-8%

Rum Nation Demerara Solera N.14

329,00 DKK 359,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Rum Nation Demerara Solera N.14

Der er kun én romfabrik tilbage i Guyana, nemlig Diamond Distillery. Til gengæld har de overtaget destillationskedler fra de sidste, nu lukkede, destillerier. Det betyder, at de har 10 forskellige kedler til at lave rom på. Nogle er gamle, ikoniske trækedler med ”Port Morant” kedlen som den ældste - bygget i 1732 og stadig aktiv. Andre berømte trækedler er ”Enmore” og "Versaille". Hvilken kedler, der er brugt i denne rom, er en velbevaret hemmelighed, men det er tydeligt, at der er tale om både pot still og kolonne still rom.

Rum Nation Demerara Solers N.14 har været lagret i amerikanske ex-Bourbon fade og de sidste 12 måneder i et mix af fade, der tidligere har indeholdt Oloroso- og PX sherry.

Duften starter med af et hint af nærmest barbeque-agtig røg. Mindre bidende som Jamaica-rommen, men stadig fuld af ester, som den typisk Britisk Navy rom-stil. Smagen er meget sødere og mere rund, end  duften indikerer. Næsten som sirup uden dog at være über sød. Cremet og krydret med kanel, orangeskal og sort peber samt kaffe, mørk chokolade og lakrids fra fadet. En levende, blid næsten honningagtig rom. Eftersmagen forbliver meget cremet, men med krydderierne mere i baggrunden i baggrunden.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% Alkohol

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Næstved Vinkompagni

Merkurvej 5A, 4700 Næstved

tlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dk

naestvedvinkompagni.dk