Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Barbera d'Alba 'Priòra' Superiore Fratelli Alessandria 2018

 Årligt produceres kun ca. 6.000 flasker af Frattelli Alessandrias "ambitiøse" Barbera fra markerne Rocche dell'Olmo i Verduno og den feterede Gramolere i Monforte d'Alba. Vinen tilbringer ca. et år på egefade af varierende størrelse fra 225-1.500 liter for at blødgøre druernes lidt kontante syre og give vinen et cremet touch og fadenes toastede aromaer. Duft og smag har potente bæraromaer af mørk og rød frugt samt aromaer med toastede fadnoter. Man fornemmer i de ekstremt fine tanniner, at der er brugt fade i virkelig topkvalitet. I smagen er der god interaktion mellem syre/friskhed og en moden, sødmefuld frugt. En vin som denne er skabt til de retter, der i de italienske køkken omtales som "primi", dvs. den af måltidets retter, der er først til at udvise en smule vægt, hertil hører bl.a. pastaretterne, hvor især de tomatbaserede er uforlignelige til denne vin. Lidt kanin eller stegt fjerkræ er heller ikke helt af vejen. Vi anbefaler et godt Bordeaux glas til denne vin og en serveringstemperatur på ca. 16-18°. Vinen er drikkeklar nu men vil også kunne henlægges op til 5-7 år fra høstdato, i hvilket fald man opnår en tobakket kant og mindre frugtdrevne aromaer.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 15% alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d?Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Fratelli Alessandria Barolo Monvigliero 2017 er lavet på egne håndhøstede druer, der efter høsten modnes i knap 3 uger, hvorefter vinen lagres ca. tre år på fade. Først tilbringer den 8 måneder år på franske tonneaux (500 L), fulgt af 24 måneder på 30-40 hl. fade af slavonsk og fransk eg med efterfølgende lagring i flaske før frigivelse.

Her er der stor nydelse allerede ved frigivelse, men vinen vil virkelig folde sig ud aromatisk ved yderligere lagring og med et henlæggelsespotentiale på 12-20 år fra høståret, har man ikke travlt.

Duft og smag er klassisk Monvigliero: På samme tid intens og let-på-tå med æterisk, svævende rød frugt, en dybereliggende mørk frugt, røde roser, mentol, tobak og trøffel. Der er lækker saftighed i frugten, der går godt i spænd med vinens ikke-frugtige elementer. Her er imposant fylde og koncentration, men Barolo Monvigliero kombinerer disse indtryk med elegance og en påfuglehale af feminine elementer i eftersmagen.

Det er en formidabel "duftevin" i et Bourgogneglas, men den kommer særligt til sin ret som madledsager, hvor den går uforligneligt til langtidsbraiseret kød med rodfrugter, til oksefilet med svampetilbehør, til fjer- eller hårvildt med 'efterårstilbehør' eller til en vellavet svamperisotto.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 14,5% alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d?Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

599,00 DKK

Podere Ruggeri Corsini AUTENZIO Piemonte DOC Albarossa 2016

* Super unik Piemonte-specialitet!

Intens duft, hvor frugten understøttes af fine florale noter og et krydret indspark såvel som lidt tobak. Smagen byder på mørk frugt og et let krydret udtryk, fasthed fra tørekstrakt og frisk syre.

Vinen er har gennemgået 10 dages maceration og har fået 30 måneder på fransk eg af varierende alder.

Albarossa er en krydsning fra 1938 (Professor Dalmasso) mellem Barbera og Nebbiolo Dronero og Albarossa Autenzio er fremstillet på druer fra en lille 0,4 hektar vinmark, hvor stokkene er omkring 18 år gamle. Vinen har fået 30 måneder på franske fade af forskellige alder. Årgang 2016 gav vin til ca. 2000 flasker.

Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til braiserede eller grillede retter på svinekød eller oksekød, til mørkere fjerkræ og vildt, polenta og til modne oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Næstved Vinkompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

189,95 DKK 249,00 DKK (spar 59,05 DKK)

Podere Ruggeri Corsini BAROLO BRICCO SAN PIETRO 2018

Medium dyb rubinrød med granatrøde kanter. Intens duft med med roser og violer, kirsebær orangeskal, tørrede urter samt kanel vanilje, tobak, lakrids og chokolade samt ristede hasselnødder.

Vinen er fadlagret 30 måneder på slovenske fade og man bemærker, hvordan andelen af både små fade og nye fade er markant mindre end i Corsini's Bussia, hvorfor fadpræget er noget mindre i Bricco San Pietro.

En elegant Bussia fra en super årgang, som vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til oksekød og vildt, braiserede kødretter, polenta, Risotto Milanese eller risotto tilberedt med svampe eller med godt med trøfler høvlet over eller til hårde oste som Parmiggiano-Reggiano.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14% Alkohol.

 

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Næstved Vinkompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

299,00 DKK 369,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Podere Ruggeri Corsini Barbera d´Alba DOC 2017 er en fremragende Barbera og årgang 2017 illustrerer fint, hvor fint Barbera tolererer endog meget varme årgange uden at tabe sin friske syre. Vinen er smukt rubinrød. En frugtig, syredrevet vin med smagstoner af modne sorte kirsebær, hindbær og blåbær, et urtet strejf, tørrede blade og et lille lakridsbid.

Vi anbefaler, at du ilter vinen en times tid før servering, så den får mulighed for at åbne sig, og nyder den ved 15-16 grader til lyst fjerkræ, svinekød, kødbaserede pastaretter eller en burger - og så er Barbera nok den ultimative vin til en rigtig god, hjemmelavet lasagne.

* 4 stjerner ud af 5 i VinAvisen (årgang 2015) - der skriver: "Fyldig og frugtagtig madvin - smagsmæssigt en kraftig vin med en varm, blød og rund smag. I slutningen lidt stilke og blade og et bid, der er fint til mad. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet."

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14,5% Alkohol.

119,00 DKK 189,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Barolo DOCG - Podere Ruggeri Corsini, Del Comune Monteforte d´Alba 2016 en stærkt limiteret Barolo fra den super dygtige Nicola Agramante. Druerne til denne Barolo er høstet ved håndkraft og man har anvendt 100% afstilkning. Fermentering og maceration er sket med pump over adskillige gange dagligt. Efter endt maceration har vinen fået 36 måneder på slavonske 3.000 liter fade.

Denne Barolo er medium rubinrød med granatrøde og orange reflekser, typisk for Nebbiolo med selv kun et kort liv bag sig. I næsen starter vinen som frisk og intens, inden varmere aromaer tager over. Kandiserede og bitre kirsebær, blommer, jordbær og hindbær samt noter af chokolade, hasselnødder, lakrids, kanel, vanilje og urter. Som enhver god Barolo er vinen velstruktureret med solide tanniner og markant syre, hvilket giver vinen rygrad.

Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til braiseret oksekød og vildt, risotto, f.eks. med svampe eller Milanese, og polenta samt intenst smagende retter baseret på modne og krydrede oste. Og så ér Barolo den ypperste trøffelvin!

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14% Alkohol.

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Banfi l'Altra Barbera d'Asti 2019

Druerne til l'Altra er 100% Barbera, som kommer fra marker i Strevi i provisen Alessandria i Piemonte. Gæringen er foregået ved ganske moderate temperaturer (24-25°C) for at bevare den friske frugtkarakter i vinen.

l'Altra fremstår flot, dyb rubinrød og med friske frugtaromaer af blomme og kirsebær samt viol. I munden fornemmes den friskhed, der altid karakteriserer Barbera-druen, som balanceres nydeligt af sødmen fra de modne tanniner.

Nyd vinen ved en 15-17 grader til f.eks. rødt kød eller modne oste - og så er Barbera bare fantastisk til lasagne!

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 13% Alkohol.

169,00 DKK

Réva Barolo 2017

Réva Barolo er lavet med Nebbiolo-druer fra syd- og sydvestvendte marker, der ligger ca. 260-360 meter over havoverfladen i Monforte d'Alba, Novello, Serralunga d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår manuelt og der laves kun 4.500 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30-35 dages maceration fulgt af 24 måneder i brugte egetønder

Det hér er super elegant rød frugt, salvie, og en anelse tobak. Elegant, men stadig fyldig med flot struktur og forbavsende tilnærmelige tanniner for så ung en Barolo.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Tidligere anmeldelser:

2021 - JAMESSUCKLING.COM
92 points til Réva Barolo DOCG 2017

2021 - ROBERT PARKER - WINE ADVOCATE
91 points til Réva Barolo DOCG 2017

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

399,00 DKK

Réva Barolo Cannubi 2017

Réva Barolo er lavet med Nebbiolo-druer og 100% af Lampia-klonen fra en af Barolo's MGA-marker (Cru), den østvendte Cannubi mark i Barolo. Høsten foregår manuelt og der laves kun 2.000 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30-35 dages maceration fulgt af 24 måneder i brugte egetønder og yderligere 6 måneders flaskelagring før frigivelse.

Réva Barolo Cannubi er über elegant! En sublimt balanceret vin, der starter med duftnoter af hengemte krydderier, kirsebær og lakrids. Smagen er fyldig og vedholdende med en skøn struktur med smukt samspil mellem syre og tannin.

1 kasse indeholder 3 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol 
LEVERES I OWB

Tidligere anmeldelser:

2021 - JAMESSUCKLING.COM
96 points til Réva Barolo Cannubi 2017

2021 - ROBERT PARKER - WINE ADVOCATE
93 points til Réva Barolo Cannubi 2017

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

1.699,00 DKK 1.759,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Réva Barbera d'Alba Superiore 2020

Réva Barbera d’Alba Superiore er lavet med Barbara-druer fra hhv. San Sebastiano i  Monforte d'Alba MGA-marken (Cru) Ravera i Novello, ca. 360-380 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 15.000 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30 dages maceration på ståltank efterfulgt af 12 måneder på eg.

Fyldig, struktureret og vedholdende vin med noter af røde bær, kandiseret frugt og krydderier. På en gang fyldig og med stor friskhed og absolut 100% drikkeklar lige nu.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

Tidligere anmeldelser:

2020 - JAMESSUCKLING.COM
92 points til Réva Barbera d’Alba Superiore 2018

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

 
199,00 DKK 219,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Réva Dolcetto d’Alba

Réva Dolcetto d’Alba er lavet med Dolcetto-druer fra San Sebastiano i Montforte d'Alba, ca. 360 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 10.000 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering i ståltank med 10-15 dages maceration efterfulgt af yderligere 6 måneders modning i ståltank

Frisk og enormt imødekommende vin med stor, stor drikkevenlighed, for det hér smager skønt med noter af kirsebær, peber og lavendel. Super balance i syre- og tanninstruktur. Du får 

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol.

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Réva Nebbiolo d'Alba 2020

Réva Nebbiolo d’Alba er lavet med Nebbiolo-druer fra sydvendte marker, ca. 360 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 10.000 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med skinkontakt i stål i 30 dage fulgt af 12 måneder på østrigsk eg.

Fyldig og elegant smagsprofil med ganske bløde tanniner. Stor aroma med hints af blomster, røde bær og krydderier.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

Tidligere anmeldelser:

2020 - JAMESSUCKLING.COM
91 points til Réva Nebbiolo d’Alba DOC 2018

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

219,00 DKK 259,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Réva Barolo Cannubi 2018

Réva Barolo Cannubi er lavet med Nebbiolo-druer og 100% af Lampia-klonen fra en af Barolo's MGA-marker (Cru), den østvendte Cannubi mark i Barolo. Høsten foregår manuelt og der laves kun 2.000 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30-35 dages maceration fulgt af 24 måneder i brugt eg og yderligere 6 måneder på flaske før frigivelse.

