Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Økologisk vin (vin lavet på økologisk dyrkede druer) er virkelig oppe i tiden.

Bl.a. dérfor omlægger flere og flere producenter også deres produktion til vin af økologisk dyrkede druer. Hos Næstved Vinkompagni finder du et spændende udvalg af økologiske vine inden for både rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin.

Vi har økologiske vine fra bl.a. Frankrig, Italien, Spanien og Grækenland.  Det er alle vine, der udover at være økologiske også er vine, der smager fremragende, så du får mulighed for at kombinere ønsket om bæredygtighed og samtidig få vine af god kvalitet.

Køb dine økologiske vin i vores spændende butik i Næstved eller bestil online og få vinen leveret direkte til din dør.

Har du spørgsmål, eller ønsker du råd og vejledning, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Sorter resultater:

Hacienda Monasterio Reserva 2017 Ribera del Duero er en aldeles fremragende rødvin fra danske Peter Sissecks hånd.

Ribera del Duero og således Hacienda Monasterio Reserva er ikke langt fra den vaniljekrydrede, bløde stil, man kender fra Rioja. Klimaet oppe på Mesetaen giver vinen fra Ribera del Duero en dybere farve, mere kraft og maskulinitet, større styrke og robusthed samt en tættere, mere dyb og magtfuld frugt. På Hacienda de Monasterio praktiseres 100% afstilkning og opholdet i gæringskaret (gæring og maceration) varer fra 21-27 dage. Vinen lagres i 18 måneder på franske barriques, hvoraf 33% er nye.

* Fra topårgang 2017
* Top vinhus i Ribera
* Økologisk dyrket

"Somehow I didn't taste the 2017 Hacienda Monasterio, but I did taste the 2017 Reserva, which is quite impressive for such a challenging year in Ribera del Duero. They suffered less from the frost on the property, which is quite warm and usually frost-free. The wine has a seductive nose that combines raspberries and cranberries with herbs and flowers. It's ripe at 15% alcohol, but it does not show heat or alcohol. This is 80% to 82% Tinto Fino and the rest Cabernet Sauvignon that matured in barrel for some 20 months. It's medium to full-bodied, juicy, rich and velvety, with fine, chalky tannins. The wine really transcends the challenges of the vintage and delivers more than I expected. 35,000 bottles produced." - Robert Parker 95 point

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

Der produceres årligt ca. 14.000 kasser på Monasterio, svarende til ca. 21 hl/ha. Der stilles meget store kvalitetskrav på Hacienda Monasterio, og det er almindelig praksis, at der udvælges kritisk ved den endelige blanding. Udbyttet før selektion ligger normalt på 26 hl/ha. Efter endt gæring forbliver en ikke ubetydelig del af vinen tilbage i presseresterne, hvoraf kun 5% anvendes i den færdige vin. Således er andelen af den vin, der løber fra gæringskarret af sig selv, helt oppe på 95%.
Når udbyttet er så ekstremt lavt, skyldes det, at jordbundens vandforsyning og næringsrighed er meget begrænset. På Monasterio står vinstokkene tæt for at hindre stor drueproduktion. Nye opbindings-systemer er under overvejelse, og visse steder i brug, men Tempranillo dyrkes ikke sjældent i den traditionelle buskform - et system, der ligeledes giver lavt udbytte pr. vinstok og dermed også pr. ha.

En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne, god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero den danske vinmager Peter Sisseck tryller på Dominio de Pingus!

Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er vingården Hacienda Monasterio. Det var her han grundlagde succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig i lige høj grad for Hacienda Monasterio.
Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Området er egentlig ikke særligt gæstfrit for mennesker, ej heller specielt charmerende. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillodrue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. Peter Sisseck trives dog tilsyneladende her i dette vineldorado. Han er for længst accepteret af de lokale i denne afsides del af Spanien. Nu ser man ikke længere skævt til den skøre viking fra nord, men derimod betragtes han som den store helt og frelser, der mere end de fleste kan tage æren for områdets verdensberømmelse.Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Området er egentlig ikke særligt gæstfrit for mennesker, ej heller specielt charmerende. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillodrue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. Peter Sisseck trives dog tilsyneladende her i dette vineldorado. Han er for længst accepteret af de lokale i denne afsides del af Spanien. Nu ser man ikke længere skævt til den skøre viking fra nord, men derimod betragtes Peter som den store helt og frelser, der mere end nogen anden bærer sin del af ansvaret for områdets verdensberømmelse.

499,00 DKK

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2016

En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provenceurter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af både mørke og røde bærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance og har den helt rette længde for vine i denne vægtklasse.

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods.

Dette er en udpræget madvin, der med sine velproportionerede muskler vil passe godt til de kraftige stegeretter, til rustikke braisere og gryderetter og gerne med timian eller rosmarin i retten - et element som går igen i vinen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

 

349,00 DKK 375,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Châteauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon "Cuvée du Quet" 2016 er i kategorien "referencevine", når talen falder på Châteauneuf-du-Pape!

Druerne kommer fra mere end 80 år gamle vinstokke fra 3 unikke lieu dits. Udvalgte stokke herfra giver nærmest hysterisk lave udbytter og følgelig super koncentreret vin til den helt lange bane. I 2016 udgøres blendet af 80% Grenache og 20% Mourvèdre. Druerne afstilkes, gæres ved hjælp af naturgær, gennemgår en lang maceration lagrer efterfølgende 1½ år på en blanding af beton og barriques.

* KONGEÅRGANG!

Cuvée d Quet er duftmæssigt tætpakket med dyb, mørk frugt med Mourvèdre's 'non-fruity' indspark fra 'the dark side'. Smagen har enorm intensitet og fylde med tydelige mørke kirsebær, blommer, garrigue og mineralske noter. Eftersmagen har enorm længde, men mangler endnu den modne vins dybe kompleksitet. Vinen virker således endnu meget ung, men kompositionen er aldeles fremragende med moden og supersund frugt, fast syre og præsente, men modne tanniner. Med ekstra år på bagen vil Grenache's sødmefuldhed dominere mere og Mourvèdre's strukturelle komponent vil opleves mindre fast.

Skal vinen nydes i dens ungdom, bør den iltes ekstremt godt. Ikke mindre end et par timer! Nydes sammen med et godt stykke oksekød eller lammekød, gerne grillet.

* 98 point - Jeb Dunnuck

Tidligere anmeldelser:

2012 96 point - Robert Parker
2010 100 point - Robert Parker  Outstanding!
2009 96 point - Robert  Parker
2007 100 point - Robert Parker  Outstanding!
2005 95 point - Robert Parker

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15,5% Alkohol.

795,00 DKK 999,00 DKK (spar 204,00 DKK)

Vilarnau Cava Brut Reserva

Hér får Du en kvalitets Cava, lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (35%) og Xarel.lo (15%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

* Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoias højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cavaer. Vinene udviser balanceret modenhed i druematerialet og vinmagerens dybe forståelse for druernes indbyrdes kvaliteter.

Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Samme modenhed gør også, at vinen ikke fornemmes støvende, men blot behagelig tør!

Vilarnau Cava Brut er via en lang lagring drikkeklar ved frigivelse, hvor den ikke blot er selvskreven som det oplagte valg til velkomstdrink, men faktisk også er den bredest anvendelige madledsager, man kan forestille sig. Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 7-10° som aperitif - eller til fisk og skaldyr, ost, cremede supper, et væld af retter med svin og fjerkræ og SELVFØLGELIG til tapas.

Tidligere anmeldelser:
* 'Best Cava' - The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2019
Citat:
"This producer won best Cava and Best Spanish Sparkling Wine trophies in 2017, so it is obviously doing something right. Vilarnau's Brut Reserva Organic stands out for the finesse of the toasty-charred notes that provide a welcome complexity to the nose, followed by a fine richness of fruit on the palate, which is long and juicy, with a lovely freshness on the finish."
* 5 * (ud af 5) i vinavisen.
Citat:
Frisk og dejlig vin med livlige bobler og god frugt med toner af citrus og æbler. En oplagt velkomst-vin til fester, men også en glimrende ledsager til mad.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11,5% Alkohol.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Vilarnau Cava Rosado Reserva

Virkelig kvalitets Cava, på et blend af den lokale Trepat og den knapt så lokale Pinot Noir, der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

* Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.

Vinens smukke farve opnås via 26 timers maceration på drueskallerne, hvorefter mosten gærer køligt for at fange de frugtige og blomstrede elementer i mosten. Et restsukkerindhold på 10 g/liter giver en flot balanceret vin, der er tør uden at støve. Aromamæssigt er vi i det røde bærsegment med læskende hindbær og jordbær, der har let cremet fylde og særdeles højt "charme-tal".

Vilarnau Cava Rosado er ikke blot en glimrende aperitif, men faktisk også en rigtig god madledsager. Nyd den eksempelvis til en kraftig fiskeret, til en fiske eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 6-8 grader.
 
5***** (ud af 5) i vinavisen. Test citat:
Blød og lækker mousserende rosé med en fin sødme - og bestemt ikke den smag af syltetøj, man finder i nogle roséer. Med sine krydrede toner er den fortræffelig til mad. Vinen er lavet på den lokale drue Trepat samt Pinot Noir.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Vilarnau Cava Semi-Seco Reserva

Dette er kvalitets Cava lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (35%) og Xarel.lo (15%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, hvilket dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

* Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.

Denne semi-seco ligger ikke i den rigtig søde ende af genren og får en fint balanceret udtryk med sin friske syre. Modsat sædvanen er denne semi-seco kun fremstillet af det første pres, hvilket forklarer vinens renhed, helt uden de bitre elementer, der ofte er i netop semi-seco Cava. Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Sødmen er behersket og understøtter blot vinens fylde yderligere.

Nyd denne Cava ved 8-10° - som aperitif, når det ikke skal være i den helt tørre ende, eller prøv den til en stærk omgang "fjernøstlig mad", hvor vanlige vine kan have svært ved at kapere chili, ingefær eller galanga.

Tidligere anmeldelse:
5* ( ud af 5) i vinavisen.
Citat:
Ifølge Carlos Gonzáles-Gorden skulle dette være den tørreste demi-sec på markedet. Og det skal nok passe. I bobleland betyder Demi-sec jo ellers halv-sød. Med sin trods alt lille sødme vil den blandt andet være glimrende til indiske eller andre fjernøstlige retter.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11,5% Alkohol.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Côtes du Rhône Villages Mas de Boislauzon 2016 er en yderst seriøs Côtes du Rhône Villages og år efter år fremhæves den som "Godt Køb" af Robert Parker - og det med særdeles god grund!

Hvor tit har vi ikke hørt frasen "mini-Chateauneuf'? Hér er den undtagelsesvis helt på sin plads. Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker fra 26 forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre igen lidt længere nordpå, men alle med jordbunden som fællesnævner: lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag.

Druesammensætningen er 65% Grenache, 20% Syrah, 10% Carignan og 5% Mourvèdre. Efter knapt en måneds maceration og gæring lagres vinen et år på fad og tank - helt i tråd med husets Chateuneuf tradition. Duft og smag viser en sund, saftig og tætpakket vin med et balanceret mix af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence urter og et lille medicinsk touch. Dette er 'rigtig' Syd-Rhône: Maskulin og stedtypisk - ikke sød og blød.

Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-17 grader. Kan man holde fingrene fra vinen nu, vil man i en god kælder kunne henlægge den 6-10 år.

* Økologisk

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15% Alkohol.

119,00 DKK 159,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Prosecco Brut - Le Contesse Økologisk Bio

* Fantastisk økologisk Prosecco.

Denne mousserende vin har en flot strågul farve og fine, vedvarende bobler. Dens duft er aromatisk og tilpas stærk. Smagen er raffineret, fuld af frugter og blomsteragtig med noter af akacieblomster og blåregn. Det er en særdeles velsmagende og populær mousserende vin med en afbalanceret syrlighed og tør eftersmag. Den egner sig fremragende til aperitif og er samtidig et prisværdigt valg for enhver vigtig begivenhed. Bør serveres ved en temperatur på 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  11 % Alkohol.

99,00 DKK 125,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Hacienda Monasterio Cosecha 2019 Ribera del Duero er en ekstremt lækker vin og fænomneal value!

Hacienda Monasterio Cosecha fremstår prægtigt rubinrød i glasset og dufter skønt af brombær og kirsebær, mynte, kaffe, og lakrids med en grafitnote. Smagen er fyldig og krydret, med en elegant struktur og silkebløde tanniner.

I 1990 kom Peter Sisseck kom til Spanien - til Hacienda Monasterio, hvor han skulle forestå driften af vineriet og beplantning af vinmarkerne. Monasterio er i dag et suverænt hus med vidt berømmede vine. Høstudbyttet er enormt lavt (ca. det halve af Bordeaux's 1. cru’er), hvilket bidrager til større koncentration i den færdige vin - noget, mange vinelskere sætter pris på - men det resulterer også i et væsentligt mindre indtjeningsgrundlag for producenten pga. det mindre antal flasker. Vinen produceres med så stor grundighed, konsekvens og kyndighed, at vi danskere har al mulig grund til at kippe med flaget.

Hacienda Monasterio er i 2019 produceret af 78% Tempranillo, 12% Cabernet Sauvignon og 10% Merlot, men kan variere afhængig af årgangens beskaffenhed.

* Top vinhus i Ribera.
* Økologisk dyrket!

Tidligere anmeldelser:

* 95 Point RP (2015)
* 92 ud af 100 Point af Robert Parker (årgang 2011).
Citat fra Robert Parker: Peter Sisseck of Pingus fame makes the wines of Hacienda Monasterio. The 2007 Crianza, sourced from estate vineyards, is a blend of 75 % Tinto Fino and the balance Cabernet Sauvignon, Merlot, and Malbec aged for 17 months in 40 % new French oak.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

Der produceres årligt ca. 14.000 kasser på Monasterio, svarende til ca. 21 hl/ha. Der stilles meget store kvalitetskrav på Hacienda Monasterio, og det er almindelig praksis, at der udvælges kritisk ved den endelige blanding. Udbyttet før selektion ligger normalt på 26 hl/ha. Efter endt gæring forbliver en ikke ubetydelig del af vinen tilbage i presseresterne, hvoraf kun 5% anvendes i den færdige vin. Således er andelen af den vin, der løber fra gæringskarret af sig selv, helt oppe på 95%.
Når udbyttet er så ekstremt lavt, skyldes det, at jordbundens vandforsyning og næringsrighed er meget begrænset. På Monasteria står vinstokkene tæt for at hindre stor drueproduktion. Nye opbindings-systemer er under overvejelse, og visse steder i brug, men Tempranillo dyrkes ikke sjældent i den traditionelle buskform - et system, der ligeledes giver lavt udbytte pr. vinstok og dermed også pr. ha. 

Hacienda Monasterio ligger mellem Pesquera og Valbuena del Duero. Godset er primært beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), men der produceres også Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Malbec. Ønolog/vinmager Peter Sisseck har formået at løfte kvaliteten, og vinproduktionen på Hacienda Monasterio siden 1990 til den absolutte top i Spanien.

En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne, god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero den danske vinmager Peter Sisseck tryller på Dominio de Pingus!

Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er vingården Hacienda Monasterio. Det var her han grundlagde succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig i lige høj grad for Hacienda Monasterio.
Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Området er egentlig ikke særligt gæstfrit for mennesker, ej heller specielt charmerende. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillodrue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. Peter Sisseck trives dog tilsyneladende her i dette vineldorado. Han er for længst accepteret af de lokale i denne afsides del af Spanien. Nu ser man ikke længere skævt til den skøre viking fra nord, men derimod betragtes han som den store helt og frelser, der mere end de fleste kan tage æren for områdets verdensberømmelse.

349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Sancerre Vignoble Dauny Terres Blanches 2019 er en tør og sprød hvidvin, med blomstret og flintet aroma, en tydelig duft af hyld, stikkelsbær og grapefrugt. Frisk og rank med en befriende syre, markeret mineralitet, medium fyldig krop og en lang eftersmag.

* ØKOLOGISK!

Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". der på fineste vis demonstrerer, hvorfor Sancerre er så højt respekteret for Sauvignon Blanc. Familien Dauny har lavet vin her siden 1683 (økologisk siden 1964) og deres held, forspring og styrke er, at deres 16 ha ligger syd-østvendt på den yderst eftertragtede skråning, Champtin.

Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca. 8 grader til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost).

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 13% Alkohol

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Dievole Chianti Superiore Le Due Arbie 2018

Chianti vin er indbegrebet af Toscana -  og Le Due Arbie, som er fremstillet på 80% Sangiovese og 20% Merlot og har ligget på fad i 12 måneder, er en blid hvirvelvind af modne røde frugter, violer og kirsebær. Livlig og med ungdommelige og samtidig harmoniske og afrundede tanniner.

Nyd vinen ved 14-16 grader til f.eks. kødfulde pastaretter eller grillet kød.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

99,00 DKK 149,95 DKK (spar 50,95 DKK)

Barone Montalto Pinot Grigio IGT Organic 2020 fremstår smukt lys gylden og er en tør og frisk og let vin med elegant frugt og sprød syre. Duft og smag bringer tankerne hen på moden pære og grønne æbler med lette toner af mandelblomst i eftersmagen. Vinen er certificeret økologisk.

Denne Pinot Grigio passer til lyst kød, dampet eller grillet fisk, skaldyr eller til enhver lejlighed udenfor måltider og nydes bedst ved  6 til 8 grader

 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5% Alkohol

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Rieflé Riesling Grand Cru Steinert 2016

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5%

229,00 DKK 279,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Le Plan des Moines Vacqueyras "La Clape" 2019

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

199,00 DKK 225,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Ferraton Crozes-Hermitage Calendes 2016

Calendes er fremstillet på 100% Syrah fra Crozes-Hermitage i Nordrhône. En del af vinen har fået 8 måneder på eg og resultatet er en flot vin med masser af modne mørke bær i næsen og modne blåbær og brombær i smagen sammen med krydrede, flintede noter og et strejf af jord. Den modne frugt bærer igennem helt ud i den lange eftersmag.

Du kan snildt lagre den frem mod 2025, hvis du kan holde nallerne fra den - og ellers nyd den til robuste kødretter, hårde oste, en saftig rød bøf - eller prøv den som en fræk parring til burgers.

Anmeldelser:
90 point: www.jebdunnuck.com 2018
90 point: www.vinous.com 2018
91 point: www.jamessuckling.com 2018

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol

199,00 DKK 289,00 DKK (spar 90,00 DKK)

Domaine Cornin Pouilly-Fuissé Clos Reyssié 2019

Far og søn, Dominique og Romain Cornin, har fremstillet en fed og kraftfuld hvid bourgogne;. En enkeltmarksvin, lavet med udgangspunkt i Clos Reyssiés ældgamle chardonnaystokke, som er plantet helt tilbage i 1937 - en mark beliggende nær vingården i Chaintré, og en mark, som er en af de ny-udnævnte 1'er Cru Pouilly Fuissé, hvilket kommer til at fremgå af etiketten fra 2020 årgangen.

Vinen har fået et år på 228 liters eg med fingæren og kun med meget lidt battonage og herefter yderligere et år på ståltank og den er hverken klaret eller filtreret.

Vinen er intens og har fedme og fylde uden at være tung med aromaer, der kredser omkring et tema om gylden frugt, stuevarmt smør og hasselnød med en dyb kalkstensnerve, der løber gennem vinen og tydeligst fornemmes i eftersmagen og som en flot vin i smuk balance. Dette er vin med personlighed og sjæl, der både smager godt nu og om fem år.

92+ points Robert Parker's Wine Advocate / William Kelley

"The 2019 Pouilly-Fuissé Clos Reyssié unwinds in the glass with aromas of yellow orchard fruit, warm bread, toasted almonds and mandarin. Medium to full-bodied, lively and fleshy, with a satiny attack that segues into a muscular, layered mid-palate, it concludes with a long, saline finish."

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol

289,00 DKK 319,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Loacker Ateyon Chardonnay 2015

Loacker Ateyon Chardonnay er fremstillet på 100% Chardonnay og har lagret 1 år på fad og 1 år i ståltank. Vinen har en kompleks, varm og intens bouquet med noter af vanilje, marcipan og mandler. Smagen er livlig, attraktiv, fyldig og frugtig med en god naturlig friskhed og balance, efterfulgt af en behagelig finish.

Nyd vinen ved ca. 10 grader til fisk og skaldyr eller til cremede pastaretter.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14%

199,00 DKK

Mesta Verdejo - Organic 2020

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12% Alkohol

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Loacker Gran Lareyn 2017

Gran Lareyn er fremstillet på den norditalienske drue, Lagrein, og er inspireret af harpespilleren Lareyn, der spillede til prins Torcols fester, hvor vinen varmede deltagernes hjerter.

Vinen har en delikat, frugtig bouquet med intense antydninger af vanilje, krydderier, eukalyptus og skovbær. En elegant rødvin med en fyldig og frugtig smag med bløde tanniner og en lang, behagelig finish.

Vi ser ikke meget Lagrein herhjemme, men her er chancen for at prøve den til diverse kødretter på såvel svin som okse og vildt eller til hårde oste.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol

199,00 DKK

La Rocalière 'Le Classique' Lirac 2016

Dejlig Lirac fremstillet på lige dele Grenache, Mourvèdre og Syrah. En vin med fin balance mellem kraft og elegance. Krydrede og florale noter smyger sig om den generøse frugt i næsen. Kraftfuld og intens smag med masser af mørke bærnoter.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Bodegas LAN Xtrème Ecológico Crianza 2018

LAN Xtrème er fremstillet på 100% håndhøstede Tempranillo druer fra den 5 hektar store, økologiske Mantibel parcel, som er beliggende 400 meter over havet som en del af ejendommen Viña Lanciano. Vinen har fået 14 måneder på nye, franske egefade fulgt af ni måneder på flaske.

Næsen byder på intense aromaer af tranebær, meget moden rød frugt, svesker og tørrede abrikoser. Næsten likorøse noter blander sig med vanilje og kanel. Vinen er fyldig med en flot struktur og smager yderst intenst.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol

149,00 DKK 239,00 DKK (spar 90,00 DKK)

Domaine Patrick Hudelot - "Les Colombíéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette - før den tid solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits.

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, hvor udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage efterfulgt af typisk ca. 12 måneder på eg. 

Hans vine har lokalt fået stor opmærksomhed. Vinen er dansende, friske og mineralske. En saltet, kalket og frugtrig vin, som er super læskende. 

249,00 DKK

Domaine Patrick Hudelot - "Les Ronciéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Denne vin er skabt af druer fra skråningerne ved Villars-Fontaine i Hautes Cotes. Stokkene er mellem 25-30 år. Der produceres vin med stor kompleksitet.
Vinen tilsættes ikke kommerciel gær. Det er den naturligt forekommende gær fra druerne, som starter gæringen, som i øvrigt tager op mod 3 uger. Vinen lagrer 15 måneder på fade. 

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette - før den tid solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits,. 

 

279,00 DKK

Domaine Patrick Hudelot - "Les Genévriéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Alle hans vine har lokalt fået kæmpe opmærksomhed. Vinene er dansende, de er friske og mineralske. Denne vin er også en næsten saltet, kalket og frugtrig vin, som er super læskende.

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits, som lavede middelmådig vin og siden 1950'erne havde produceret vin med egen etikette - før den tid solgte huset al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits.

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage. Vinen lagrer typisk ca. 12 måneder på eg.

299,00 DKK

Domaine Patrick Hudelot - "Les Plancons" Hautes Cotes de Nuits 2020

Vinen er lavet på 100% Chardonnay fra skråninger vest for La Cote i Hautes Cotes de Nuits. Marken er placeret i 400 meters højde. Vinen lagrer ca. 8 måneder på fad, hvoraf 50% af disse er nye og under denne lagring gennemgår vinen malolaktisk gæring.

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits, som dengang lavede middelmådig vin og siden 1950'erne havde produceret vin under egen etikette, mens man tidligere havde solgt al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits.

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine og man gærer udelukkende ved brug af naturgær.

279,00 DKK

Domaine Patrick Hudelot - Aligoté 2020

Denne vin er lavet på Aligoté, som er høstet i Hautes Cotes de Nuits. På Al Patricks jord bliver der dyrket efter økologiske og biodynamiske principper stokke som er mellem 25-30 år gamle. Jorden har kalk og mergel i sig.   

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, da Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits, som hidtil havde lavet middelmådig vin og siden 1950'erne produceret vin med egen etikette. Tidligere havde man solgt al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologi og bio. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits.

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine og gæringen foregår med naturgær.

Hans vine har lokalt fået kæmpe opmærksomhed. Vinene er alle dansende, og friske og mineralske vine;  en smule saltede, kalkede og frugtige vine, som er super læskende.

199,00 DKK

Ca Chat Rosé Pink Cat 2019

Ca Chat er fremstillet 50% Grenache, 25% Syrah og 25% Cinsault fra Roussilion området i et tørt og solrigt område af det allersydligste Frankrig.

Roséen står så flot i glasset og duften er tæt og kompakt. Fersken og jordbær og med et let krydret strejf karakteriserer både duft og den friske, sprøde smag. Ved ca. 8 grader er her en perfekt ledsager til lette asiatiske retter, en kraftig sommersalat eller til kylling.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

79,95 DKK 149,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Vilarnau Cava Brut Nature Reserva 2019

Brut Nature er det nye sort! Dog er det nok næppe derfor, Vilarnau har designet en sort etiket til netop denne skønne Cava.

Drueblendet domineres af Macabeo, mens Parellada og Chardonnay har særdeles vigtige biroller at udfylde. Vinen har ligget 24 måneder på gærresterne og har ikke fået tilsat dosage. Det giver vinen en ekstra tør og sprød stil, hvor man formår at fastholde den vanskelige balance mellem en tør profil og en fysiologisk moden frugt.

Det hér er økologisk og tilmed veganer-venlig kvalitets-Cava fra den lille producent, Castell de Vilarnau, der grundlagdes i 1948, men som siden 1982 har været en del af González Byass-gruppen. 

Aromatisk er der elementer af grønne æbler, moden pære og toastede lagringsaromaer i en stil, der har elegant fylde og fine, vedvarende bobler. Der er en luftig renhed over vinens udtryk, der giver lysten til det næste glas, hvilket ikke er en ubetalelig fornøjelse sammenholdt med mere prestigiøse franske udgaver. Her er ganske enkelt et forrygende fordelagtigt forhold mellem pris og kvalitet, der gør denne drik til andet end blot en festdrik.

Nydes af velvoksne champagneglas eller hvidvinsglas ved en temperatur på 7-10° i godt selskab til enkle, velsmagende retter med fisk, skal- og bløddyr, til sushi, sashimi, tapas eller til en fiskefrikadelle med remoulade og gulerodssalat.

Vilarnau er den første vingård i Penedès der har modtaget prisen WINERY FOR CLIMATE PROTECTION

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11,5% Alkohol

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler