Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Portugal er på vinsiden stærkt præget af traditioner og her kan man, som det eneste europæiske land, den dag i dag stadig se druerne blive trådt på med bare fødder eller blive gæret i store lerkrukker. I 1986 blev Portugal medlem af EU, det betød en massiv tilførsel af kapital og moderne teknikker, hvilket har haft en stor betydning for produktionen af vin.

I dag finder man både store mængder af glimrende hverdagsvine samt fremragende flasker fra især mindre ejendomme. For tiden fører vi kun få portugisiske rødvine. Den populære og kendte "CV" af virkelig høj kvalitet og højt vurderet af Robert Parker, samt vine fra "Cortes de Cima" i forskellige prisklasser.

Sorter resultater:

Cortes De Cima - H.C Andersen Edition

Som navnet antyder, en hyldest til den store, danske digter og refererer til hans besøg i Portugal i 1866 og dengang kaldte landet for ”Paradis på jorden”. Vinen er produceret af 100% Syrah fra Alentejano  og alle druerne er høstet ved håndkraft og specielt udvalgt til denne vin.

Cotes de Cima var de første i Alentejano regionen, der plantede Syrah. Dengang de første Syrah vinstokke blev plantet, var det slet ikke tilladt at bruge Syrah i Alentejano, men det er det i dag og den berømte Rhône-drue stortrives i Alentejano. Denne vin har lagret i 8 måneder på fransk og amerikansk eg. Det er virkelig en fantastisk vin med duft af modne solbær og blåbær, en elegant frugtsmag med noter af velintegreret egetræ, solide tanniner samt en lang eftersmag. Særdeles velegnet til smagfulde kødretter, røde bøffer, vildt, lam og kraftige oste.

Vinen kan med velbehag drikkes nu, men den har samtidig et godt henlægningspotentiale.

Cortes de Cima 2012 Homenagem a Hans Christian Andersen  har opnået:

 90 point i Wine Spectator

 90 point på www.robertparker.com og i The Wine Advocate

 Guld ved Mundus Vini

 Sølv ved International Wine Challenge

Tidligere anmeldelser;

• Sølv ved International Wine & Spirit Competition
• Sølv ved Challenge International du Vin
• Bronze ved Decanter Asia Wine Awards
• 92 point i Wine Enthusiast

Den familieejede vingård, Cortes de Cima, ligger tæt ved Vidigueira i Portugals Alentejano region, hvor druerne vokser på skråningerne af det 400 meter høje bjerg, Serra do Mendro, og nyder godt af regionens mange solskinstimer og det varme, tørre klima, der bliver modereret af den kølige brise fra Atlanterhavet. Hos Cortes de Cima fokuserer man meget på bæredygtighed og genbruger så mange materialer som muligt.

En kasse indeholder 6 flaske 75 cl. - 14% Alkohol.

369,00 DKK 395,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Cortes De Cima - Cima Tinto Vinho Regional Alentejano Portugal

Produceret af 40% Aragonez (Tempranillo kaldes Aragonez i Portugal), 35% Syrah, 15% Touriga Nacional og 10% Petit Verdot druer fra Alentejano i det sydlige Portugal. Vinen har lagret 12 måneder på 70% fransk og 30% amerikansk eg. En flot, rubinrød vin med duft af modne frugter og krydret vanilje. Vinen er fyldig og blød med en intens frugtsmag, som varer ved. Cortes de Cima Tinto er harmonisk og velafbalanceret og er særdeles velegnet til vildt, oksekød, lam og svinekød.

Den familieejede vingård, Cortes de Cima, ligger tæt ved Vidigueira i Portugals Alentejano region, hvor druerne vokser på skråningerne af det 400 meter høje bjerg, Serra do Mendro, og nyder godt af regionens mange solskinstimer og det varme, tørre klima, der bliver modereret af den kølige brise fra Atlanterhavet. Hos Cortes de Cima fokuserer man meget på bæredygtighed og genbruger så mange materialer som muligt.

En kasse indeholder 1 flaske 75 cl. - 14% Alkohol.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Vidigal - Douro

Man kan hævde at vinene fra Douro-dalen de seneste 10-15 år har ændret sig betydeligt på to områder. Dels er andelen af bordvine ift. portvin gået kraftigt i vejret, og dels har kvaliteten af bordvinene forbedret sig markant i retning af større friskhed og renhed i vinene.

Denne mellemklassevin er skabt med udgangspunkt i de klassiske portvinsdruer Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca og Touriga Nacional, som alle trives i Douros varme klima med skiffer i jordbunden. Modsat de gammeldags Douro-rødvine har Vidigal via en kølig maceration lavet en mundret, afrundet vin med stor fylde uden tilhørende, bidske tanniner. Veldoseret fadlagring har afrundet vinen uden at påvirke den aromatisk.

Duft og smag har modne skovbær som det dominerende element med et krydret strejf af lavendel og eukalyptus samt lidt vanilje og mokka. Vinen har generøs frugt smag uden skarpe kanter og leverer en særdeles drikkevenlig vin, der vil egne sig til et bredt udsnit af stege- og simreretter.

 

1 kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 13% alkohol.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Van Zellers - VZ Tinto

Laves af druer, der kommer fra vinstokke, som har rundet de 50 år. På grund af deres alder yder de små mængder af ekstraktrige, tykskallede druer. Produktion er på knapt 1.800 flasker Marken ved Rio Torto rummer et virvar af forskellige druesorter (’field blend’) det er en beplantningsmetode, som man brugte i gamle dage. Metoden sikrer et stabilt høstudbytte. En nyttig sidegevinst er en kompleksitet i den færdige vin. Dette er svært at opnå i den moderne verdens øgede fokus på monovarietal-vine. Cristiano van Zeller er ingen stor fan af den ellers hypede touriga nacional, og der er derfor kun mikroskopiske mængder at finde i vinen. De andre klassiske ’portvinsdruer’ er at finde i blendet sammen med en lang række af sørgeligt oversete sorter. Druerne fodtrædes i granit-lagares, hvor de knuste druer hygger sig, inden gæringen starter. Denne gæring starter delvist i lagares og delvist på tank, hvor pigeage er udføres manuelt. Efter gæringen lagres størstedelen af vinen i 21 måneder på 2. og 3. års barriques, primært fra Seguín Moreau og Taransaud, hvilket sammen med den forsigtige ekstraktion har giver fantastiske tanniner med en perfekt fenolisk modenhed.

Duft og smag viser nu en ungdommelig tæt vin med modne skovbær, balsamiske elementer, viol, syltekirsebær, blåbær, kakao samt eg af superlativ kvalitet. Der er stor, sømløs fylde i vinen, hvor den store koncentration ikke giver et dystert indtryk, men blot minder om, at her er grundstof nok til lang tids lagring.

Nyd vinen nu og de næste 10-15 år frem til stegeretter med okse eller hårvildt.

 

1 kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 14,5% alkohol.

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler