Fratelli Alessandria Barolo San Lorenzo di Verduno 2019

579,00 DKK

Fratelli Alessandria Barolo San Lorenzo di Verduno 2019

Håndlavet enkeltmarksbarolo fra 0,8 ha. af den fremragende Verduno-mark San Lorenzo, som er nabomark til Monvigliero - San Lorenzo er dog væsentlig mere prisvenlig og er altid et fremragende køb.

Fratelli Alessandria sidder på et lille stykke af eftertragtede, syd-sydøstvendte rækker med en jordbund sammensat af sand, silt, kalk og kalksten. Topbetingelser, så alt er så godt, som det bliver.

Stilistisk kan vinen minde lidt om Monvigliero, men beliggende lidt lavere på den modsatte side af vejen mod Roddi giver San Lorenzo typisk vin med et lidt mere modent aromabillede i sin ungdom.

Druerne macereres godt tre uger rustfri stål, og lagres herefter tre år på to fade af slavonsk eg med nogle år på bagen og resultatet er ganske beskedne 5.000 flasker årligt.

Duft og smag har stor kompleksitet med rød og mørk frugt med pibetobak, tørrede blomster, læder, efterårs-skovbund, tørrede svampe og lidt orangeskal. Vinen besidder den elegance, som er Verduno-vinenes kendemærke, men samtidig er der stor aromaintensitet, hvor der hele tiden er nye nuancer at finde - og vinen synes at blive ved og ved.

Nydes af bourgogneglas ved 16-19° til langtidsbraiseret kød, til oksefilet med svampetilbehør, risotto med rørhatte, til fjer- eller hårvildt med 'efterårstilbehør' og ikke mindst til den piemontesiske pastaklassiker, agnolotti del plin.

Her er stort potentiale, ca. 20-25 år, hvis Du ellers kan lade vinen ligge...

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Næstved Vinkompagni

Merkurvej 5A, 4700 Næstved

tlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dk

naestvedvinkompagni.dk