Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Argentina er verdens femtestørste vinproducent, på trods af at landet først for alvor er kommet på de europæiske vinhylder indenfor de seneste 20 års tid. Vinene er hurtigt steget i kvalitet, der tydeligt bliver bedre for hvert år. I Argentina er der sol, varme og et stabilt klima. Manglen på nedbør gør imidlertid, at der kunstvandes med vand fra Andesbjergene. Mange vinmarker anlægges i højden, hvor temperaturforskellen mellem dag og nat er betydelig højere, hvilket giver større friskhed og aromaintensitet i vinene.

Argentinas "claim to fame", hvad angår hvidvine, er Torrontés, som udtryksmæssigt ligger et sted mellem tør Muscat og Riesling.
Andre vigtige grønne druer i Agentina er Chardonnay, Sémillon og Sauvignon Blanc.

 

Sorter resultater:

Santa Julia La Oveja Torrontés Natural

Naturvine er vine med minimal menneskelig indflydelse og ganske ofte tilsættes der ingen svovl overhovedet, ligesom gæringen sker spontant og ikke med tilsætning af kulturgær. En ganske stor portion tappes endvidere ufiltreret.

Til La Oveja har de økologisk dyrkede Torrontés druerne fra Maipú i Mendoza gennemgået en klassisk gæring med 15 dages maceration. Vinen er vegan friendly.

Typisk for Torrontés fremstår vinen medium gul med grønlige reflekser. Torrontés kan godt have Muscat-agtige aromaer og det er også dem, der træder tydeligtst frem hér: Fersken, rosenblade, jasmin og geranium, lige som citrus-noter som citronskal dukker op. Her er forfriskende, livgivende syre, der bærer igennem til den ganske lange, citrusprægede finish.

Fremragende til fisk og skaldyr, til kylling og sommerens salater.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% alkohol

179,00 DKK 229,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Zuccardi Fósil Chardonnay 2021

Chardonnay-druerne til Fósil kommer fra et af de køligste steder i Uco Valley, San Pablo i 1400 meters højde og Fósil udtrykker sit ophav. Det kolde vejr, de kalkholdige jorder og briserne fra Andesbjergene har formet vinen.

Spontangæring og 70% gæring og lagring i cement og de resterende 30% på 500 liters franske egefade og vinen har ikke gennemgået malolaktisk gæring for at bevare dens super sprøde udtryk. Duften byder på lindeblomst, æble, masser af citrus og friske urter og i munden er den tør og ultrafrisk med et kalket udtryk, der bare understreger vinens finere nuancer og dybde. Kompleks og raffineret. Det hér er flot vin fra Sebastián Zuccardi!

97 point - Vinous
96 point - Robert Parker's Wine Advocate
95 point - James Sucklin

Vinen kommer i eksklusiv OWC (original trækasse) og 1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% alkohol

499,00 DKK 599,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Zuccardi Serie A Torrontés 2022

Serie A Torrontés er fremstillet af Torrontés druer fra Cafayate i Salta-provinsen ganske langt mod nord i Argentina. Den varme breddegrad kompenserer man for ved at bevæge sig godt op i højderne - og druerne hér kommer fra 1800 meters højde.

Torrontés bliver ofte beskrevet som et aromamæssigt blend mellem Muscat og Riesling og her møder man hvide blomster, pære, appelsiner og passionsfrugt. Typisk for Torrontés besidder vinen en skøn, insisterende friskhed, der bærer igennem helt til eftersmagen.

Prøv den som et spændende alternativ til Sauvignon Blanc - f.eks. til dine skaldyr eller thaiinspirerede retter.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% alkohol

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler