Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Er du til bitter i særklasse så er du kommet til det rette sted. På denne side har vi samlet et bredt udvalg af bitre lækkerier og vi har næsten med garanti lige det, du er ude efter.

Kunne du tænke dig at høre mere om specifikke produkter eller har du spørgsmål vedrørende udvalget, er du meget velkommen til at kontakte os.

Sorter resultater:

Molbo Bitter er fremstillet efter opskrifter fra 1700-tallet, som beboerne på Mols, de berømte Molboer, fik serveret, når de kom til Ebeltoft.

Vi ved fra Holbergs ”Jeppe på Bjerget, at det var skomagerne som stod for udskænkningen dengang. I Ebeltoft holdt skomageren til i huset, som i dag er Nørrebakke 10. I 2001 blev huset købt af en nordmand og under renoveringsarbejderne fandt han de gamle opskrifter på bl.a. bitter. Efter 3 års udvikling kom Molbo Bitter på markedet i 2004.

Det er en helt speciel bitter, som er fremragende og meget velsmagende. Den har en særlig smag af urter og krydderier. Hertil en mild sødme og en frisk smag af citrus. Det helt rigtige valg når der skal gives en ekstraordinær gave, eller til en hyggeaften, en tur på jagt, sejlads eller andre naturoplevelser, hvor Molbo Bitter nærmest går i ”et med naturen”.

179,00 DKK

Angostura Aromatic Bitter

1 flaske indeholder 20 cl. 44,7% Alkohol

139,00 DKK

Angostura Orange Bitter

1 flaske indeholder 10 cl. 28% Alkohol

99,00 DKK

Sevablødda Bornholmer Dram

En Bornholmsk Dram der er over 100 år gammel. Politibetjent Axel Niebe, Nexø, holdt øje med det hele i 1900, men afslørede først historien om sevablødda i 1964:

” Brændehandel og skibs-proviantering H.S.Munch fremstillede ”ejn soder syp”, En sød syp, der lagde navn til forfriskning pauserne under skibenes ophaling på bedding, når de skulle vedligeholdes.

Når slidsken blev indsmurt med sæbe, fik de tørstige halse også sin ”blødda”. Sevablødda er sammensat af mange lige dele forskelligt spiritus, og

”Dænj ska drikkes te enj kanj saj Sevablødda ræktit. Når en inte kanj saj’ed mera, ska enj la varra."

Oversat lyder den bornholmske tekst: "Du skal drikke til du kan sige sevablødda rigtigt, når du ikke kan sige det mere, skal du lade være."

1 kasse indeholder 6 flasker - 50 cl. 40% Alkohol

179,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler