Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I det nordøstlige Frankrig finder man Beaujolais, der ligger umiddelbart syd for Bourgogne mellem Macon og Lyon og strækker sig et godt stykke ned mod Rhône-dalen. Det var romerne, der i sin tid startede med at plante vin i Beaujolais, hvorefter arbejdet blev videreført af de Benediktinske munke. Det meste af vinen fra Beaujolais er rødvin og produceret på Gamay druen, der er en gammel krydsning mellem Pinot Noir og den hvide Gouais drue. Kun cirka 1 % af hele vinproduktionen er hvidvin, der fremstilles på druerne Chardonnay og Aligoté.

Sorter resultater:

Moulin-à-Vent ’Coeur de Granit’ 2018

Moulin-à-Vent er en af de bedst kendte og mest prestigiøse af Beaujolais' cru’er, der ligger side om side i den nordlige ende af Beaujolais og vinene herfra er på én gang blandt de mest strukturerede men samtidigt også blandt de mest karakterfulde.

Druen i Beaujolais hedder Gamay og til denne vin er den håndhøstet fra gamle bush vines, der står på nedbrudt granit i 250-350 meters højde, hvilket tilføjer vinen ekstra karakter.

I såvel duft som smag har bydes på skovbæraromaer samt en krydret viol-note. Frugtigheden holder vinen i det saftige spektrum, mens den samtidigt læner sig op ad en lidt kraftigere og mere ambitiøs stil. Som ung er den fremragende til f.eks. et bredt udsnit af lyse kødretter, oksetatar, til en god postej eller paté med baguettes, til wienerschnitzel eller blot som et dejligt glas vin i utide.

Vi anbefaler at nyde vinen ved ca. 13-15° nu og i omegnen af 5-7 år fra høst.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler