Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig er verdens største vinland og de leverer uden sammenligning flere fremragende vine, end noget andet land. Det er franskmændene, der har sat standarden for vindyrkning og kvalitet. De har et gunstigt klima og har dyrket vin de seneste 2600 år. Det har givet dem masser af erfaring, knowhow og traditioner, så de har fundet de områder af landet, der egner sig bedst til vindyrkning. Fransk vin spænder vidt, både når det kommer til vintyper og smagsvarianter. Fra elegante silkebløde vine fra Bourgogne til kraftige krydrede vine i Rhône og Languedoc, samt Bordeaux vine, der spænder bredt over mange variationer og nuancer. De mest kendte rødvins druesorter kommer fra Frankrig så som Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Den franske regering dikterer, hvilke druesorter, der må benyttes på de forskellige områder, derfor er druerne tæt knyttet til de franske regioner.

Bourgogne og Bordeaux er blevet dyrt, men Frankrig leverer mange rødvine af super kvalitet og til mere menneskelige priser, for eksempel nævnes vores egne vinhuse: Domaine Saint Gayn (Rhone vinhus i topklasse, der blandt mange fremstiller en karakterfuld og smagfuld Cotes Du Rhone), Domaine Du Bosc (Ejet af Bessinet familien, der har dyrket vin i mange generationer, deres vingård er beliggende i Languedoc i Sydfrankrig) og Domaine Ollier Taillefer (familieejet vingård i Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig). 

Sorter resultater:

Piaugier Sablet Rouge - Côtes du Rhône Villages 2021 er klassisk fremstillet på 80% Grenache og 20% Syrah. Efter høst afstilkes druerne og macerationen foregår på beton. Efter endt gæring og maceration lagrer Grenache 18 måneder på beton, mens Syrah ligger på brugte barriques, inden de til sidst blendes til den færdige vin.

5 x 5 stjerner i Vinavisen

Citat: "Det er en fortræffelig vin, der har alle de egenskaber, man kan forvente af en top-vin fra Rhône. Den har krydrede noter, som udfolder sig i duft og smag med blandt andet rosmarin og anis, men lige nedenunder lurer frugten, som dukker op i den meget lange eftersmag."

Vinen har et rent udtryk med Grenache's saftige, røde frugt i front. De modne tanniner er allerede nu flot integreret i vinen og giver vinen potentiale til op mod et årtis lagring - hvis man kan holde sig fra den, for den smager skønt allerede nu!

Vinen anbefales til rødt kød og vildt, braiseret eller grillet, til godt krydret lammekød eller til juleanden og vi anbefaler, nu hvor vinen stadig er ung, at nyde den ved 15-16 grader for virkelig at få vinens frugtighed frem.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14,5% alkohol.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

LES COURTINES Carignan "Vieilles Vignes" IGP 2018 er en saftig vin fra omegnen af Montpellier. Druerne stammer fra gamle, krogede Carignan stokke, der giver lave høstudbytter af smagsmættede druer. Resultatet er en vin, som næsten alle vil kunne lide. Den smager simpelt hen godt.
Giles Cook MW har selv både sourcet druerne og stået for vinifikationen til Les Courtines og han forener den moderne vinifikation og nutidens smagspræferencer med de gamle vinstokkes koncentrerede frugt.

Såvel duft som smag har dybe toner af mørke bær, engelsk lakrids og en anelse Provence urter. Vinen har usædvanlig stor fylde og koncentration for prisklassen - men forbliver dog en blid, let drikkelig oplevelse med en anelse frugtsødme.

Vinen anbefales, hvor hverdagen skal have lidt ekstra kulør og har pondus nok til f.eks. en oksestegeret; men vinens blide struktur gør den også velegnet som et glas i sofaen.

Bør serveres ved en temperatur lidt under stuetemperatur ved ca. 16-17 grader.

Tidligere anmeldelser:

5 x ***** ud af 5 mulige i VinAvisen (årgang 2016). Citat: "En meget saftig rødvin - til den meget attraktive pris". 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol.

49,95 DKK 79,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Château de Sales Pomerol 2018

Det hér er elegant Pomerol af den gamle skole, hvor man har modereret mængden af ny og og ikke ekstraheret for voldsomt.

Vinen er overvejende fremstillet på Merlot tilsat lidt Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc og vinifikationen foregår først på beton og sidenhen med kun relativt kort lagring på 225 liters egefade, heraf blot ca. 20% nye.

Duft og smag har en kompleks vifte af især røde bær, skovbær med bare en anelse tobak og skovbund. Smagen er virkelig elegant og stadig med flot fylde og med den rigtige Bordeaux-tørhed i eftersmagen!

