USA er verdens 4. største vinland (efter henholdsvis Frankrig, Spanien og Italien), og det er stort set alle stater, der producerer vin. Når det er sagt, så står Californien for omkring 95% af produktionen, mens Washington og New York står for 4%, der er altså ikke meget tilbage til resten af staterne.
Klimaet i Californien er varierer enormt og en tilsvarende klimamæssig alsidighed finder man næppe i andre oversøiske lande. Mange amerikanernes egen foretrukne drue er Zinfandel, der deler DNA med den Italienske Primitivo. Foruden Zinfandel fremstiller USA også rødvin på franske druesorter som Cabernet Sauvignon og Merlot. Prisniveauet er i den højere ende (svært at finde en flaske under 100 kr.), men kvaliteten er til gengæld matchende høj.
Zinfandel druen leverer mange flotte vine og den falder rigtig godt i danskernes smag. Der er tale om frugtrige, kraftfulde vine uden for mange tanniner og med en sødmefuld frugtsmag. To meget populære vine fra Californien er vores egne ”Zin Fan Del” og ”Heavy Zin”. Dertil kommer de efterspurgte Kendall-Jackson vine, "Volante" rødvinene fra McCoy Vineyards og "14 Hands" fra Washington State og "Boneshaker" fra Lodi.