Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Tyskland oplevede på vinsiden en bølgedal i 1900-tallet men er nu igen kommet på banen med vine med mere karakter og aroma, efter at en ny generation af vinavlere har overtaget. Tyskland består af 13 vindistrikter og der findes et væld af forskellige druesorter, hvoraf ca. 35 benyttes til rødvin.

Tyskland er og bliver en hvidvinsnation, men siden 1980’erne er efterspørgslen efter tysk rødvin steget markant og i dag er da 35 % af vinmarkerne tilplantet med rødvinsdruer.

Fra at være mest kendt for de søde og meget billige Liebfraumilch, er det nu ændret til super spændende hvidvine i den lidt mere tørre ende - og rødvin! I begge tilfælde med langt højere fokus på kvalitet frem for kvantitet.

Vi tilbyder aktuelt spændende tyske rødvine fra Pfalz og Baden. 

Sorter resultater:

Pinot Noir M - Weingut von der Mark 2017 fra Baden er et virkelig dejligt, saftigt glas Pinot Noir med masser af friske bærnoter som jordbær og hindbær, en lille peberkant, grønne toner som af urter. Man kan godt sammenligne den lidt i stil med Bourgogne. Og så smager den pivgodt!

Jürgen von der Mark har arbejdet som konsulent for kooperativet i Oberkirch siden 1996 og siden indgik man en aftale, som gav Jürgen til opgave at kreere en Premium linje. Til formålet fik han både frie tøjler og ansvar for både for vitikulturel rådgivning, høstteknik, selektering af frugt, vinifikation og markedsføring. Jürgen producerede den første Pinot Noir i 2008.

Markerne ligger i det nordlige Baden, i Rhindalen, i bjergområdet omkring Schwarzwald i området Ortenau har jordbunden et højt indhold af granit, og terrænet er stejlt. Det betyder, at dyrkning og høst kun kan gøres ved håndkraft, hvilket igen betyder en nænsom behandling af druerne. Samtidig er klimaet absolut gunstigt, og druerne modner meget fint på de beskyttede, sydvendte skråninger med varme dage og kølige nætter.

Server M Pinot Noir afkølet ved en temperatur på 12-14 grader til f.eks. paté, lyst kød, mere sart vildt, til en god frokost eller som det berømte glas "i utide".

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Weingut Von der Mark - Spätburgunder Ehretstein Baden 2017 er en super elegant Pinot Noir af høj kvalitet. Winemaker Jürgen von der Mark sætter en stor ære i at producere en god Spätburgunder (Pinot Noir) og bruger sine bedst beliggende marker til netop denne vin. Druerne høstes ved håndkraft og selekteres grundigt inden fermenteringen. 

Spätburgunder Ehretstein kan sagtens måle sig med mangt en rigtig god Bourgogne. I glasset udstråler vinen elegance og storhed med sin lyse røde kant omkransende en lidt dybere rød kerne. Spot on Pinot Noir. Aromaerne vælter ud af glasset: Skovbær (skovjordbær), en fin lille, krydret pebernote. Fadet fornemmes i næsen, men det er virkelig fint integreret.

Smagen vidner om en fin, elegant vin. Røde bær, levende syre, der skaber balance i glasset og så den den fede frugt med en cremet fylde, man ikke ofte finder i tysk Pinot Noir. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

Prøv også Jürgens von der Mark's "M" vine - kig her!

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Sorter resultater:

Vinmarkerne i Tyskland er anlagt dramatisk på de stejle skråninger, der løber langs de kendte floder Rhinen, Mosel og Nahe. Undergrunden varierer meget, og det kan smages i vinene, som overordnet set er meget præget af deres terroir.

De mest benyttede tyske rødvinsdruer er: Spätburgunder, Dornfelder og Blauer Portugieser.

Tysk vin klassificeres i fire kategorier: Landwein (bordvin), Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete (kvalitetsvin tilsat sukker for at øge alkoholstyrken) og Qualitätswein mit Prädikat (kvalitetsvin uden tilsat sukker). Derudover benytter de sig af et Pradikät system der opdeler vinene i: Kabinett (tør vin), Spätlese (semi sød), Auslese (sød), Beerenauslese (sød) og Eiswein (sød) og Trocken-beerenauslese (Ædel råd, sød).

Vi anbefaler