-8%

Ezra Brooks 99

289,00 DKK 315,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Ezra Brooks 99

Ezra Brooks 99 Proof er på mange måder en klassisk, enormt god bourbon, som er lagret på gammeldags manér i nye brændte amerikanske egetræsfade. Den er fremstillet på Lux Rows ryed bourbon mash bill, bestående af 78% majs, 10% rug og 12% maltet byg.

99 har dog et par kendetegn, der adskiller den smagsmæssigt fra andre bourbons –  for det første er det en såkaldt 'sour mash bourbon', hvilket IKKE betyder, at bourbonen er sur, men rettere at man efter destillering hælder nogle af de tilbageværende rester over i næste batch – meget lig surdejsbrød. Sour Mash teknikkens effekt er ret svær at beskrive præcist, da den varierer meget fra whiskey til whiskey – men dog er man ikke i tvivl om, at der er en effekt. Et andet særkende er, at Ezra Brooks efter destillering bliver kulfiltreret, hvilket resulterer i en karakteristisk mild smag.

Ezra Brooks 99 Bourbon er som navnet antyder tappet ved 99 amerikanske proof – hvilket svarer til 49,5% alkohol.

Afrundet og ganske nem at drikke. Noter af karamel, vanilje, chokolade og krydderi.

1 flaske indeholder 70 cl. - 49,5% Alkohol

Om Ezra Brooks:

Ezra Brooks bliver lavet af Lux Row Distillers i Bardstown – the Bourbon Capital of the World. Destilleriet er navngivet efter den meget bemærkelsesværdige række af træer, som man kan finde på grunden. Ganske unik er den gigantiske, 13 meter høje, speciallavede kobberkedel, hvorpå Ezra Brooks og destilleriets andre whiskey brands bliver destilleret.

Luxco har været i bourbonbranchen i mange år og faktisk har Ezra Brooks været på markedet siden 1957, men i de første mange år af sin levetid stod Luxco ikke selv for produktionen af deres whiskey. Det er såmænd ganske normalt indenfor den amerikanske whiskeybranche. Først i 2015 byggede Luxco deres eget destilleri, Lux Row, hvor de kunne gøre brug af al den viden, de i gennem årtier havde indsamlet om produktion og lagring af bourbon og rye whiskey.

Lux Row adskiller sig fra de fleste andre bourbon destillerier ved at anvende to forskellige ’mash bills’ til deres bourbon. Den ene er en afrundet 'wheated bourbon' mash bill bestående af 68% majs, 20% hvede og 12% maltet byg; den anden er en krydret 'ryed bourbon' bestående af 78% majs, 10% rug og 12% maltet byg, som er den Ezra Brooks laves på.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Næstved Vinkompagni

Merkurvej 5A, 4700 Næstved

tlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dk

naestvedvinkompagni.dk