Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Zeni FZ Ripasso Superiore Valpolicella 2021 er en lækker Ripasso fra ZENI. Vinen fremstår superflot i sin dybt rubinrøde robe med duft af modne sorte kirsebær frugt, som generelt er skønt moden. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde. 

Vinen er fremstillet på Corvina, Rondinella og Molinara og kun de bedste druer fra de bakkede vinmarker håndhøstes og indgår i denne vin. Vinen har fået 10-12 måneder på eg, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

Her kan vi virkelig tale om seriøs Ripasso, som fortjener at blive nydt ved en temperatur på 15-16 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 14% Alkohol

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

LATIUM Morini Amarone Campo Leon DOCG 2017

Husets stolthed. Til vinen anvendes Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta, samme sammensætning som hos Romano Dal Forno, hvis marker ligger op til Latium's. Et meget lavt udbytte på 30 hl/ha bidrager til et fremragende druemateriale at arbejde videre med. Før vinifikation tørres druerne i 100-120 dage i små 5-6 kg. kurve. Da de samtidig bruger ny gærings teknik (zymes) som giver mere koncentrerede og aromatiske vine, virker de 16 % alkohol, vinen har, ikke overvældende. Vinen har fået 30 måneder på en kombination af franske og amerikanske egefade på 220-500 liter. Efter fadlagringen får vinen 8-10 måneder på flaske før frigivelse til salg.

Campo Leon Amarone er levende rubinrød i glasset. I næsen er vinen intens og kompleks med modne røde bær og kirsebær sammen med et strejf af svesker og rosiner. Krydrede noter af muskat og strejf af kakao, vanilje og sort peber ledsager frugten. Vinen er varmende med saft og kraft med mærkbare, elegante tanniner. Morini-familien har virkelig produceret en raffineret, fyldig vin!

Nyd Campo Leon serveret ved 16-18 grader til rødt kød, mørkt fuglevildt og hårvildt eller til oste - og så er det for mange et klassisk valg til julemaden.

Tidligere anmeldelser:

94 point Robert Parker
Silver Medal by DECANTER MAGAZINE
2 glas i Gambero Rosso

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  16% Alkohol.

Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", nærmere betegnet i Mezzane-dalen. 

At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone, findes der flere eksempler på: Dal Forno, Roccolo Grassi, Corte Sant'Alda... Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte Sant'Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi, tæt på Dal Forno's vinmarker. Man benytter samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte (25 hl pr ha.), hvilket sikres dels gennem grøn høst og dels gennem at knække halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel, nærmest stilken, bliver brugt til vinproduktion.

299,00 DKK 369,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Zeni FZ GENERAZIONE Amarone Classico DOCG 2018

***** Smagfuld, fløjlsagtig og perfekt afrundet Amarone fra det populære vinhus Zeni.

Vinen står flot, dyb rubinrød i glasset med en frugtdrevet næse, der byder på såvel røde som mørke frugter og krydderier. Smagen er fløjlsagtig og perfekt afrundet. Vi anbefaler at servere vinen ved 16-18 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam, samt fede kraftige oste.

Vinen er fremstillet på druesorterne: 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara fra hjertet af Valpolicella i det bakkede område nord for Verona. Efter den lange tørring af druerne og den efterfølgende gæring har vinen fået yderligere 3-4 ugers maceration og 2 års lagring på store 5000 liter egetræsfade.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

AMARONE VILLA SPINOSA CLASSICO DELLA VALP. 2006 16.5 % Alk.

Villa Spinosa Amarone.. *HELT VILDT GLAS AMARONE PÅ DEN GAMLE STIL!   

Rubinrød, med en på én gang frisk og sødmefuld duft med både blommer, svesker og rosiner, jordbær og hindbær, parfume og bag frugten gemmer der også en del cedertræ. Utroligt forførende duft. Smagen er fed og cremet med frugt af hindbær, sveskeblomme og nuancer af cedertræ og lakrids. Vi har fat i en powervin med fast frugtsyre og saftighed - men med sødmen i behold fra start til slut. Kraft og harmoni på samme tid. Vinen er velegnet til de største vildtretter, til braiseret kød og til modne oste. Eller som et glas meditations- eller samtalevin. 

Anmeldelser:

* "VINDER" I DEN NYE AMARONE BOG - SOM NUMMER 2 - (Nummer 1: Romano Dal Forno 2003)
*** 3 Glas ud af 3 mulige i Vinhulen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  16,5% Alkohol.

Spinosa er beliggende i Classico-zonen og opererer med et hektarudbytte på ca. 35 hl. Spinosas lave hektarudbytte giver vine med stort indhold af aroma- og smagsstoffer. Vinene modnes langsomt og fortjener god tid i glasset for rigtig at udtrykke sig.

395,00 DKK 450,00 DKK (spar 55,00 DKK)

Amarone Brunelli Campo Inferi Classico DOC Riserva 2012

*  Top Amarone!

Luigi Brunelli fremstiller udelukkende Campo Inferi i de bedste årgange og produktionen er stærkt begrænset. Til vinen anvendes 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella og 5% Corvinone fra de sundeste drueklaser fra vinmarken "Campo Inferi". Druerne tørres ved kontrolleret temperatur og luftfugtighed i fire måneder. Efter gæring og maceration har vinen fået 24 måneder på 1.800 liter egefade.

En blød rødvin med lidt krydrede bær, og man kan virkelig smage de tørrede druer. Kraftig rubinrød farve med et let ravgult strejf. Den raffinerede og meget elegante bouquet er præget af sød kakao og ristet kaffe. Smagen er varm og rund, minder om smeltet chokolade og om syltede kirsebær i brandy, fuld og silkeagtig. Eftersmagen er helt tilfredsstillende, rig og vedvarende. Denne særlige udvalgte vin får navnet fra vinmarken med samme navn, der ligger i San Pietro In Cariano.

Campo Inferi har rigtig godt af at blive iltet et par timer før servering, hvorefter vi anbefaler at nyde den ved 17-18 grader til grillet eller braiseret oksekød, til både hår- og fuglevildt, f.eks. som ragout eller perlehøne med trøffelfyld. Prøv også vinen til modne oste eller som ren meditationsvin.

* 5 Grappoli i Guiden Bibenda 2017
* 94 point - James Suckling (årgang 2011).
* 91 point - Wine Spectator
* 93 point - WineEnthusiast Magazine

Citat: "Campo Inferi Riserva Amarone opens with very sweet and beautiful tones of red fruit candy, raspberry jam, nutmeg and cinnamon. It offers more rich sweet fruit flavors in the mouth and would pair perfectly with honey baked ham with cloves." (ældre årgang)

 

1 flaske indeholder 75 cl. - 16,5% Alkohol.

499,00 DKK 549,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Amarone Brunelli "Campo del Titari" Classico Riserva DOCG 2017

* TOP AMARONE!

Titari fremstilles udelukkende i de bedste årgange og produktionen er yderst begrænset. Kun de allerbedste og sundeste druer (75% Corvina Veronese og Corvinone, 15% Rondinella og 10%, Oseleta) anvendes. Druerne anbringes efter høst på fade og tørrer ved kontrolleret temperatur og luftfugtighed indtil ind i det nye år. Herved taber druerne ca. 40% af deres oprindelige vægt! Vinen lagres efter gæring og maceration på nye Allier fade i 36 måneder.

Brunelli Campo "Titari" Amarone fremstår dyb rubinrød. Duften er intens og vækker mindelser om mørke kirsebær og blommer, hindbær og røde ribs, med lette strejf af vanilje. Smagen er kraftig og robust, med en elegant syreprofil. Eftersmagen synes bare at blive ved og ved...

Dekanter vinen et par timer før servering og nyd den ved ca. 18 grader som meditations- eller samtale vin - eller til hovedretter med stegt oksekød, vildt og ragouter eller til modne oste.

Anmeldelser:

* 95 point - James Sucking (årgang 2011)
* 93 point - Robert Parker i Wine Advocate 2013 (årgang 2008)
* 92 point - Wine Spectator (årgang 2000)

 

1 flaske indeholder 75 cl. - 16,5% Alkohol.

569,00 DKK 599,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Montigoli Amarone DOC 2018

Montigoli er en klassisk, mørk og kraftig Amarone, der introducerer sig i glasset med en mørk granatrød farve. I duften finder man moden frugt og krydderier og masser af varme. Smagen er koncentreret med masser af sødme og fylde, der på harmonisk maner balancerer det samlede indtryk. Montigoli er en fin eksponent for en mere slank fortolkning af Amarone og er en fin ledsager til rødt kød, vildt, mørke kødretter og "tørre" oste. Vi anbefaler at dekantere vinen en times tid inden serveringen og at nyde den ved ca. 16 grader.

Vinen er fremstillet af 70% Corvina, 15% Rondinella og 15% Corvinone fra 5 kommuner i dalen omkring byen Negrar i Valpolicella Classico. Druerne får efter høst lov at tørre til slutningen af januar. Efter overstået gæring, lagrer vinen mellem 18 og 24 måneder på store egetræsfade.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 15,5% Alkohol

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

ZENI Amarone Barriques Classico DOCG 2013 er en bragende flot Amarone! 

Vinen er fremstillet på 40% Corvina, 50% Corvinone og 10% Rondinella fra kommer fra det berømte Classico område i Veneto. Druerne er håndplukket og kun de bedste drue bliver udvalgt. Druerne får lov at tørre hele 4 måneder, før vinifikationen påbegyndes. Herved sker en ekstrem opkoncentrering af bl.a. sukker og aromastoffer. Efter endt gæring og maceration får vinen 12-24 måneder på franske barriques, afhængig af årgangen. 

'Barriques' har en smuk, dyb rubinrød farve og en gennemtrængende duft med masser af blommer, skovbær og kirsebær, vanilje, krydderier og kakao. Fyldig og harmonisk med en lækker tanninstruktur, der giver vinen et super elegant udtryk. Flot, flot vin.

Vinen passer godt til kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam samt fede kraftige oste.

Anmeldelser:

* 2018 97 Point Decanter World Wine Awards – Platinum 2013
* 2018 Mundus Vini 2018 – Gold 2013
* 2018 Verona Wine Top – Diploma di merito 2013

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 16% Alkohol.

Cantina Zeni:

Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af vine fra hele området omkring Bardolino ved Gardasøen.

349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Amarone Brunelli Classico DOC 2017 fra det super populære vinhus, Brunelli er fremstillet på 65% Corvina Veronese, 25% Rondinella samt 10% Corvinone. Druerne gennemgår den klassiske, månedlange tørring i tørrerum forud for vinifikationen. Vinen har fået 2 år på en blanding af mindre og større fade.

Vinen fremstår ungdommeligt dyb rubinrød. Duften karakteriseres af sødmefuld frugt som ribs, blåbær og kirsebær samt af den karakteristiske vaniljeduft fra fadlagringen.
Smagen er imponerende, varme og bløde strejf spiller sammen med et flot syreniveau og tanniner af høj kvalitet, som sammen giver en god struktur, der sikrer vinens balance.
En elegant vin med en markant og kraftig fylde.

Vi anbefaler at ilte vinen i en rummelig karaffel et par timer inden serveringen og derefter nyde den ved ca. 16-17 grader til smagfulde kødretter, hår- eller fuglevildt, oksebøf, grillet kød eller tørre lagrede oste.

Tidligere anmeldelser:

* 95 point - James Suckling 2018 (årgang 2015)
* GULDMEDALJE International Competition 2016 (årgang 2012)
* Silver Medal by DECANTER MAGAZINE (årgang 2007)
* TOP HUNDRED 2009 - Il Golosario (årgang 2009)
* 91 point - Robert Parker i Wine Advocate 2013 (årgang 2010) 

 

1 flaske indeholder 75 cl. - 15% Alkohol.

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Amarone ZENI Della Valpolicella Classico DOCG 2018 - 3 liter i trækasse

 

Vinen fremstår flot, dyb rubinrød og besidder en levende og frugtig bouquet med noter af røde frugter og krydderier. Smagen er fløjlsagtig og perfekt afrundet. Vi anbefaler at servere vinen ved 16-18 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, oksekød og kraftige oste.

Vinen er fremstillet på druesorterne: 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara.

En kasse indeholder 1 flaske - 300 cl. 15% Alkohol.

 

1.299,00 DKK 1.499,00 DKK (spar 200,00 DKK)

Cantina di Negrar Recioto della Valpolicella 2020

Den søde og aromatiske, røde vin "Recioto" stammer fra hjertet af Valpolicella-distriktet fra bakkerne omkring byen Negrar, hvor druerne dyrkes på stejle terrasser med god dræning og optimal soleksponering.

Her har Cantina di Negrar valgt at benytte 70% Corvina Veronese og ca. 15% af hhv. Corvinone og Rondinella.

Høsten foregår manuelt og først hen imod midten af oktober hvor sukkerindholdet er højt. Efter høsten tørres druerne (appassimento) i kassetter indtil de efter endt tørring vinificeres. Tørringen resulterer i en opkoncentering af sukkerindholdet, men bidrager også en ændring i både duft og smag i den tørrede druemasse.

Vinen lagrer efter endt gæring i mindst 18 måneder på franske fade fra Allier og Nevers.

Resultatet er en både kompleks og vinøs, sød vin, som har en nuanceret og intens duft af søde, modne kirsebær og mørke skovbær, mens den i munden er både fyldig og intens.

Fantastisk til blåskimmeloste, chokolade- eller bærdesserter og en klassiker til risalamande (med kirsebærsovs)

En kasse indeholder 6 flasker - 50 cl. 12,5% Alkohol.

179,00 DKK 199,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler