Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Italien er det andenstørste vinland i verden, og der er ingen tvivl om, at deres rødvine hører til blandt de bedste. Italien har mange kendte vindistrikter og en årelang ekspertise indenfor vinfremstilling. Italiensk rødvin hører til blandt rigtig mange danskeres foretrukne valg, og nogle af de mest kendte rødvine fra Italien er: Amarone, Barolo og Brunello og Ripasso. Italien fremstiller, som så mange andre lande, både ringe vin og god kvalitetsvin. Vi gør derfor meget ud af at finde rødvine, som vi kan stå inde for både kvalitetsmæssigt men også kvaliteten holdt op imod prisen.

Der er som nævnt stor variation på italienske rødvine, der generelt spænder fra de mere elegante vine i nord til de mere varme, fyldige vine med sødme i syd. Nogle udvalgte italienske rødvine af god kvalitet er: Brunelli (Amarone vinhus i Valpolicella), Latium (Morini familien har flere vinmarker i Mezzanedalen), Fattoria Le Pupille (står bag nogle af bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana), Zeni (populært vinhus, der har eksisteret siden 1870 i Bardolino regionen), samt Menhir Primitivo Manduria (Cantine Menhir i Puglia blev først grundlagt i år 2000. De har fra starten fremstillet fremragende, autentiske vine).  

Sorter resultater:

GRAN CONTI Rosso Riserva DOC 2014 Molise - Vin fra Molise ser vi ikke meget af herhjemme. Druerne til Gran Conti er Montepulciano og Aglianico, som har fået minimum 12 måneder på fad og 12 måneder på ståltank. Vinen både dufter og smager af kirsebær og solbær med let fadpræg og kun moderat syre.

Serveret ved 16 grader passer Gran Conti godt til kylling, grillede eller stegte kødretter.

Anmeldelser:

* Guldmedalje ved Berlin Wine Trophy.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. 13% Alkohol

59,95 DKK 98,00 DKK (spar 38,05 DKK)

VEROSSO Primitivo Negroamaro Salento IGT 2019 er en rigtig saftig sag.  Vinen er flot medium rubinrød. I næsen findes tørrede solbær og kirsebær, som i munden ledsages af røde bær oig lidt vanilje. En behagelig, medium fyldig vin med ganske blide tanniner og en dejlig blød eftersmag.

Velegnet til kylling, lyst kød, ikke for kraftigt oksekød, pizza- og pastaretter samt middel kraftige oste eller blot som et glas i utide. Serveres ved 16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

44,95 DKK 86,00 DKK (spar 41,05 DKK)

Amarone Classico DOCG La Tirela 2017 er rigtig vellavet Amarone til en meget fornuftig pris!

Amaronen er hentet hos Cantina Valpolicella Di Negrar, et kooperativ med ca. 220 tilknyttede vinavlere, som kontinuerligt henter topanmeldelser i Italiens vinguider.

Denne Amarone er fremstillet af Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella, der høstes ved håndkraft, hvorefter alle klaser sorteres og tørrer i godt 3 måneder i Cantina di Negrars tørrerum. Derved opkoncentreres sukker- og aromaindholdet. Efter endt gæring og maceration er vinen lagret 1½ år på barriques af fransk Allier-eg og store 3000 liters fade.

Vinen er dyb rubinrød. Den krydrede duft er præget af sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster samt sødt krydrede aromaer. I munden er vinen særdeles fyldig og krydret med massiv længde, hvor den karakteristiske snert af bitterhed er present i finalen – her findes ikke det præg af kogt frugt, man finder i billig Amarone. Modne, blide tanniner holder vinens voldsomme fylde i skak og giver en harmonisk balance, så vinen fremstår særdeles drikkevenlig.

Vinen bør iltes i en rummelig karaffel et par timer inden serveringen og nyd den ved ca. 17 grader til de markante kødretter, rødt eller vildt, eller tørre, lagrede ostetyper.
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15,5% alkohol.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

LATIUM Morini Amarone Campo Leon DOCG 2015 er husets stolthed. Til vinen anvendes Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta, samme sammensætning som hos Romano Dal Forno, hvis marker ligger op til Latium's. Et meget lavt udbytte på 30 hl/ha bidrager til et fremragende druemateriale at arbejde videre med. Før vinifikation tørres druerne i 100-120 dage i små 5-6 kg. kurve. Da de samtidig bruger ny gærings teknik (zymes) som giver mere koncentrerede og aromatiske vine, virker de 16 % alkohol vinen har, ikke overvældende. Vinen har fået 30 måneder på en kombination af franske og amerikanske egefade på 220-500 liter. Efter fadlagringen får vinen 8-10 måneder på flaske før frigivelse til salg.

Campo Leon Amarone er levende rubinrød i glasse. I næsen er vinen intens og kompleks med æteriske hints og noter af modne røde bær og kirsebær med krydrede noter af muskat og strejf af kakao, vanilje og sort peber. Vinen er varmende med saft og kraft med mærkbare, elegante tanniner. Morini-familien har virkelig produceret en raffineret, fyldig vin!

Nyd Campo Leon serveret ved 16-18 grader til rødt kød, mørkt fuglevildt og hårvildt eller til oste.

Anmeldelser:

* 94 point Robert Parker
* Silver Medal by DECANTER MAGAZINE
* 2 glas i Gambero Rosso

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  16% Alkohol.

Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", nærmere betegnet i Mezzane-dalen. 

At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone, findes der flere eksempler på: Dal Forno, Roccolo Grassi, Corte Sant'Alda... Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte Sant'Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi, tæt på Dal Forno's vinmarker. Man benytter samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte (25 hl pr ha.), hvilket sikres dels gennem grøn høst og dels gennem at knække halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel, nærmest stilken, bliver brugt til vinproduktion.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

299,00 DKK 369,00 DKK (spar 70,00 DKK)

LATIUM Valpolicella Superiore "Campo Prognai" DOC 2015 er en usædvanlig god vin af denne type. Et meget lavt høstudbytte og sen høst er medvirkende til, at vinen med dens 15% alkohol fremstår flot og fyldig. Man bliver rent faktisk i tvivl om, hvorvidt det er Amarone, man har i glasset. En af de allerbedste Valpolicella Superiore, vi har smagt.

Nyd denne vin til kødretter som and, vildt, grillet oksekød, til intense pastaretter, risotto med svampe eller bare nydelse..

Tidligere anmeldelser:

*90 point i Veronelli
* 2 glas i Gambero Rosso
* 88 point - Robert Parker.
* Vinhulen.dk har givet årgang vinen 2 glas ud af tre og udnævnt den som "kanonvin til spotpris". De skriver: Rubinrød. Frisk og fyrig bærnæse med mørke kirsebær og brusende duft. Her kommer intet supplement, men det ville også være svært at komme forbi frugten, der er ekstremt frisk og intens. Smagen er blød med let sødme, friske kirsebær og knapt så voldsom som næsen med en god, fast frugtsyre og lette bittertoner. Renser godt i munden og går ikke på kompromis, når den lukker op for trænuancer og mørkt præg mod finalen, der indeholder en del tanniner. Vinhulen.dk den 15.12.2013.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", nærmere betegnet i Mezzane-dalen. 

At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone, findes der flere eksempler på: Dal Forno, Roccolo Grassi, Corte Sant'Alda... Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte Sant'Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi, tæt på Dal Forno's vinmarker. Man benytter samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte (25 hl pr ha.), hvilket sikres dels gennem grøn høst og dels gennem at knække halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel, nærmest stilken, bliver brugt til vinproduktion.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Barone Montalto Nero d´Avola 2017 37,5 cl.

Massive investeringer i reetablering af gamle vinmarker har gjort Sicilien til en af Italiens mest dynamiske vinregioner, hvor et stabilt, tørt klima og gode modningsbetingelser passer perfekt til de stedbundne druetyper i hænderne på yngre vinmagere med blod på tanden og Barone Montalto har nu gennem fem generationer dyrket vin på sydvestkysten, nær Marsala, hvor milde briser fra Middelhavet tilfører markerne en smule fugt og holder sommertemperaturerne i skak.

Den lokale rødvinsdrue Nero d'Avola dyrkes på lavproduktive vinmarker og denne saftige rødvin har således hentet sin krydrede og varme karakter fra denne drue, som sagtens kan stå på egne ben.

Vinen fremtræder dybrød og duften er frugtig med toner af krydderier. I munden præsenterer den sig med god smagsfylde med en note af vanilje fra den partielle fadlagring og afslutter med pæn længde i eftersmag. Prøv vinen til traditionelle, italienske pastaretter, grillede retter eller som en blød og frugtig hyggevin. Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca.16-17°.

En kasse indeholder 12 flasker - 37,5 cl. 13,5% Alkohol.

39,95 DKK

LE PUPILLE Pelofino Toscana Rosso IGT 2017 er ikke genert. Vinen åbner sig meget hurtigt i glasset med masser af ren kirsebær, mokka, milde krydderier, roser og en anelse chokolade. Giv vinen lidt tid og kirsebærfrugten tager i tiltagende grad over. Munden fyldes med masser af topmodne røde bær, friske urter og milde, krydrede noter. Rigtig dejligt glas, der med ægte italiensk charme matcher masser af modenhed med flot struktur.

Pelofino er et blend af Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot og resultatet er en medium fyldig vin, der er et strålende match til f.eks. kødbaserede pastaretter, til kalvekød, lyst fjerkræ eller braiseret svinekød. Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på 15-16 grader.

Tidligere anmeldelser:

***** 5 stjerner ud af 5 i VinAvisen - Citat (årgang 2015 - uge 18/2017): En vellavet rødvin, der bare smager godt og er nem at drikke. Druerne er Sangiovese, Syrah og Cabernet Sauvignon, og i den gode, mellemfyldige smag fornemmede vi noter af kanel og nelliker. Rigeligt prisen værd.

 * Anbefalet af BT (årgang 2013).

En kasse indeholder 6 flasker - 14% Alkohol. 

Fattoria Le Pupille står bag en stribe af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma - ja velsagtens i Toscana generelt. Elisabetta Geppetti er kvinden, som sammen med Erik Banti satte gang i Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana, helt ude ved kysten. Klimaet her giver en perfekt modning af især Sangiovese druen til en stil, der bliver mere intens og kraftfuld pga. mere solskin om dagen, samt kølige nætter.

 

 

99,00 DKK 129,95 DKK (spar 30,95 DKK)

Castello Banfi Cum Laude 2017

Banfi Cum Laude er fremstillet på Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese og Syrah fra Montalcino i Toscana. Efter gæring har vinene fået en kortere tur på eg, Sangiovese på store 3-9000 liter tønder og de øvrige druesorter på mindre 350 liter fade.

Det er en vin med en intensduft af kirsebær, blommer og lakrids med et strejf af sorte oliven, peber og tobak. Det er en vin med stor kraft og fylde med markante, modne og sødmefulde tanniner. Her er virkelig tale om flot balance, helt ud i den lange eftersmag.

Cum Laude er særdeles velegnet til de fleste kraftige retter med såvel lyst som rødt kød og vildt samt til modne oste. Cum Laude er en nydelse allerede nu, men den har et stort henlæggelsespotentiale.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.



169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Castello Banfi Belnero 2017

Vinen er hovedsageligt produceret af Sangiovese tilsat en lille procentdel Cabernet Sauvignon og Merlot druer, der er dyrket på Castello Banfi's egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Gæringen har fundet sted i en kombination af temperaturkontrollerede egetræstanke og rustfri stå og denne flotte rødvin har efterfølgende lagret 14 måneder på fransk eg (350-9000 liter).

Det er en utrolig flot vin med en intens duft af blomme og brombærmarmelade og krydrede fadnoter som vanilje, tobak og kaffe. Vinen er på en gang kraftig og med en blød struktur med modne, sødmefulde og elegante tanniner og en lang, harmonisk eftersmag.

Vinen passer perfekt til bl.a. rødt kød og vildt, f.eks. som ragú til en pastaret, eller mellemlagrede oste. Denne velafbalancerede vin kan med velbehag drikkes nu, men den har samtidig potentialet til yderligere henlægning.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.


Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi blev ved VinItaly 2010 kåret som "Bedste italienske vineri" - det var tolvte gang på sytten år at Castello Banfi løb med denne flotte titel!

 



169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

LE PUPILLE Morellino di Scansano 2018 er en dejlig, super elegant rødvin fra Elisabetta Gepettis kyndige hånd. 

Medium rubinrød i glasset, byder Fattoria le Pupille Morellino di Scansano på intense aromaer af ikke mindst blåbær og friskplukkede kirsebær, violer og tørrede krydderurter. Vinen er silkeblød og frisk med presente men super velintegrerede tanniner. Typisk for området, har Morellino di Scansano en mere moden frugtprofil end i mere nordligt beliggende dele af Toscana. 

Vinen er perfekt til f.eks. oksekød og råvildt, men selvfølgelig også til typiske egnsretter fra Maremma som maiale ubriaco (langtidstilberedt svin i rødvin) eller acquacotta (en ganske fyldig grøntsagssuppe). Vinen nydes bedst ved 16-18 grader.

Anmeldelser:

* 93/100 POINT af JAMES SUCKLING..
****** GASTRO: 6/6 Stjerner
***** VINAVISEN 5 x Stjerner - Udtaler: Vinen er lidt af et fund til prisen!

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

Fattoria Le Pupille står bag en stribe af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma - ja velsagtens i Toscana generelt. Elisabetta Geppetti er kvinden, som sammen med Erik Banti satte gang i Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana, helt ude ved kysten. Klimaet her giver en perfekt modning af især Sangiovese druen til en stil, der bliver mere intens og kraftfuld pga. mere solskin om dagen, samt kølige nætter.

99,00 DKK 129,95 DKK (spar 30,95 DKK)

LE PUPILLE POGGIO VALENTE 2013 Morellino Scansano Toscana er endnu en fremragende vin fra Elisabetta Gepettis kyndige hånd. Der findes utallige gode producenter i Toscana, men Elisabetta Geppetti har bare lige et ekstra gear i forhold til de fleste gode producenter.

Poggio Valente er sprængfyldt med personlighed og karakter. Duften er fyldt med violer og skovbær, solmættede brombær, saftige kirsebær samt et strejf af vanilje fra 15 måneder på fad. Smagen er intens med næsten overmoden bærfrugt, lakrids, krydderier, mokka og chokolade. Her er perfekt harmoni og vi taler Sangiovese på stor klinge.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Fattoria Le Pupille står bag en stribe af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma - ja velsagtens i Toscana generelt. Elisabetta Geppetti er kvinden, som sammen med Erik Banti satte gang i Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana, helt ude ved kysten. Klimaet her giver en perfekt modning af især Sangiovese druen til en stil, der bliver mere intens og kraftfuld pga. mere solskin om dagen, samt kølige nætter.

199,95 DKK 269,95 DKK (spar 70,00 DKK)

NERONE Negroamaro / Primitivo Puglia IGP BIB 3 LTR

NERONE fremstilles på druesorterne Negroamaro og Primitivo og er charmerende frugtig, blød og cremet. Både duft og smag er fuld af solmættede hindbær og blommer samt krydrede noter.

Prøv NERONE til grillet kød, svinekød, oksekød, svinekød, pastaretter eller diverse oste.

**** i BT

En kasse indeholder 4 bokse - á 300 cl. - 13% Alkohol.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

ZENI Amarone VIGNEALTE Classico DOCG 2015 er en stilfuld og elegant Amarone fra det populære vinhus, Zeni. Vinen er flot dyb rubinrød med et granatrødt skær. Bouqueten er stilfuld, elegant, med masser af frugt og noter af kakao og krydderier. 

Smagen er intens, harmonisk, varm og dvælende.

Vi anbefaler at nyde vinen ved 17-18 grader som ledsager til kraftige retter som vildt, grillede oksebøffer, juleanden samt fede kraftige oste. Dekanter gerne vinen mindst en halv time før, så vinen får mulighed for at udvikle sig.

Vinen er fremstillet på 70% Corvina, 20% Rondinella og 10% Molinara fra det bakkede område i Valpolicella, nord for Verona. Druerne har tørret 3 måneder før gæring og maceration, hvorefter vinen er lagret i 2-4 år på gamle 2.500 liters egefade, afhængig af den pågældende årgang.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15,5% Alkohol.

Cantina Zeni:

Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af vine fra hele området omkring Bardolino ved Gardasøen.

299,00 DKK 375,00 DKK (spar 76,00 DKK)

AMARONE VILLA SPINOSA CLASSICO DELLA VALP. 2006 16.5 % Alk.

Villa Spinosa Amarone.. *HELT VILDT GLAS AMARONE PÅ DEN GAMLE STIL!   

Rubinrød, med en på én gang frisk og sødmefuld duft med både blommer, svesker og rosiner, jordbær og hindbær, parfume og bag frugten gemmer der også en del cedertræ. Utroligt forførende duft. Smagen er fed og cremet med frugt af hindbær, sveskeblomme og nuancer af cedertræ og lakrids. Vi har fat i en powervin med fast frugtsyre og saftighed - men med sødmen i behold fra start til slut. Kraft og harmoni på samme tid. Vinen er velegnet til de største vildtretter, til braiseret kød og til modne oste. Eller som et glas meditations- eller samtalevin. 

Anmeldelser:

* "VINDER" I DEN NYE AMARONE BOG - SOM NUMMER 2 - (Nummer 1: Romano Dal Forno 2003)
*** 3 Glas ud af 3 mulige i Vinhulen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  16,5% Alkohol.

Spinosa er beliggende i Classico-zonen og opererer med et hektarudbytte på ca. 35 hl. Spinosas lave hektarudbytte giver vine med stort indhold af aroma- og smagsstoffer. Vinene modnes langsomt og fortjener god tid i glasset for rigtig at udtrykke sig.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

395,00 DKK 450,00 DKK (spar 55,00 DKK)

LE PUPILLE - SAFFREDI Toscana IGT 2014 er en absolut IKONISK vin fra Elisabetta Geppetti! Saffredi er et blend af Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot, med et høstudbytte på bare 50 hl/ha. Saffredi har fået 18 måneder på barriques (80%nye).

Dyb rubinrød og stadig med violette reflekser. Her er tale om en enormt aromatisk vin med solbær, sorte kirsebær og blomme samt kløver, kanel og lakrids. Vinen har en generøs, fløjlsagtig tekstur med runde tanniner. Den lange eftersmag ser en tilbagekomst af den intense frugt.

Saffredi vil være fremragende til fuglevildt - f.eks. stegt vagtel med tranebær - til rødt kød som f.eks. oksefilet vendt i kakaopulver med appelsin sauce. Eller nyd et glas som meditationsvin og lyt til alle de historier, vinen har at fortælle.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Fattoria Le Pupille står bag en stribe af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma - ja velsagtens i Toscana generelt. Elisabetta Geppetti er kvinden, som sammen med Erik Banti satte gang i Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana, helt ude ved kysten. Klimaet her giver en perfekt modning af især Sangiovese druen til en stil, der bliver mere intens og kraftfuld pga. mere solskin om dagen, samt kølige nætter.

599,00 DKK

Dievole Chianti Superiore Le Due Arbie 2018

Chianti vin er indbegrebet af Toscana -  og Le Due Arbie, som er fremstillet på 80% Sangiovese og 20% Merlot og har ligget på fad i 12 måneder, er en blid hvirvelvind af modne røde frugter, violer og kirsebær. Livlig og med ungdommelige og samtidig harmoniske og afrundede tanniner.

Nyd vinen ved 14-16 grader til f.eks. kødfulde pastaretter eller grillet kød.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

99,00 DKK 149,95 DKK (spar 50,95 DKK)

Dievole Novecento Chianti Classico RISERVA DOCG 2017 Dievole Novecento Chianti Classico Riserva repræsenterer 900 års historie. En historie, der begyndte tilbage i 1090 og Novecento blev skabt netop for at hylde den lange, lange historie.

****** TOP VIN !

Novecento er fremstillet på 95% Sangiovese, 3% Canaiolo og 2% Colorino fra syd/sydvest orienterede og økologisk dyrkede vinmarker med en beplantningstæthed på 5.000 stokke pr. ha., hvorfor det samlede hektarudbytte på 70 hl. dækker et lavt udbytte på 1,4 kg. pr. vinstok. Efter gæring på cementtanke har vinen fået 17 måneder på franske, uristede(!) 4.100 liter egefade.

Vinen er medium rubinrød med granatrøde reflekser. Duften er intens med modne kirsebær og morbær, friske laurbærblade og viol. Vinen er fyldig og velafbalanceret med udtalt mineralitet, elegante tanniner og Sangioveses karakteristiske syre. Vinen slutter i en lang, elegant eftersmag.

Vinen anbefales sammen med grillet eller braiseret kød, pasta med traditionelle saucer og ost.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% Alkohol.

Anmeldelse:

* 5 x ***** Stjerner i Vinavisen - Saft og kraft, tørhed og fad - en fin lidt kantet Chianti, der åbner sig, hvis den bliver plasket over i en karaffel et par timer før måltidet.

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

BRIZIO Rosso di Montalcino DOC 2015 er fremstillet 100% på Toscanas store drue, Sangiovese, som efter spontan gæring har fået 12 måneder på 5.400 liter uristet, fransk eg.

Næsen er intens og frugtig med modne, røde bær og frugter. Kirsebær og røde blommer, ikke mindst. Vinen er frisk, elegant og medium fyldig med noter af kirsebær, blommer og ribs. Vinens fine balance mellem moden frugt, syre og tanniner giver en vin, der giver lyst til et glas mere.

Vinen passer perfekt sammen med braiserede kødretter og til tomat- og kødbaserede pastaretter. 

 

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 13,5% Alkohol.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

BRIZIO BRUNELLO di Montalcino DOCG 2013 er, som Brunello skal være det, fremstillet 100% på Sangiovese fra marker, der fra og med 2016 er certificeret økologiske. Gæringen er sket uden tilsætning af kulturgæring og efter endt gæring har vinen fået godt og vel 36 måneder på 5.400 liter franske fade af uristet eg. Uristet eg ser man ikke ofte, men her er idéen, at fadet ikke må dominere frugten. Det gør Brizio Brunello til en elegant og forførende vin snarere end stor og volumniøs.

Vinen dufter skønt af moden rød og sort frugt, som ledsages af tydelige noter af viol og lakrids. I munden er der en flot balance mellem syre og moden frugt og vinen drikker fortrinligt nu, omend den vil udvikle yderligere komplekse, tertiære noter, som årene skrider frem.

Nyd Brizio Brunello med kalvekød, eller til såvel fjer- som hårvildt - og der må gerne følge en kraftig, fondbaseret sauce med.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% Alkohol.

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Podere Ruggeri Corsini ARMUJAN Barbera d´Alba DOC Superiore 2017

* Lækker, fadlagret Barbera

Vinen er smukt rubinrød. Vinen har fået 18 måneder på fad og det giver frugtnoterne af modne kirsebær og blommer et krydret modspil. Typisk for Barbera, så har også Armujan bevaret sin syre flot på trods af den meget varme årgang 2017. 

Vi anbefaler, at du dekanterer vinen et par timer før servering, og den nydes bedst ved 15-16 grader til pasta med fyldige kødbaserede saucer, vildt og modne oste. Og Barbera ér bare den optimale vin til en lækker, fyldig hjemmelavet lasagne. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15% Alkohol.

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Næstved Vinkompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

169,95 DKK 199,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Podere Ruggeri Corsini AUTENZIO Piemonte DOC Albarossa 2013

* Super unik Piemonte-specialitet!

Intens duft, hvor frugten understøttes af fine florale noter og et krydret indspark såvel som lidt tobak. Smagen byder på mørk frugt og et let krydret udtryk, fasthed fra tørekstrakt og frisk syre.

Albarossa er en krydsning fra 1938 (Professor Dalmasso) mellem Barbera og Nebbiolo Dronero og Albarossa Autenzio er fremstillet på druer fra en lille 0,4 hektar vinmark, hvor stokkene er omkring 18 år gamle. Vinen har fået 30 måneder på franske fade af forskellige alder. Årgang 2013 gav vin til ca. 2000 flasker.

Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til braiserede eller grillede retter på svinekød eller oksekød, til mørkere fjerkræ og vildt, polenta og til modne oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14% Alkohol.

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Næstved Vinkompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

189,95 DKK 249,00 DKK (spar 59,05 DKK)

Podere Ruggeri Corsini BAROLO BRICCO SAN PIETRO 2015

* Barolo fra den fremragende 2015 årgang

Medium dyb rubinrød med granatrøde kanter. Intens duft med med roser og violer, kirsebær orangeskal, tørrede urter samt kanel vanilje, tobak, lakrids og chokolade samt ristede hasselnødder.

Vinen er fadlagret 30 måneder på slovenske fade og man bemærker, hvordan andelen af både små fade og nye fade er markant mindre end i Corsini's Bussia, hvorfor fadpræget er noget mindre i Bricco San Pietro.

En elegant Bussia fra en super årgang, som vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til oksekød og vildt, braiserede kødretter, polenta, Risotto Milanese eller risotto tilberedt med svampe eller med godt med trøfler høvlet over eller til hårde oste som Parmiggiano-Reggiano.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14% Alkohol.

 

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Næstved Vinkompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

299,00 DKK 369,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Podere Ruggeri Corsini BAROLO Corsini BUSSIA 2016

* Barolo fra den fremragende 2016 årgang

Medium dyb rubinrød med granatrøde kanter. Intens duft med skøn friskhed af hindbær og bitre kirsebær, som understøtter varmere aromaer af kandiserede kirsebær, blommer og jordbær. Såvel smag som duft har også noter af chokolade, hasselnødder, lakrids, urter, og kanel. 

En elegant Bussia fra en super årgang, som vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til oksekød og vildt, braiserede kødretter, risotto, Risotto Milanese eller tilberedt med svampe eller med godt med trøfler høvlet over eller til hårde oste som Parmiggiano-Reggiano.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14,5% Alkohol.

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer, i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Næstved Vinkompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

349,00 DKK 449,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Brunelli Campo del Maestro Verona IGT 2017  besidder en forførende blød charme og en smag fuld af nuancer. Denne 'cru' er tilegnet vinbonden, der igennem alle årene har dyrket sin vinmark med stor kærlighed. Vinen er fremstillet af de mest dyrkede lokale druer i Verona: Overvejende Corvina, men også en betydelig andel af Oseleta og så med mængder af Rondinella, Negrara, Corvinone, Croatina, Forselina, Dindarella og så Cabernet Franc. Alle druer håndplukkes og udvælges, når de enkelte sorter er modne. Resultatet af et spekatulært blanding. Vinen har en forførende blødt udtryk med bouquet af røde, vilde bær, muskatnød og krydderier. Smagen er blød og rund med modne og delsvist tørrede frugtnoter og markeret frugtighed, som giver vinen et sødmefuldt udtryk, men den besidder også både en god, fast frugtsyre, lette bitternoter som kirsebærsten samt en del tanniner, der bidrager til at give vinen struktur.

Vores anbefaling er at servere vinen ved en temperatur på ca. 18 grader til grillet kød, stege, vildt og mellemlagrede oste. 

Druerne er tørret i 4 måneder efter appassimento-metoden, dernæst lagret i 2 år på fad og slutteligt fået yderligere 1 år på flaske.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15% Alkohol.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen stadig foregår med afsæt i gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen.

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier.
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d'Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Ripasso Pariondo - Brunelli Classico Superiore 2017 - en vin i topklasse og med en flot intens rubinrød farve, med en rig og gennemtrængende duft, med strejf af sort ribs, brombær og friske sveskeblommer, samt en let vaniljeduft. Smagen er dyb, blød, koncentreret og kraftig.

Det bedste udvalg af årgangens Valpolicella druer gæres på de tørrede drueskind af Amarone vinen. Det endnu saftige drueskind danner en anden gæring, der øger alkoholprocenten. Efter denne fremgangsmåde bliver vinen mere rig på farve og dufte, og det styrker samtidig vinens udvikling i årene frem. Efter lagring i 18 måneder på egetræs fade, får vinen balance og struktur, nye aromatiske strejf og en stabil farve. Efterfølgende modnes vinen 6 måneder på flaske før den sendes på markedet.

Vinen er perfekt til julemaden, til oksekød (grillet) og vildt og til mellemmodnede oste. Bør serveres ved en temperatur på 17-18° C.

Tidligere anmeldelser:

92 point - James Suckling (årgang 2015)
"TOP wine 2018" - Vivino (årgang 2015)
90 point - Wine Enthusiast
* Gold Medal - Concours International de Lyon 2013

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14% Alkohol.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,00 DKK 139,95 DKK (spar 40,95 DKK)

Amarone Brunelli Campo Inferi Classico DOC Riserva 2013 

*  Top Amarone!

Luigi Brunelli fremstiller udelukkende Campo Inferi i de bedste årgange og produktionen er stærkt begrænset. Til vinen anvendes 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella og 5% Corvinone fra de sundeste drueklaser fra vinmarken "Campo Inferi". Druerne tørres ved kontrolleret temperatur og luftfugtighed i fire måneder. Efter gæring og maceration har vinen fået 24 måneder på 1.800 liter egefade.

En blød rødvin med lidt krydrede bær, og man kan virkelig smage de tørrede druer. Kraftig rubinrød farve med et let ravgult strejf. Den raffinerede og meget elegante bouquet er præget af sød kakao og ristet kaffe. Smagen er varm og rund, minder om smeltet chokolade og om syltede kirsebær i brandy, fuld og silkeagtig. Eftersmagen er helt tilfredsstillende, rig og vedvarende. Denne særlige udvalgte vin får navnet fra vinmarken med samme navn, der ligger i San Pietro In Cariano.

Campo Inferi har rigtig godt af at blive iltet et par timer før servering, hvorefter vi anbefaler at nyde den ved 17-18 grader til grillet eller braiseret oksekød, til både hår- og fuglevildt, f.eks. som ragout eller perlehøne med trøffelfyld. Prøv også vinen til modne oste eller som ren meditationsvin.

* 5 Grappoli i Guiden Bibenda 2017
* 94 point - James Suckling (årgang 2011).
* 91 point - Wine Spectator
* 93 point - WineEnthusiast Magazine
Citat: "Campo Inferi Riserva Amarone opens with very sweet and beautiful tones of red fruit candy, raspberry jam, nutmeg and cinnamon. It offers more rich sweet fruit flavors in the mouth and would pair perfectly with honey baked ham with cloves." (ældre årgang)

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 16,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

399,00 DKK 475,00 DKK (spar 76,00 DKK)

Amarone Brunelli "Campo del Titari" Classico Riserva DOCG 2013

* TOP AMARONE!

Titari fremstilles udelukkende i de bedste årgange og produktionen er yderst begrænset. Kun de allerbedste og sundeste druer (75% Corvina Veronese og Corvinone, 15% Rondinella og 10%, Oseleta) anvendes. Druerne anbringes efter høst på fade og tørrer ved kontrolleret temperatur og luftfugtighed indtil ind i det nye år. Herved taber druerne ca. 40% af deres oprindelige vægt! Vinen lagres efter gæring og maceration på nye Allier fade i 36 måneder.

Brunelli Campo "Titari" Amarone fremstår dyb rubinrød. Duften er intens og vækker mindelser om mørke kirsebær og blommer, hindbær og røde ribs, med lette strejf af vanilje. Smagen er kraftig og robust, med en elegant syreprofil. Eftersmagen synes bare at blive ved og ved...

Dekanter vinen et par timer før servering og nyd den ved ca. 18 grader som meditations- eller samtale vin - eller til hovedretter med stegt oksekød, vildt og ragouter eller til modne oste.

Anmeldelser:

* 95 point - James Sucking (årgang 2011)
* 93 point - Robert Parker i Wine Advocate 2013 (årgang 2008)
* 92 point - Wine Spectator (årgang 2000)

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 16,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

449,00 DKK 599,00 DKK (spar 150,00 DKK)

Dievole Chianti Classico DOCG 2015 er fremstillet på 90% Sangiovese, 6% Canaiolo, 4% Colorino fra økologisk dyrkede marker nær Castelnuovo Berardenga.

Vinen er en medium fyldig vin med masser af kirsebær, lidt rosenblade og tørret viol, som smagen suppleres af et mineralsk touch. En frisk og saftig vin med tanniner, der giver vinen struktur uden at dominere frugten.

Nyd vinen ved ca. 16 grader til ikke for kraftige kødretter i traditionel, italiensk stil, til tomatbaserede pastaretter eller til livlig samtale i rigtig godt selskab.

Anmeldelser:
* 95 point - Doctor Wine by Daniele Cernilli
* 90 point - Robert Parker
** To Røde Glas - Gambero Rosso 2018
* Guldmedalje - The WineHunter på Merano WineFestival

Tidligere anmeldelser:
* 5 x ***** i Vinavisen - En rigtig lækker og ægte Chianti Classico, med ren frugt, bred krydring og gode mundrensende tanniner. Plask gerne over i en karaffel.
* 90 Point af Wine Spectator (årgang 2014)
* Sølvmedalje ved Los Angeles International Wine Competition 2016 (årgang 2014)
* Bronzemedalje - Decanter ved Asia Wine Awards 2016 (årgang 2014) 

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 13,5% Alkohol.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Montigoli Amarone DOC 2018

Montigoli er en klassisk, mørk og kraftig Amarone, der introducerer sig i glasset med en mørk granatrød farve. I duften finder man moden frugt og krydderier og masser af varme. Smagen er koncentreret med masser af sødme og fylde, der på harmonisk maner balancerer det samlede indtryk. Montigoli er en fin eksponent for en mere slank fortolkning af Amarone og er en fin ledsager til rødt kød, vildt, mørke kødretter og "tørre" oste. Vi anbefaler at dekantere vinen en times tid inden serveringen og at nyde den ved ca. 16 grader.

Vinen er fremstillet af 70% Corvina, 15% Rondinella og 15% Corvinone fra 5 kommuner i dalen omkring byen Negrar i Valpolicella Classico. Druerne får efter høst lov at tørre til slutningen af januar. Efter overstået gæring, lagrer vinen mellem 18 og 24 måneder på store egetræsfade.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 15,5% Alkohol

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

BRIZIO Brunello di Montalcino RISERVA DOCG 2012 - Dievole

Vinen er lavet på 100% Sangiovese, der er håndhøstet fra vinstokke, der er beliggende sydvest for Montalcino i en højde på 330-350 meter orienteret syd/sydvest mod havet og Maremma. Vinen har ligget 48 måneder pa store, 5.400 liter franske egetræsfade og derefter yderligere minimum et år på flaske.

2012 er en unik årgang i Montalcino, som giver vinene en utrolig struktur med ekstremt høje niveauer af polyphenoler og en meget høj farveintensitet. Kompleks og intens duft med meget moden bærfrugt, som fremhæves af noter af urter. I munden ledsages aromaerne af delikat krydrede noter. Vinen er flot balanceret, frisk og intens med markante, modne tanniner. 

Fremragende sammen med grillet kød, råvildt, kalvekød og modne oste. Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca. 16-18 grader. Nyd vinen nu og frem mod 2030.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14,5% Alkohol.

499,00 DKK 545,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Tenuta Meraviglia Bolgheri Rosso 2016 - Dievole er fremstillet på 70% Cabernet Franc og 30% Cabernet Sauvignon fra 15-16 år gamle stokke. Vinen har lagret 12 måneder på store, franske fade og efterfølgende 3 måneder på flaske.

* Elegant, velstruktureret Bolgheri med en lang finish.

Intens, medium rubinrød med lysere nuancer. Duften domineres af modne frugter som brombær og kirsebær med lette urtede noter. Denne meget elegante vin opleves som velstruktureret og forfriskende med en lang finish.

Tenuta Meraviglia er perfekt sammen med stegt og grillet kød, f.eks. okse og vildt. Vi anbefaler at servere den ved 16-18 grader.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% Alkohol.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

ZENI Amarone Barriques Classico DOCG 2013 er en bragende flot Amarone! 

Vinen er fremstillet på 40% Corvina, 50% Corvinone og 10% Rondinella fra kommer fra det berømte Classico område i Veneto. Druerne er håndplukket og kun de bedste drue bliver udvalgt. Druerne får lov at tørre hele 4 måneder, før vinifikationen påbegyndes. Herved sker en ekstrem opkoncentrering af bl.a. sukker og aromastoffer. Efter endt gæring og maceration får vinen 12-24 måneder på franske barriques, afhængig af årgangen. 

'Barriques' har en smuk, dyb rubinrød farve og en gennemtrængende duft med masser af blommer, skovbær og kirsebær, vanilje, krydderier og kakao. Fyldig og harmonisk med en lækker tanninstruktur, der giver vinen et super elegant udtryk. Flot, flot vin.

Vinen passer godt til kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam samt fede kraftige oste.

Anmeldelser:

* 2018 97 Point Decanter World Wine Awards – Platinum 2013
* 2018 Mundus Vini 2018 – Gold 2013
* 2018 Verona Wine Top – Diploma di merito 2013

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 16% Alkohol.

Cantina Zeni:

Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af vine fra hele området omkring Bardolino ved Gardasøen.

349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Zeni Rosso del Lago 2019

Den velrenommerede amaroneproducent Zeni står bag denne dejlige rødvin. Rosso del Lago har en flot, intens rubinrød farve samt bouquet af blomster noter med hints af skøn, moden frugt. Smagsmæssigt støder man på masser af modne, mørke bær, krydderurter, toastede noter og let vanilje..

Vinen er et blend af følgende druesorter: 70% Corvina og Corvinone, 15% Merlot og 15% Cabernet. Alle druerne høstes ved håndkraft og tørres i små kasser. Afhængigt af årgangen får vinen 1-2 år på egefade, efterfulgt af et kort ophold i rustfri ståltanke.

Vinen anbefales til sammenkogte italienske retter, pastaretter, vildt, kalvekød, grillet oksekød, samt mediumkraftige oste.

Serveres ved 16-18 grader.

Et udvalg af tidligere anmeldelser:
2018 Gambero Rosso Vini d’Italia – 2 glas 2015
2017 Concours Mondial de Bruxelles – Guld 2014
2017 Mundus Vini – Sølv 2014
2017 Decanter World Wine Awards – Bronze 2014
2016 Annuario dei Migliori Vini Italiani – 88 pt. 2013
2015 Decanter World Wine Awards – “Segnalazione” 2013
2014 Concours Mondial Bruxelles – Guld 20122012 International Wine Challenge – “Segnalazione” 2010

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

 

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Ripasso Superiore Valpolicella ZENI MAROGNE DOC 2018 er en lækker Ripasso fra ZENI. Flot dyb rubinrød med en duft af modne sorte kirsebær og generelt velmodnet frugt. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde. 

Vinen er fremstillet på 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara, hvortil kun de bedste drueklaser fra de bakkede vinmarker håndhøstes. Vinen har fået 10-12 måneder på eg, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

Her er virkelig tale om en seriøs Ripasso, som vi særligt anbefaler at nyde ved en temperatur på 16-17 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

Tidligere anmeldelser:

* 92 Points - James Suckling (Årgang 2016)
* 1 glas af Gambero Rosso Vini d’Italia 2018 (årgang 2015)
* Vini d’Italia Gambero Rosso 2017 (årgang 2014)
* Vinibuoni d’Italia 2017 – Corona 2015
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2016 (årgang 2014)
* Diplom of merito af Verona Wine Top 2016 (årgang 2014)
* 88 Point af Annuario dei Migliori Vini Italiani 2016 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2016 (årgang 2013)
* Diploma de Merito af Verona Wine Top 2015 (årgang 2013)
* Decanter World Wine Awards 2015 – Segnalazione (årgang 2013)
* Guldmedalje af Enolions 2015 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2015 (årgang 2012)
* 2 stjerner af vini di Veronelli 2015 (årgang 2012)
* Verona Wine Top – Diploma di Merito 2013 (årgang 2011)
* Sølvmedalje af Concours Mondial Bruxelles 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Mundus Vini 2011 (årgang 2009)
* Bronzemedalje af International Wine Challenge 2011 (årgang 2009)
* Decanter World Wine Awards – Segnalazione 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Hong Kong International Wine & Spirit Competition 2011 (årgang 2009)
* Guldmedalje af Mundus Vini 2010
* Sølvmedalje af Decanter World Wine Award 2009 (årgang 2007)
* Bronzemedalje af Challenge International du Vin 2009 (årgang 2007)
* Diplom of Merito af Verona Wine Top 2009 (årgang 2007)

En kasse indeholder 6 flasker – 14% Alkohol.

129,95 DKK 169,00 DKK (spar 39,05 DKK)

CRUINO Rosso Veronese ZENI IGT 2013 er en fed, lækker rødvin, som snildt kunne gå for at være en Amarone, hvis man smagte den blindt. Vinen smukt dyb rubinrød med granatrøde reflekser. Næsen er en sand bombe af indtryk med toner af tørret frugt, rosiner, svesker, mørke kirsebær og blommer samt undertoner af julekrydderi med noter af kanel. Smagen er kraftfuld med et balsamisk touch. Vinen klinger af i en skøn, blød eftersmag. Som tidligere nævnt, minder Cruino om stor Amarone, men bare lidt mere moderne i sit udtryk, fremstillet på 100% Corvina, som den er.

Vinen bør dekanteres og serveres til kraftigere kødretter, hvor tilbehøret også er i den kraftigere ende. Passer perfekt til hårvildt og mørkt fuglevildt, grillet oksekød, krydrede og braiserede retter og så er det en oplagt julevin, der både klarer and og flæskesteg.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 16% Alkohol.

Første årgang af Cruino var 1986, og det var dengang en banebrydende vin, da Zeni var de første lade en vin lavet på 100% Corvina lagre på nye franske egetræsfade. Denne vin laves som en Amarone. Samtlige druer håndplukkes og selekteres grundigt, hvorefter de tørrer i omkring to måneder. Under tørringen fordamper en del af vandindholdet i druerne, så der udelukkende er en koncentreret saft tilbage i druerne med et højere sukkerindhold end normalt. Denne opkoncentrering medvirker også til vinens højere alkohol niveau, som dog bestemt ikke generer.
Vinen har tilbragt 10-14 måneder på ny, fransk eg.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Zeni Corvar Rosso Veronese 2012 er fremstillet på 50% Corvina Grossa og 50% Cabernet Sauvignon, der er håndhøstet i flere tempi, alt efter hvornår druerne har opnået den optimale modenhed. Druerne tørre i små kasser i et stykke tid, indtil de bliver til ”rosiner”. Vinen har fået 12-18 måneder på franske barriques.

Vinen har en flot dyb rubinrød farve med et granatrødt skær. Bouqueten har noter af moden rød bærfrugt med søde krydrede noter og vanilje. I munden opleves vinen fløjlsagtig med en harmonisk kompleksitet.

Vi anbefaler at servere Corvar til rødt kød, braiseret kød, vildt, and, cremede og faste lagrede oste eller som ren hygge. Nyd Corvar ved 17-18 grader og lad gerne vinen ilte en halv times tid før servering.

Tidligere anmeldelser:

* 2 stjerner af vini di Veronelli 2015 (årgang 2010)
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2014 (årgang 2010)
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2013 (årgang 2009)
* Bronzemedalje af Challenge International du Vin 2012 (årgang 2008)

En kasse indeholder 6 flasker – 15,5% Alkohol.

Cantina Zeni:

Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af vine fra hele området omkring Bardolino ved Gardasøen.

275,00 DKK 295,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Podere Ruggeri Corsini Barbera d´Alba DOC 2017 er en fremragende Barbera og årgang 2017 illustrerer fint, hvor fint Barbera tolererer endog meget varme årgange uden at tabe sin friske syre. Vinen er smukt rubinrød. En frugtig, syredrevet vin med smagstoner af modne sorte kirsebær, hindbær og blåbær, et urtet strejf, tørrede blade og et lille lakridsbid.

Vi anbefaler, at du ilter vinen en times tid før servering, så den får mulighed for at åbne sig, og nyder den ved 15-16 grader til lyst fjerkræ, svinekød, kødbaserede pastaretter eller en burger - og så er Barbera nok den ultimative vin til en rigtig god, hjemmelavet lasagne.

* 4 stjerner ud af 5 i VinAvisen (årgang 2015) - der skriver: "Fyldig og frugtagtig madvin - smagsmæssigt en kraftig vin med en varm, blød og rund smag. I slutningen lidt stilke og blade og et bid, der er fint til mad. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet."

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14,5% Alkohol.

119,00 DKK 189,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Amarone Brunelli Classico DOC 2017 fra det super populære vinhus, Brunelli er fremstillet på 65% Corvina Veronese, 25% Rondinella samt 10% Corvinone. Druerne gennemgår den klassiske, månedlange tørring i tørrerum forud for vinifikationen. Vinen har fået 2 år på en blanding af mindre og større fade.

Vinen fremstår ungdommeligt dyb rubinrød. Duften karakteriseres af sødmefuld frugt som ribs, blåbær og kirsebær samt af den karakteristiske vaniljeduft fra fadlagringen.
Smagen er imponerende, varme og bløde strejf spiller sammen med et flot syreniveau og tanniner af høj kvalitet, som sammen giver en god struktur, der sikrer vinens balance.
En elegant vin med en markant og kraftig fylde.

* 94 Point - James Suckling

Vi anbefaler at ilte vinen i en rummelig karaffel et par timer inden serveringen og derefter nyde den ved ca. 16-17 grader til smagfulde kødretter, hår- eller fuglevildt, oksebøf, grillet kød eller tørre lagrede oste.

Tidligere anmeldelser:

* 95 point - James Suckling 2018 (årgang 2015)
* GULDMEDALJE International Competition 2016 (årgang 2012)
* Silver Medal by DECANTER MAGAZINE (årgang 2007)
* TOP HUNDRED 2009 - Il Golosario (årgang 2009)
* 91 point - Robert Parker i Wine Advocate 2013 (årgang 2010) 

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 15% Alkohol.

Brunelli

Her har vi en fremragende fortolker af Amarone: Luigi Brunelli. Han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle normalt rates fra 93-96 point. Luigi's basis Amaronen er helt enkelt et rigtig godt køb. Ønsker man sig det fremmeste, er der vinene fra to enkeltparceller: Den mere feminine (Luigi's beskrivelse) "Campo Inferi" og den mere maskuline "Campo Titari", som i flere omgange har opnået tre glas fra Gambero Rosso.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

LUNA Argenta Appassite Rosso Terre Siciliane IGT 2020

Fyldig sicilianer, som stadig bevarer en yndefuld elegance. Vinen fremstilles af Siciliens egen Nero d'Avola tilsat mindre mængder af Syrah og Merlot. Druerne er delvist tørrede, hvilket i den færdige vin med såvel koncentration som kompleksitet. Efter den delvise tørring sker vinifikationen i to tempi på rustfri ståltanke, anden gang med den andel af druerne inkluderet, der blev tørret i et ’fruttaia’ eller tørrerum. Herefter får vinen få måneders fadlagring.

Den færdige vin har stor stoflighed, fylde samt en let sødmefuld og silkeblød finish. I duft og smag får man indtrykket af en tætpakket, umiddelbar og tilgængelig vin, der aromatisk domineres mørke skovbær, boysenbær, mælkechokolade samt et strejf af tørret figen, der stammer direkte fra de tørrede druer. Vinen er blid med afrundet fylde og afslutter silkeblødt med let sødme, hvilket giver en drikkeoplevelse helt uden skarpe kanter.

Vinen er super velegnet til rødt kød, stegt eller grillet, men også til boeuf bourguignon og andre simreretter og vores anbefaling er at servere vinen ved ca. 14-16°.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

69,95 DKK 98,00 DKK (spar 28,05 DKK)

Luna Argenta Negroamaro/Primitivo IGT Appassite - Puglia 2020

Tæt og koncentreret og silkeblød saftbombe fra Puglia. Vinen er produceret på de lokale druer, Negroamaro og Primitivo. En del har fået lov at tørre lidt ind før vinifikationen, hvorved man får opkoncentreret bl.a. aromastofferne, hvorved vinen får ekstra krop og power.

Sydens sol og varme bidrager i vinen med ekstra fylde uden medfølgende garvesyre. Duft og smag har intense nuancer af svesker, fuldmodne brombær, kirsebær og krydrede noter i retning af kanel. Smagen er fyldig og koncentreret, men er samtidig helt fri for raspende garvesyre.

Nyd Luna Argenta til solide, maskuline stegeretter, hvor man ønsker sig modspil i form af power og fylde fra vinen, men er man til saftige og fyldige vine, så er vinens struktur så blid, at det også går endog rigtig fint an at drikke den uden mad. Vi anbefaler at servere vinen ved ca. 16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

69,95 DKK 98,00 DKK (spar 28,05 DKK)

Barone Montalto Rosso Terre Siciliane IGT Passivento 2020

Fyldig og blød rødvin fra det solrige Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der hér præsenterer sig som en bærmættet, tæt vin med blid struktur, hvor der er puslet om alle detaljer. I duft og smag er vinen domineret af skovbær med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento-stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en fornemmelse af sødmefuld, tørret frugt.

Vinen kan med stort velbehag nydes nu ved ca. 16 grader til kraftigere stege- eller gryderetter, ligesom vildt ligger lige for. Eller lad vinen ligge yderligere et par år og server den bare en anelse varmere, i takt med at de tertiære aromaer fra lagringen dukker op. 

Anmeldelser:
* Guldmedalje af det 22. Berliner Wein Trophy i 2018 (årgang 2017)
* Guldmedalje af AWC Vienna 2018 - International Wine Challenge (årgang 2017)

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. 14% Alkohol.

Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord mellem 350 og 500 meter over havet, hvor kontrasten mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. Druernes naturlige koncentration boostes ved, at en del af druerne får lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres både sukker- og aromastoffer i druerne og giver vinen et udtryk, der kan minde om forbilledet, Valpolicella Ripasso.

Vinen er gæret i Barone Montaltos moderne vineri i Santa Ninfa i 15 dage under temperaturkontrol med intens maceration, hvorefter den inden sammenstikning lagres 4 måneder på franske 2. og 3. års fade.

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Barone Montalto Rosso Terre Siciliane IGT Passivento er en fyldig og blød rødvin fra det solrige Sicilien, som her kommer i en praktisk Bag-in-Box med hele 3 liter herlig rødvin.

Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der hér præsenterer sig som en bærmættet, tæt vin med blid struktur, hvor der er puslet om alle detaljer. I duft og smag er vinen domineret af skovbær med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento-stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en fornemmelse af sødmefuld, tørret frugt.

Vinen kan med stort velbehag nydes nu ved ca. 16 grader til kraftigere stege- eller gryderetter, ligesom vildt ligger lige for. Eller lad vinen ligge yderligere et par år og server den bare en anelse varmere, i takt med at de tertiære aromaer fra lagringen dukker op. 

En kasse indeholder 4 bokse - 300 cl. - 14% Alkohol.

Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord mellem 350 og 500 meter over havet, hvor kontrasten mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. Druernes naturlige koncentration boostes ved, at en del af druerne får lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres både sukker- og aromastoffer i druerne og giver vinen et udtryk, der kan minde om forbilledet, Valpolicella Ripasso.

189,00 DKK 289,00 DKK (spar 100,00 DKK)

* Her og nu! KØB 6 FLASKER FOR KUN 329,- SPAR 49%

Primitivo Novantaceppi 90 Latentia 2020 er en lidt lettere fortolkning end de mere robuste og fyldige Primitivo-vine. Med moderat sødme repræsenterer vinen en ny facet af Primitivo, der simpelthen er mindre tung og kompleks.

Vinen præsenterer sig utrolig flot med sin smukke røde farve. Duft byder på noter af modne blommer, søde kirsebær samt mørk chokolade, som i den moderat sødmefulde smag ledsages af noter af kakao og vanilje.

Denne vin passer godt til retter med grillet okse, kalv, vildt, smagefulde, kødbaserede pastaretter eller til modne oste. Server gerne vinen ved en temperatur på 16-18 grader

En kasse indeholder 6 flasker – 13,5% Alkohol.

69,95 DKK 109,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Ripasso Superiore Valpolicella ZENI MAROGNE DOC - MAGNUM 150 cl. 2018 er en lækker Ripasso fra ZENI. Flot dyb rubinrød med en duft af modne sorte kirsebær og generelt velmodnet frugt. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde. Her får man så bare hele 150 cl. eller to hele flasker. Der er bare noget særligt ved at servere vin fra magnumflasker!

Vinen er fremstillet på 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara, hvortil kun de bedste drueklaser fra de bakkede vinmarker håndhøstes. Vinen har fået 10-12 måneder på eg, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

Her er virkelig tale om en seriøs Ripasso, som vi særligt anbefaler at nyde ved en temperatur på 16-17 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

Tidligere anmeldelser:

* 92 Points - James Suckling (Årgang 2016)
* 1 glas af Gambero Rosso Vini d’Italia 2018 (årgang 2015)
* Vini d’Italia Gambero Rosso 2017 (årgang 2014)
* Vinibuoni d’Italia 2017 – Corona 2015
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2016 (årgang 2014)
* Diplom of merito af Verona Wine Top 2016 (årgang 2014)
* 88 Point af Annuario dei Migliori Vini Italiani 2016 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2016 (årgang 2013)
* Diploma de Merito af Verona Wine Top 2015 (årgang 2013)
* Decanter World Wine Awards 2015 – Segnalazione (årgang 2013)
* Guldmedalje af Enolions 2015 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2015 (årgang 2012)
* 2 stjerner af vini di Veronelli 2015 (årgang 2012)
* Verona Wine Top – Diploma di Merito 2013 (årgang 2011)
* Sølvmedalje af Concours Mondial Bruxelles 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Mundus Vini 2011 (årgang 2009)
* Bronzemedalje af International Wine Challenge 2011 (årgang 2009)
* Decanter World Wine Awards – Segnalazione 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Hong Kong International Wine & Spirit Competition 2011 (årgang 2009)
* Guldmedalje af Mundus Vini 2010
* Sølvmedalje af Decanter World Wine Award 2009 (årgang 2007)
* Bronzemedalje af Challenge International du Vin 2009 (årgang 2007)
* Diplom of Merito af Verona Wine Top 2009 (årgang 2007)

En kasse indeholder 6 flasker – 14% Alkohol.

295,00 DKK 349,00 DKK (spar 54,00 DKK)

PRIMITIVO MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2020 leverer virkelig stor value for money.

Den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon fra vinhuset Masseria Borgo dei Trulli producerer Primitivo på højt niveau fra Salento i den syditalienske Puglia region. Hos Trulli har man fokus på produktion af oprindelige druesorter af højeste kvalitet.

* GODT KØB!

Primitivo Trulli er intenst rubinrød  og udviser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker, varme krydderier og hvid peber. Mundfølelsen er fyldig og koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men stadig faste tanniner samt en lang eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med tomatbaserede retter, oksekød, lam, vildt, krydret svinekød eller kylling samt medium faste oste. Vinen nydes bedst ved en temperatur på 15-16 grader. 

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  14% Alkohol.

Masseria Borgo dei Trulli dækker over i alt 45 ha jord, inklusive 25 ha vinmarker. Vinhuset producerer vine af mørke, tykskallede druesorter, hvor der er fokus på oprindelige druesorter og interessante produktionsmetoder. Der er 20 ha Primitivo, inklusive den 10 ha store 'Saracena' vingård, der er plantet i det gamle Albarello-system (med fritvoksende busktræer).

Masseria Borgo dei Trulli vingården henter sit navn fra det traditionelle Puglia med tørstenshytter med kegleformede tage. Tagene kaldes Trulli og hytterne blev hovedsageligt brugt som lagerrum af Saracen-befolkningen for hundreder af år siden.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

79,95 DKK 119,95 DKK (spar 40,00 DKK)

LIALA NEGROAMARO SALENTO - MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2020 - Super frugtig og intens Negroamaro, som Du ikke må snyde dig selv for at prøve! 

LIALA er fremstillet på 100% Negroamaro fra ca. 80 år gamle vinstokke fra Guagnano i Lecce-provinsen. Super lavtydende stokke, der kun leverer 7-800 gram frugt pr. vinstok! Dette bevirker, at vinen bliver enormt intens og sprængfyldt med frugt.

Dyb og intens purpurrød i glasset og med rig duft med aromaer af ribs og modne røde såvel som sorte kirsebær. I munden mødes frugten med krydrede noter af kanel, kaffe og vanilje, der gør, at vinen i ekstra grad fylder hele munden. Og så finder jeg en note a la kirsebærsten. Liala ér en meget fyldig vin, men den er harmonisk, fløjlsblød og bevarer sin elegance. Imponerende lang finish!

* HER FÅR DU SMÆK PÅ SMAGEN!

MIREA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

Server denne vin ved 15-16 grader til vildt eller grillet oksekød.

Anmeldelser:

* 97 Point Luca Maroni

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  16,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI DOP 2020 er en intens vin med masser af power! 

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra særdeles lavtydende (Kun 600 gram druer pr. stok!) vinstokke, fra Maruggio i Puglia. MIREA lagres på en blanding af nye og brugte franske barriques i 10 måneder.

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af modne, sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og sandeltræ. Mundfølelsen er stor og intens. Munden fyldes med komplekse lag af bløde, elegante tanniner, vanilje, svesker, rosiner, kaffe og honning. Finishen synes bare at blive ved og ved med et sødmefuldt touch fra fadlagringen.

MIREA er formidabel til de helt store bøffer fra slagteren, til vildt, modne oste eller som ren og skær meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

MIREA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

Anmeldelser:

* 97 point - Luca Maroni

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  17,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

PRIMITIVO DI MANDURIA DOP MASSERIA BORGO DEI TRULLI 2020 er en fuldblods Primitivo, som er produceret på druer fra særligt lavtydende vinstokke i Manduria og Avetrana kommunerne i det sydlige Puglia.

Vinen er dyb rubinrød med mørk duft af blommer og modne brombær med et svagt animalsk strejf og et touch af eg. I munden oplever man en eksplosiv, solmættet såvel som tørret frugt blandet med lette grønne urter. Finishen på denne vin er lang med noter af blomme og krydderier.

Server denne Primitivo ved 15-16 grader til f.eks. vildt, oksekød, kraftige pastaretter eller italienske kødboller med tomatsauce.

5 X STJERNER i Vinavisen uge 48/2021

Citat: "Til prisen et rent KUP! Her har vi at gøre med en ualmindelig aromatisk og indtagende rødvin, hvor tilbudsprisen er et rent kup. Duften har friske mørke bær - blandt andet aroniabær - og strejf af korender, mens smagen er åben, rund og blød, fuld af modne bær og med en lang eftersmag, der slutter behageligt tørt og med en tilpas syre. Tilbudsprisen er et kup."

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 14,5% Alkohol.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

SALICE SALENTINO RISERVA MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2016 er en lækker, fyldig og fløjlsblød italiener.

Vinen er produceret på 90% Negroamaro og 10% Malvasia Nera, omhyggeligt udvalgt blandt lavtydende stokke i provinsen Brindisi i det sydlige Puglia. Vinstokkene er hhv. opbundet efter Guyot og bush wines: “Alberello Pugliese”. Plantetætheden er ca. 5.500 planter pr. ha med et gennemsnitligt udbytte på 1,5 kg pr. vinstok. Planterne er i gennemsnit 20 til 35 år gamle.Begge druesorter høstes manuelt i slutningen af ​​september. De to druesorter fermenteres sammen i rustfri ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25​​° C i 8-10 dage.

Vinen har en dyb purpurrød farve og udviser intense og elegante aromaer af solbær, kandiserede frugter, hvid peber og krydderier. I munden opleves vinen fyldig, fløjlsagtig blød og rig med kompleksitet, bløde tanniner samt en lang, vedholdende finish.

Trulli Salice Salentino Riserva serveres bedst ved 15-16 grader - og gerne sammen med f.eks. kødbaserede pastaretter, tomatbaserede retter, til rødt kød og vildt.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  14,5% Alkohol.


 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

PRIMITIVO SALENTO SARACENA MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2019 er en kraftig, fuldblods-Primitivo!

Primitivo druerne høstes fra omhyggeligt udvalgte, lavtydende vinmarker i Maruggio i et område kaldet ”Saracena” i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinmarkerne er beplantet efter ”Albarello Pugliese” systemet med omkring  5.500 planter pr. ha. og et gennemsnitligt udbytte på 1 kg pr. vinstok fra de i gennemsnit 60 år gamle vinstokke.

Druerne håndplukkes omhyggeligt i begyndelsen eller midten af ​​september. Ca. 14 dage før høst, "klemmes" hver stilk, så tilførslen af vand mv. stoppes og en tørringsproces påbegyndes allerede på vinstokken! Resultat bliver lufttørrede druer, som giver Saracena dens fyldige og intense smag. Saracena! Vinen får 10 måneder på franske barriques og yderligere 4 måneder i kælderen, inden den frigives.

Vinen er dyb granatrød med intense aromaer af tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber og chokolade. Mundfølelsen er rund og intens med lag på lag af vanilje, svesker, kaffe og kirsebær og det hele får struktur af bløde, modne fadtanniner. Eftersmagen er lang og frugtmættet.

Primitivo Saracena serveres bedst ved 15-16 grader til vildt, oksekød, tomatbaserede retter og hårde oste. Eller snup et glas som meditationsvin.

Anmeldelser:

* 97 point - Luca Maroni
* GULDMEDALJE ved Mundus Vini
* DECANTER - Kået i stor test, som en af de 18 bedste Italienske rødvine under kr. 180,-

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 15% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Sorter resultater:

Italien har siden 1963 opdelt de bedste vine i to kvalitets klassifikationer: DOC og DOCG – der sikrer en vis kvalitet og overholder specifikke regler i forhold til druesammensætning, udbytte, ekstrakt, syre og alkohol. Dertil kommer to kategorier som falder under EU's bordvin: VdT (Vino de Tavola) og IGT (Indicazione Geografica Tipica). Under den nye EU lovgivning hedder de to førstnævnte DOP og de to sidstnævnte IGP.

Italien har 20 vinregioner, hvor de bedst kendte er Valpolicella, Piemonte, Toscana og Puglia. Der er en rød tråd mellem mad og rødvin i Italien, og de mange vinregioner er opstået på grund af den lokale madkultur, der hersker i de enkelte regioner. Forskelligheden afspejles i de forskellige vinregioner og især i rødvinstyperne, som også påvirkes af de store geografiske og klimatiske forskelle, der hersker i Italien.

Hyppigt benyttede druetyper til italiensk rødvin er: Nebbiolo, Sangiovese, Barbera, Corvina, Aglianico, Primitivo og Nero d’Avola.

Vi anbefaler