Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Santa Julia El Zorrito Naranjo Chardonnay Natural

Naturvine er vine med minimal menneskelig indflydelse og ganske ofte tilsættes der ingen svovl overhovedet, ligesom gæringen sker spontant og ikke med tilsætning af kulturgær. En ganske stor portion tappes endvidere ufiltreret.

Til El Zorrito har de økologisk dyrkede Chardonnay druerne fra Maipú i Mendoza gennemgået en 45 dage lang kontakt med drueskinnet forud for gæringen, hvilket giver vinen dens orange præg.

Duften er floral med noter af abrikos, tropiske, hvide frugter og appelsinskal. Her er en livgivende syre, der giver vinen stor friskhed og man får helt automatisk lyst til en mundfuld mere.

Prøv vinen til f.eks. et grøntsagsbaseret køkken, til lette fiskeretter og skaldyr, til kylling eller bare et glas i solen. 

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% alkohol

179,00 DKK 229,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Casca Orange Sauvignon Blanc Jöel Delaunay 2021

Den kortvarige maceration giver vinen en lys, orange farve, noter af marmelade, klementiner, appelsinskal og lidt krydderier. Smagen spiller på de samme strenge som duften -  men vinen fremstår helt tør.

En macereret vin fremstillet på 100% Sauvignon Blanc giver dig én på opleveren.

Vinen er oplagt til et grøntsagsbaseret køkken og ligeledes velegnet til oste med tørrede abrikoser og grillede mandler eller spil på orangenoterne, når der skal and på bordet næste gang.

Server gerne vinen svagt afkølet ved en temperatur på ca. 12 grader og nyd den fra frigivelse og et par år frem.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 12,5 % Alkohol

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Orangevin - Hvad er det?

Orangevin er som begreb og som defineret vintype forholdsvis ny og en kategori, som bliver mere og mere interessant. Vinen er blevet kendt for sin smukke, gyldne farve, som er et resultat af fremstillingsmetoden.

Orangevin er nemlig en hvidvin, hvor man efter presningen af de grønne druer har ladet mosten ligge i kontakt med skallerne i kortere eller længere, og det er hér, orangevin får sin unikke smag, struktur og farve.

Resultatet er nemlig en vin med tanninstruktur i stil med rødvin, et ganske unikt smagsudtryk og en farve, der kan variere fra det gyldne til dyb kobber.

Hvordan smager orangevin?

En typisk orangevin er frisk med noter, som naturligt vil variere med druesorten - men ikke sjældent vil man finde skønne noter af f.eks. hvide blomster, grapefrugt, mandarinskal, abrikos, akaciehonning og Earl Grey the. Normalt forventer man ikke tanniner i sin hvidvin, men præcis tanninerne er med til at give orangevin et særdeles godt potentiale gastronomisk.

Vinen passer godt til krydrede retter, f.eks. i det asiatiske køkken (tænk f.eks. på kimchi), men er bestemt også et oplagt valg til et meget grøntsagspræget køkken, ligesom fisk og skaldyr samt fjerkræsretter vil klæde mange orangevine. 

Vi anbefaler