Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig er verdens største vinland og de leverer uden sammenligning flere fremragende vine, end noget andet land. Det er franskmændene, der har sat standarden for vindyrkning og kvalitet. De har et gunstigt klima og har dyrket vin de seneste 2600 år. Det har givet dem masser af erfaring, knowhow og traditioner, så de har fundet de områder af landet, der egner sig bedst til vindyrkning. Fransk vin spænder vidt, både når det kommer til vintyper og smagsvarianter. Fra elegante silkebløde vine fra Bourgogne til kraftige krydrede vine i Rhône og Languedoc, samt Bordeaux vine, der spænder bredt over mange variationer og nuancer. De mest kendte rødvins druesorter kommer fra Frankrig så som Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Den franske regering dikterer, hvilke druesorter, der må benyttes på de forskellige områder, derfor er druerne tæt knyttet til de franske regioner.

Bourgogne og Bordeaux er blevet dyrt, men Frankrig leverer mange rødvine af super kvalitet og til mere menneskelige priser, for eksempel nævnes vores egne vinhuse: Domaine Saint Gayn (Rhone vinhus i topklasse, der blandt mange fremstiller en karakterfuld og smagfuld Cotes Du Rhone), Domaine Du Bosc (Ejet af Bessinet familien, der har dyrket vin i mange generationer, deres vingård er beliggende i Languedoc i Sydfrankrig) og Domaine Ollier Taillefer (familieejet vingård i Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig). 

Sorter resultater:

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2016

En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provenceurter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af både mørke og røde bærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance og har den helt rette længde for vine i denne vægtklasse.

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods.

Dette er en udpræget madvin, der med sine velproportionerede muskler vil passe godt til de kraftige stegeretter, til rustikke braisere og gryderetter og gerne med timian eller rosmarin i retten - et element som går igen i vinen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

 

349,00 DKK 375,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Châteauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon "Cuvée du Quet" 2016 er i kategorien "referencevine", når talen falder på Châteauneuf-du-Pape!

Druerne kommer fra mere end 80 år gamle vinstokke fra 3 unikke lieu dits. Udvalgte stokke herfra giver nærmest hysterisk lave udbytter og følgelig super koncentreret vin til den helt lange bane. I 2016 udgøres blendet af 80% Grenache og 20% Mourvèdre. Druerne afstilkes, gæres ved hjælp af naturgær, gennemgår en lang maceration lagrer efterfølgende 1½ år på en blanding af beton og barriques.

* KONGEÅRGANG!

Cuvée d Quet er duftmæssigt tætpakket med dyb, mørk frugt med Mourvèdre's 'non-fruity' indspark fra 'the dark side'. Smagen har enorm intensitet og fylde med tydelige mørke kirsebær, blommer, garrigue og mineralske noter. Eftersmagen har enorm længde, men mangler endnu den modne vins dybe kompleksitet. Vinen virker således endnu meget ung, men kompositionen er aldeles fremragende med moden og supersund frugt, fast syre og præsente, men modne tanniner. Med ekstra år på bagen vil Grenache's sødmefuldhed dominere mere og Mourvèdre's strukturelle komponent vil opleves mindre fast.

Skal vinen nydes i dens ungdom, bør den iltes ekstremt godt. Ikke mindre end et par timer! Nydes sammen med et godt stykke oksekød eller lammekød, gerne grillet.

* 98 point - Jeb Dunnuck

Tidligere anmeldelser:

2012 96 point - Robert Parker
2010 100 point - Robert Parker  Outstanding!
2009 96 point - Robert  Parker
2007 100 point - Robert Parker  Outstanding!
2005 95 point - Robert Parker

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15,5% Alkohol.

795,00 DKK 999,00 DKK (spar 204,00 DKK)

Domaine Saint Pierre Vacqueyras 2015

Fremragende, lagringsegnet og -værdig Vacqueyras, der snildt måler sig med selv bedre Chateauneuf-du-Pape. Blendet er 60% Grenache og 40% Syrah fra godt 4 hektar vinmarker, med såvel lerholdig kalksten som fattigere, mere stenet jord. Dén forskellighed giver fremragende kompleksitet i den færdige vin. Vinifikationen er en blanding af traditionelt og moderne med 100% afstilkning af druerne, hydrauliske presser og en lang, kølig maceration og gæring samt lagring i 12 måneder på store egefade på 4-6.000 liter.

Dette er en dyb rubinrød vin, tætpakket og kraftig med masser af powerfrugt og mærkbare men modne tanniner. Duft og smag har elementer af oliventapenade, rosmarin, mørke bær og en anelse sort peber fra Syrah-druen. Vinen har fornem længde med et overvejende friskt frugtfokus.

Vinen er dejlig som ung, med giv den nogle timers iltning og ny den under stuetemperatur ved 16-17°. I sin ungdom vil gode Bordeaux-glas klæde vinen, mens en moden version sandsynligvis ville udtrykke sig bedre i et velvoksent Bourgogne-glas.

Vinen anbefales til retter med oksekød (f.eks. boeuf d'Aube), lam med masser af krydderurter og hvidløg samt hår- og fuglevildt, f.eks. and.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Côtes du Rhône Villages Mas de Boislauzon 2016 er en yderst seriøs Côtes du Rhône Villages og år efter år fremhæves den som "Godt Køb" af Robert Parker - og det med særdeles god grund!

Hvor tit har vi ikke hørt frasen "mini-Chateauneuf'? Hér er den undtagelsesvis helt på sin plads. Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker fra 26 forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre igen lidt længere nordpå, men alle med jordbunden som fællesnævner: lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag.

Druesammensætningen er 65% Grenache, 20% Syrah, 10% Carignan og 5% Mourvèdre. Efter knapt en måneds maceration og gæring lagres vinen et år på fad og tank - helt i tråd med husets Chateuneuf tradition. Duft og smag viser en sund, saftig og tætpakket vin med et balanceret mix af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence urter og et lille medicinsk touch. Dette er 'rigtig' Syd-Rhône: Maskulin og stedtypisk - ikke sød og blød.

Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-17 grader. Kan man holde fingrene fra vinen nu, vil man i en god kælder kunne henlægge den 6-10 år.

* Økologisk

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15% Alkohol.

119,00 DKK 159,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Chateau Caronne Sainte Gemme Cru Bourgeois Haut Medoc 2017

Ærkeklassisk Haut-Médoc. Château Caronne Saint Gemme er beliggende i St. Laurent og er direkte nabo til de klassificerede slotte Château Gruaud Larose, Château Lagrange,Château Belgrave og Château Camensac.

Fra en rigtig flot årgang i Bordeaux kommer denne fine Cru Bourgeois. Som ung er den tæt og mørk i glasset med en koncentreret bouquet af solbær og noter fra fadlagringen. Smagen er fyldig med tæt frugtkoncentration samt krydrede noter. En vin, hvor tanninen fremstår flot, blød og moden allerede på dette unge tidspunkt. En oplagt ledsager til det bedste stykke oksekød, dyrvildt, kalvekød samt fede modne oste.

TOP-anmeldelse af 2016-årgangen af den alt for tidligt afdøde vinjournalist, André Devald: "Jeg har sagt det før, men den gamle Bordeauxlærdom om at man skal købe store vine i små årgange og små vine i store årgange gælder mere end nogensinde i årgang 2016. Der er mange fremragende, mindre Bordeaux'er derude, der kommer tæt på de kostbare klassificerede vine til en helt anden pris. Caronne er en af dem. Årgang 2016 står i 200 kroner og er slottets bedste siden 2010, måske endnu bedre. En klassisk, Cabernet-dreven Haut-Médoc, der i 2016 indeholder rekordhøje 70% Cabernet Sauvignon og 10% Petit Verdot afrundet af blot 20 % Merlot. Alligevel er den allerede charmerende tilgængelig - uden at kompromittere husstilen, der altid er garant for +20 års potentiale".
 
En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

Caronne Sainte Gemme er beliggende i Haut Medoc området, og jorden er på 38 hektar. Vinmarken er beplantet med 65 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot og 5 % Petit Verdot. Marken er beplantet med 10.000 vinstokke per hektar, og der høstes 45 hl/ha fra de 30 år gamle vinstokke. Efter en temperaturstyret gæring over 15 dage bliver vinen lagret i 12 måneder på små egetræsfade, hvor af de 20 % er nye fade hvert år.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Domaine Saint Gayan's Cotes du Rhone 2016 er et blend af 65% Grenache, 25% Syrah og 5% Mourvèdre. Vinen har ligget på både traditionelle store fade og betontanke. Druerne kommer udelukkende fra Côtes du Rhône Villages vinmarker - især fra Sablet, der grænser op til Gigondas. Gamle vinstokke sikrer en fyldig og bred, dybfarvet vin. Man praktiserer i dag delvis afstilkning af druerne, hvilket giver mere underfundighed og finesse til vinen. 

Vi anbefaler at nyde vinen ved 15-16 grader til det sydfranske køkken, som ofte baseres på lam med masser af rosmarin og hvidløg, rødt kød og mørkt fjerkræ, stegte svampe.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% alkohol.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Charles Bourgogne Hautes Côtes de Beaune 2016 er en dejlig, saftig Hautes Cotes de Beaune. Druerne til vinen kommer fra stokke med en gennemsnitlig alder på 30 år. Vinen har fået lov at lagre 12 måneder på franske egetræsfade.

Vinen er flot rubinrød med masser af overvejende rød bærfrugt i næsen. Kirsebær, hindbær og røde moreller og en anelse krydrede noter. Smagen er rig på frugt, subtil og finesse rig med udtalt elegance. 

Server vinen ved ca. 15 grader til lyst kød som svin og kalv og lad endelig kødet ledsage af svampebaseret tilbehør eller evt. en god gratin. Milde oste ville også være velvalgt.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Domaine Charles Bourgogne Beaune 1er Cru Les Epenottes 2017 er en fremragende, velstruktureret Bourgogne, som er fremstillet på druer fra gennemsnitligt 40 år gamle vinstokke fra bare 0,61 ha og med udbytter på 40 hl/ha. Vinen har fået 12 måneders lagring på fransk eg.

Les Epenottes er flot rubinrød og byder på masser af særdeles moden frugt. Kirsebær, hindbær og brombær med krydrede noter af bl.a. lakrids. Præsente, men bløde tanniner giver vinen en crunchy, lidt robust struktur.

Nyd Les Epenottes ved 15-16 grader til  kødretter med tilhørende saucer eller svampe: kalvekød, svinekød, fjerkræ eller kanin.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

395,00 DKK 450,00 DKK (spar 55,00 DKK)

Maison Charles Bourgogne Pére & Fille 2017 er fremstillet på Pinot Noir fra 0,7 ha med gennemsnitligt 30 år gamle stokke. Høstudbyttet er ca. 50 hl/ha, så der fremstilles kun ca. 2.500 flasker pr. år af netop denne vin.

Vinen er medium rubinrød med et brilliant skær, der vidner om en ung Bourgogne. Næsen er man klassisk Pinot Noir med frisk bærfrugt til den røde side: Kirsebær, ribs og jordbær komplementeres af et strejf af solbær og en lille pebernote. En Bourgogne til den feminine side med en smag, der byder på såvel røde som mørke bær og fint afstemt syre.

Alt i alt en dejlig Bourgogne til prisen. Yderst velegnet til de lune sommeraftener på terrassen - gerne til Bresse kylling, kalvekød eller burgundisk charcuteri og gode oste. Eller prøv den let afkølet til ikke for fede fisk. Vin nydes bedst ung, hvor friske frugtighed, der kendetegner ung, ukompliceret Bourgogne, bedst kommer til sin ret.

Tidligere anmeldelser:

* Sølvmedalje af Concours des Burgondia i Beaune 2017

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  13% Alkohol.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Domaine Charles Bourgogne Hautes Côtes De Beaune La Combotte 2018 er et dejligt, saftigt og frugtmodent glas Bourgogne. Pinot Noir druerne kommer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år og man holder udbytttet nede på 45 hl/ha. Vinen har lagret 12 måneder på franske egetræsfade.

* FREMRAGENDE VALUE

Vinen er medium rubinrød med et ungdommeligt skær. Næsen byder på aromaer af kirsebær, hindbær, brombær og let ristede fadnoter. I munden opleves vinen på én gang silkeblød og powerfuld. Der er masser af intensitet tilstede her. Eftersmagen er lang og domineret af den modne frugt.

Vi anbefaler at servere La Combotte ved ca. 14 grader til stegt eller braiseret vildt, til klassiske burgundiske retter som coq au vin og boeuf bourguignon eller til intense oste som f.eks. Époisses eller Munster.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

219,00 DKK 269,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Domaine Charles Volnay 1er Cru Les Fremiets 2015 er fremstillet på Pinot Noir druer fra 0,7 ha vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år. Til Les Fremiets arbejder man med så lavt et hektarudbytte som 38 hl. Vinen har 12 måneders lagring på fransk eg. I glasset fremstår Les Fremiets flot medium rubinrød med granatrøde reflekser. Næsen er betagende med kirsebær og violer, modne skovjordbær og begyndende tertiære aromaer som skovbund. I munden går nuancerne fra duften igen Ultra elegant med klassik Bourgogne friskhed, silkeblød, med superfine tanniner, som er eminent integrerede og frem for alt besidder vinen en rigtig flot længde.

Vi anbefaler at servere Les Fremiets ved ca. 14 grader til for eksempel Bresse kyllinger, marineret råvildt og kalvekød - altsammen meget gerne ledsaget af svampe - til en kanin terrine eller til risotto med svampe.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

469,00 DKK 495,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Châteauneuf-du-Pape - Domaine Saint Gayan 2014 er fremstillet af en af de bedste vinproducenter i Rhônedalen. Vinen er sammensat af 88% Grenache, 6% Syrah og 6% Mourvèdre og er vinificeret på traditionelle, store fade og efterfølgende lagret i 24 måneder på egefade. Vinen har en stor, kompleks bouquet. Smagen er kraftig, tæt og fed og byder på flere lag af moden bærfrugt, lakrids, blomme og solbær. Den bør iltes rigtig godt og nydes sammen med et godt stykke okse eller lammekød - gerne grillet.

Châteauneuf-du-Pape er uden tvivl den mest prestigefyldte appellation i Côtes du Rhône. Den verdensomspændende popularitet er ufornægtelig. I 1987 benyttede Domaine Saint Gayan lejligheden til at erhverve et areal ved siden af den berømte vingård Château de Beaucastel. På dette unikke område kommer Grenache for alvor til udtryk i sit fulde flor, så renheden fra druerne kombineres med finere tanniner. Denne Châteauneuf-du-Pape vil udvikle sig smukt og levere krydrede aromaer blandet med komplekse toasts, moskus og skovbund.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% alkohol.

I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal og Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte producenter i Gigondas, på grund af den regelmæssigt høje kvalitet af vinen. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan, hvis vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linje. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere end halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle. 

299,00 DKK 325,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Piaugier Sablet Rouge - Côtes Du Rhône Villages 2020 er klassisk fremstillet på 80% Grenache og 20% Syrah. Efter høst afstilkes druerne og macerationen foregår på beton. Efter endt gæring og maceration lagrer Grenache 18 måneder på beton, mens Syrah ligger på brugte barriques, inden de til sidst blendes til den færdige vin.

5 x 5 stjerner i Vinavisen uge 48/2021.

Citat: "Det er en fortræffelig vin, der har alle de egenskaber, man kan forvente af en top-vin fra Rhône. Den har krydrede noter, som udfolder sig i duft og smag med blandt andet rosmarin og anis, men lige nedenunder lurer frugten, som dukker op i den meget lange eftersmag."

Vinen har et rent udtryk med Grenache's saftige, røde frugt i front. De modne tanniner er allerede nu flot integreret i vinen og giver vinen potentiale til op mod et årtis lagring - hvis man kan holde sig fra den, for den smager skønt allerede nu!

Vinen anbefales til rødt kød og vildt, braiseret eller grillet, til godt krydret lammekød eller til juleanden og vi anbefaler, nu hvor vinen stadig er ung, at nyde den ved 15-16 grader for virkelig at få vinens frugtighed frem.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14,5% alkohol.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Gigondas Domaine Saint Gayan 2015 er produceret på 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvèdre. Vinen vinificeres på store fade og lagres efterfølgende 12 måneder på franske barriques. Man har ikke filtreret vinen. Vinen har en mørk, nærmest sort farve med violette nuancer. Smagen er fyldig og kraftig. Mørke bær samt lakrids og kaffe noter fra fadet. God intensitet og stadig fuld balance mellem frugt, faddosering, syre og alkohol. Prøv at tage denne Gigondas med i en blindsmagning og oplev den drille både store producenter og Chateauneuf-du-Pape vine. 

Der er stadig masser af lagringspotentiale hér. Skal den drikkes nu, så anbefaler vi at dekantere vinen i et par timer og servere den til sydfranske gryderetter som boeuf d'Aube, store stegeretter eller rødt kød eller lam fra grillen. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% alkohol.

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

LES COURTINES Carignan "Vieilles Vignes" IGP 2018 er en saftig vin fra omegnen af Montpellier. Druerne stammer fra gamle, krogede Carignan stokke, der giver lave høstudbytter af smagsmættede druer. Resultatet er en vin, som næsten alle vil kunne lide. Den smager simpelt hen godt.
Giles Cook MW har selv både sourcet druerne og stået for vinifikationen til Les Courtines og han forener den moderne vinifikation og nutidens smagspræferencer med de gamle vinstokkes koncentrerede frugt.

Såvel duft som smag har dybe toner af mørke bær, engelsk lakrids og en anelse Provence urter. Vinen har usædvanlig stor fylde og koncentration for prisklassen - men forbliver dog en blid, let drikkelig oplevelse med en anelse frugtsødme.

Vinen anbefales, hvor hverdagen skal have lidt ekstra kulør og har pondus nok til f.eks. en oksestegeret; men vinens blide struktur gør den også velegnet som et glas i sofaen.

Bør serveres ved en temperatur lidt under stuetemperatur ved ca. 16-17 grader.

Tidligere anmeldelser:

5 x ***** ud af 5 mulige i VinAvisen (årgang 2016). Citat: "En meget saftig rødvin - til den meget attraktive pris". 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol.

49,95 DKK 79,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Pommard - Domaine Charles, Pere & Fille 2017 er fremstillet på Pinot Noir druer fra 1,4 ha. med i gennemsnit 35 år gamle vinstokke, hvorfra man høster et udbytte på 40 hl/ha. Til deres Pommard lader man 20% hele klaser indgå i vinen og man giver den færdiggærede og -macererede vin 12 måneder på fransk eg.

Vinen er flot medium rubinrød og i næsen oplever man aromaer af brombær, blåbær og ribs. Man fornemmer Pommard's maskuline udtryk med præsente tanniner, som dog er vældig fint integrerede.

Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca. 15 grader til stegt eller braiseret fugle- eller hårvildt og kalvekød.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5% Alkohol.

399,00 DKK 469,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Marrenon ORCA Vieilles Vignes - Ventoux 2017 * FRANSK NYHED med modenhed og kompleksitet. Marrenon er en stor producent i Luberon i Frankrig, der køber druer mange steder i Rhone og Luberon. De er super selektive i deres indkøb af druer, hvorfor deres vine altid har et højt niveau.

Denne vin er fremstillet på 90 % Grenache og 10 % Syrah. Druerne kommer fra det sydlige Rhone, nærmere betegnet Ventoux. Vinstokkene er over 60 år gamle og producerer modne og komplekse druer. Druerne høstes i hånden og selekteres 2 gange, både i marken og nede i kælderen, inden druerne presses. Vinen lagrer efterfølgende i 12 måneder på franske barriques. 

ORCA-vinen har en flot dybrød farve, nærmest sort. Duften bærer præg af sød tobak samt modne frugter som solbær og hindbær. Smagen er intens og kraftig med hints af fadet og med milde tanniner. 

Vinen anbefales til and, lammekølle eller simreretter. Den er også perfekt til mad, der har været på grillen. Bør drikkes ved en temperatur på 14 grader. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Château Pouroutou Cuvée Eliane 2015

Enormt charmerende Bordeaux, som overvejende er fremstillet på Merlot og tilsat en anelse Cabernet Franc. Vinen både dufter og smager intenst af moden, mørk frugt, som spiller smukt sammen med noter af mokka, chokolade og et krydret strejf som af lakrids.

Pouroutou er fantastisk til grillet, rødt kød - eller prøv den til retter på hårdvildt og gryderetter.

Tidligere anmeldelser:

Sølv - Concours Général Agricole 2017
Coup de Cæur - Le Guide Hachette des Vins 2019

1 kasse indeholder 6 flasker á 75 cl - 13,5% alk.

119,00 DKK 199,95 DKK (spar 80,95 DKK)

Château Lalande-Borie Saint-Julien 2014

Siden familien Borie i 1970 købte 18 ha vinmarker fra Château Lagrange i Saint-Julien og samtidig nyplantede yderligere 12 ha, har der altid været masser af value i vinene fra Lalande-Borie. Intet under, når man tænker på, at Borie-familien også ejer super 2. Cru Classé slottet, Ducru Beaucaillou.

Lalande-Borie 2014 er et lille fund i en årgang, hvor selektion er påkrævet. Bouqueten er moderat parfumeret med noter af solbær, brombær, blommer, sorte kirsebær og med fadkrydrede og urtede strejf. Smagen er mellemfyldig og saftig med en dejlig struktur. Lalande-Borie 2014 er til den mellemlange bane, mens vi f.eks. venter på Ducru Beaucaillou og vi anbefaler at nyde vinen frem mod 2024.

 

En kasse indeholder 12 flasker i trækasse - 75 cl. 13% Alkohol

299,00 DKK 399,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Domaine Albert Sounit Vieilles Vignes 2018

Smuk rubinrød Pinot Noir med dyb og intens duft karakteriseret af kirsebær og mørke bær, især brombær, samt et fint peberkrydderi. Kompleks og harmonisk smag med masser af sprødhed og frugtkarakter. Vinen er en "allround" madvin, der anbefales til fjerkræ, svinekød, kalvekød og endda lettere hårvildt. Serveres i store glas ved 14-16 grader.

Druerne til Vieilles Vignes kommer fra Les Corbaisons, beliggende på plateauet syd for Buxy, omkranset af Montagny 1. Cru-marker mod nord og vest. Marken er beplantet med gennemsnitligt 40 år gamle Pinot Noir-stokke. De ældste parceller er ca. 70 år gamle. Druerne høstes i hånden og sorteres omhyggeligt ved et sorteringsbord inden vinificering, så kun absolut sunde druer kommer i gæringskarret.

Den samlede ”cuvage” (vinificering i åben tank) varer ca. 3 uger: ca. 7 dages kold maceration (ca. 9°), hvor juicen optager frugt og farve fra de faste stoffer. Derefter ca. 8-10 dages alkoholgæring (25-28°) og efterfølgende ca. 2-4 dages eftermaceration ved ca. 18-20°. Herefter hældes vinen på egefade, hvor den malolaktiske gæring foregår, og lagringen på fad varer ca. 12–14 måneder. Der anvendes ca. 25% nye, franske egefade.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 12,5% Alkohol

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

* KØB 6 FLASKER FOR KUN 599,- SPAR 33%

Comte de Baulieu Haut-Médoc 2018 lidt af en insider hemmelighed, for her er tale om vin fra Château Ramage la Batisse, en top Cru Bourgeois ejendom beliggende nær Château Mouton Rothschild. Og vinens ophav fornægter sig ikke, for det hér smager godt! Druerne til Comte de Baulieu kommer fra yngre vinstokke og så har vinen - modsat de fleste røde fra Bordeaux - ikke fået eg. Vinen har udelukkende lagret på rustfri stål og cement. Resultatet er en vin med stor friskhed - en vin der byder på aromaer af moden blomme og lyng.

Prøv Comte de Baulieu til f.eks. et par grillede lammekoteletter eller til fjerkræ og retter på svine- og kalvekød.

Leveres i original 6-stk trækasse.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

149,00 DKK
Køb 6 eller flere til 99,83 DKK pr stk. spar i alt 49,17 DKK pr stk.

Ferraton Crozes-Hermitage Calendes 2016

Calendes er fremstillet på 100% Syrah fra Crozes-Hermitage i Nordrhône. En del af vinen har fået 8 måneder på eg og resultatet er en flot vin med masser af modne mørke bær i næsen og modne blåbær og brombær i smagen sammen med krydrede, flintede noter og et strejf af jord. Den modne frugt bærer igennem helt ud i den lange eftersmag.

Du kan snildt lagre den frem mod 2025, hvis du kan holde nallerne fra den - og ellers nyd den til robuste kødretter, hårde oste, en saftig rød bøf - eller prøv den som en fræk parring til burgers.

Anmeldelser:
90 point: www.jebdunnuck.com 2018
90 point: www.vinous.com 2018
91 point: www.jamessuckling.com 2018

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol

199,00 DKK 289,00 DKK (spar 90,00 DKK)

La Rocalière 'Le Classique' Lirac 2016

Dejlig Lirac fremstillet på lige dele Grenache, Mourvèdre og Syrah. En vin med fin balance mellem kraft og elegance. Krydrede og florale noter smyger sig om den generøse frugt i næsen. Kraftfuld og intens smag med masser af mørke bærnoter.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Moulin-à-Vent ’Coeur de Granit’ 2018

Moulin-à-Vent er en af de bedst kendte og mest prestigiøse af Beaujolais' cru’er, der ligger side om side i den nordlige ende af Beaujolais og vinene herfra er på én gang blandt de mest strukturerede men samtidigt også blandt de mest karakterfulde.

Druen i Beaujolais hedder Gamay og til denne vin er den håndhøstet fra gamle bush vines, der står på nedbrudt granit i 250-350 meters højde, hvilket tilføjer vinen ekstra karakter.

I såvel duft som smag har bydes på skovbæraromaer samt en krydret viol-note. Frugtigheden holder vinen i det saftige spektrum, mens den samtidigt læner sig op ad en lidt kraftigere og mere ambitiøs stil. Som ung er den fremragende til f.eks. et bredt udsnit af lyse kødretter, oksetatar, til en god postej eller paté med baguettes, til wienerschnitzel eller blot som et dejligt glas vin i utide.

Vi anbefaler at nyde vinen ved ca. 13-15° nu og i omegnen af 5-7 år fra høst.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler