afkølet.

1 kasse indholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol

79,95 DKK 89,95 DKK (spar 10,00 DKK)

Alba Martín Albariño - Rias Baixas 2020

Albariño er synonymt med området Rías Baixas i det nordvestligste, atlanterhavsnære hjørne af Spanien. I det grønne, tempererede Galicien er klimaet særdeles velegnet til produktionen af hvidvin. For mange er Albariño ganske enkelt Spaniens bedste hvidvinsdrue og Albariño, leverer ranke og sprøde hvidvine med frisk syre – ikke ulig Riesling, som druen ofte sammenlignes med. Dog besidder Albariño et græsagtigt præg, som man snarere forbinder med Grüner Veltliner eller Sauvignon Blanc fra Loire.

Bodegas Martín Codax er albariño-specialist og med Alba Martín har man kreeret en vin med duft af citrus, pære, græs og friske mandler. Dette er en tør hvidvin uden større fylde, men ikke desto mindre rummer den masser af både aroma og velsmag. En enormt elegant vin, der er nem at holde af.

Vinen er dejlig på egen hånd, men viser så sandelig også sit værd som fremragende madvin. Den er som skabt til fisk og skaldyr men er desuden dejlig til lang række veganerretter eller retter med lyst kød. Nyd Alba Martín, ved en 8-10 grader, mens den stadig er ung og sprød.

1 kasse indholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol

89,00 DKK

American Wings Pinot Noir 2020

Dejlig, let drikkelig Pinot Noir fra Californien med masser af modne røde bær som kirsebær og jordbær og en rigtig fin balance mellem frugtigheden og vinens strukturelle komponenter (en forfriskende syre og meget milde tanniner). Nyd et glas af American Wings Pinot Noir til f.eks. charcuterie, fjerkræ eller krydrede retter på f.eks. svin og and - eller prøv den til din pizza.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol

 

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vilarnau Cava Brut Nature Reserva 2019

Brut Nature er det nye sort! Dog er det nok næppe derfor, Vilarnau har designet en sort etiket til netop denne skønne Cava.

Drueblendet domineres af Macabeo, mens Parellada og Chardonnay har særdeles vigtige biroller at udfylde. Vinen har ligget 24 måneder på gærresterne og har ikke fået tilsat dosage. Det giver vinen en ekstra tør og sprød stil, hvor man formår at fastholde den vanskelige balance mellem en tør profil og en fysiologisk moden frugt.

Det hér er økologisk og tilmed veganer-venlig kvalitets-Cava fra den lille producent, Castell de Vilarnau, der grundlagdes i 1948, men som siden 1982 har været en del af González Byass-gruppen. 

Aromatisk er der elementer af grønne æbler, moden pære og toastede lagringsaromaer i en stil, der har elegant fylde og fine, vedvarende bobler. Der er en luftig renhed over vinens udtryk, der giver lysten til det næste glas, hvilket ikke er en ubetalelig fornøjelse sammenholdt med mere prestigiøse franske udgaver. Her er ganske enkelt et forrygende fordelagtigt forhold mellem pris og kvalitet, der gør denne drik til andet end blot en festdrik.

Nydes af velvoksne champagneglas eller hvidvinsglas ved en temperatur på 7-10° i godt selskab til enkle, velsmagende retter med fisk, skal- og bløddyr, til sushi, sashimi, tapas eller til en fiskefrikadelle med remoulade og gulerodssalat.

Vilarnau er den første vingård i Penedès der har modtaget prisen WINERY FOR CLIMATE PROTECTION

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11,5% Alkohol

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler