Populær

Torabhaig The Legacies Series - Cnoc na Moine Isle of Skye Single Malt Whisky

599,00 DKK

Torabhaig The Legacies Series Chapter 3 - Cnoc na Moine

Nu er den længe ventede Chapter 3 i deres Legacy Serie, Cnoc na Moine, på banen i Danmark!

Torabhaig er det første destilleri bygget på øen Skye i 190 år, og kun det andet lovlige nogensinde. Destilleriet er et produkt af sine omgivelser - formet af et vildt landskab og klima. Destilleriet er et af de nye og unge destillerier i Skotland – grundlagt 2013 – startede med at destillere i 2017 – tappede deres første batch nogensinde i slutningen af 2020.

Torabhaigs Single Malt er en Skye whisky, men det er umiskendeligt deres egen Skye whisky, lige så kompleks og overbevisende som dens oprindelsessted. De destillerer i kobber pot-stills og har valgt at fermentere i traditionelle trækar, præcis som i de gamle dage.

Cnoc Na Mòine er lagret i ex-Bourbon, Oloroso og Pedro Ximenez fade. Tilføjelsen af sherryfadene giver Cnoc na Moine en sødere og rigere smag, samt en mørkere farve. 

Cnoc Na Mòine, "bakken af tørv", er geografisk placeret i Knoydart, som kan ses på tværs af Sound of Sleat fra destilleriet.

  • Flasket med 46% ABV - vandet ned fra cask strength, som er på 63.2 - 63.6% ABV (kommer ikke som en Batch Strength)
  • Tørvegraden i byggen - 78.44 ppm og i flasken - 19.7 ppm
  • Non chill-filtered, ikke tilsat farve

En lidt dæmpet tørverøg understøttet af appelsinskal, syrlig frugt og en snert af døende gløder, hvortilo kommer strejf af vanilje og lidt frisk egetræ. I smagen vender tørven tilbage med en BBQ-note, før spiritussen banker på med peber, en let balsamicosyre, mere sødme og blide strejf af cedertræ og læder. Påvirkningen fra sherryen giver en vidunderlig og harmonisk balance med Torabhaigs integrerede tørve- og krydderistruktur, som skinner igennem i en lang og behagelig røget finish.

  • De første udgivelser af Torabhaig Single Malt, lanceres som ”2017 The Legacy Series” og  blev produceret i et meget begrænset antal.
  • Den 2. release Allt Gleann kom i 2022 og er nu med udgivelsen af den 3. stoppet i produktionen.
  • Den 3. der nu er i Danmark hedder Cnoc na Moine!
  • Den 4. udgave kommer i 2025, den 5. i 2026, den 6. i 2027 og så den endelige 10 års udgave i 2028.

Hele porcessen hen mod 2028 er en måde, hvorpå de beskriver udviklingen af projektet. Udgaverne er en status på, hvor langt de er nået med kompleksiteten af tørvens smag. Dvs. at det kun bliver bedre med tiden...  

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% Alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Næstved Vinkompagni

Merkurvej 5A, 4700 Næstved

tlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dk

naestvedvinkompagni.dk