Denne årgang 2018 kan snildt nydes nu efter behørig dekantering, men den har også masser af henlæggelsespotentiale, hvis man foretrækker mindre struktur og mere udtalte tertiære aromaer.

Nydes ved en temperatur på ca. 18° af rummelige glas til en klassisk stegeret uden for tungt tilbehør.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

91-93 points Robert Parker’s Wine Advocate

"Wonderful chocolate, berry and vanilla aromas and flavors. Medium-bodied, with velvety tannins and a luscious finish. A beauty. Cool little Pomerol here."

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Côtes du Rhône Villages Métamorphose 2021

 Årets Jagtvin 2023

Druesammensætningen er 50% Grenache, 30% Syrah og 20% Carignan
Vinifikationen er ganske traditionel med temperaturstyret gæring efter koldmaceration for at bevare den friske frugt i vinen. Vinen lagrer ca. 6 måneder på beton før frigivelsen - og der tilsættes ingen svovl før ved aftapning. 

Virkelig smagfuld Côtes du Rhône Villages er virkelig smagfuld med masser af overvejende rød og mørk bærfrugt som kandiserede kirsebær, jordbær og hindbær tilsat lidt mørke kirsebær, brombær og lidt viol, lakrids friske krydderurter. Serveret ved ikke over en 15-16 grader er hér et rigtig godt valg til efteråret kraftigere retter på lam eller vildt - og så til de intense gryderetter, som Sydfrankrig også er kendt for. 

Tidligere anmeldelser:

Guldmedalje ved Concours des Vins Orange 2021
4,1 på Vivino.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

Vinen er økologisk

99,95 DKK 149,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Cave de Cairanne smagekasse

Super spændende smagekasse, hvor du kan smage på vores nye Rhônehus, Cave de Cairanne

     VIRKELIG GODT KØB!

Kassen indeholder indeholder følgende vine:

2 flasker C Cairanne Chantecôtes
2 flasker Côtes du Rhone Villages Jardin Secret de Camille
2 flaske Côtes du Rhone Villages Metamorphose Cairanne

6 flasker samlet i én kasse!

Cave de Cairanne er et kooperativ - grundlagt i 1929 i den lille landsby Cairanne. Cairanne har siden 2016 haft cru status i det sydlige Rhône i Frankrig og blev 


599,00 DKK 914,00 DKK (spar 315,00 DKK)

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2019

En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provenceurter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af både mørke og røde bærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance og har den helt rette længde for vine i denne vægtklasse.

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods.

Dette er en udpræget madvin, der med sine velproportionerede muskler vil passe godt til de kraftige stegeretter, til rustikke braisere og gryderetter og gerne med timian eller rosmarin i retten - et element som går igen i vinen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

 

349,00 DKK 375,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Châteauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon "Cuvée du Quet" 2019 er i kategorien "referencevine", når talen falder på Châteauneuf-du-Pape!

Druerne kommer fra mere end 85 år gamle vinstokke fra de 3 lieu dits Bois Lauzon, la Gardiole og Cabrière. Udvalgte stokke herfra giver nærmest hysterisk lave udbytter og følgelig super koncentreret vin til den helt lange bane. I 2019 udgøres blendet af 80% Grenache og 20% Mourvèdre. Druerne afstilkes, gæres ved hjælp af naturgær, gennemgår en lang maceration og lagrer efterfølgende 1½ år på en blanding af 90% beton og 10% gamle fade.

* 2019 er en KONGEÅRGANG! 98 point hos Jeb Dunnuck!

Cuvée du Quet er duftmæssigt tætpakket med dyb, mørk frugt med Mourvèdre's 'non-fruity' indspark fra 'the dark side'. Smagen har enorm intensitet og fylde med tydelige mørke kirsebær, blommer, garrigue og mineralske noter. Eftersmagen har enorm længde, men mangler endnu den modne vins dybe kompleksitet. Vinen virker således endnu meget ung, men kompositionen er aldeles fremragende med moden og supersund frugt, fast syre og præsente, men modne tanniner. Med ekstra år på bagen vil Grenache's sødmefuldhed dominere mere og Mourvèdre's strukturelle komponent vil opleves mindre fast.

Skal vinen nydes i dens ungdom, bør den iltes ekstremt godt. Ikke mindre end et par timer! Nydes sammen med et godt stykke oksekød eller lammekød, gerne grillet.

* 98 point - Jeb Dunnuck

Tidligere anmeldelser:

2012 96 point - Robert Parker
2010 100 point - Robert Parker  Outstanding!
2009 96 point - Robert  Parker
2007 100 point - Robert Parker  Outstanding!
2005 95 point - Robert Parker

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15,5% Alkohol.

795,00 DKK 999,00 DKK (spar 204,00 DKK)

Domaine Saint Pierre Vacqueyras 2019

Fremragende, lagringsegnet og -værdig Vacqueyras, der snildt måler sig med selv bedre Chateauneuf-du-Pape. Blendet er 60% Grenache og 40% Syrah fra godt 4 hektar vinmarker, med såvel lerholdig kalksten som fattigere, mere stenet jord. Dén forskellighed giver fremragende kompleksitet i den færdige vin. Vinifikationen er en blanding af traditionelt og moderne med 100% afstilkning af druerne, hydrauliske presser og en lang, kølig maceration og gæring samt lagring i 12 måneder på store egefade på 4-6.000 liter.

Dette er en dyb rubinrød vin, tætpakket og kraftig med masser af powerfrugt og mærkbare men modne tanniner. Duft og smag har elementer af oliventapenade, rosmarin, mørke bær og en anelse sort peber fra Syrah-druen. Vinen har fornem længde med et overvejende friskt frugtfokus.

Vinen er dejlig som ung, med giv den nogle timers iltning og ny den under stuetemperatur ved 16-17°. I sin ungdom vil gode Bordeaux-glas klæde vinen, mens en moden version sandsynligvis ville udtrykke sig bedre i et velvoksent Bourgogne-glas.

Vinen anbefales til retter med oksekød (f.eks. boeuf d'Aube), lam med masser af krydderurter og hvidløg samt hår- og fuglevildt, f.eks. and.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Côtes du Rhône Villages Mas de Boislauzon 2020 er en yderst seriøs Côtes du Rhône Villages og år efter år fremhæves den som "Godt Køb" af Robert Parker - og det med særdeles god grund!

Hvor tit har vi ikke hørt frasen "mini-Chateauneuf'? Hér er den undtagelsesvis helt på sin plads. Her høstes små mængder fra 55+ år gamle vinmarker fra en masse forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre igen lidt længere nordpå, men alle med jordbunden som fællesnævner: lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag.

Druesammensætningen er godt 50% Grenache med resten fordelt mellem Syrah, Mourvèdre og en anelse Carignan. Efter knapt en måneds maceration og gæring lagres vinen et år på fad og bryon - helt i tråd med husets Chateuneuf tradition. Duft og smag viser en sund, saftig og tætpakket vin med et balanceret mix af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence urter og et lille medicinsk touch. Dette er 'rigtig' Syd-Rhône: Maskulin og stedtypisk - ikke sød og blød.

Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-17 grader. Kan man holde fingrene fra vinen nu, vil man i en god kælder kunne henlægge den 5-10 år.

* Økologisk

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15% Alkohol.

119,00 DKK 159,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Chateau Caronne Sainte Gemme Cru Bourgeois Haut Medoc 2017

Ærkeklassisk Haut-Médoc. Château Caronne Saint Gemme er beliggende i St. Laurent og er direkte nabo til de klassificerede slotte Château Gruaud Larose, Château Lagrange,Château Belgrave og Château Camensac.

Fra en rigtig flot årgang i Bordeaux kommer denne fine Cru Bourgeois. Som ung er den tæt og mørk i glasset med en koncentreret bouquet af solbær og noter fra fadlagringen. Smagen er fyldig med tæt frugtkoncentration samt krydrede noter. En vin, hvor tanninen fremstår flot, blød og moden allerede på dette unge tidspunkt. En oplagt ledsager til det bedste stykke oksekød, dyrvildt, kalvekød samt fede modne oste.

TOP-anmeldelse af 2016-årgangen af den alt for tidligt afdøde vinjournalist, André Devald: "Jeg har sagt det før, men den gamle Bordeauxlærdom om at man skal købe store vine i små årgange og små vine i store årgange gælder mere end nogensinde i årgang 2016. Der er mange fremragende, mindre Bordeaux'er derude, der kommer tæt på de kostbare klassificerede vine til en helt anden pris. Caronne er en af dem. Årgang 2016 står i 200 kroner og er slottets bedste siden 2010, måske endnu bedre. En klassisk, Cabernet-dreven Haut-Médoc, der i 2016 indeholder rekordhøje 70% Cabernet Sauvignon og 10% Petit Verdot afrundet af blot 20 % Merlot. Alligevel er den allerede charmerende tilgængelig - uden at kompromittere husstilen, der altid er garant for +20 års potentiale".
 
En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

Caronne Sainte Gemme er beliggende i Haut Medoc området, og jorden er på 38 hektar. Vinmarken er beplantet med 65 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot og 5 % Petit Verdot. Marken er beplantet med 10.000 vinstokke per hektar, og der høstes 45 hl/ha fra de 30 år gamle vinstokke. Efter en temperaturstyret gæring over 15 dage bliver vinen lagret i 12 måneder på små egetræsfade, hvor af de 20 % er nye fade hvert år.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Domaine Saint Gayan's Cotes du Rhone 2018 er et blend af Grenache, Syrah og Mourvèdre. Vinen har ligget på både traditionelle store fade og betontanke. Druerne kommer udelukkende fra Côtes du Rhône Villages vinmarker - især fra Sablet, der grænser op til Gigondas. Gamle vinstokke sikrer en fyldig og bred, dybfarvet vin. Man praktiserer i dag delvis afstilkning af druerne, hvilket giver mere underfundighed og finesse til vinen. 

Vi anbefaler at nyde vinen ved 15-16 grader til det sydfranske køkken, som ofte baseres på lam med masser af rosmarin og hvidløg, rødt kød og mørkt fjerkræ, stegte svampe.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% alkohol.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Châteauneuf-du-Pape - Domaine Saint Gayan 2015 er fremstillet af en af de bedste vinproducenter i Rhônedalen. Vinen er sammensat af 88% Grenache, 6% Syrah og 6% Mourvèdre og er vinificeret på traditionelle, store fade og efterfølgende lagret i 24 måneder på egefade. Vinen har en stor, kompleks bouquet. Smagen er kraftig, tæt og fed og byder på flere lag af moden bærfrugt, lakrids, blomme og solbær. Den bør iltes rigtig godt og nydes sammen med et godt stykke okse eller lammekød - gerne grillet.

Châteauneuf-du-Pape er uden tvivl den mest prestigefyldte appellation i Côtes du Rhône. Den verdensomspændende popularitet er ufornægtelig. I 1987 benyttede Domaine Saint Gayan lejligheden til at erhverve et areal ved siden af den berømte vingård Château de Beaucastel. På dette unikke område kommer Grenache for alvor til udtryk i sit fulde flor, så renheden fra druerne kombineres med finere tanniner. Denne Châteauneuf-du-Pape vil udvikle sig smukt og levere krydrede aromaer blandet med komplekse toasts, moskus og skovbund.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% alkohol.

I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal og Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte producenter i Gigondas, på grund af den regelmæssigt høje kvalitet af vinen. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan, hvis vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linje. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere end halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle. 

299,00 DKK 325,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Marrenon ORCA Vieilles Vignes - Ventoux 2017 * FRANSK NYHED med modenhed og kompleksitet. Marrenon er en stor producent i Luberon i Frankrig, der køber druer mange steder i Rhone og Luberon. De er super selektive i deres indkøb af druer, hvorfor deres vine altid har et højt niveau.

Denne vin er fremstillet på 90 % Grenache og 10 % Syrah. Druerne kommer fra det sydlige Rhone, nærmere betegnet Ventoux. Vinstokkene er over 60 år gamle og producerer modne og komplekse druer. Druerne høstes i hånden og selekteres 2 gange, både i marken og nede i kælderen, inden druerne presses. Vinen lagrer efterfølgende i 12 måneder på franske barriques. 

ORCA-vinen har en flot dybrød farve, nærmest sort. Duften bærer præg af sød tobak samt modne frugter som solbær og hindbær. Smagen er intens og kraftig med hints af fadet og med milde tanniner. 

Vinen anbefales til and, lammekølle eller simreretter. Den er også perfekt til mad, der har været på grillen. Bør drikkes ved en temperatur på 14 grader. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Château Pouroutou Cuvée Eliane 2015

Enormt charmerende Bordeaux, som overvejende er fremstillet på Merlot og tilsat en anelse Cabernet Franc. Vinen både dufter og smager intenst af moden, mørk frugt, som spiller smukt sammen med noter af mokka, chokolade og et krydret strejf som af lakrids.

Pouroutou er fantastisk til grillet, rødt kød - eller prøv den til retter på hårdvildt og gryderetter.

Tidligere anmeldelser:

Sølv - Concours Général Agricole 2017
Coup de Cæur - Le Guide Hachette des Vins 2019

1 kasse indeholder 6 flasker á 75 cl - 13,5% alk.

119,00 DKK 199,95 DKK (spar 80,95 DKK)

Château Lalande-Borie Saint-Julien 2014

Siden familien Borie i 1970 købte 18 ha vinmarker fra Château Lagrange i Saint-Julien og samtidig nyplantede yderligere 12 ha, har der altid været masser af value i vinene fra Lalande-Borie. Intet under, når man tænker på, at Borie-familien også ejer super 2. Cru Classé slottet, Ducru Beaucaillou.

Lalande-Borie 2014 er et lille fund i en årgang, hvor selektion er påkrævet. Bouqueten er moderat parfumeret med noter af solbær, brombær, blommer, sorte kirsebær og med fadkrydrede og urtede strejf. Smagen er mellemfyldig og saftig med en dejlig struktur. Lalande-Borie 2014 er til den mellemlange bane, mens vi f.eks. venter på Ducru Beaucaillou og vi anbefaler at nyde vinen frem mod 2024.

 

En kasse indeholder 12 flasker i trækasse - 75 cl. 13% Alkohol

299,00 DKK 399,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Domaine Albert Sounit Vieilles Vignes 2018

Smuk rubinrød Pinot Noir med dyb og intens duft karakteriseret af kirsebær og mørke bær, især brombær, samt et fint peberkrydderi. Kompleks og harmonisk smag med masser af sprødhed og frugtkarakter. Vinen er en "allround" madvin, der anbefales til fjerkræ, svinekød, kalvekød og endda lettere hårvildt. Serveres i store glas ved 14-16 grader.

Druerne til Vieilles Vignes kommer fra Les Corbaisons, beliggende på plateauet syd for Buxy, omkranset af Montagny 1. Cru-marker mod nord og vest. Marken er beplantet med gennemsnitligt 40 år gamle Pinot Noir-stokke. De ældste parceller er ca. 70 år gamle. Druerne høstes i hånden og sorteres omhyggeligt ved et sorteringsbord inden vinificering, så kun absolut sunde druer kommer i gæringskarret.

Den samlede ”cuvage” (vinificering i åben tank) varer ca. 3 uger: ca. 7 dages kold maceration (ca. 9°), hvor juicen optager frugt og farve fra de faste stoffer. Derefter ca. 8-10 dages alkoholgæring (25-28°) og efterfølgende ca. 2-4 dages eftermaceration ved ca. 18-20°. Herefter hældes vinen på egefade, hvor den malolaktiske gæring foregår, og lagringen på fad varer ca. 12–14 måneder. Der anvendes ca. 25% nye, franske egefade.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 12,5% Alkohol

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Le Plan des Moines Vacqueyras La Cape 2020

Manden bag denne vin er den meget anerkendte franske ønolog og winemaker, Claude Serra.

Le Plan des Moines La Cape Vacqueyras er produceret af 70% Grenache og 30% Syrah. Det er en utrolig flot vin med en delikat duft, fyldig og koncentreret frugtsmag af mørke kirsebær, brombær og solbær med noter af lakrids. Tanninerne er silkebløde og vinen besidder en lang og frisk eftersmag. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til lam, okse- og kalvesteg, vildt samt de fleste oste.

Vinen er økologisk.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

199,00 DKK 225,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Ferraton Crozes-Hermitage Calendes 2016

Calendes er fremstillet på 100% Syrah fra Crozes-Hermitage i Nordrhône. En del af vinen har fået 8 måneder på eg og resultatet er en flot vin med masser af modne mørke bær i næsen og modne blåbær og brombær i smagen sammen med krydrede, flintede noter og et strejf af jord. Den modne frugt bærer igennem helt ud i den lange eftersmag.

Du kan snildt lagre den frem mod 2025, hvis du kan holde nallerne fra den - og ellers nyd den til robuste kødretter, hårde oste, en saftig rød bøf - eller prøv den som en fræk parring til burgers.

Anmeldelser:
90 point: www.jebdunnuck.com 2018
90 point: www.vinous.com 2018
91 point: www.jamessuckling.com 2018

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol

199,00 DKK 289,00 DKK (spar 90,00 DKK)

Moulin-à-Vent ’Coeur de Granit’ 2018

Moulin-à-Vent er en af de bedst kendte og mest prestigiøse af Beaujolais' cru’er, der ligger side om side i den nordlige ende af Beaujolais og vinene herfra er på én gang blandt de mest strukturerede men samtidigt også blandt de mest karakterfulde.

Druen i Beaujolais hedder Gamay og til denne vin er den håndhøstet fra gamle bush vines, der står på nedbrudt granit i 250-350 meters højde, hvilket tilføjer vinen ekstra karakter.

I såvel duft som smag har bydes på skovbæraromaer samt en krydret viol-note. Frugtigheden holder vinen i det saftige spektrum, mens den samtidigt læner sig op ad en lidt kraftigere og mere ambitiøs stil. Som ung er den fremragende til f.eks. et bredt udsnit af lyse kødretter, oksetatar, til en god postej eller paté med baguettes, til wienerschnitzel eller blot som et dejligt glas vin i utide.

Vi anbefaler at nyde vinen ved ca. 13-15° nu og i omegnen af 5-7 år fra høst.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Domaine Patrick Hudelot - "Les Colombíéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette - før den tid solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits.

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, hvor udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage efterfulgt af typisk ca. 12 måneder på eg. 

Hans vine har lokalt fået stor opmærksomhed. Vinen er dansende, friske og mineralske. En saltet, kalket og frugtrig vin, som er super læskende. 

299,00 DKK

Domaine Patrick Hudelot - "Les Ronciéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Denne vin er skabt af druer fra skråningerne ved Villars-Fontaine i Hautes Cotes. Stokkene er mellem 25-30 år. Der produceres vin med stor kompleksitet.
Vinen tilsættes ikke kommerciel gær. Det er den naturligt forekommende gær fra druerne, som starter gæringen, som i øvrigt tager op mod 3 uger. Vinen lagrer 15 måneder på fade. 

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette - før den tid solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits,. 

 

349,00 DKK

Michel Tissot Arbois Pinot Noir 2020

Skøn Pinot Noir, tilsat 10% Trousseau, fra et mere ukendt hjørne af Frankrig, Jura, der er beliggende i det østlige Frankrig.

Farven i glasset giver allerede en tydelig indikation om, at hér er der Pinot i glasset. Såvel duft og smag af karakteriseret af fine og delikate mørke kirsebær med et krydret strejf.

Nyd vinen ved ca. 16 grader til f.eks. charcuteri eller lyst fjerkræ.

Arbois er den ældste - grundlagt i 1937 - af Jura's 4 appellationer og af afledt af de keltiske ord 'ar' og 'bois', som betyder frugtbar jord.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Michel Tissot Arbois Poulsard 2020

Poulsard kender vi ikke så godt herhjemme, og det er en skam, for druen kan levere super dejlige vine som f.eks. denne fra Jura i det østlige Frankrig.

Flot rubinrød med yderst elegant duft af kirsebær med kirsebær med både et krydret strejf og et let animalsk udtryk. Vinen er super saftig med en flot afstemt syre og masser af frugt, der bærer igennem helt til den lange eftersmag.

Nyd vinen let afkølet ved ca. 14 grader til f.eks. fjerkræ, lyst kød og ikke for kraftigt hårvildt.

Arbois er den ældste - grundlagt i 1937 - af Jura's 4 appellationer og af afledt af de keltiske ord 'ar' og 'bois', som betyder frugtbar jord.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Michel Tissot Arbois Trousseau 2020

100% Trousseau fra det mere ukendte Frankrig, Jura i den østlige del af landet. Trousseau er en en sentmodnende drue i forhold til Jura's øvrige sorter.

Flot intenst rubinrød vin med fin og delikat duft af rød bærfrugt, krydderier og et strejf af peber.

Nyd vinen ved ca. 16-18 grader til f.eks. grillet kød eller udvalgte oste - eller lad vinen ligge og nyd den modne vin til f.eks. en intens fiskesuppe.

Arbois er den ældste - grundlagt i 1937 - af Jura's 4 appellationer og af afledt af de keltiske ord 'ar' og 'bois', som betyder frugtbar jord.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Le Plan des Moines Côtes du Rhône Villages "Le Pré des Suves" 2021

Dejlig, harmonisk Rhône-vin på Grenache og Syrah tilsat mindre mængder Carignan. Syrah-druerne har fået mellem 4 og 6 måneder på fransk eg fulgt af 6-12 måneder på cementtanke, mens resten udelukkende har været på cement. Resultatet er en flot vin med kompleks duft af brombær, kryddernelliker og lakrids. Smagen er blød og rund med noter af brombær, peber og et strejf af kanel. Tanninerne er bløde og er med til at give så harmonisk en vin, som tilfældet er her.

Vinen er økologisk.

Nyd Le Prè des Suves ved 15-16 grader til f.eks. rødt kød, lam med masser af krydderurter, solide gryderetter eller til julemiddagen.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

 

119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine d'O Pinot Noir - Haut Vallée de l'Aude 2022

Domaine d'O Pinot Noir er 100% Pinot Noir med masser af frugt som ribs, hindbær og røde kirsebær og et blødt, krydret touch fra 8 måneder på ny fransk eg. Vinen er frisk og med en dejlig struktur, hvor de blide men dog presente tanniner giver frugten i vinen et skelet.

Historien om O'et - manden bag Domaine d'O:

Navnet er Oliver. Født i Beaune blandt Bourgognes Grand Crus, men opvokset i vinmarkerne på Château Canet i Languedoc.

Vinrankerne, druerne og kældrene blev en del af hans liv. Det tog ikke lang tid, før han tilbragte sine somre i vinmarkerne, hvor han hjalp med høsten. Oliver udviklede sin viden ved at arbejde i kældre i Mendoza (Argentina) - måske nok langt fra hjemmet, men aldrig langt fra vin!

Således opfyldt af erfaringer og passioneret for alle aspekter af vinfremstilling besluttede Oliver sig for at tage en udfordring op: Han ville lave sine egne vine. Terroiret i Limoux giver en perfekt blanding mellem rødder plantet i Bourgogne og et hjerte, tabt til Languedoc.

Målet: At skabe et sydfransk take på den klassiske Bourgogne Pinot Noir.

Server gerne vinen ved 12-14 °C til lettere kødretter, charcuteri, svinekød, grillet kylling, grillede grøntsager eller fisk med tomatbaserede saucer.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

 

99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Ferraton Châteauneuf-du-Pape Le Parvis 2020

Vinen har været lagret på ståltanke og store egetræsfade i 12-15 måneder.

Le Parvis står smukt, dyb granatrød i glasset og den super flotte rødvin besidder masser af aromatisk kompleksitet: Kirsebær, blommer, læder og ristede kaffebønner samt et strejf af kanel. Med sin kødfulde og saftige smag, bløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag er det en rigtig flot Châteauneuf.

Nyd den til rødt kød, vildt eller lam - f.eks. lammekølle med solide mængder hvidløg og rosmarin og en gang provencalske kartofler.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

Vingården blev grundlagt i 1946 af Jean Orëns Ferraton. Det aktuelle unge og dynamiske team i spidsen for Ferraton, består af folk, der er loyale over for deres arv og samtidig bringer ny inspiration til vingården. De har respekt for jorden, naturen og klimaet og er ydmyge og loyale over for familietraditionerne - men samtidig tør de prøve nyt og skabe nyt. Alt dette er med til at give Ferraton-vinene identitet.

 

299,00 DKK 399,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Vignobles Berthier Sancerre Rouge 2020

Rød Sancerre støder vi ikke på så ofte. Desværre!

Her er duft af rød bærfrugt som røde kirsebær - både søde og syrlige bær. Det er en let rødvin med et dejlig friskt udtryk og kun blide tanniner og i munden går den røde frugtkarakter igen.

Server denne dejlige, røde Sancerre let afkølet ved 12-14°C nu eller over de næste 4-7 år.

Så umiskendeligt Pinot Noir: Rank med god fylde og en lang eftersmag - karakteristika, der bliver fremhævet med lyst kød som f.eks. kanin eller fjerkræ m/sauce.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% alkohol

229,00 DKK 279,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Gour de Chaulé laver økologisk, helstøbt og ’håndlavet’ gigondas med sjæl fra ældgamle vinstokke; vin der er blevet til med respekt for miljøet og områdets traditioner. De sidste mange år har Stéphanie Fumoso stået i spidsen for Gour de Chaulé, og hun har, nu med sønnen Paul ved sin side, udstukket en retning med minimal kemi og mindre svovl i vinene, som er muligt, når man håndsorterer drueklaserne nådesløst. Det har givet et løft i både pris og kvalitet!

Denne gigondas er en intens, men samtidigt elegant, rødfrugtet vin med svævende aromaer - noget der normalt ikke rimer på Rhône.


Hos Dom. du Gour de Chaulé dominerer gamle, krogede grenache ’bush vines’, mens der i denne cuvée også er en anelse syrah og mourvèdre. Vinstokkene er ca. 65 år gamle, hvilket giver naturlig koncentration og kompleksitet.

 

Macerationen foregår i beton med hele klaser og løber over mellem 4-6 uger alt efter årgang, hvorefter den videre lagring foregår i ca. 1½ år på store, gamle træfade. For at bevare vinens oprindelige udtryk hverken klares eller filtreres vinene. Derfor oparbejdes ad åre lidt bundfald i flaskerne, som man bør tage højde for, hvis man langtidslagrer vinen.


Egentlig er det med vin som denne lidt mod dens natur at skulle nedbrydes i en formel, beskrivende teknikaliteter om vinifikation og lagring, for summen er større end de enkelte bestanddele, og denne dejlige, rustikke gigondas fremstår helstøbt og naturlig og meget fjernt fra nutidig teknologi. Når man dufter og smager, flyver tankerne i retning af det sydlige Rhônes skråninger med fattig, stenet jordbund og den rosmarin og timian samt de olivenlunde, der dækker dem. Gå på opdagelse i vinen, hav tålmodighed og giv vinen tid til at vise, den er forfinet og elegant men også kraftig og drikkevenlig.


Drik denne Gour de Chaulé Gigondas 'Tradition' nu (vel-iltet) og meget konservativt sat godt femten år frem, hvis man har et godt sted at glemme-gemme den. Vi anbefaler et rummeligt vinglas og en serveringstemperatur på 17°.

249,00 DKK

Le Plan des Moines Le Calabrun Gigondas 2019

Tre venner med tilsammen næsten 60 års erfaring fra vinbranchen gik i 2011 sammen med det ene formål at producere fantastiske, ægte og naturlige Rhône vine. Thierry Pommet, Daniel Orsolini og Claude Serra grundlagde i 2011 Le Plan des Moines. Le Plan des Moines dyrker, høster og vinificerer deres druer på den mest naturlige måde med stor respekt for miljø, omgivelser og de forskellige terroirs udtryk. Alle vinene fra Le Plan des Moines er vinificeret og tappet hos Le Plan des Moines.
Den er produceret af 85% Grenache, 10% Syrah og 5% Mourvèdre og alle druer er håndplukkede druer. En lille del af vinen har ligget på eg i 18 måneder, mens den resterende del udelukkende har været lagret på ståltanke.

Det er en utrolig flot vin med mørkerød farve med et blåligt skær, kraftig duft af modne, røde frugter og krydderier, fyldig og elegant frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag med noter af krydderier og tobak.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

C Cairanne - Chantecôtes

Beskrivelse følger...

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 15% Alkohol.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Domaine Dubreuil-Fontaine Corton-Perrières Grand Cru 2019

1 kasse indeholder 6 flaske - 75 cl. 14% Alkohol

999,00 DKK

Domaine Dubreuil-Fontaine Corton-Perrières Grand Cru 2020

1 kasse indeholder 6 flaske - 75 cl. 14% Alkoho

999,00 DKK

Domaine Dubreuil-Fontaine Corton Bressandes Grand Cru 2020

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

999,00 DKK

Chateau La Fleur des Rouzes 2020

Chateau La Fleur des Rouzes finder vi i den nordlige ende af Pomerol, hvor jordbunden er præget af grus. Slottet besidder 2,8 hektar, hvilket gør slottet til et af de mindste fra regionen. Vinen er lavet på 80% Merlot, 15% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon. 

Hver sort fermenteres for sig selv for at have kontrol over hver enkel fermentering. Vinifikationen foregår på ståltanke under temperturstyrede forhold. Lagringen på fad varer 14-18 måneder alt afhængig af årgang. 

Vinen har en duft af tobak, skovbær og klassiske røde bær. Smagen bærer præg af modne frugter, svesker, kaffe, tobak, og cedertræ. Klassiske Pomerol noter. Skøn balance i vinen med en delikat syre, som holder vinen stram. 

Vinen bør nydes i store glas og ditto mundfulde ved 16-18 grader og gerne til en kraftig gryderet, en stor steg eller bøf. 

1 kasse indeholder 6 flasker -  75 cl. 14% Alkohol

 
249,00 DKK

Domaine du Tau Lirac 2022

Vinen er fremstillet på 60% Syrah, 30% Carignan og 10% Cinsault fra marker, som er beliggende i Chateauneuf-du-Pape området. Bag vinen står Jean-Luc Maldant fra Maldant Pauvelot sammen med Bruno Ramirez og Thierry Chapusot.

Efter maceration og gæring har vinen har været lagret på 30% nye egetræsfade. Resultatet er en utrolig flot rødvin med intens, frugtdrevet duft med noter af sorte frugter og et anstrøg af fadkrydring.

Vinen byder på en god struktur og er på en gang fyldig og elegant med bløde tanniner samt en frisk og behagelig eftersmag.

En harmonisk og elegant rødvin, som er særdeles velegnet til røde bøffer, okse- og kalvekød med sauce (også som simreret) samt diverse oste.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Château Canet Minervois 2020

Château Canet, en autentisk og karakterfuld vin fra den sydfranske region, Minervois, i Languedoc. Vinen er lavet på 60% Syrah og 40% Grenache. I både duft og smag fornemmes bl.a. solbær, kirsebær og brombær samt lidt viol og lakrids, som er typisk for Syrah-druen. Vinen har en solid struktur, men tanninerne er ganske bløde, fløjlsagtige.

Druerne høstes om natten ved en lav temperatur og holdes kølige (8°C) i 7 dage i deres gæringstanke for at udtrække masser af frugt og samtidig reducere udtrækket af tannin. Gæringen foregår i 20 dage ved en maksimal temperatur på 27 °C, efterfulgt af en modningsperiode på 12 måneder, som kun for ca. 15%'s vedkommende sker på et år gamle fade fra Vosges - fade, som er særligt tilpasset til Syrah - for at forøge kompleksiteten uden at det hele skal sovses ind i fadsmag.

Serveret ved  ca. 16°C passer det hér rigtig godt sammen med grillet kød, fjerkræ, klassiske sydfranske gryderetter - eller som de lokale gør det: Cassoulet med and.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol

99,95 DKK 139,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler