Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Argentina har en lang tradition for produktion af vin, men det er først for nylig, at de har opnået et ry for produktion af fremragende kvalitetsvine. Landet er i dag blandt de fem største vinproducerende lande i verden.

Da Pascual Toso i midten af 1880'erne drog til Argentina fra sin hjemby, Canale d'Alba i Piemonte / Italien forestillede han sig nok ikke, at han ville blive stifter af en vingård, som i dag er et af de ældste og mest berømte i landet. At det er gået så godt skyldes især den konstante og ubestridte kvalitet af både produkter og traditioner. Da Pascual Toso ankom til Argentina slog han sig ned i Mendoza. Han så straks den fremragende kvalitet, som vinene havde her, og oprettede i 1890 sin første vingård i San José, Guaymallén.

I begyndelsen af århundredet besluttede han at udvide sine vinmarker i området Las Barrancas i Maipu. Han var overbevist om, at her var den højeste kvalitet i provinsen. Bodegas Toso blev erhvervet i 1995 af J. Llorente y CIA, et selskab, der siden 1909 har været kendt for sine fremragende kvalitetsprodukter. Selskabet har opretholdt den samme filosofi, som Pascual Toso indførte. Siden grundlæggelsen i 1880 har Bodegas y Viñedos Pascual Toso været kendetegnet ved deres løbende innovation. Ud over en betydelig investering i nye vinmarker, udstyr og forbedringer for at optimere produktionen, har vingården for nylig indkaldt den internationalt kendte californiske ønolog Paul Hobbs til at ledsage dem i den nye fase. Hobbs har siden 2001 fokuseret på udviklingen af premium og super-premium vine fra både gamle og nye vingårde i hele Mendoza regionen. Paul har tidligere arbejdet for nogle af de øverste navne i Californien og har også haft sit eget mærke i begyndelsen af 1990'erne.

Regionen Barrancas i Mendoza er kendetegnet ved et tørt klima med varmt vejr. Selv vintersæsonerne er præget af megen sol-stråling og en temperatur på næsten 15 grader C. Der kommer ikke nok nedbør til vinstokkene, så det er nødvendigt at ty til vandingssystemer med flodvand eller grundvand. Jordbunds- og klimaforholdene i Mendoza flodens højland giver mulighed for dyrkning af kvalitetssorter og produktion af kvalitetsvine - de største i Argentina. De klimatiske forhold fremmer udviklingen af farven og garvesyren i vinen, hvilket gør dem egnede til ældre vine. Malbec sorten er en typisk sort og består af vinmarker, som er 40 år gamle eller ældre, derfor er denne region et værdifuldt og velkendt område.

Sorter resultater:

Vi har i øjeblikket ikke nogle produkter med dette mærke.

Vi anbefaler