Chairman's Reserve, The Forgotten Casks - St. Lucia
Chairman's Reserve, The Forgotten Casks - St. Lucia
The Forgotten Casks er produceret i et begrænset antal, blandet af fade der blev gemt efter branden der beskadigede destilleriet i 2007. Branden ødelagde administrationen og blandingsanlægget, men heldigvis overledede mange af fadene...
St. Lucia Distillers har STOR SUCCES og da de i sommeren 2013 talte deres præmier op, så havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres
fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet: fire romtrofæer, fem dobbeltguld og 79 guldmedaljer. Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia tilbage med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration rom. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen, hvorfor sidstnævnte stoppede i 1962. Siden har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere ha vil følge.
Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. På St. Lucia varer fermenteringen mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én kolonnekedel. Rommen ændrer profil afhængig af hvilke kedler, der bruges.
St. Lucia Distillers lagrer deres rom på egetræsfade, af amerikansk hvid eg af 200 liters størrelsen, og som der tidligere har været lagret amerikansk whisky på. De Rom, der produceres i mindre mængder – det vil sige de mere eksklusive romtyper – lagres også på portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.
Når man lagrer spiritus i troperne, sker modningen med en hastighed, der er op mod noget, der ligner 2 ½ gang hurtigere end, hvad der er tilfældet her i Europa. Dette skyldes den højere temperatur og luftfugtighed. Rom med en alder over 10 år er derfor ofte meget træede og tanninholdige, derfor blender man på St. Lucia - næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.
En kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 40 % Alkohol.
Næstved VinkompagniMerkurvej 5A, 4700 Næstvedtlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dknaestvedvinkompagni.dk |