Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Australien har ikke været et vinland i særlig lang tid sammenlignet med Europa.  De første vinplanter kan spores tilbage til slutningen af 1700 tallet, men det er først i 1950'erne, at kvaliteten har været på samme høje niveau, som den vin vi kender i dag. Australien har ingen nationale druesorter, og heller ikke krydsninger eller hybrider, de fleste druer stammer fra Middelhavsområdet. Der er en hovedvægt af Shiraz vinstokke, der står for en fjerdedel af alle australske vinstokke. I dag er Australien verdens fjerde største vineksporterende land, og i hjemlandet drikkes kun ca. 40% af vinen.

De mest almindelige rødvinsdruer i Australien er: Shiraz/Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir. De australske kvalitetsvine findes i store dele af landet, men på grund af landets store variation i klima, jordbund og topografi, er vinenes udtryk meget forskellige.

Du finder her et stort udvalg af australske kvalitetsvine for eksempel de populære Vinaceous vinene med de sjove etiketter samt vores helt egen og meget populære vin ”The Undercover”.

Sorter resultater:

Vinaceous Red Right Hand Shiraz/Grenache/Tempranillo - Margaret River 2014

Vinaceous Red Right Hand har en fantastisk dyb rubinrød farve. I næsen finder man en lækker blanding af modne bær, røde såvel som mørke, og krydrede aromaer. Herligt saftig og letdrikkelig vin, som også i smagen kombinerer den modne frugt med ganske subtilt og bevidst underspillet eg. Afslutning er silkeblød og frugtdrevet. 

Vinen egner sig godt sammen med alt grillet, rødt kød og diverse stegeretter.

Red Right Hand er resultatet af en kombination af tre af de store verdens sorter med hver deres individuelle egenskaber. Vi er alle bekendt med Australiens "helt", Shiraz, fyldt med farve, smag og struktur. Grenache med berusende parfume og søde frugt samt en lille smule af den intense, krydrede Tempranillo udgør resten af blendet. Hver sort fermenteres separat i åbne kar lagre på et blend af franske egetræsfade i 12 måneder før blanding.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

Vinaceous' koncept er at producere markante vine, der repræsenterer personligheder - mænd, kvinder, engle, dæmoner, havfruer samt skabninger fra mytologien. Vinaceous' mål var at genskabe dette på etiketterne ved hjælpe af sjove og provokerende billeder baseret på teater- og cirkusplakater fra 30'erne og 40'erne.
Vinaceous' vine er fremstillet af nogle af Australiens mest talentfulde nye, unge winemakers.

119,95 DKK 189,95 DKK (spar 70,00 DKK)

THE UNDERCOVER FULL BLOODED FIFTEEN 2019 - 15% Alkohol

THE UNDERCOVER Full Blooded Fifteen er en rigtig fyldig frugtbombe fra Down Under, som byder sig til med masser af moden og saftig, spændstig frugt. Både i duft og smag mødes man af blandt andet solbær, skovbær og brombær og krydderier fra egetræet. Vinen er dyb rubin i glasset og bære sine 15% alkohol med stor ynde.

Prøv The Undercover ved en temperatur på ca. 16 grader til fjerkræ, lam, grillet oksekød, saftige steaks eller gryderetter. Det kunne også være et rigtig godt bud på vinen til den store buffet.

The Undercover er produceret i en stil, som passer til danskernes smag.  Blendet er holdt "hemmeligt" (The Undercover), men den er lavet på 3 druetyper, som er høstet i forskellige regioner i Australien. Den procentuelle fordeling kender vi derfor ikke, men blendet består af Cabernet Sauvignon, Ruby Cabernet samt Petit Verdot.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

49,95 DKK 109,95 DKK (spar 60,00 DKK)

Vinaceous Snake Charmer - Shiraz McLaren Vale 2015 er en rigtig dejlig Shiraz, som James Halliday har belønnet med 90 point - et rigtig flot glas til prisen!

Druerne kommer fra gamle Shiraz-stokke i McLaren Vale og resultatet er en dyb purpur rød vin med duft af frisk, parfumeret bærfrugt og krydderier i næsen. Intens, mørk frugt, mørk chokolade og mokka noter fylder munden. Rig og fyldig vin, facetteret og med en skøn tekstur. Lang eftersmag præget af ristede fadnoter fra de 12-14 måneder på fransk og amerikansk eg og silkebløde tanniner. 

Snake Charmer er skøn i sin ungdom, men lagrer smukt i op imod 10 år fra høsttidspunktet.

Server gerne vinen ved en temperatur på 15-16 grader til f.eks. grillet kød, vildt, lam, krydrede pølser og BBQ - the Aussie way!

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl - 14,5% Alkohol.

Vinaceous' koncept er at producere markante vine, der repræsenterer personligheder - mænd, kvinder, engle, dæmoner, havfruer samt skabninger fra mytologien. Vinaceous' mål var at genskabe dette på etiketterne ved hjælpe af sjove og provokerende billeder baseret på teater- og cirkusplakater fra 30'erne og 40'erne.
Vinaceous' vine er fremstillet af nogle af Australiens mest talentfulde nye, unge winemakers.

119,95 DKK 189,95 DKK (spar 70,00 DKK)

Vinaceous Raconteur Cabernet Sauvignon - Margaret River 2017 er en fremragende Cabernet fra et af Australiens mest spændende områder, Margaret River i Western Australia.

Raconteur er fremstillet på Cabernet Sauvignon druer fra Wilyabrup i Margaret River og udviser typisk Margaret River Cabernet-karakter: Frodig og rig. Brombær, violer og mokka aromaer nærmest springer op af glasset. På samme måde som med Rorschach's tegninger vil forskellige mennesker opleve forskellige smagsindtryk. Nogle finder modne, saftige solbær og cassis, mens andre igen vil notere sig friske, sprøde syrlige kirsebær - men begge bidrager til den samlede oplevelse med intensitet, vægt, struktur og tekstur.

Fremragende til f.eks. lammesteg, vildt eller grillet ribeye og nydes bedst ved en temperatur på ca. 16 grader. Raconteur kan nydes nu eller gemmes i op til 10 år.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

Vinaceous' koncept er at producere markante vine, der repræsenterer personligheder - mænd, kvinder, engle, dæmoner, havfruer samt skabninger fra mytologien. Vinaceous' mål var at genskabe dette på etiketterne ved hjælpe af sjove og provokerende billeder baseret på teater- og cirkusplakater fra 30'erne og 40'erne.
Vinaceous' vine er fremstillet af nogle af Australiens mest talentfulde nye, unge winemakers.

119,95 DKK 189,95 DKK (spar 70,00 DKK)

CHALK HILL Cabernet Sauvignon McLaren Vale 2014 er fremstillet på 100% Cabernet Sauvignon og besidder den helt klassiske Cabernet Sauvignon solbær aroma med noter af mørk chokolade og strejf af knuste blade og tobak. Årgang 2014 resulterede i ekstremt reducerede udbytter og således i ekstra koncentrerede druer med både fylde og smag og det fornemmer man i vinen. Efter gæring har vinen lagret 15 måneder på franske fade, hvoraf 20% var nye.

Match Chalk HIll Cabernet Sauvignon op med f.eks. vildt, rødt grillet kød, en stor bøf og modne oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

Chalk Hill:

Chalk Hill er en af de få vingårde i James Hallidays Wine Companion (Australiens vinbibel), der tildeles de maksimale 5 stjerner.
Ejendommen har været familieejet siden 1964 og er beliggende i McLaren Vale, 40 km syd for Adelaide. Vingården er dedikeret til at fremstille small scale vine af høj kvalitet. Harvey familiens sydaustralske vindyrkningsarv går hele seks generationer tilbage.

Winemaker Renae Hirsch, står i spidsen for Chalk Hill. Druerne i Chalk Hill vinene stammer primært fra seks familieejede vinmarker i McLaren Vale distriktet - 40 kilometer syd for Adelaide i South Australia - hvor man har middelhavsklima, hvilket giver perfekte vækstbetingelser for druedyrkning. Hver vinmark har sit helt eget terroir, som Chalk Hill kombinerer med deres ekspertise indenfor vindyrkning for at dyrke druer med særlig tydelig karakter og appel, hvilket gør deres vine så eftertragtede. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,95 DKK 179,95 DKK (spar 80,00 DKK)

CORAL COAST SHIRAZ 2019 er fremstillet på druer fra forskellige områder i det sydøstlige Australien. Vinen har en rubinrød farve og aromaer af modne brombær, boysenbær og solbær og lidt krydrede undertoner af sort peber.

Coral Coast Shiraz er lavet i en populær stil: Masser af moden frugt, fyldig og cremet, med bløde tanniner og moderat syre og en dejlig lang eftersmag.

En rigtig god all round vin, som bl.a. kan anbefales til vildt, oksekød, svinekød, pizza- og pastaretter samt ikke for kraftige, cremede oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol.

49,95 DKK 89,95 DKK (spar 40,00 DKK)

BUSBY´S MATE Big Chunky Red 2018 er med hele 15% alkohol en australsk vin for folk med hang til vine med både "til gården og gaden". Australierne har med deres sympatiske, ukrukkede stil en evne til at finde på maleriske navne, der på uhøjtidelig vis udtrykker vinmagerens personlighed - og i lige så høj grad vinens. Busby’s Mate er en vin, der med en fyldig, charmerende stil kombineret med en spændstig frugt appellerer bredt. Et pletskud af en vin, der giver en intens duft- og smagsoplevelse, hvor friskheden er bevaret, så smagsløgene ikke trættes efter det første glas.

Druerne kommer fra forskellige regioner i det sydvestlige Australien. Størstedelen af vinen udgøres af Ruby Cabernet, mens en skøn blanding af andre druer, bl.a. Shiraz fra McLaren Vale, er med til at give såvel balance som kompleksitet. Veldoseret eg runder vinen af med lidt ristede nuancer i en vin, der ellers byder på skovbær, tranebær, jordbær samt et herligt krydret element af nålegran og kamfer. Smagen er fyldig med afbalanceret stoflighed og smukt afrundet finish. Busby’s Mate er en glimrende all-round vin, der kan serveres til en rød bøf, men via sin afrundede karakter er dette også en glimrende vin til en hyggelig stund. Nydes nu og de næste par år frem. Bør serveres lidt under stuetemperatur ved ca. 16-18°.

Penge & Privatøkonomi juli/august 2014 - Bud på en perfekt grillvin - Busby´s Mate (årgang 2013) er blandt de fem bedste ud af 18 vine.
***** ud af 5 i VinAvisen uge 13/2013:
Citat: "Big chunky red" står der på etiketten - stor, tung og rød. Og det er denne rødvin til en vis grad. Men den er alligevel ikke en af disse australske bamser med intens frugt. Den er faktisk i god balance og uden spritkant - næsten elegant. Prisen er yderst attraktiv. Flasken har skruelåg. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15 % alkohol.

59,95 DKK 99,95 DKK (spar 40,00 DKK)

CHAFFEY BROS WINE Battle For Barossa GSM - La Resistance 2016 er et af de GSM-blend, hvor man tydeligt fornemmer, at G'et står for Grenache! Saftig og fedmefuld GSM fra Chaffey Bros i Australien, hvor det tydeligt er Grenache, der er i førersædet.

Vinen er, som navnet antyder, produceret på 3 forskellige druer: Grenache 44%, Syrah 30% og Mourvèdre 26%

I såvel duft og smag fornemmer man tydeligt modne kirsebær og jordbær sammen med strejf af såvel blommer som modne hindbær. Frugten spiller fint sammen med strejf af karamel og krydret eg. I munden fornemmes smidig og fintkornet tannin, der sammen med forfriskende syre giver vinen en rigtig flot struktur og som fremhæver den lækre frugt - hele vejen til den lange eftersmag.

Til den aktuelle pris har jeg svært ved at finde australsk GSM, der leverer større value for money end Battle For Barossa!

Nydes til vildt, okse, kalv, lam - og rigtig gerne fra grillen, som australierne elsker det! Server gerne vinen lettere afkølet ved 14 grader, så alle de fine detaljer kommer frem i vinen!

En kasse indholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol

99,95 DKK 169,95 DKK (spar 70,00 DKK)

Yalumba The Y Series Cabernet Sauvignon 2018

* 92 point - Wine Enthusiast

Yalumba holder til i Barossa Valley - og har gjort det, siden Samuel Smith grundlagde huset i 1849. 

The Y Series er autentiske, veganervenlige vine, produceret af druer fra South Australias mest berømte vinregioner og denne vin er produceret af Cabernet Sauvignon-druer, der er dyrket på tværs af South Australia.

Det er en ren og kun let fadlagret rødvin, som er tro mod sin oprindelse.

En skøn rødvin med en dyb magentarød farve med et højrødt skær samt fyldig frugtduft med noter af røde bær, mørke kirsebær og blommer med krydrede noter og tørrede middelhavskrydderurter. Det er en letdrikkelig rødvin med fyldig og sprød frugtsmag, mærkbare, men bløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Prøv The Y Series Cabernet Sauvignon ved ca. 16 grader til ikke for kraftige retter på rødt kød, til en skøn lasagne eller sauterede Portobello svampe med rosmarin og hvidløg.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 14% Alkohol

 

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Barossa Ink Shiraz 2019
 
Mørk og tæt i farven fremstår denne nærmest korpulente vin. Potent, brombær og boysenbær, sødmefuld skovbærfrugt og et lille strejf af hindbær understøttes af finsk lakrids, chokolade og fadkrydderier fra lagringen på hhv. ny amerikansk og 2 til 6 år gamle franske og amerikanske fade. Frugten forbliver i centrum og det er ikke hér, man skal lede efter volumniøse og intense tanniner!
 
Barossa Valley ér og bliver verdensberømt for shiraz! Shiraz opnår hér den særligt aromatiske og indsmigrende karakter, der forbindes med dens oversøiske ophav. Målet for Craig Stansborough og Grant Burge var da også at skabe en betalbar men tætpakket shiraz med fuld smæk på power og aroma. Og det hér er powervin, der vil skræmme enhver frankofil langt bort, mens shiraz-entusiaster omvendt kan glæde sig over solide smæk for skillingen.
 
Nyd Barossa Ink ved ca. 16° til f.eks. en solid bøf, vildt eller som australierne gør det: Til en ordentlig barbeque.
 
1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol
89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Fremstår smuk, dyb rubinrød i glasset. Duften er intens og fyldt med mørke bær. Søde, mørke kirsebær og blommer, solbær, brombær og boysenbær blander sig med krydrede fadnoter og et klassisk Shiraz-strejf af lakrids. Shiraz og Cabernet går virkelig smukt hånd i hånd hér.

Også smagsmæssigt har vinen stor intensitet med masser af de samme sødmefulde frugtnoter, som i næsen. Her er dejlig struktur med syre, der balanceres af frugtigheden i vinen og et moderat tannin-niveau, der giver vinen rygrad. Alkoholen er mærkbar uden på nogen måde at dominere vinen.

Prøv vinen ved en temperatur på 15-16 grader til en intens ragú eller til stegte eller braiserede kødretter.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler