Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Her finder du et rigt og spændende udvalg af dessertvine fra klodens mest populære områder med hovedvægten på Frankrig, Italien, Portugal og Spanien.

Du finder alt fra Madeira, Sherry, Moscatel og Rivesaltes over Tokaj til mousserende dessertvine som for eksempel den spændende røde Brachetto eller Moscato d'Asti.

Ønsker du hjælp til at finde den rette dessertvin, står vi altid til din disposition. Direkte import af dessertvine og dermed direkte salg uden dyre mellemled, gør at vi kan sælge en stor del af vinene direkte til dig og til særlige attraktive priser.

Du finder altid et spændende udvalg og gode tilbud på dessertvine. Køb online og få vinen direkte hjem til dig eller kom forbi vores store spændende vinbutik i Næstved. 

Sorter resultater:

Brachetto d'Acqui DOC Scanavino

 

* Lækker frisk, sødmefuld og vanedannende! - SOMMER PÅ FLASKE!

 

Den særegne Brachetto-drue er kendt i såvel Piemonte som i det sydlige Frankrig, men især fra Acqui Piemonte i det nordøstlige Italien kender vi vinen herhjemme.

 

Masser af frugtsødme i en rød, blødt boblende dessertvin, der omgående maner sommeren frem med noter af jordbær, hindbær, roser og en snert af peber, der bidrager med kompleksitet.


Det er den ideelle vin til friske jordbær, hindbær eller melonstykker, hvis vinen serveres afkølet og ung. Også som velkomstdrink er vinen velvalgt.

 

Lidt populært kan man vælge at kalde det for en rød variant af Moscato - måske ikke 100% præcist, men det letter forståelsen!

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  6% Alkohol.

79,95 DKK 89,00 DKK (spar 9,05 DKK)

Commandaria St. Barnabas Dessertvin 15%

Kongernes vin, verdens ældste vin mærke. Denne vin kan nok med rette bære betegnelsen verdens første navngivne vin.

Historien beretter, at Richard Løvehjerte i det 12. århundrede, efter et af sine mange korstog, bragte denne vin med sig hjem til England, hvor den var populær ved hoffet i mange hundrede år. I det 13. århundrede foranstaltede den franske kong Philippe Auguste en vinsmagning for at finde frem til verdens bedste vin, og kongen kårede en Cypern vin - Commandaria som den bedste og gav den navnet "Vinenes Apostel".

Commandaria laves på xynesteri druen der får lov til at hænge, indtil de er overmodne og let indtørrede, derefter plukkes de og lægges til yderligere tørring på måtter i solen. Den meget søde og næsten likøragtige most fra disse druer gennemgår derefter den første gæring og klaring og eventuelt justeres der med Mavro druen. Derefter lægges der til modning på 600 liters egetræsfade.

Tapningen sker efter det klassiske mana system (Mana - græsk for moder), hvorefter der kun tappes en mindre del af indholdet med påfølgende efterfyldning med årets nye høst.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Moscato "EL CALIE" Mosto d'Uva 2019 Borgo Maragliano
 
Ultra aromatisk vin, som simpelthen smager af vindrue! Perlende, frisk og sødmefuld smag og med et enormt lavt alkoholindhold, som gør den yderst velegnet som et glas i utide.

Vinen er lavet på 100% Moscato Bianco di Canelli druer. Intens smag af friske frugter: Abrikoser og nektariner. Vinen er udtalt sød og således velegnet til søde desserter. Bør serveres ved en temperatur på ca. 6° C.
 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  3% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

79,00 DKK 99,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Santo Vino Villa Puccini - Vino Liquoroso 16 % - 50 cl.

Lækker italiensk dessertvin, der er fremstillet af 70 % Trebbiano og 30 % Malvasia druer, der er dyrket i Toscana området i Italien. Vinen er lagret på små egetræsfade, hvilket har givet en vin med flot gul-orange farve, intens og karakteristisk duft samt en fyldig, let karamelagtig smag - typisk når Santo Vino er bedst!

Vinen er særdeles velegnet som dessertvin, til kaffe og mandelsmåkager, men kan også bruges som apéritif, hvis den serveres afkølet. Det er en vin, der bør drikkes, mens den er forholdsvis ung.

4 stjerner i Fynske Medier
4 stjerner i B.T.
5 stjerner (=Godt køb) i Fyens Stiftstidende

En kasse indeholder 1 flaske - 50 cl.  - 16 % Alkohol.
 

Vin Santo, også kaldet "hellig vin", er en dessertvin, der produceres i hele Toscana. De traditionelle druer, der benyttes i Vino Santo er henholdsvis Trebbiano og Malvasia. Før i tiden var det små fade lavet af kastanje á ca. 50 eller 300 L, der blev brugt, men efterhånden er man gået mere over til eg. Vino Santo findes i et utal af stilarter, lige fra den mest tørre til den sødeste vin. Selve vinenes kvalitet kan variere enormt. Dels pga. druesammensætningen, men også pga. at der er så mange små producenter, som producere Vino Santo. Derfor kan der også forekomme en del flasker med dårlig kvalitet og især pga. alt for lang fadlagring. DOC reglerne kræver mindst tre år, og de bedre producenter frigiver ikke deres vine før efter fem års fadlagring. For de mest traditionelle Vin Santo kan en fadlagring vare fra fire til over ti år. En stor del af den producerede Vin Santo i Toscana er dog ikke DOC vin.

69,00 DKK 89,00 DKK (spar 20,00 DKK)

H. M. Borges Madeira 10 Years - Sercial (tør) Old Reserve

Sercial er den tørreste kategori inden for Madeira. Sercial-druen dyrkes oftest på de højeste, køligste beliggende marker omkring Seixal and Ribeira da Janela på øens nordside. Druerne høstes først i oktober for at opnå den rigtige modenhed, men Sercial-druens naturligt høje syreindhold betyder ikke desto mindre stadig en 'stram' vin, som kræver flere års lagring for at blødgøre den barske syre.

Under den lange lagring koncentreres aromaerne gennem fordampningen i fadene og oxidationsdrevne nødde-aromaer opstår i samspil med de frugtige elementer af citron og appelsin.

H.M. Borges 10 Years Sercial en frisk og syrerig Madeira, der udviser pænt med alder - fornemt parret med en ungdommelig frugt og syre. Som altid med kvalitets-Madeira er vinen særdeles aromarig og med massiv længde på eftersmagen.

Server vinen som aperitif til de særligt indviede, som ledsager til lagrede, tørre oste - eksempelvis en langtidslagret Manchego med rosmarin. Vinen står sig også godt til de klare kødsupper, især hvis man tilsætter en lille sjat til suppen.

5 ***** i VinAvisen uge 47 - 2009
De skrev: "En meget lækker tør madeira. Den er fyldig med en frisk syre og en lang liflig eftersmag med toner af lyse blommer."

245,00 DKK 280,00 DKK (spar 35,00 DKK)

H. M. Borges Madeira 10 Years - Malmsey (sød) Old Reserve

Malmsey er det engelske udtryk for det mere kendte druenavn - Malvasia, og samtidigt navnet på den sødeste Madeira-stil. Druerne får lov til at modne længe på stokkene og er ikke særligt modtagelige over for ædelråd. De plukkes både på sydkysten ved Câmara de Lobos og Estreito de Câmara de Lobos, samt ved São Jorge og Santana på nordkysten.
Efter mindst 10 års lagring på store fade er denne Madeira aftappet og sendt øst på.

Selv om dette er den sødeste kategori inden for Madeira, så skal man bide mærke i, at den medfølgende syre balancerer helheden og derved hindres vinen i at blive klistret eller tung. Resultatet er en mellemsød vin, der har vinifikationens karameliserede frugt og grønne syre, lagringens volatile profil og frugtens saftighed. Duft og smag går i retning af tørret frugt (rosin, figen), orangeskal, syltet pomerans og lidt flødekaramel.

Vinen drikkes let afkølet af rummelige hvidvinsglas, så de rige aromaer kan få lov at udfolde sig.
Vinen er særdeles holdbar efter åbning - en måneds tid eller to er intet problem.

245,00 DKK 280,00 DKK (spar 35,00 DKK)

H. M. Borges Madeira 10 Years - Boal (halvsød) Old Reserve

Boal er ikke blot navnet på druen, men også en ledetråd til vinens stil og sødmegrad. Boal antyder en fyldig og halvsød vin.

Efter at have gennemgået den traditionelle vinifikationsproces, lagres vinen på Boal-druen i 10 år, hvor lagringen dels modner og dels bidrager med vigtige aromatiske komponenter.

Denne Madeira har en intens duft af nødder, tørrede figner og dadler med Moscovado-sukker og i baggrunden flødekaramel. Smagen har kraft og fylde, hvor sødmen balanceres meget fint af den brankede, 'grønne' syre, som er et resultat af den specielle vinifikation. Denne balance gør vinen særdeles drikbar - kun den høje alkoholprocent sætter sine grænser for indtagelsen...

Gastronomisk er dette en meget velegnet ostepartner, især når det drejer sig om de mere lagrede, hårde ostetyper - gerne med et højt fedtindhold.
Vi anbefaler en serveringstemperatur på 12-15 grader.
Vinens 'voldsomme' fødsel har rustet den til at kunne holde sig i mindst et par uger efter åbning. Ved længere opbevaring i åben tilstand tilrådes det, at man opbevarer den så koldt, som muligt, hvorved nedbrydningsprocessen i vinen forhales mest muligt.

Vinjournalist Morten Iversen fra 24 Timer skrev:
"Intens smag af valnødder og brændt appelsinskal. Meget vinøs med en livlig syre og en smag, som bare bliver hængende. Herlig vin, som man bliver ved med at have lyst til mere af. Perfekt til nødderne, tørrede frugter og hårde oste."

245,00 DKK 280,00 DKK (spar 35,00 DKK)

En fantastisk Sherry med en flot brunlig farve, samt kraftige aromaer af soltørrede druer/rosiner, figner og dadler. I smagen er den blød, fed og sød. Den har en kraftig smag af rosiner, figner og dadler sammen med en fantastisk ligevægt af sødme og syre. Drik den gerne afkølet - ca. 30 minutter i køleskabet inden serveringen - eller ved stuetemperatur. Anbefales at drikke alene og til alle former for desserter og halv-bløde oste.

En kasse indeholder 6 flasker. 50 cl. - 15 % alkohol.

98,00 DKK 125,00 DKK (spar 27,00 DKK)

Gran Barquero - Pedro Ximenez - Perez Barquero

En super flot næsten sort sherry med brune nuancer. I duften er der elegante aromaer i en himmelsk treenighed af rosiner, eksotisk træ og kaffe. Smagen er fyldig, tyk, kraftig og elegant med en meget vedholdende elegant eftersmag af kaffe i slutningen. Passer Primært til desserter som mørk chokolade, røde frugter (jordbær i særdeleshed) eller kan hældes over vanilleis og hertil drikkes. Den er også helt usandsynlig god til blå oste og naturligvis til te tid.
Serveringstemperatur: Du kan enten vælge at servere ved 15 til 20 grader eller koldere, altså mellem 10 og 12 grader, dette er en smagssag.

En kasse indeholder 6 flasker. 50 cl. - 15 % alkohol.

 

139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Rivesaltes Tuilé er en klassisk type af Rivesaltes, men mindre udbredt end Ambré. Den fremstilles af Grenache Noir. Rivesaltes Tuilé har en middeldyb teglrød farve og aromaer af tørrede og syltede frugter, blommer, svesker, figner, mørke rosiner, brændte toner, kaffe, kakao, chokolade, krydderier, læder og tobak. Smagen er typisk mere halvsød end sød, fyldig og blød med afrundede tanniner og stor kompleksitet.
 
Hvad spiser man til en Rivesaltes Tuilé...
Rivesaltes Tuilé er perfekt til desserter af mild eller mørk chokolade, desserter med tørrede frugter og med marcipan og nougat.
Flasken indeholder 50 cl. 16% Alkohol - Der er 12 flasker i et koli

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

H. M. Borges Madeira 10 Years - Verdelho

269,00 DKK 295,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Gonzalez Byass Pedro Ximenez NECTAR

* Verdensklasse fed og lækker Sherry. Ligner motorolie!
*** BEDSTE KØB i EB

Nødder, kaffe, brændte frugter og julekrydderier pakket ind i en yderst elegant PX. Flot og lang eftersmag, skal bare nydes..
Lagret på amerikansk eg i ca. 9 år, hvor man har fulgt solera og criadera systmet. Tydelig aroma af rosiner, tørrede figner og dadler. Smagen har en lang og livlig finish.
Server den lækre sherry som aperitif, kraftige mørke desserter "figner/blomme" eller til en tung nøddekage, vanille is samt risalamande.

Gonzalez Byass er et familiefirma grundlagt i Jerez i 1835 og internationalt berømt som producent af sherry og brandy fra Jerez. I 175 år har firmaet været stolt af kvaliteten og varianterne i deres portefølje.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15,5 % Alkohol.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

 

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Gonzalez Byass Sherry - Solera 1847 Cream Sherry

Solera 1847 er en elegant Cream-sherry, der er fremstillet af 75 % Palomino drue, blandet med Pedro Ximénez. Den har en flot mørk mahogni farve. I ganen er den fløjlsagtig blød med et hint af tørrede figner og rosiner, med en elegant karamel finish.

Solera 1847 er en fantastisk afslutning på måltidet eller ledsager til desserter og kraftige oste.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 17 % Alkohol. 

 

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Gonzalez Byass Sherry - Christina Sherry Medium Dry

CHRISTINA er lavet på en blanding af Palomino og Pedro Ximenes druer. En mørk ravgylden farve med en bred bouquet af rosiner, karamel, honning og ristede nødder.
CHRISTINA er en medium Sherry til den søde side.

En perfekt ledsager til kraftige oste som Roquefort og gorgonzola.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 17,5 % Alkohol.
 

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Apostoles Vinum Optimum Medium 30 år - Gonzalez Byass Sherry

Apostoles har fået 92 Point af Robert Parker. Den er en blanding af druerne Palomino (87 %) og Pedro Ximenez (13 %), der efter 5 års lagring separat, blandes og lagrer efterfølgende sammen i yderligere 30 år. Sherryen har en flot mahogni/rav farve og duftnoterne domineres af rosiner, hasselnødder, kandiseret frugt og sød vanilje. En intens smag af dadler, tørrede figner og rosiner og med en fantastisk vedholdenhed. Det er en meget kompleks vin, blød og intens med noter af karamel og gamle eg med en meget lang, glat finish. Anbefales at servere sammen med patéer, ost og rødt kød.

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 20 % Alkohol.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet. 

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen. 

 

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Del Duque Amontillado 30 år - Gonzalez Byass Sherry

Amontillado har fået 94 Point af Robert Parker. Den er produceret på Palomini druen efter Solera metoden og lagret i mindst 30 år. Farven er flot mørk gylden lige som mørk rav, og sherryen har en meget kraftig duft af gammelt træ, kandiserede frugter og valnødder. Den er tør og livlig i ganen med en meget lang, aromatisk og godt struktureret finish. En meget koncentreret og kompleks Sherry, der passer perfekt sammen med parmesan og andre modne oste. Anbefales at servere ved rumtemperatur.

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 21,5 % Alkohol.


Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet. 

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

NOE Pedro Ximenez 30 års - Gonzalez Byass Sherry

Noe Pedro Ximenez har fået 91 Point af Robert Parker. Den er udelukkende produceret på Pedro Ximenez druer og efter Solera metoden. Noe har en endelig lagringsalder på mere end 30 år. Sukkerindholdet er mere end 400 gram pr. liter , og den har en anderledes karakter og profil, mere som en vin sammenlignet med andre PX’er.

Sherryen har en flot dyb, tyk ibenholt farve og varme aromaer af rosiner med noter af urter, balsamico, ristede kaffebønner og krydderier blandet med træ og tjære. Smagen er meget intens, blød, rund og med en pragtfuld sødme. En perfekt dessertvin til at drikke på egen hånd eller sammen desserter som fx. vanilleis eller sammen med mørk chokolade. Sherryen bør drikkes i årene 2013-2019.

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 15,5 % Alkohol.
 

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Matusalem Sweet Oloroso 30 års - Gonzalez Byass Sherry

Matusalem har fået 93 Point af Robert Parker. Den bliver normalt solgt som en Oloroso Dulce, men denne kategori er ikke mere at betragte som en appellation og er teknisk set en Cream. Den er produceret på 75 % Palomino og 25 % Pedro Ximenez druer og har en flot, intens mahogni farve. Dybe aromaer af tørrede frugter, dadler, rosiner, krydderier og gammelt træ. 

Smagen er meget sød med en Oloroso karakter, der slås med ikke at blive domineret af de typiske dufte af Pedro Ximenez, tørrede figner og kaffe samt meget lidt syre og meget fyldig. Den føles glat og sød i munden med en lang fløjlsagtig finish. En elegant, kompleks og koncentreret Sherry, der anbefales sammen med bløde kage, oste og desserter.

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 20% Alkohol.
 

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Fattoria Le Pupille Sol Alto 2008 

* En Botrytis med stor oplevelse - elegant og afbalanceret.

Elisabetta Geppettis drøm om en Botrytis, er blevet til virkelighed med denne Maremma Sol Alto med stor elegance.

Dessertvinen er fremstillet på druerne: Traminer, Sauvignon og Semillon, der er høstet sent for at opnå denne fremragende sødlige vin. Den har flot strågul farve med gyldne ravfarvede reflekser. Duften er himmelsk med stilrene toner af alverdens eksotiske frugter domineret af fersken, abrikos og ananas. SolAlto er fantastisk og sødmen nærmest kæler for tungen. Den har en perfekt balance grundet frugtsyren, som du ikke smager men blot fornemmer.

Anbefales at nyde som en "meditations-vin" af et stort rødvinsglas eller sammen med ost, frugttærter med friske frugter, pandekager med frisk frugt, chokoladekage eller til for eksempel julekonfekten.

En kasse indeholder 12 flasker - 37,5 cl. 13 % Alkohol.

Fattoria Le Pupille er vores relativt nye vinhus i Toscana/Italien. De fremstiller nogle af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana generelt, måske endda nogle af Italiens bedste vine. Elisabetta Geppetti er kvinden bag Le Pupille, der råder over 480 hektar land i Toscana. Elisabetta startede sammen med Erik Banti hele vinproduktionen af Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana - der her beliggende helt ude ved kysten.

Klimaet ved kysten i Toscana giver en perfekt modning af især Sangiovese-druen. Den øgede mængde af solskin om dagen og køligere nætter medfører mere intense og kraftfulde druer samt øget koncentration til vinen.

 

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Marqués Campoalto - Medium Sweet Madeira * lækker Madeira med en god balance mellem sødme og syre. Madeira er både navnet på den portugisiske ø i det østlige Atlanten såvel som hedvinen, der har gjort øen berømt. I gamle dage fik vinen sin identitet ved at blive transporteret på handelsskibene, der sejlede til Østen eller Amerika og retur. Det var gammel skik at forstærke vinene for at kunne klare sørejsen og kombineret med en lang, varm sejltur opstod den stil, der er speciel for madeira. 

I duft og smag præsenterer denne Madeira sig som aromarig og sprød hedvin med elementer af tørret frugt, citrusskal og let karameliserede nødder i en god balance mellem sødme og markeret syre, der gør den bredt anvendelig.

Marqués Campoalto Medium Sweet Madeira er velegnet til diverse oste; gerne i stil med pecorino og manchego. Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 12-16°. Efter åbning forbliver vinen frisk i mange uger grundet sin oxidative lagring. Man kan forlænge holdbarheden efter åbning ved at opbevare den køligt efter åbning.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 19 % Alkohol.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Grevindens Kirsebærvin - Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig. Grevindens Kirsebærvin kan nydes året rundt. Den kan med største fornøjelse nydes en hyggeaften foran pejsen og i juletiden er den perfekt, ikke mindst til ris a la mande – og så i øvrigt når man gerne vil forkæles lidt. For Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig er livet på landet ikke nyt. Født komtesse Lerche-Lerchenborg og datter fra Lerchenborg Slot, var hun allerede som barn involveret i godsets aktiviteter og tjente penge ved at hjælpe til i kirsebærplantagen med at plukke og sortere bær. Denne kirsebærplantage blev startskuddet på slottes egen opskrift af kirsebærvinen, som i dag nydes mange steder rundt omkring i landet.

Kirsebærvinen stammer fra familiens gode gamle opskrift – men bliver produceret i topmoderne faciliteter for at højne sikkerheden og kvaliteten. Den rene råvare kommes i tanken og opskriften bliver nøje fulgt. Efter lagring foretages der analyser, som sikrer at smag, farve og kvalitet er et ensartet og af højeste kvalitet inden vi tapper vinen.

1 kasse indeholder 12 flasker 37,5 cl. 19 % Alkohol 

110,00 DKK 120,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Fior di Arancio Millesime Vino Spumante

 Perfekt til kransekage og chokolade desserter  Når den gule moscato blomstrer, ligner blomsterne appelsintræets blomster og heraf navnet Fior di Arancio (appelsinblomst). Vinen er sødmefuld, rund og blød og balanceres perfekt af en frisk syre, som gør vinen delikat. Lette noter af appelsinskal i såvel duft som smag. God til aperitif og desserter og til kransekagen nytårsaften er den genial! 

1 kasse indeholder 6 flasker á 75 cl.

149,00 DKK

Sanzon Tokaji Édes Szamorodni

1 flaske indeholder 75 cl. - 12,5% Alkohol

219,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler