Fratelli Alessandria Barolo Gramolere 2019

629,00 DKK

Fratelli Alessandria Barolo Gramolere 2019

Barolo Gramolere fra Gramolere-marken, der som den eneste af Alessandrias marker er Gramolere beliggende i Montforte d'Alba og ikke i Verduno(!), er den mest potente af husets vine, hvor man i duft og smag finder både finesse og power, der udmønter sig i mørk, balsamisk frugt, kirsebær, lakrids, tobak samt en knivspids urter og chokolade.

2019 er en flot, klassisk årgang i Barolo og der er flot modenhed over i frugten, mens finishen er klassisk tør med modne, faste tanniner, der holder frugten i skak. Eftersmagen har fremragende længde, og vil med yderligere flaskelagring (Jeg estimeret potentialet til at være mellem 20 og 40 år(!)) bare tiltage i kompleksitet. Med andre ord går denne vin trygt fremtiden i møde!

Barolo Gramolere vil vise sit værd, når den serveres korrekt (bourgogneglas og tempereret til 16-18°) og sættes sammen med den rette mad, som i dette tilfælde kunne være enkle kødstykker med stegeflade, især Piemontes kraftige, rustikke braisere-retter, svamperisotto eller stegt hårvildt.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d'Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Næstved Vinkompagni

Merkurvej 5A, 4700 Næstved

tlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dk

naestvedvinkompagni.dk