Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Australien har ikke været et vinland i særlig lang tid sammenlignet med Europa.  De første vinplanter kan spores tilbage til slutningen af 1700 tallet, men de første producenter af blivende karakter - og som stadig er på markedet i dag - blev etableret fra ca. 1850 og frem. Og det er først i 1950'erne, at kvaliteten har været på samme høje niveau, som den vin vi kender i dag. Australien har ingen indfødte druesorter, til gengæld eksperimenteres der på livet løs med alverdens forskellige sorter.
De fleste druesorter er af europæisk oprindelse og australierne har "adopteret" Syrah (I Australien kaldt Shiraz) som landets røde signaturdrue og det er også den vigtigste druen i landet.

Andre almindeligt forekommende rødvinsdruer i Australien er inkluderer Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir. De australske kvalitetsvine findes i store dele af landet, men på grund af landets store variation i klima, jordbund og topografi, er vinenes udtryk meget forskellige.

Sorter resultater:

The Undercover Full Blooded Fifteen er en rigtig fyldig frugtbombe fra Down Under. Den byder sig til med masser af moden og saftig, spændstig frugt. Både i duft og smag mødes man af blandt andet solbær, skovbær og brombær og krydderier fra egetræet. Vinen er dyb rubin i glasset og bære sine 15% alkohol med stor ynde.

Prøv The Undercover ved en temperatur på ca. 16 grader til fjerkræ, lam, grillet oksekød, saftige steaks eller gryderetter. Det kunne også være et rigtig godt bud på vinen til den store buffet.

The Undercover er produceret i en stil, som passer til danskernes smag.  Blendet er holdt "hemmeligt" (The Undercover), men den er lavet på 3 druetyper, som er høstet i forskellige regioner i Australien. Den procentuelle fordeling kender vi derfor ikke, men blendet består af Cabernet Sauvignon, Ruby Cabernet samt Petit Verdot.

 

1 flaske indeholder 75 cl. - 15% Alkohol.

49,95 DKK 109,95 DKK (spar 60,00 DKK)

Coral Coast - Shiraz er fremstillet på druer fra forskellige områder i det sydøstlige Australien.

Vinen har en rubinrød farve og aromaer af modne brombær, boysenbær og solbær og lidt krydrede undertoner af sort peber. Er lavet i en populær stil: Masser af moden frugt, fyldig og cremet, med bløde tanniner og moderat syre og en dejlig lang eftersmag.

En rigtig god all round vin, som bl.a. kan anbefales til vildt, oksekød, svinekød, pizza- og pastaretter samt ikke for kraftige, cremede oste.

 

1 flaske indeholder 75 cl. - 13% Alkohol.

49,95 DKK 89,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Busby's Mate - Big Chunky Red er med hele 15% alkohol en australsk vin for folk med hang til vine med både "til gården og gaden".

Australierne har med deres sympatiske, ukrukkede stil en evne til at finde på maleriske navne, der på uhøjtidelig vis udtrykker vinmagerens personlighed - og i lige så høj grad vinens. Busby’s Mate er en vin, der med en fyldig, charmerende stil kombineret med en spændstig frugt appellerer bredt. Et pletskud af en vin, der giver en intens duft- og smagsoplevelse, hvor friskheden er bevaret, så smagsløgene ikke trættes efter det første glas.

Druerne kommer fra forskellige regioner i det sydvestlige Australien. Størstedelen af vinen udgøres af Ruby Cabernet, mens en skøn blanding af andre druer, bl.a. Shiraz fra McLaren Vale, er med til at give såvel balance som kompleksitet. Veldoseret eg runder vinen af med lidt ristede nuancer i en vin, der ellers byder på skovbær, tranebær, jordbær samt et herligt krydret element af nålegran og kamfer. Smagen er fyldig med afbalanceret stoflighed og smukt afrundet finish. Busby’s Mate er en glimrende all-round vin, der kan serveres til en rød bøf, men via sin afrundede karakter er dette også en glimrende vin til en hyggelig stund. Nydes nu og de næste par år frem. Bør serveres lidt under stuetemperatur ved ca. 16-18°.

Penge & Privatøkonomi juli/august 2014 - Bud på en perfekt grillvin - Busby´s Mate (årgang 2013) er blandt de fem bedste ud af 18 vine.
***** ud af 5 i VinAvisen uge 13/2013:
Citat: "Big chunky red" står der på etiketten - stor, tung og rød. Og det er denne rødvin til en vis grad. Men den er alligevel ikke en af disse australske bamser med intens frugt. Den er faktisk i god balance og uden spritkant - næsten elegant. Prisen er yderst attraktiv. Flasken har skruelåg. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15 % alkohol.

59,95 DKK 99,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Yalumba The Y Series Cabernet Sauvignon 2018

* 92 point - Wine Enthusiast

Yalumba holder til i Barossa Valley - og har gjort det, siden Samuel Smith grundlagde huset i 1849. 

The Y Series er autentiske, veganervenlige vine, produceret af druer fra South Australias mest berømte vinregioner og denne vin er produceret af Cabernet Sauvignon-druer, der er dyrket på tværs af South Australia.

Det er en ren og kun let fadlagret rødvin, som er tro mod sin oprindelse.

En skøn rødvin med en dyb magentarød farve med et højrødt skær samt fyldig frugtduft med noter af røde bær, mørke kirsebær og blommer med krydrede noter og tørrede middelhavskrydderurter. Det er en letdrikkelig rødvin med fyldig og sprød frugtsmag, mærkbare, men bløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Prøv The Y Series Cabernet Sauvignon ved ca. 16 grader til ikke for kraftige retter på rødt kød, til en skøn lasagne eller sauterede Portobello svampe med rosmarin og hvidløg.

 

1 kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 14% Alkohol

 

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Barossa Ink Shiraz fremstår mørk og tæt i farven. Nærmest korpulent så potent den er, med brombær og boysenbær, sødmefuld skovbærfrugt og et lille strejf af hindbær understøttes af finsk lakrids, chokolade og fadkrydderier fra lagringen på hhv. ny amerikansk og 2 til 6 år gamle franske og amerikanske fade. Frugten forbliver i centrum og det er ikke hér, man skal lede efter volumniøse og intense tanniner!
 
Barossa Valley ér og bliver verdensberømt for shiraz! Shiraz opnår hér den særligt aromatiske og indsmigrende karakter, der forbindes med dens oversøiske ophav. Målet for Craig Stansborough og Grant Burge var da også at skabe en betalbar men tætpakket shiraz med fuld smæk på power og aroma. Og det hér er powervin, der vil skræmme enhver frankofil langt bort, mens shiraz-entusiaster omvendt kan glæde sig over solide smæk for skillingen.
 
Nyd Barossa Ink ved ca. 16° til f.eks. en solid bøf, vildt eller som australierne gør det: Til en ordentlig barbeque.
 
1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol
89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Angove Butterfly Ridge Shiraz Cabernet

Fremstår smuk, dyb rubinrød i glasset. Duften er intens og fyldt med mørke bær. Søde, mørke kirsebær og blommer, solbær, brombær og boysenbær blander sig med krydrede fadnoter og et klassisk Shiraz-strejf af lakrids. Shiraz og Cabernet går virkelig smukt hånd i hånd hér.

Også smagsmæssigt har vinen stor intensitet med masser af de samme sødmefulde frugtnoter, som i næsen. Her er dejlig struktur med syre, der balanceres af frugtigheden i vinen og et moderat tannin-niveau, der giver vinen rygrad. Alkoholen er mærkbar uden på nogen måde at dominere vinen.

Prøv vinen ved en temperatur på 15-16 grader til en intens ragú eller til stegte eller braiserede kødretter.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Yalumba Samuel's Collection GSM 2017

Samuel’s Collection fra Yalumba er en serie fine premium-vine, som lovpriser Yalumbas vitale vinmarker, fantastiske arv, lange levetid og hele vingården. Vinserien er dedikeret til grundlæggeren, Samuel Smith, og på etiketterne ses det ikoniske Yalumba-klokketårn, som er bæredygtigt og bygget på et fundament af naturligt forekommende kalksten.

Vinen er produceret af druerne Grenache (55%), Shiraz (41%) samt en lille smule Mataro (4%) – også kendt som Mourvèdre i Frankrig. Alle druerne er dyrket i Barossa i South Australia i Australien. Vinen er veganervenlig og har været lagret 11 måneder på egetræsfade.

Det er en 100% Barossa-rødvin, som er saftig og madvenlig – og dufter fantastisk.

En virkelig skøn rødvin med en levende rubinrød farve samt intens og fantastisk duft med lag af boysenbær, rabarber, rosenblade og kanel. Vinen har en saftig frugtsmag med noter af blåbær og et strejf af lakrids, bløde og afrundede tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

 

1 kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 14% alkohol. 

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Yalumba The Signature - Cabernet Sauvignon/Shiraz 2016

The Signature fra Yalumba er en del af en serie sjældne og fine vine, som Yalumba kun producerer i exceptionelt gode årgange.

Denne vin er produceret af druerne Cabernet Sauvignon (51%) og Shiraz (49%), der er dyrket i Barossa i South Australia i Australien. Vinen er veganervenlig og har været lagret 22 måneder på franske, ungarske og amerikanske egetræsfade.

Vinen omfatter alt, hvad Yalumba og familien Hill-Smith står for og er en perfekt repræsentant for Yalumbas historie og moral.

En uovertruffen rødvin med en flot dybrød farve samt kompleks frugtduft med noter af solbær, tranebær, kirsebær, blommer, tobak, grafit og cedertræ. Smagen har både dybde, elegance og finesse. Den er fyldig og intens med dominerende noter af solbær og blommer, god tanninstruktur samt en lang og behagelig eftersmag.

  • 92 point i Wine & Spirits, oktober 2019
  • 93 point i Wine Enthusiast, januar 2020
  • 93 point på www.jamessuckling.com, juni 2019
  • 93 point på www.robertparker.com og i The Wine Advocate, maj 2020
  • 96 point i Decanter, januar 2021
  • Platin ved Texsom International Wine Awards 2020

 

1 kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 14,5% alkohol.

549,00 DKK 599,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Yalumba Samuels Collection - Shiraz/Cabernet Sauvignon 2017

Samuel’s Collection fra Yalumba er en serie fine premium-vine, som lovpriser Yalumbas vitale vinmarker, fantastiske arv, lange levetid og hele vingården. Vinserien er dedikeret til grundlæggeren, Samuel Smith, og på etiketterne ses det ikoniske Yalumba-klokketårn, som er bæredygtigt og bygget på et fundament af naturligt forekommende kalksten.

Vinen er produceret af druerne Shiraz (51%) og Cabernet Sauvignon (49%), der er dyrket i Barossa i South Australia i Australien. Vinen er veganervejlig og har været lagret 8 måneder på egetræsfade.

Det er en 100% Barossa-rødvin med fyldig og generøs Shiraz-smag kombineret med elegance fra Cabernet Sauvignon – en moderne udgave af en australsk klassiker.

En virkelig skøn rødvin med en flot rød farve samt delikat duft af modne blommer, kirsebær, solbær og krydderier. Smagen er fyldig og elegant, men samtidig blød og rund med bløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

 

1 kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 14,5% alkohol.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Yalumba The Y Series - Shiraz Viognier 2019

The Y Series fra Yalumba er en serie ikoniske og klassiske vine med mange spændende varianter. De er alle autentiske, veganervenlige og produceret af druer fra South Australias mest berømte vinregioner.

Denne vin er produceret af druerne Shiraz (96%) samt en lille smule Viognier (4%), der er dyrket i South Australia i Australien.

Et eksotisk twist af Australiens favorit-drue.

Det er en skøn rødvin med en flot rød farve, delikat og eksotisk duft af hindbær og surkirsebær med et strejf af hvid peber, mellemfyldig frugtsmag med noter af kirsebær og boysenbær, bløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

 

1 kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 14,5% alkohol.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Yalumba Organic - Shiraz 2018

Organics-serien fra Yalumba er en serie organisk dyrkede vine, og samtidig et klart udtryk for, at Yalumba tager sit miljøansvar meget alvorligt. Denne vin er tilmed veganervenlig.

Denne vin er produceret af Shiraz-druer, der er organisk dyrket i South Australia i Australien.

Organisk certificeret og veganervenlig rødvin med god frugtsmag, bløde tanniner og saftig eftersmag.

Skøn rødvin med en flot rød farve og et violet skær. Vinen byder på tiltalende duft med noter af blomster, violer, lavendel, blåbær og blommer samt en mellemfyldig og let krydret frugtsmag, hvor noterne fra duften fortsætter sammen med et strejf af morbær. Tanninerne er bløde og runde, mens eftersmagen er lang og saftig.

 

1 kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 13,5% alkohol.

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler