Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Spansk vin har en lang historien bag sig og er kendt og elsket over hele verden, og den behøver ikke kun være rød. Spanien leverer mange gode kvalitets hvidvine. De spanske hvidvine fremstilles primært af druesorter som: Sauvignon Blanc, Viura, Albariño, Godello, Chardonnay og Verdejo.

Det spanske klima er betydelig varmere end det franske, så vinene her kommer ikke til at mangle sol og varme. Derfor anlægges mange vinmarker oppe i højden, på skråninger eller ved kysten, for at kompensere for netop solen og varmen. Spanske vine har altid være kendt for at være rustikke og præget af fadladring – også hvidvinene.

Vi har søgt efter spansk hvidvin i høj kvalitet og det er lykkedes med blandt andet Montespina Sauvignon Blanc , Montespina Verdejo og Circe Verdejo. Alle tre vine kommer fra vores spanske vinhus, Avelino Vegas, der har vinmarker i det populære område Rueda.

Endvidere fører vi pragtfulde hvidvine fra bl.a. Galicien og Rioja.

Sorter resultater:

Mesta Verdejo - Organic 2020

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12% Alkohol

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Immortalis Albariño Rias Baixas 2019

Immortalis Albariño er produceret af 100% Albariño-druer fra Rías Baixas i Galicien i det nordvestligste Spanien.

Druerne er håndplukkede i slutningen af august. Det er en utrolig flot hvidvin med klar strågul farve med et grønligt skær og intens duft af æbler, pærer, nektariner og meloner samt noter af hvide blomster. Smagen er fyldig, frisk og blød med velafbalanceret mineralsk karakter, sprød syre samt en blid og behagelig eftersmag med noter af citrus.

Albariño serveres bedst ved 6-8 grader og er en perfekt ledsager til fisk og skaldyr.

1 kasse indholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol

119,00 DKK 159,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Immortalis Garnacha Blanca 2022

Dejlig hvidvin på Garnacha Blanca (Garnatxa Blanca på katalansk) fra det lidt mere udkendte Terra Alta, som ligger på grænsen mellem Catalunya og Aragón, ganske nær det meget mere kendte Priorat, ca. 100 km sydvest for Barcelona.

Druerne kommer fra op til 30 år gamle vinstokke fra kalk- og lerholdige jorder og hvor klimaet er en kombination af kontinentalt klima med middelhavsklima.

Vinen dufter af fersken og banan og af hvide blomster. Vinen har god fylde og forfriskende syre og den sødmefulde frugtkarakter går igen i smagen.

Nyd vinen afkølet til ca. 10 grader til f.eks. fisk eller kylling.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% alkohol

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Natureo White - Muscat Alkoholfri - Miguel Torres  

Natureo-serien findes i både hvid, rød og rose. Vinene har fået frafiltreret alkoholen, uden at den autentiske vinsmag ødelægges. Resultatet er frugtige vine med en fin, svag sødme. Eminente valg til dem, der foretrækker et godt glas vin uden at få alkoholen med.

Hvidvinen er lavet på Muscat druer. Den har en flot lys gylden farve. Duften har toner af blomster, grønne æbler og ferskner. Smagen er ren og præcis med en flot lang eftersmag. Vinen anbefales som aperitif, til skaldyr, lyse fisk, grøntsagsretter samt desserter med frugt og nødder.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  0,0% alkohol.

80,00 DKK

CIRCE Verdejo - Avelino Vegas 2019 er en super dejlig, frugtig hvidvin, der kan lidt det samme som vine på Sauvignon Blanc.

 GODT KØB!

Avelino Vegas SA kontrollerer mere end 475 hektar vinmarker, primært i Segovia, hvor vingården er placeret. Omkring 90 ha. af dem er næsten hundrede år gamle vinstokke plantet på små vinmarker på mellem 1 og 3 ha. Den mest dyrkede sort hér er Verdejo, og vinstokkenes høje alder bidrager til vin med komplekse aromaer god struktur.
 
Circe Verdejo er strågul med duft af eksotiske frugter og hvide blomster. I munden fornemmes den silkeagtig med masser af moden frugt, som holdes oppe af en fin syre, som giver vinen sin friskhedVinen bør serveres ved en temperatur på 8-10 grader til fisk og skaldyr - f.eks. paella, spansk tapas, eller lyst fjerkræ. 
 
Tidligere anmeldelser:
 
* Årgang 2017 har fået Guldmedalje af Berliner Wein Trophy 2018
* Årgang 2013 har vundet GREAT GOLD at Concourse Mondial de Bruxelles som den bedste hvidvin. 

En kasse indeholder 6 flaske - 75 cl. 13% alkohol.
99,95 DKK 119,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Montespina Verdejo Rueda Avelino Vegas 2018

Rueda har længe af mange været anset som Spaniens bedste hvidvinsområde. Beliggende lidt syd for Ribera del Duero og øst for Toro er Rueda et hvidvinsområde i en sandwich mellem 2 af Spaniens store rødvinsområder.

Montespina Verdejo er fremstillet af 100% Verdejo fra op imod 100 går gamle vinstokke. I duft og smag er der intense tropiske noter, æble, fennikel og et strejf af nødder. Vinen er medium fyldig med livgivende syre og en dejlig, lang finish. Nyd vinen ved en temperatur på 8-10 grader til lyse fisk, skaldyr, spansk tapas, paella og ikke alt for kraftfulde retter. En elegant vin til elegant mad.

Tidligere anmeldelse:

* Guldmedalje af Berliner Wein Trophy 2018 (årgang 2017).

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

69,95 DKK 98,00 DKK (spar 28,05 DKK)

Montespina Sauvignon Blanc Rueda - Avelino Vegas 2018 

* GODT KØB! 

Avelino Vegas SA kontrollerer 45 hektar vinmarker med Sauvignon Blanc druer, overvejende i La Seca, Villaverde de Medina og Rueda, alle i hjertet af DO Rueda. De afstilkede druer undergår en fermenteres ved lave temperaturer for at bibeholde vinens friske, primære frugtaromaer.

Vinen fremstår medium gul i glasset med intense, florale noter samt tropiske frugter og lime i såvel duft som smag og egner sig godt til fisk og skaldyr, sushi, pateer, spansk tapas og til en god paella. Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på 8-10 grader.

Tidligere anmeldelser:

* Guldmedalje af Concours Mondial du Sauvignon 2018 (årgang 2017)
Årgang 2012 har opnået følgende præmier:
* Gold Medal Monde Selection (Belgium)
* Gold Medal BACO (Spain)

En kasse indeholder 6 flaske - 75 cl. 13% alkohol.

 

 

 

69,95 DKK 98,00 DKK (spar 28,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler