Vilarnau Cava Semi-Seco Reserva
Vilarnau Cava Semi-Seco Reserva
Dette er kvalitets Cava lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (35%) og Xarel.lo (15%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, hvilket dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.
* Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.
Denne semi-seco ligger ikke i den rigtig søde ende af genren og får en fint balanceret udtryk med sin friske syre. Modsat sædvanen er denne semi-seco kun fremstillet af det første pres, hvilket forklarer vinens renhed, helt uden de bitre elementer, der ofte er i netop semi-seco Cava. Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Sødmen er behersket og understøtter blot vinens fylde yderligere.
Nyd denne Cava ved 8-10° - som aperitif, når det ikke skal være i den helt tørre ende, eller prøv den til en stærk omgang "fjernøstlig mad", hvor vanlige vine kan have svært ved at kapere chili, ingefær eller galanga.
Tidligere anmeldelse:
5* ( ud af 5) i vinavisen.
Citat:
Ifølge Carlos Gonzáles-Gorden skulle dette være den tørreste demi-sec på markedet. Og det skal nok passe. I bobleland betyder Demi-sec jo ellers halv-sød. Med sin trods alt lille sødme vil den blandt andet være glimrende til indiske eller andre fjernøstlige retter.
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11,5% Alkohol.
Næstved VinkompagniMerkurvej 5A, 4700 Næstvedtlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dknaestvedvinkompagni.dk |