Réva Barolo Cannubi 2018 er über elegant! En super flot balanceret vin med rødfrugtede noter af hindbær og kirsebær samt krydrede noter af merian, oregano og rosmarin. Smagen er fyldig og vedholdende med en skøn struktur med smukt samspil mellem syre og silkebløde tanniner.

Lad gerne vinen ligge adskillige år i kælderen, før Du nyder den. Det fortjener den! 

1 kasse indeholder 3 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol 
LEVERES I OWB

Aktuelle og tidligere anmeldelser:

2022 - Raphaelle Vecchione - WineCritic.com
96 points til Réva Barolo Cannubi 2018

2021 - JAMESSUCKLING.COM
96 points til Réva Barolo Cannubi 2017

2021 - ROBERT PARKER - WINE ADVOCATE
93 points til Réva Barolo Cannubi 2017

---

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

1.699,00 DKK 1.759,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Fratelli Alessandria Barolo Del Comune di Verduno 2019

Fratelli Alessandria har til denne Barolo benyttet druer fra forskellige kalkstensholdige vinmarker i Verduno. I alt kun ca. 4 ha. vinmarker med en gennemsnitsalder på stokkene på ca. 25 år.

Druerne høstes manuelt og gennemgår ca. 4 ugers maceration ved 26-28 grader, inden vinen får ca. 3 år på store (20-40 hl.) fade af slavonsk og fransk eg, 2 måneder på ståltank og mindst 6 måneder på flaske før frigivelse.

Resultatet er en fremragende Barolo med den klassiske, spicy & elegante Verduno-stil. Næsen byder på rose, røde bær, nåleskov og krydderier. Både fyldig og super poleret vin med en pikant smag af røde kirsebær, hindbær, stjerneanis og hvid peber. Fløjsagtige tanniner og frisk syre giver vinen en fantastisk struktur.

Hvis Du ikke kan lade vinen ligge - det bør Du egentlig gøre den næste håndfuld år - så sørg for omhyggelig dekantering og nyd den til rødt kød og vildt - og meget gerne med svampe eller trøfler som en del af opskriften, eller med en risotto milanese til.  

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

 

449,00 DKK

Fratelli Alessandria Barolo Gramolere 2018

Barolo Gramolere - som den eneste af Alessandrias marker er Gramolere beliggende i Montforte d'Alba og ikke i Verduno(!) - er den mest potente af husets vine, hvor man i duft og smag finder både finesse og power, der udmønter sig i mørk, balsamisk frugt, kirsebær, lakrids, tobak samt en knivspids urter og chokolade. Der er flot modenhed over i frugten, men finishen er klassisk tør med modne, faste tanniner, der holder frugten i skak. Eftersmagen har fremragende længde, og vil med yderligere flaskelagring (Jeg vil estimere potentialet til mellem 20 og 40 år(!)) bare tiltage i kompleksitet. Med andre ord går denne vin trygt fremtiden i møde!

Barolo Gramolere vil vise sit værd, når den serveres korrekt (bourgogneglas og tempereret til 16-18°) og sættes sammen med den rette mad, som i dette tilfælde kunne være enkle kødstykker med stegeflade, især Piemontes kraftige, rustikke braisere-retter, svamperisotto eller stegt hårvildt.

94 point - Robert Parker's Wine Advocate

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d'Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

599,00 DKK

Fratelli Alessandria Barolo Gramolere 2015

Alessandria's Gramolere mark ligger - som den eneste af husets marker - i Montforte d'Alba og ikke i Verduno.

Barolo Gramolere er den mest potente af husets vine, og i denne smukke 2015-udgave finder man i duft og smag både finesse og power, der udmønter sig i mørk, balsamisk frugt, kirsebær, lakrids, tobak samt en knivspids urter og chokolade. Der er flot modenhed over i frugten, men finishen er klassisk tør med modne, faste tanniner, der holder frugten i skak. Eftersmagen har fremragende længde, og vil med yderligere flaskelagring (Jeg vil estimere potentialet til mellem 20 og 30 år(!)) bare tiltage i kompleksitet. Med andre ord går denne vin trygt fremtiden i møde!

Barolo Gramolere vil vise sit værd, når den serveres korrekt (bourgogneglas og tempereret til 16-18°) og sættes sammen med den rette mad, som i dette tilfælde kunne være enkle kødstykker med stegeflade, især Piemontes kraftige, rustikke braisere-retter, svamperisotto eller stegt hårvildt.

95+ point - Robert Parker's Wine Advocate

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d'Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

599,00 DKK

Fratelli Alessandria Barolo San Lorenzo di Verduno 2019

Håndlavet enkeltmarksbarolo fra 0,8 ha. af den fremragende Verduno-mark San Lorenzo, som er nabomark til Monvigliero - San Lorenzo er dog væsentlig mere prisvenlig og er altid et fremragende køb.

Fratelli Alessandria sidder på et lille stykke af eftertragtede, syd-sydøstvendte rækker med en jordbund sammensat af sand, silt, kalk og kalksten. Topbetingelser, så alt er så godt, som det bliver.

Stilistisk kan vinen minde lidt om Monvigliero, men beliggende lidt lavere på den modsatte side af vejen mod Roddi giver San Lorenzo typisk vin med et lidt mere modent aromabillede i sin ungdom.

Druerne macereres godt tre uger rustfri stål, og lagres herefter tre år på to fade af slavonsk eg med nogle år på bagen og resultatet er ganske beskedne 5.000 flasker årligt.

Duft og smag har stor kompleksitet med rød og mørk frugt med pibetobak, tørrede blomster, læder, efterårs-skovbund, tørrede svampe og lidt orangeskal. Vinen besidder den elegance, som er Verduno-vinenes kendemærke, men samtidig er der stor aromaintensitet, hvor der hele tiden er nye nuancer at finde - og vinen synes at blive ved og ved.

Nydes af bourgogneglas ved 16-19° til langtidsbraiseret kød, til oksefilet med svampetilbehør, risotto med rørhatte, til fjer- eller hårvildt med 'efterårstilbehør' og ikke mindst til den piemontesiske pastaklassiker, agnolotti del plin.

Her er stort potentiale, ca. 20-25 år, hvis Du ellers kan lade vinen ligge...

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

579,00 DKK

Fratelli Alessandria Barolo Gramolere 2019

Barolo Gramolere fra Gramolere-marken, der som den eneste af Alessandrias marker er Gramolere beliggende i Montforte d'Alba og ikke i Verduno(!), er den mest potente af husets vine, hvor man i duft og smag finder både finesse og power, der udmønter sig i mørk, balsamisk frugt, kirsebær, lakrids, tobak samt en knivspids urter og chokolade.

2019 er en flot, klassisk årgang i Barolo og der er flot modenhed over i frugten, mens finishen er klassisk tør med modne, faste tanniner, der holder frugten i skak. Eftersmagen har fremragende længde, og vil med yderligere flaskelagring (Jeg estimeret potentialet til at være mellem 20 og 40 år(!)) bare tiltage i kompleksitet. Med andre ord går denne vin trygt fremtiden i møde!

Barolo Gramolere vil vise sit værd, når den serveres korrekt (bourgogneglas og tempereret til 16-18°) og sættes sammen med den rette mad, som i dette tilfælde kunne være enkle kødstykker med stegeflade, især Piemontes kraftige, rustikke braisere-retter, svamperisotto eller stegt hårvildt.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d'Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

629,00 DKK

Fratelli Alessandria Barolo San Lorenzo di Verduno 2018

Håndlavet enkeltmarksbarolo fra 0,8 ha. af den fremragende Verduno-mark San Lorenzo, som er nabomark til Monvigliero - San Lorenzo er dog væsentlig mere prisvenlig og er altid et fremragende køb.

Fratelli Alessandria sidder på et lille stykke af eftertragtede, syd-sydøstvendte rækker med en jordbund sammensat af sand, silt, kalk og kalksten. Topbetingelser, så alt er så godt, som det bliver.

Stilistisk kan vinen minde lidt om Monvigliero, men beliggende lidt lavere på den modsatte side af vejen mod Roddi giver San Lorenzo typisk vin med et lidt mere modent aromabillede i sin ungdom.

Druerne macereres godt tre uger på rustfri stål, og lagres herefter tre år på to fade af slavonsk eg med nogle år på bagen og resultatet er ikke mere end ca. 5.000 flasker årligt.

Duft og smag har stor kompleksitet med rød såvel som mørk frugt med noter af pibetobak, tørrede blomster, læder, efterårs-skovbund, tørrede svampe og lidt orangeskal. Vinen besidder, også i den varme årgang 2018, den elegance, som er Verduno-vinenes kendemærke, men samtidig er der stor aromaintensitet, hvor der hele tiden er nye nuancer at finde - og vinen synes at blive ved og ved.

Nydes af bourgogneglas ved 16-19° til langtidsbraiseret kød, til oksefilet med svampetilbehør, risotto med rørhatte, til fjer- eller hårvildt med 'efterårstilbehør' og ikke mindst til den piemontesiske pastaklassiker, agnolotti del plin.

Her er stort potentiale, 20+ år, hvis Du ellers kan lade vinen ligge...

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol

549,00 DKK

Fratelli Alessandria Barolo San Lorenzo di Verduno 2017

Håndlavet enkeltmarksbarolo fra 0,8 ha. af den fremragende Verduno-mark San Lorenzo, som er nabomark til Monvigliero - San Lorenzo er dog væsentlig mere prisvenlig og er altid et fremragende køb.

Fratelli Alessandria sidder på et lille stykke af eftertragtede, syd-sydøstvendte rækker med en jordbund sammensat af sand, silt, kalk og kalksten. Topbetingelser, så alt er så godt, som det bliver.

Stilistisk kan vinen minde lidt om Monvigliero, men beliggende lidt lavere på den modsatte side af vejen mod Roddi giver San Lorenzo typisk vin med et lidt mere modent aromabillede i sin ungdom.

Druerne macereres godt tre uger på rustfri stål, og lagres herefter tre år på to fade af slavonsk eg med nogle år på bagen og resultatet er ikke mere end ca. 5.000 flasker årligt.

Duft og smag har stor kompleksitet med rød såvel som mørk frugt med noter af pibetobak, tørrede blomster, læder, efterårs-skovbund, tørrede svampe og lidt orangeskal. Vinen besidder den typiske Verduno-elegance, men samtidig er der lidt større tyngde og strukturel intensitet i vinen samtidig med stor aromaintensitet, hvor der hele tiden er nye nuancer at finde - og vinen synes at blive ved og ved.

Nydes af bourgogneglas ved 16-19° til langtidsbraiseret kød, til oksefilet med svampetilbehør, risotto med rørhatte, til fjer- eller hårvildt med 'efterårstilbehør' og ikke mindst til den piemontesiske pastaklassiker, agnolotti del plin.

Her er stort potentiale, 20-30 år, hvis Du ellers kan lade vinen ligge...

94 point - Wine Advocate

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol

499,00 DKK

Réva Barolo 2015

Réva Barolo er lavet med Nebbiolo-druer fra syd- og sydvestvendte marker, der ligger ca. 260-360 meter over havoverfladen i Monforte d'Alba, Novello, Serralunga d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår manuelt og der laves kun 4.500 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30-35 dages maceration fulgt af 24 måneder i brugte egetønder.

Næsen byder på aromaer af cedertræ og kamfer, som møder et strejf af tørrede urter. I mnden støder man på tranebær, stjerneanis, tørret salvie og blodappelsin. Flot struktur med rank syre og ganske tilgængelige tanniner.

Det er ganske oplagt madvin og gerne til langtidsbraiseret kød som f.eks. osso buco eller brasato al barolo.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Tidligere anmeldelser:

2019 – DECANTER
95 points til Réva Barolo DOCG 2015

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

499,00 DKK

Réva Nebbiolo d'Alba 2021

Réva Nebbiolo d’Alba fra topårgangen 2021 er lavet med Nebbiolo-druer fra sydvendte marker, ca. 360 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 10.000 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med skinkontakt i stål i 30 dage fulgt af 12 måneder på østrigsk eg.

Fyldig og elegant smagsprofil med ganske bløde tanniner. Stor aroma med hints af blomster, røde bær og krydderier.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

Tidligere anmeldelser:

2020 - JAMESSUCKLING.COM
91 points til Réva Nebbiolo d’Alba DOC 2018

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

219,00 DKK 259,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Réva Barolo 2018

Réva Barolo er lavet med Nebbiolo-druer fra syd- og sydvestvendte marker, der ligger ca. 260-360 meter over havoverfladen i Monforte d'Alba, Novello, Serralunga d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår manuelt og der laves kun 4.500 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30-35 dages maceration fulgt af 24 måneder i brugte egetønder.

Næsen byder på aromaer af cedertræ og kamfer, som møder et strejf af tørrede urter. I mnden støder man på tranebær, stjerneanis, tørret salvie og blodappelsin. Flot struktur med rank syre og ganske tilgængelige tanniner.

Det er ganske oplagt madvin og gerne til langtidsbraiseret kød som f.eks. osso buco eller brasato al barolo.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Tidligere anmeldelser:

2019 – DECANTER
95 points til Réva Barolo DOCG 2015

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

399,00 DKK

Réva Barolo 2019

Réva Barolo er lavet med Nebbiolo-druer fra syd- og sydvestvendte marker, der ligger ca. 260-360 meter over havoverfladen i Monforte d'Alba, Novello, Serralunga d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår manuelt og der laves kun 4.500 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30-35 dages maceration fulgt af 24 måneder i brugte egetønder.

Næsen byder på aromaer af cedertræ og kamfer, som møder et strejf af tørrede urter. I mnden støder man på tranebær, stjerneanis, tørret salvie og blodappelsin. Flot struktur med rank syre og ganske tilgængelige tanniner.

Det er ganske oplagt madvin og gerne til langtidsbraiseret kød som f.eks. osso buco eller brasato al barolo.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Tidligere anmeldelser:

2019 – DECANTER
95 points til Réva Barolo DOCG 2015

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

499,00 DKK

Faliero Piemonte Rosso

Det her kunne sagtens blive årets sommervin!

Faliero Piemonte Rosso er en frisk og ligefrem vin, fremstillet på Barbera.

Druerne macereres og gærer i temperaturstyrede rustfri ståltanke og lagres derefter 7 måneder på de for tiden så populære betontanke for at sikre friskhed og en snert af mineralitet i den færdige vin.

Den medium fyldige vin er frisk med duft af hindbær, kirsebær og et strejf af ribs. Typisk for Barbera er det den friske syre, der karakteriserer vinen og ikke tanninerne.

Nyd Faliero Piemonte Rosso til en god lasagne, til klassisk antipasti eller til havefesten.

1 kasse indeholder 6 flasker - 100 cl. 13% Alkohol

89,95 DKK 179,00 DKK (spar 89,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler