Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sydafrika har som vinland eksisteret mere end 300 år og har en glorværdig fortid, hvor sydafrikansk vin rangerede på niveau med de bedste i verden. Vinmarkerne er blandt de smukkeste beliggende i verden. Landskabet er som taget ud af et fotografi fra New Zealand eller Californien. De har dog en stor fjende eller udfordring, nemlig vinden, da det kolde hav sender ekstremt stærke vindstød ind over landet. Det ene øjeblik er der helt vindstille og i det næste øjeblik blæser det med 40 sekundmeter, for derefter at blive helt stille igen. 

De Sydafrikanske rødvine fremstilles på mange forskellige druer, hvoraf de mest populære vine typisk har været fremstillet på Cabernet Sauvignon, Shiraz og Pinotage. Overordnet kendetegnes de sydafrikanske vine som fyldige, frugtige vine med en god intensitet, hvor man får meget kvalitet til prisen.

De senere år er der kommet en øget bevågenhed på køligere, kystnære regioner i Sydafrika - og hérfra får man bl.a. Pinot Noir i absolut verdensklasse.

Sorter resultater:

Klein Constantia - Estate Red

Klein Constantia er en af Sydafrika's allermest ikoniske og klassiske vinhuse og huset er nok især kendt for deres dessertvin, Vin de Constance, som har vundet mange priser ude i verdenen og som mange regner for en af de allerstørste søde vine i verden.

Deres Estate Red Blend er lavet på  64% Cabernet Sauvignon, 19% Petit Verdot og 17% Malbec. Vinen lagres i 15 måneder på franske fade, heraf 40% nye. Intentionen er at fremstille en vin, der illustrerer Klein Constantia's beliggenhed og over årene har man udvalgt de druesorter, som gør sig bedst på de lavere og varmere skråninger i denne, en af de køligere vinområder i Sydafrika.

Rig, moden rød frugt dominerer næsen og efterfølges af mørke kirsebær og krydret eg. Særdeles fine tanniner er super flot integreret og det meget deikate fadtouch ligeså. Elegant, raffineret vin med en krydret afslutning, som illustrerer den typiske cool climate Constantia stil.

 

1 kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 14% Alkohol  

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

The Secretary Bird - Merlot

Her får du value for the money. Repræsenterer på bedste vis Sydafrikas vilde dyreliv, her måske dog i en mindre ”vild” udgave. Winemaker Robin Naylor i Western Cape, fandt ved besigtigelse af vinmarkerne en sekretærfugl vandrende rundt mellem vinstokkene og besluttede sig for at vinen fra disse saftspændte druer skulle kaldes ”Secretary Bird”.

Råmaterialet til denne fyldige Merlot stammer fra ældre vinmarker i Wellington/Swartland området, som har lave regnvejrsmængder og består af granitholdige jord. Det er en mørk og fyldig vin med moden sødmefuld frugt i næsen og en let krydret tone. I munden har den overvejende indslag af mørk bærfrugt og en chokoladeagtig karakter samt god fedme. Produceret af 100% Merlot.

 

1 kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 12,5% alkohol.

69,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler