Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Bordeaux er beliggende i det sydvestlige Frankrig - koncentreret omkring floderne Dordogne og Garonne, og er verdens mest prominente vinregion. Bordeaux er hjemsted for en altoverskyggende andel af verdens dyreste og mest berømte vine. Regionen deles populært op i venstre og højre bred – henholdsvis Medóc, der har fokus på Cabernet Sauvignon, og St. Emillion, der fokuserer på Merlot.

Vi fører et flot udvalg at kvalitets Bordeaux fra både Pessac-Leognan, Margaux, Pauillac, St. Julien, St. Estèphe, Pomerol og Saint-Emilion - og i priser fra en lille hundredekroneseddel og op til adskillige tusinde kroner.

Kom ind i butikken i Næstved og få en god Bordeaux snak med vores yderst kompetente personale.

Sorter resultater:

Château de Sales Pomerol 2018

Det hér er elegant Pomerol af den gamle skole, hvor man har modereret mængden af ny og og ikke ekstraheret for voldsomt.

Vinen er overvejende fremstillet på Merlot tilsat lidt Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc og vinifikationen foregår først på beton og sidenhen med kun relativt kort lagring på 225 liters egefade, heraf blot ca. 20% nye.

Duft og smag har en kompleks vifte af især røde bær, skovbær med bare en anelse tobak og skovbund. Smagen er virkelig elegant og stadig med flot fylde og med den rigtige Bordeaux-tørhed i eftersmagen!

Denne årgang 2018 kan snildt nydes nu efter behørig dekantering, men den har også masser af henlæggelsespotentiale, hvis man foretrækker mindre struktur og mere udtalte tertiære aromaer.

Nydes ved en temperatur på ca. 18° af rummelige glas til en klassisk stegeret uden for tungt tilbehør.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

91-93 points Robert Parker’s Wine Advocate

"Wonderful chocolate, berry and vanilla aromas and flavors. Medium-bodied, with velvety tannins and a luscious finish. A beauty. Cool little Pomerol here."

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Chateau Caronne Sainte Gemme Cru Bourgeois Haut Medoc 2017

Ærkeklassisk Haut-Médoc. Château Caronne Saint Gemme er beliggende i St. Laurent og er direkte nabo til de klassificerede slotte Château Gruaud Larose, Château Lagrange,Château Belgrave og Château Camensac.

Fra en rigtig flot årgang i Bordeaux kommer denne fine Cru Bourgeois. Som ung er den tæt og mørk i glasset med en koncentreret bouquet af solbær og noter fra fadlagringen. Smagen er fyldig med tæt frugtkoncentration samt krydrede noter. En vin, hvor tanninen fremstår flot, blød og moden allerede på dette unge tidspunkt. En oplagt ledsager til det bedste stykke oksekød, dyrvildt, kalvekød samt fede modne oste.

TOP-anmeldelse af 2016-årgangen af den alt for tidligt afdøde vinjournalist, André Devald: "Jeg har sagt det før, men den gamle Bordeauxlærdom om at man skal købe store vine i små årgange og små vine i store årgange gælder mere end nogensinde i årgang 2016. Der er mange fremragende, mindre Bordeaux'er derude, der kommer tæt på de kostbare klassificerede vine til en helt anden pris. Caronne er en af dem. Årgang 2016 står i 200 kroner og er slottets bedste siden 2010, måske endnu bedre. En klassisk, Cabernet-dreven Haut-Médoc, der i 2016 indeholder rekordhøje 70% Cabernet Sauvignon og 10% Petit Verdot afrundet af blot 20 % Merlot. Alligevel er den allerede charmerende tilgængelig - uden at kompromittere husstilen, der altid er garant for +20 års potentiale".
 
En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

Caronne Sainte Gemme er beliggende i Haut Medoc området, og jorden er på 38 hektar. Vinmarken er beplantet med 65 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot og 5 % Petit Verdot. Marken er beplantet med 10.000 vinstokke per hektar, og der høstes 45 hl/ha fra de 30 år gamle vinstokke. Efter en temperaturstyret gæring over 15 dage bliver vinen lagret i 12 måneder på små egetræsfade, hvor af de 20 % er nye fade hvert år.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Château Vieux Manior 2019

Det er en god, rund og blød Bordeaux vin, som er en rigtig God kvalitet til den der elsker god Bordeaux vin. God til kødretter og hyggeaftner!

Charmerende duft med topmodne solbær og jordbær, som går igen i smagen sammen med et krydret strejf fra fadlagringen. Druerne er Merlot, Cabernet Franc samt Cabernet Sauvignon.

En lækker vin til franske pateer, en god hakkebøf, oksebøf, franske gryderetter eller bare, når lysten kalder på et godt glas Bordeaux.

Et rigtig godt eksempel på, at dejlig, drikkevenlig Bordeaux ikke behøver koste en mindre formue.

En kasse indeholder 6 flasker  - 75 cl. 13% Alkohol

Tidligere anmeldelser:

*** 90 Point af Wine Enthusiast (Årgang 2016)

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Château Pouroutou Cuvée Eliane 2015

Enormt charmerende Bordeaux, som overvejende er fremstillet på Merlot og tilsat en anelse Cabernet Franc. Vinen både dufter og smager intenst af moden, mørk frugt, som spiller smukt sammen med noter af mokka, chokolade og et krydret strejf som af lakrids.

Pouroutou er fantastisk til grillet, rødt kød - eller prøv den til retter på hårdvildt og gryderetter.

Tidligere anmeldelser:

Sølv - Concours Général Agricole 2017
Coup de Cæur - Le Guide Hachette des Vins 2019

1 kasse indeholder 6 flasker á 75 cl - 13,5% alk.

119,00 DKK 199,95 DKK (spar 80,95 DKK)

Château Lalande-Borie Saint-Julien 2014

Siden familien Borie i 1970 købte 18 ha vinmarker fra Château Lagrange i Saint-Julien og samtidig nyplantede yderligere 12 ha, har der altid været masser af value i vinene fra Lalande-Borie. Intet under, når man tænker på, at Borie-familien også ejer super 2. Cru Classé slottet, Ducru Beaucaillou.

Lalande-Borie 2014 er et lille fund i en årgang, hvor selektion er påkrævet. Bouqueten er moderat parfumeret med noter af solbær, brombær, blommer, sorte kirsebær og med fadkrydrede og urtede strejf. Smagen er mellemfyldig og saftig med en dejlig struktur. Lalande-Borie 2014 er til den mellemlange bane, mens vi f.eks. venter på Ducru Beaucaillou og vi anbefaler at nyde vinen frem mod 2024.

 

En kasse indeholder 12 flasker i trækasse - 75 cl. 13% Alkohol

299,00 DKK 399,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Chateau La Fleur des Rouzes 2020

Chateau La Fleur des Rouzes finder vi i den nordlige ende af Pomerol, hvor jordbunden er præget af grus. Slottet besidder 2,8 hektar, hvilket gør slottet til et af de mindste fra regionen. Vinen er lavet på 80% Merlot, 15% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon. 

Hver sort fermenteres for sig selv for at have kontrol over hver enkel fermentering. Vinifikationen foregår på ståltanke under temperturstyrede forhold. Lagringen på fad varer 14-18 måneder alt afhængig af årgang. 

Vinen har en duft af tobak, skovbær og klassiske røde bær. Smagen bærer præg af modne frugter, svesker, kaffe, tobak, og cedertræ. Klassiske Pomerol noter. Skøn balance i vinen med en delikat syre, som holder vinen stram. 

Vinen bør nydes i store glas og ditto mundfulde ved 16-18 grader og gerne til en kraftig gryderet, en stor steg eller bøf. 

1 kasse indeholder 6 flasker -  75 cl. 14% Alkohol

 
249,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler