Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

PSI Ribera del Duero 2021 Peter Sisseck

PSI er vinen fra Danske Peter Sisseck er opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet og er det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe engagement i Ribera del Duero.

Vinen er skabt på langt overvejende Tempranillo (normalt tilsat en smule Garnacha), købt fra en række vinbønder, som indtil for få år siden blev betalt for at levere kvantitet, men som nu har indledt et samarbejde med Peter Sisseck og hans partner Pablo Rubio, der i første omgang går ud på at efterstræbe kvalitet frem for kvantitet.

Projektet er markant forskelligt fra Pingus og Flor de Pingus, for med PSI handler det mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, end om at præstere voldsomme vine, der slår benene væk under verdenspressen.

PSI er en charmerende oplevelse. Den er mørk i glasset og så byder den sig til med herlig, moden frugt i duften, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombærlikør. Vinen er intens med en underliggende, pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

Smuk vin fra en legelysten Peter Sisseck, og et smukt eksempel på, at behersket anvendelse af større og ældre fade kan være svært vanedannende.

Denne vin må ikke gå forbi en dejlig lækker grillet bøf, lam, vildt, spansk tapas og serveres bedst i store glas og med store armbevægelser ved en temperatur på 15 til 17 grader.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  13,5% Alkohol

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

BODEGAS PINEA 17 Ribera del Duero Crianza 2019 er en vin, som anmelderne står i kø for at rose til skyerne!

17 by Pinea er 100% Tempranillo.

I glasset fremstår vinen nærmest uendeligt dyb rubinrød. Duften er berusende med parfumerede aromaer af mørke skovbær, blomme og blåbær, mens diskrete strejf af kakao, vanilje og cedertræ fra 18 måneder på 70% fransk og 30% amerikansk eg, komplementerer smukt i baggrunden. Vinen er på en gang bredskuldret og med kød på kroppen. Potent og med masser af smag, som ender ud i en lang og koncentreret eftersmag.

17 by Pinea passer godt til en rød bøf eller oksekød generelt, til lam eller vildt. Vinen serveres bedst ved en temperatur på 15-16 grader.

Tidligere anmeldelser:

One of the brightest young Spanish winemaking stars.
- Winemaker, WS

Guldmedalje (vintage 2013)
- Concours Mondial de Bruxelles

Sølvmedalje (vintage 2013)
- James Suckling– Wine Enthusiast

Sølvmedalje (vintage 2015)
- Wine Spectator 2019

Sølvmedalje (vintage 2015)
- International Wine Challange 2019

Sølvmedalje
- Huston Rodeo Wine Competition

En kasse indeholder 6 flasker i flot flad gaveæske – 75 cl. 14,8% Alkohol

Et af Spaniens bedste vinområder!

For 40 år siden blev der mest af alt fremstillet billig rosévin i bulk i Ribera del Duero, der fik sin egen appellation, DO (Denominación de Origen), i 1982.
I dag er distriktet kendt som et af Spaniens førende rødvins-områder med vine, der let kan konkurrere i kvalitet med dem fra den ikoniske nabo.. Rioja.
Der er i dag cirka 300 vinhuse i Ribera del Duero, hvoraf enkelte er blandt verdens mest berømte. Det gælder blandt andet Vega Sicilia og Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck.
Ribera betyder flodbred og henviser til floden Duero, der løber gennem distriktet og sørger for vand til de 23.360 hektar vinmarker, hvorefter den fortsætter ind i Portugal og tager navneforandring til Douro.
Ribera del Dueros marker ligger i en højde af 700 til 800 meter over havets overflade og er dermed nogle af de højest beliggende på den nordlige halvkugle. Men man fornemmer ikke højden, når man går rundt blandt vinstokkene, for det er et forholdsvis fladt højland, floden skærer igennem.

399,00 DKK 450,00 DKK (spar 51,00 DKK)

Emilio Moro Tinto Ribera del Duero 2018 er en fuldfed rødvin. Harmonisk, kraftig og  med flot struktur. Vinen er proppet med let sødmefuld, mørk frugt, balanceret faddosering og en pæn syre i en typisk Ribera Tempranillo stil.

Dette er Emilio Moros entry level vin, opkaldt efter vingårdens grundlægger. Druerne høstes fra et bredt udsnit af bodegaens marker, fra 12-25 år gamle vinstokke. Efter gæring på temperaturstyrede ståltanke lagres vinen i 12 måneder på en kombination af fransk og amerikansk eg, heraf omtrent en tredjedel nye.

Emilio Moro er en familie vingård, der producerer vinene traditionelt på baggrund af viden, der er nedarvet fra generation til generation siden grundlæggelsen for mere end 70 år siden.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14,5% Alkohol

Anmeldelser:

***** 91 Point i Penin / 90 Point Wine Advocate

***** I EKSTRABLADET

199,95 DKK

VEGA SICILIA VALBUENA 5 Ribera del Duero 2018

Anmelderne står i kø for at lovprise Vega Sicília’s Valbuena 5º 2018 og hvem kan klandre dem!
Vega Sicilia er en af ​​de mest kendte producenter i verden. Huset dateres tilbage til 1864 og er den dag i dag højt skattet verden over for den tårnhøje kvalitet, man leverer år efter år!

* Absolut verdensklasse fra Vega Sicilia!

  • 97 point - Tim Atkin
  • 96 point - Guia Peñin

Valbuena 5º er en fremragende ”Tinto Fino” (Tempranillo kaldes gerne således i Ribera del Duero), som afhængig af årgangen er tilsat en varierende andel af Merlot. I 2018 androg andelen af Merlot på 4%. Vinen produceres af den legendariske Vega Sicilia-vingård i Ribera del Duero.

Vinen spontangæres i temperaturkontrollerede, rustfri ståltanke. Efter malolaktisk gæring lagres vinen i nye og brugte franske og amerikanske fade i forskellige størrelse.

Frugtaromaerne inkluderer udover røde bærfrugter et strejf af rosin. Smagen genspejler aromaerne. Vinen er fyldig og rig med bløde tanniner, der understøtter de bløde frugtnoter. Solbær, eksotiske krydderier og bagte bærnoter præger den lange finish.

Nyd Valbuena allerede nu, eller læg den væk. Den holder uden de mindste problemer 15-20 år fra nu.

En kasse indeholder 6 flasker - 14% Alkohol  75 cl.

1.399,00 DKK

Emilio Moro Finca Resalso 2021

Vinen er fantastisk og prisen er endnu bedre. Frisk aromaprofil med røde kirsebær, blåbær og sort peber. I smagen har den en fast behagelig frisk syre og moderat fylde og aromabilledet komplementeres af noter af grønne urter.

Finca Resalso har lagret 4 måneder på franske egefade, som resulterer i  en saftig og silkeblød Ribera del Duero, en god balance mellem syre, afdæmpet fad og dyb bærfrugt.

Vinen egner sig rigtig godt i selskab med lam, vildt, kalv, oksekød, pasta, spanske tapas og oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% alkohol

114,95 DKK 149,00 DKK (spar 34,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler