Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Italien er det andenstørste vinland i verden, og der er ingen tvivl om, at deres rødvine hører til blandt de bedste. Italien har mange kendte vindistrikter og en årelang ekspertise indenfor vinfremstilling. Italiensk rødvin hører til blandt rigtig mange danskeres foretrukne valg, og nogle af de mest kendte rødvine fra Italien er: Amarone, Barolo og Brunello og Ripasso. Italien fremstiller, som så mange andre lande, både ringe vin og god kvalitetsvin. Vi gør derfor meget ud af at finde rødvine, som vi kan stå inde for både kvalitetsmæssigt men også kvaliteten holdt op imod prisen.

Der er som nævnt stor variation på italienske rødvine, der generelt spænder fra de mere elegante vine i nord til de mere varme, fyldige vine med sødme i syd. Nogle udvalgte italienske rødvine af god kvalitet er: Brunelli (Amarone vinhus i Valpolicella), Latium (Morini familien har flere vinmarker i Mezzanedalen), Fattoria Le Pupille (står bag nogle af bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana), Zeni (populært vinhus, der har eksisteret siden 1870 i Bardolino regionen), samt Menhir Primitivo Manduria (Cantine Menhir i Puglia blev først grundlagt i år 2000. De har fra starten fremstillet fremragende, autentiske vine).  

Sorter resultater:

VEROSSO Negroamaro Primitivo Salento IGT 2020 er en rigtig saftig sag.  Vinen er flot medium rubinrød. I næsen findes tørrede solbær og kirsebær, som i munden ledsages af røde bær oig lidt vanilje. En behagelig, medium fyldig vin med ganske blide tanniner og en dejlig blød eftersmag.

Velegnet til kylling, lyst kød, ikke for kraftigt oksekød, pizza- og pastaretter samt middel kraftige oste eller blot som et glas i utide. Serveres ved 16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

44,95 DKK 86,00 DKK (spar 41,05 DKK)

Barone Montalto Rosso Terre Siciliane IGT Passivento er en fyldig og blød rødvin fra det solrige Sicilien, som her kommer i en praktisk Bag-in-Box med hele 3 liter herlig rødvin.

Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der hér præsenterer sig som en bærmættet, tæt vin med blid struktur, hvor der er puslet om alle detaljer. I duft og smag er vinen domineret af skovbær med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento-stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en fornemmelse af sødmefuld, tørret frugt.

Vinen kan med stort velbehag nydes nu ved ca. 16 grader til kraftigere stege- eller gryderetter, ligesom vildt ligger lige for. Eller lad vinen ligge yderligere et par år og server den bare en anelse varmere, i takt med at de tertiære aromaer fra lagringen dukker op. 

Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord mellem 350 og 500 meter over havet, hvor kontrasten mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. Druernes naturlige koncentration boostes ved, at en del af druerne får lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres både sukker- og aromastoffer i druerne og giver vinen et udtryk, der kan minde om forbilledet, Valpolicella Ripasso.

1 boks indeholder 3 Liter. - 13,5% Alkohol

189,00 DKK 289,00 DKK (spar 100,00 DKK)

MASSERIA BORGO DEI TRULLI LIALA NEGROAMARO SALENTO IGP 2021

Super frugtig og intens Negroamaro, som Du ikke må snyde dig selv for at prøve! 

LIALA er fremstillet på 100% Negroamaro fra ca. 80 år gamle vinstokke fra Guagnano i Lecce-provinsen. Super lavtydende stokke, der kun leverer 7-800 gram frugt pr. vinstok! Dette bevirker, at vinen bliver enormt intens og sprængfyldt med frugt.

Dyb og intens purpurrød i glasset og med rig duft med aromaer af ribs og modne røde såvel som sorte kirsebær. I munden mødes frugten med krydrede noter af kanel, kaffe og vanilje, der gør, at vinen i ekstra grad fylder hele munden. Og så finder jeg en note a la kirsebærsten. Liala ér en meget fyldig vin, men den er harmonisk, fløjlsblød og bevarer sin elegance. Imponerende lang finish!

* HER FÅR DU SMÆK PÅ SMAGEN!

MIREA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

Server denne vin ved 15-16 grader til vildt eller grillet oksekød.

Anmeldelser:

* 97 Point Luca Maroni

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  16,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

 MASSERIA BORGO DEI TRULLI PRIMITIVO DI MANDURIA DOP 2021 er en fuldblods Primitivo, som er produceret på druer fra særligt lavtydende vinstokke i Manduria og Avetrana kommunerne i det sydlige Puglia.

Vinen er dyb rubinrød med mørk duft af blommer og modne brombær med et svagt animalsk strejf og et touch af eg. I munden oplever man en eksplosiv, solmættet såvel som tørret frugt blandet med lette grønne urter. Finishen på denne vin er lang med noter af blomme og krydderier.

Server denne Primitivo ved 15-16 grader til f.eks. vildt, oksekød, kraftige pastaretter eller italienske kødboller med tomatsauce.

5 X STJERNER i Vinavisen uge 48/2021

Citat: "Til prisen et rent KUP! Her har vi at gøre med en ualmindelig aromatisk og indtagende rødvin, hvor tilbudsprisen er et rent kup. Duften har friske mørke bær - blandt andet aroniabær - og strejf af korender, mens smagen er åben, rund og blød, fuld af modne bær og med en lang eftersmag, der slutter behageligt tørt og med en tilpas syre. Tilbudsprisen er et kup."

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 14,5% Alkohol.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,95 DKK 149,00 DKK (spar 49,05 DKK)

AMARONE VILLA SPINOSA CLASSICO DELLA VALP. 2006 16.5 % Alk.

Villa Spinosa Amarone.. *HELT VILDT GLAS AMARONE PÅ DEN GAMLE STIL!   

Rubinrød, med en på én gang frisk og sødmefuld duft med både blommer, svesker og rosiner, jordbær og hindbær, parfume og bag frugten gemmer der også en del cedertræ. Utroligt forførende duft. Smagen er fed og cremet med frugt af hindbær, sveskeblomme og nuancer af cedertræ og lakrids. Vi har fat i en powervin med fast frugtsyre og saftighed - men med sødmen i behold fra start til slut. Kraft og harmoni på samme tid. Vinen er velegnet til de største vildtretter, til braiseret kød og til modne oste. Eller som et glas meditations- eller samtalevin. 

Anmeldelser:

* "VINDER" I DEN NYE AMARONE BOG - SOM NUMMER 2 - (Nummer 1: Romano Dal Forno 2003)
*** 3 Glas ud af 3 mulige i Vinhulen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  16,5% Alkohol.

Spinosa er beliggende i Classico-zonen og opererer med et hektarudbytte på ca. 35 hl. Spinosas lave hektarudbytte giver vine med stort indhold af aroma- og smagsstoffer. Vinene modnes langsomt og fortjener god tid i glasset for rigtig at udtrykke sig.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

395,00 DKK 450,00 DKK (spar 55,00 DKK)

VEROSSO Rosso Bag-in-Box 3 liter

Er en rigtig saftig sag, vinen er flot medium rubinrød. I næsen findes tørrede solbær og kirsebær, som i munden ledsages af røde bær og lidt vanilje. En behagelig, medium fyldig vin med ganske blide tanniner og en dejlig blød eftersmag.

Velegnet til kylling, lyst kød, ikke for kraftigt oksekød, pizza- og pastaretter samt middel kraftige oste eller blot som et glas i utide. Serveres ved 16 grader.

En boks indeholder 3 liter - svarende til 4 flasker - 13,5% Alkohol.

149,95 DKK 185,00 DKK (spar 35,05 DKK)

Amarone Brunelli "Campo del Titari" Classico Riserva DOCG 2017

* TOP AMARONE!

Titari fremstilles udelukkende i de bedste årgange og produktionen er yderst begrænset. Kun de allerbedste og sundeste druer (75% Corvina Veronese og Corvinone, 15% Rondinella og 10%, Oseleta) anvendes. Druerne anbringes efter høst på fade og tørrer ved kontrolleret temperatur og luftfugtighed indtil ind i det nye år. Herved taber druerne ca. 40% af deres oprindelige vægt! Vinen lagres efter gæring og maceration på nye Allier fade i 36 måneder.

Brunelli Campo "Titari" Amarone fremstår dyb rubinrød. Duften er intens og vækker mindelser om mørke kirsebær og blommer, hindbær og røde ribs, med lette strejf af vanilje. Smagen er kraftig og robust, med en elegant syreprofil. Eftersmagen synes bare at blive ved og ved...

Dekanter vinen et par timer før servering og nyd den ved ca. 18 grader som meditations- eller samtale vin - eller til hovedretter med stegt oksekød, vildt og ragouter eller til modne oste.

Anmeldelser:

* 95 point - James Sucking (årgang 2011)
* 93 point - Robert Parker i Wine Advocate 2013 (årgang 2008)
* 92 point - Wine Spectator (årgang 2000)

 

1 flaske indeholder 75 cl. - 16,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

569,00 DKK 599,00 DKK (spar 30,00 DKK)

LATIUM Morini Amarone Campo Leon DOCG 2017

Husets stolthed. Til vinen anvendes Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta, samme sammensætning som hos Romano Dal Forno, hvis marker ligger op til Latium's. Et meget lavt udbytte på 30 hl/ha bidrager til et fremragende druemateriale at arbejde videre med. Før vinifikation tørres druerne i 100-120 dage i små 5-6 kg. kurve. Da de samtidig bruger ny gærings teknik (zymes) som giver mere koncentrerede og aromatiske vine, virker de 16 % alkohol, vinen har, ikke overvældende. Vinen har fået 30 måneder på en kombination af franske og amerikanske egefade på 220-500 liter. Efter fadlagringen får vinen 8-10 måneder på flaske før frigivelse til salg.

Campo Leon Amarone er levende rubinrød i glasset. I næsen er vinen intens og kompleks med modne røde bær og kirsebær sammen med et strejf af svesker og rosiner. Krydrede noter af muskat og strejf af kakao, vanilje og sort peber ledsager frugten. Vinen er varmende med saft og kraft med mærkbare, elegante tanniner. Morini-familien har virkelig produceret en raffineret, fyldig vin!

Nyd Campo Leon serveret ved 16-18 grader til rødt kød, mørkt fuglevildt og hårvildt eller til oste - og så er det for mange et klassisk valg til julemaden.

Tidligere anmeldelser:

94 point Robert Parker
Silver Medal by DECANTER MAGAZINE
2 glas i Gambero Rosso

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  16% Alkohol.

Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", nærmere betegnet i Mezzane-dalen. 

At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone, findes der flere eksempler på: Dal Forno, Roccolo Grassi, Corte Sant'Alda... Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte Sant'Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi, tæt på Dal Forno's vinmarker. Man benytter samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte (25 hl pr ha.), hvilket sikres dels gennem grøn høst og dels gennem at knække halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel, nærmest stilken, bliver brugt til vinproduktion.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

299,00 DKK 369,00 DKK (spar 70,00 DKK)

LATIUM Valpolicella Superiore "Campo Prognai" DOC 2016 er en usædvanlig god vin af denne type. Et meget lavt høstudbytte og sen høst er medvirkende til, at vinen med dens 15% alkohol fremstår flot og fyldig. Man bliver rent faktisk i tvivl om, hvorvidt det er Amarone, man har i glasset. En af de allerbedste Valpolicella Superiore, vi har smagt.

Nyd denne vin til kødretter som and, vildt, grillet oksekød, til intense pastaretter, risotto med svampe eller bare nydelse..

Tidligere anmeldelser:

*90 point i Veronelli
* 2 glas i Gambero Rosso
* 88 point - Robert Parker.
* Vinhulen.dk har givet årgang vinen 2 glas ud af tre og udnævnt den som "kanonvin til spotpris". De skriver: Rubinrød. Frisk og fyrig bærnæse med mørke kirsebær og brusende duft. Her kommer intet supplement, men det ville også være svært at komme forbi frugten, der er ekstremt frisk og intens. Smagen er blød med let sødme, friske kirsebær og knapt så voldsom som næsen med en god, fast frugtsyre og lette bittertoner. Renser godt i munden og går ikke på kompromis, når den lukker op for trænuancer og mørkt præg mod finalen, der indeholder en del tanniner. Vinhulen.dk den 15.12.2013.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", nærmere betegnet i Mezzane-dalen. 

At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone, findes der flere eksempler på: Dal Forno, Roccolo Grassi, Corte Sant'Alda... Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte Sant'Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi, tæt på Dal Forno's vinmarker. Man benytter samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte (25 hl pr ha.), hvilket sikres dels gennem grøn høst og dels gennem at knække halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel, nærmest stilken, bliver brugt til vinproduktion.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Barbera d'Alba 'Priòra' Superiore Fratelli Alessandria 2018

 Årligt produceres kun ca. 6.000 flasker af Frattelli Alessandrias "ambitiøse" Barbera fra markerne Rocche dell'Olmo i Verduno og den feterede Gramolere i Monforte d'Alba. Vinen tilbringer ca. et år på egefade af varierende størrelse fra 225-1.500 liter for at blødgøre druernes lidt kontante syre og give vinen et cremet touch og fadenes toastede aromaer. Duft og smag har potente bæraromaer af mørk og rød frugt samt aromaer med toastede fadnoter. Man fornemmer i de ekstremt fine tanniner, at der er brugt fade i virkelig topkvalitet. I smagen er der god interaktion mellem syre/friskhed og en moden, sødmefuld frugt. En vin som denne er skabt til de retter, der i de italienske køkken omtales som "primi", dvs. den af måltidets retter, der er først til at udvise en smule vægt, hertil hører bl.a. pastaretterne, hvor især de tomatbaserede er uforlignelige til denne vin. Lidt kanin eller stegt fjerkræ er heller ikke helt af vejen. Vi anbefaler et godt Bordeaux glas til denne vin og en serveringstemperatur på ca. 16-18°. Vinen er drikkeklar nu men vil også kunne henlægges op til 5-7 år fra høstdato, i hvilket fald man opnår en tobakket kant og mindre frugtdrevne aromaer.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 15% alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d?Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Fratelli Alessandria Barolo Monvigliero 2017 er lavet på egne håndhøstede druer, der efter høsten modnes i knap 3 uger, hvorefter vinen lagres ca. tre år på fade. Først tilbringer den 8 måneder år på franske tonneaux (500 L), fulgt af 24 måneder på 30-40 hl. fade af slavonsk og fransk eg med efterfølgende lagring i flaske før frigivelse.

Her er der stor nydelse allerede ved frigivelse, men vinen vil virkelig folde sig ud aromatisk ved yderligere lagring og med et henlæggelsespotentiale på 12-20 år fra høståret, har man ikke travlt.

Duft og smag er klassisk Monvigliero: På samme tid intens og let-på-tå med æterisk, svævende rød frugt, en dybereliggende mørk frugt, røde roser, mentol, tobak og trøffel. Der er lækker saftighed i frugten, der går godt i spænd med vinens ikke-frugtige elementer. Her er imposant fylde og koncentration, men Barolo Monvigliero kombinerer disse indtryk med elegance og en påfuglehale af feminine elementer i eftersmagen.

Det er en formidabel "duftevin" i et Bourgogneglas, men den kommer særligt til sin ret som madledsager, hvor den går uforligneligt til langtidsbraiseret kød med rodfrugter, til oksefilet med svampetilbehør, til fjer- eller hårvildt med 'efterårstilbehør' eller til en vellavet svamperisotto.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 14,5% alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d?Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

599,00 DKK

Barone Montalto Nero D´Avola 2017 37,5 cl.

Massive investeringer i reetablering af gamle vinmarker har gjort Sicilien til en af Italiens mest dynamiske vinregioner, hvor et stabilt, tørt klima og gode modningsbetingelser passer perfekt til de stedbundne druetyper i hænderne på yngre vinmagere med blod på tanden og Barone Montalto har nu gennem fem generationer dyrket vin på sydvestkysten, nær Marsala, hvor milde briser fra Middelhavet tilfører markerne en smule fugt og holder sommertemperaturerne i skak.

Den lokale rødvinsdrue Nero D'Avola dyrkes på lavproduktive vinmarker og denne saftige rødvin har således hentet sin krydrede og varme karakter fra denne drue, som sagtens kan stå på egne ben.

Vinen fremtræder dybrød og duften er frugtig med toner af krydderier. I munden præsenterer den sig med god smagsfylde med en note af vanilje fra den partielle fadlagring og afslutter med pæn længde i eftersmag. Prøv vinen til traditionelle, italienske pastaretter, grillede retter eller som en blød og frugtig hyggevin. Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca.16-17°.

 

1 flaske indeholder 37,5 cl. - 13,5% Alkohol

39,95 DKK 49,00 DKK (spar 9,05 DKK)

Castello Banfi Cum Laude 2017

Banfi Cum Laude er fremstillet på Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese og Syrah fra Montalcino i Toscana. Efter gæring har vinene fået en kortere tur på eg, Sangiovese på store 3-9000 liter tønder og de øvrige druesorter på mindre 350 liter fade.

Det er en vin med en intensduft af kirsebær, blommer og lakrids med et strejf af sorte oliven, peber og tobak. Det er en vin med stor kraft og fylde med markante, modne og sødmefulde tanniner. Her er virkelig tale om flot balance, helt ud i den lange eftersmag.

Cum Laude er særdeles velegnet til de fleste kraftige retter med såvel lyst som rødt kød og vildt samt til modne oste. Cum Laude er en nydelse allerede nu, men den har et stort henlæggelsespotentiale.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.



199,00 DKK 239,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Castello Banfi Belnero 2017

Vinen er hovedsageligt produceret af Sangiovese tilsat en lille procentdel Cabernet Sauvignon og Merlot druer, der er dyrket på Castello Banfi's egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Gæringen har fundet sted i en kombination af temperaturkontrollerede egetræstanke og rustfri stå og denne flotte rødvin har efterfølgende lagret 14 måneder på fransk eg (350-9000 liter).

Det er en utrolig flot vin med en intens duft af blomme og brombærmarmelade og krydrede fadnoter som vanilje, tobak og kaffe. Vinen er på en gang kraftig og med en blød struktur med modne, sødmefulde og elegante tanniner og en lang, harmonisk eftersmag.

Vinen passer perfekt til bl.a. rødt kød og vildt, f.eks. som ragú til en pastaret, eller mellemlagrede oste. Denne velafbalancerede vin kan med velbehag drikkes nu, men den har samtidig potentialet til yderligere henlægning.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.


Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi blev ved VinItaly 2010 kåret som "Bedste italienske vineri" - det var tolvte gang på sytten år at Castello Banfi løb med denne flotte titel!

 



199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Zeni FZ GENERAZIONE Amarone della Valpolicella Classico 2021

***** Smagfuld, fløjlsagtig og smukt afrundet Amarone fra det populære vinhus Zeni.

Vinen står flot, dyb rubinrød i glasset med en frugtdrevet næse, der byder på såvel røde som mørke frugter og krydderier. Smagen er fløjlsagtig og perfekt afrundet. Vi anbefaler at servere vinen ved 16-18 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam, samt fede kraftige oste.

Vinen er fremstillet på druesorterne: 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara fra hjertet af Valpolicella i det bakkede område nord for Verona. Efter den lange tørring af druerne og den efterfølgende gæring har vinen fået yderligere 3-4 ugers maceration og 2 års lagring på store 5000 liter egetræsfade.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol

299,00 DKK

Le Pupille Saffredi 2019 - IGT Maremma Toscana er en absolut IKONISK vin fra Elisabetta Geppetti! Saffredi er et blend af 70% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot og 4% Petit Verdot, med et høstudbytte på bare 50 hl/ha. Saffredi har fået 18 måneder på barriques (70% nye).

Dyb rubinrød og stadig med violette reflekser. Her er tale om en enormt aromatisk vin med solbær, sorte kirsebær og blomme samt kløver, kanel og lakrids. Vinen har en generøs, fløjlsagtig tekstur med runde tanniner. Den lange eftersmag ser en tilbagekomst af den intense frugt.

Saffredi 2019 vil være fremragende til fuglevildt - f.eks. stegt vagtel med tranebær - til rødt kød som f.eks. oksefilet vendt i kakaopulver med appelsin sauce og helt oplagt til en chateaubriand med trøffelsauce... Eller nyd et glas som meditationsvin og lyt til alle de historier, vinen har at fortælle - og tag dig god tid!

Formidabel vin allerede fra nu (efter behørig dekantering) og hele vejen frem mod 2045!

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Fattoria Le Pupille står bag en stribe af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma - ja velsagtens i Toscana generelt. Elisabetta Geppetti er kvinden, som sammen med Erik Banti satte gang i Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana, helt ude ved kysten. Klimaet her giver en perfekt modning af især Sangiovese druen til en stil, der bliver mere intens og kraftfuld pga. mere solskin om dagen, samt kølige nætter.

599,00 DKK

Dievole Chianti Superiore Le Due Arbie 2018

Chianti vin er indbegrebet af Toscana -  og Le Due Arbie, som er fremstillet på 80% Sangiovese og 20% Merlot og har ligget på fad i 12 måneder, er en blid hvirvelvind af modne røde frugter, violer og kirsebær. Livlig og med ungdommelige og samtidig harmoniske og afrundede tanniner.

Nyd vinen ved 14-16 grader til f.eks. kødfulde pastaretter eller grillet kød.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

99,00 DKK 149,95 DKK (spar 50,95 DKK)

Dievole Chianti Classico 2016

Dievole Chianti Classico DOCG 2016 er at betragte som vingårdens flagskib som dén vin, der bedst kommunikerer det unikke fra dette specifikke område og Dievole's respekt for det.

Vinene er fremstillet på 90% Sangiovese, 6% Canaiolo, 4% Colorino og fremstår lys rubinrød med  duft af violer modne, røde frugter - ikke mindst kirsebær. Smagen har en skøn mineralitet og forfriskende syre samt elegante og velintegrerede tanniner, som sammen med røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen.

Vinen er ideel med pasta med traditionelle saucer, grillet kød, vildt og ost.

Tidligere anmeldelser:
 95 point - Doctor Wine by Daniele Cernilli. (årgang 2015)
 Tre Glas - Gambero Rosso 2018. (årgang 2015)
 91 point - James Suckling. (årgang 2015)
 Guldmedalje - The WineHunter på Merano WineFestival. (årgang 2015)
     i Vinavisen
 90 point - Wine Spectator (årgang 2014)
 Sølvmedalje - Los Angeles International Wine Competition 2016 (årgang 2014)
 Bronzemedalje - Decanter Asia Wine Awards 2016 (årgang 2014) 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Dievole Novecento Chianti Classico RISERVA DOCG 2017 Dievole Novecento Chianti Classico Riserva repræsenterer 900 års historie. En historie, der begyndte tilbage i 1090 og Novecento blev skabt netop for at hylde den lange, lange historie.

****** TOP VIN !

Novecento er fremstillet på 95% Sangiovese, 3% Canaiolo og 2% Colorino fra syd/sydvest orienterede og økologisk dyrkede vinmarker med en beplantningstæthed på 5.000 stokke pr. ha., hvorfor det samlede hektarudbytte på 70 hl. dækker et lavt udbytte på 1,4 kg. pr. vinstok. Efter gæring på cementtanke har vinen fået 17 måneder på franske, uristede(!) 4.100 liter egefade.

Vinen er medium rubinrød med granatrøde reflekser. Duften er intens med modne kirsebær og morbær, friske laurbærblade og viol. Vinen er fyldig og velafbalanceret med udtalt mineralitet, elegante tanniner og Sangioveses karakteristiske syre. Vinen slutter i en lang, elegant eftersmag.

Vinen anbefales sammen med grillet eller braiseret kød, pasta med traditionelle saucer og ost.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% Alkohol.

Anmeldelse:

* 5 x ***** Stjerner i Vinavisen - Saft og kraft, tørhed og fad - en fin lidt kantet Chianti, der åbner sig, hvis den bliver plasket over i en karaffel et par timer før måltidet.

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

BRIZIO Rosso di Montalcino DOC 2019 er fremstillet 100% på Toscanas store drue, Sangiovese, som efter spontan gæring har fået 12 måneder på 5.400 liter uristet, fransk eg.

Næsen er intens og frugtig med modne, røde bær og frugter. Kirsebær og røde blommer, ikke mindst. Vinen er frisk, elegant og medium fyldig med noter af kirsebær, blommer og ribs. Vinens fine balance mellem moden frugt, syre og tanniner giver en vin, der giver lyst til et glas mere.

Vinen passer perfekt sammen med braiserede kødretter og til tomat- og kødbaserede pastaretter. 

 

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 13,5% Alkohol.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

BRIZIO BRUNELLO di Montalcino DOCG 2013 er, som Brunello skal være det, fremstillet 100% på Sangiovese fra marker, der fra og med 2016 er certificeret økologiske. Gæringen er sket uden tilsætning af kulturgæring og efter endt gæring har vinen fået godt og vel 36 måneder på 5.400 liter franske fade af uristet eg. Uristet eg ser man ikke ofte, men her er idéen, at fadet ikke må dominere frugten. Det gør Brizio Brunello til en elegant og forførende vin snarere end stor og volumniøs.

Vinen dufter skønt af moden rød og sort frugt, som ledsages af tydelige noter af viol og lakrids. I munden er der en flot balance mellem syre og moden frugt og vinen drikker fortrinligt nu, omend den vil udvikle yderligere komplekse, tertiære noter, som årene skrider frem.

Nyd Brizio Brunello med kalvekød, eller til såvel fjer- som hårvildt - og der må gerne følge en kraftig, fondbaseret sauce med.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% Alkohol.

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Podere Ruggeri Corsini AUTENZIO Piemonte DOC Albarossa 2016

* Super unik Piemonte-specialitet!

Intens duft, hvor frugten understøttes af fine florale noter og et krydret indspark såvel som lidt tobak. Smagen byder på mørk frugt og et let krydret udtryk, fasthed fra tørekstrakt og frisk syre.

Vinen er har gennemgået 10 dages maceration og har fået 30 måneder på fransk eg af varierende alder.

Albarossa er en krydsning fra 1938 (Professor Dalmasso) mellem Barbera og Nebbiolo Dronero og Albarossa Autenzio er fremstillet på druer fra en lille 0,4 hektar vinmark, hvor stokkene er omkring 18 år gamle. Vinen har fået 30 måneder på franske fade af forskellige alder. Årgang 2016 gav vin til ca. 2000 flasker.

Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til braiserede eller grillede retter på svinekød eller oksekød, til mørkere fjerkræ og vildt, polenta og til modne oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Næstved Vinkompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

189,95 DKK 249,00 DKK (spar 59,05 DKK)

Podere Ruggeri Corsini BAROLO BRICCO SAN PIETRO 2018

Medium dyb rubinrød med granatrøde kanter. Intens duft med med roser og violer, kirsebær orangeskal, tørrede urter samt kanel vanilje, tobak, lakrids og chokolade samt ristede hasselnødder.

Vinen er fadlagret 30 måneder på slovenske fade og man bemærker, hvordan andelen af både små fade og nye fade er markant mindre end i Corsini's Bussia, hvorfor fadpræget er noget mindre i Bricco San Pietro.

En elegant Bussia fra en super årgang, som vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til oksekød og vildt, braiserede kødretter, polenta, Risotto Milanese eller risotto tilberedt med svampe eller med godt med trøfler høvlet over eller til hårde oste som Parmiggiano-Reggiano.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14% Alkohol.

 

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Næstved Vinkompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

299,00 DKK 369,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Brunelli Campo del Maestro Verona IGT 2017  besidder en forførende blød charme og en smag fuld af nuancer. Denne 'cru' er tilegnet vinbonden, der igennem alle årene har dyrket sin vinmark med stor kærlighed. Vinen er fremstillet af de mest dyrkede lokale druer i Verona: Overvejende Corvina, men også en betydelig andel af Oseleta og så med mængder af Rondinella, Negrara, Corvinone, Croatina, Forselina, Dindarella og så Cabernet Franc. Alle druer håndplukkes og udvælges, når de enkelte sorter er modne. Resultatet af et spekatulært blanding. Vinen har en forførende blødt udtryk med bouquet af røde, vilde bær, muskatnød og krydderier. Smagen er blød og rund med modne og delsvist tørrede frugtnoter og markeret frugtighed, som giver vinen et sødmefuldt udtryk, men den besidder også både en god, fast frugtsyre, lette bitternoter som kirsebærsten samt en del tanniner, der bidrager til at give vinen struktur.

Vores anbefaling er at servere vinen ved en temperatur på ca. 18 grader til grillet kød, stege, vildt og mellemlagrede oste. 

Druerne er tørret i 4 måneder efter appassimento-metoden, dernæst lagret i 2 år på fad og slutteligt fået yderligere 1 år på flaske.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15% Alkohol.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen stadig foregår med afsæt i gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen.

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier.
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d'Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Brunello Pa'Riondo Ripasso Classico Superiore 2021 - en vin i topklasse og med en flot intens rubinrød farve, med en rig og gennemtrængende duft, med strejf af sort ribs, brombær og friske sveskeblommer, samt en let vaniljeduft. Smagen er dyb, blød, koncentreret og kraftig.

Det bedste udvalg af årgangens Valpolicella druer gæres på de tørrede drueskind af Amarone vinen. Det endnu saftige drueskind danner en anden gæring, der øger alkoholprocenten. Efter denne fremgangsmåde bliver vinen mere rig på farve og dufte, og det styrker samtidig vinens udvikling i årene frem. Efter lagring i 18 måneder på egetræs fade, får vinen balance og struktur, nye aromatiske strejf og en stabil farve. Efterfølgende modnes vinen 6 måneder på flaske før den sendes på markedet.

Vinen er perfekt til julemaden, til oksekød (grillet) og vildt og til mellemmodnede oste. Bør serveres ved en temperatur på 17-18° C.

Tidligere anmeldelser:

91 point - James Suckling (årgang 2021)
92 point - James Suckling (årgang 2015)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14% Alkohol.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,95 DKK 139,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Amarone Brunelli Campo Inferi Classico DOC Riserva 2012

*  Top Amarone!

Luigi Brunelli fremstiller udelukkende Campo Inferi i de bedste årgange og produktionen er stærkt begrænset. Til vinen anvendes 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella og 5% Corvinone fra de sundeste drueklaser fra vinmarken "Campo Inferi". Druerne tørres ved kontrolleret temperatur og luftfugtighed i fire måneder. Efter gæring og maceration har vinen fået 24 måneder på 1.800 liter egefade.

En blød rødvin med lidt krydrede bær, og man kan virkelig smage de tørrede druer. Kraftig rubinrød farve med et let ravgult strejf. Den raffinerede og meget elegante bouquet er præget af sød kakao og ristet kaffe. Smagen er varm og rund, minder om smeltet chokolade og om syltede kirsebær i brandy, fuld og silkeagtig. Eftersmagen er helt tilfredsstillende, rig og vedvarende. Denne særlige udvalgte vin får navnet fra vinmarken med samme navn, der ligger i San Pietro In Cariano.

Campo Inferi har rigtig godt af at blive iltet et par timer før servering, hvorefter vi anbefaler at nyde den ved 17-18 grader til grillet eller braiseret oksekød, til både hår- og fuglevildt, f.eks. som ragout eller perlehøne med trøffelfyld. Prøv også vinen til modne oste eller som ren meditationsvin.

* 5 Grappoli i Guiden Bibenda 2017
* 94 point - James Suckling (årgang 2011).
* 91 point - Wine Spectator
* 93 point - WineEnthusiast Magazine

Citat: "Campo Inferi Riserva Amarone opens with very sweet and beautiful tones of red fruit candy, raspberry jam, nutmeg and cinnamon. It offers more rich sweet fruit flavors in the mouth and would pair perfectly with honey baked ham with cloves." (ældre årgang)

 

1 flaske indeholder 75 cl. - 16,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

499,00 DKK 549,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Montigoli Amarone DOC 2018

Montigoli er en klassisk, mørk og kraftig Amarone, der introducerer sig i glasset med en mørk granatrød farve. I duften finder man moden frugt og krydderier og masser af varme. Smagen er koncentreret med masser af sødme og fylde, der på harmonisk maner balancerer det samlede indtryk. Montigoli er en fin eksponent for en mere slank fortolkning af Amarone og er en fin ledsager til rødt kød, vildt, mørke kødretter og "tørre" oste. Vi anbefaler at dekantere vinen en times tid inden serveringen og at nyde den ved ca. 16 grader.

Vinen er fremstillet af 70% Corvina, 15% Rondinella og 15% Corvinone fra 5 kommuner i dalen omkring byen Negrar i Valpolicella Classico. Druerne får efter høst lov at tørre til slutningen af januar. Efter overstået gæring, lagrer vinen mellem 18 og 24 måneder på store egetræsfade.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 15,5% Alkohol

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

BRIZIO Brunello di Montalcino RISERVA DOCG 2012 - Dievole

Vinen er lavet på 100% Sangiovese, der er håndhøstet fra vinstokke, der er beliggende sydvest for Montalcino i en højde på 330-350 meter orienteret syd/sydvest mod havet og Maremma. Vinen har ligget 48 måneder pa store, 5.400 liter franske egetræsfade og derefter yderligere minimum et år på flaske.

2012 er en unik årgang i Montalcino, som giver vinene en utrolig struktur med ekstremt høje niveauer af polyphenoler og en meget høj farveintensitet. Kompleks og intens duft med meget moden bærfrugt, som fremhæves af noter af urter. I munden ledsages aromaerne af delikat krydrede noter. Vinen er flot balanceret, frisk og intens med markante, modne tanniner. 

Fremragende sammen med grillet kød, råvildt, kalvekød og modne oste. Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca. 16-18 grader. Nyd vinen nu og frem mod 2030.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14,5% Alkohol.

499,00 DKK 545,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Tenuta Meraviglia Bolgheri Rosso 2018 - Dievole er fremstillet på 70% Cabernet Franc og 30% Cabernet Sauvignon fra 15-16 år gamle stokke. Vinen har lagret 12 måneder på store, franske fade og efterfølgende 3 måneder på flaske.

* Elegant, velstruktureret Bolgheri med en lang finish.

Intens, medium rubinrød med lysere nuancer. Duften domineres af modne frugter som brombær og kirsebær med lette urtede noter. Denne meget elegante vin opleves som velstruktureret og forfriskende med en lang finish.

Tenuta Meraviglia er perfekt sammen med stegt og grillet kød, f.eks. okse og vildt. Vi anbefaler at servere den ved 16-18 grader.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% Alkohol.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

ZENI Amarone Barriques Classico DOCG 2013 er en bragende flot Amarone! 

Vinen er fremstillet på 40% Corvina, 50% Corvinone og 10% Rondinella fra kommer fra det berømte Classico område i Veneto. Druerne er håndplukket og kun de bedste drue bliver udvalgt. Druerne får lov at tørre hele 4 måneder, før vinifikationen påbegyndes. Herved sker en ekstrem opkoncentrering af bl.a. sukker og aromastoffer. Efter endt gæring og maceration får vinen 12-24 måneder på franske barriques, afhængig af årgangen. 

'Barriques' har en smuk, dyb rubinrød farve og en gennemtrængende duft med masser af blommer, skovbær og kirsebær, vanilje, krydderier og kakao. Fyldig og harmonisk med en lækker tanninstruktur, der giver vinen et super elegant udtryk. Flot, flot vin.

Vinen passer godt til kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam samt fede kraftige oste.

Anmeldelser:

* 2018 97 Point Decanter World Wine Awards – Platinum 2013
* 2018 Mundus Vini 2018 – Gold 2013
* 2018 Verona Wine Top – Diploma di merito 2013

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 16% Alkohol.

Cantina Zeni:

Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af vine fra hele området omkring Bardolino ved Gardasøen.

349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Podere Ruggeri Corsini Barbera d´Alba DOC 2017 er en fremragende Barbera og årgang 2017 illustrerer fint, hvor fint Barbera tolererer endog meget varme årgange uden at tabe sin friske syre. Vinen er smukt rubinrød. En frugtig, syredrevet vin med smagstoner af modne sorte kirsebær, hindbær og blåbær, et urtet strejf, tørrede blade og et lille lakridsbid.

Vi anbefaler, at du ilter vinen en times tid før servering, så den får mulighed for at åbne sig, og nyder den ved 15-16 grader til lyst fjerkræ, svinekød, kødbaserede pastaretter eller en burger - og så er Barbera nok den ultimative vin til en rigtig god, hjemmelavet lasagne.

* 4 stjerner ud af 5 i VinAvisen (årgang 2015) - der skriver: "Fyldig og frugtagtig madvin - smagsmæssigt en kraftig vin med en varm, blød og rund smag. I slutningen lidt stilke og blade og et bid, der er fint til mad. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet."

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14,5% Alkohol.

119,00 DKK 189,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Amarone Brunelli Classico DOC 2017/2020 fra det super populære vinhus, Brunelli er fremstillet på 65% Corvina Veronese, 25% Rondinella samt 10% Corvinone. Druerne gennemgår den klassiske, månedlange tørring i tørrerum forud for vinifikationen. Vinen har fået 2 år på en blanding af mindre og større fade.

Vinen fremstår ungdommeligt dyb rubinrød. Duften karakteriseres af sødmefuld frugt som ribs, blåbær og kirsebær samt af den karakteristiske vaniljeduft fra fadlagringen.
Smagen er imponerende, varme og bløde strejf spiller sammen med et flot syreniveau og tanniner af høj kvalitet, som sammen giver en god struktur, der sikrer vinens balance.
En elegant vin med en markant og kraftig fylde.

Vi anbefaler at ilte vinen i en rummelig karaffel et par timer inden serveringen og derefter nyde den ved ca. 16-17 grader til smagfulde kødretter, hår- eller fuglevildt, oksebøf, grillet kød eller tørre lagrede oste.

Tidligere anmeldelser:

  94 POINT | JAMES SUCKLING TASTING SESSION 2019/2020
  95 POINT | JAMES SUCKLING TASTING SESSION 2018/2019
   GOLD MEDAL | Challenge International du Vin 2019
   GOLD MEDAL | Challenge International du Vin 2018

   GOLD MEDAL | Mundus Vini 2017
   GOLD MEDAL | Mundus Vini 2015
   GRAND GOLD MEDAL | Concours International des Vins à Lyon

1 flaske indeholder 75 cl. - 15% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Gerone Governo All'Uso Toscano 2020 er produceret med rødder i mere end 700 års gamle, toskanske produktionstrationer.

Kender Du ikke til Governo All'Uso Toscano og er Du fan af Valpolicellas Ripasso vine, er det hér muligvis lige en vin for dig! Gerone's Governo er fremstillet på Toscana's store drue, Sangiovese, tilsat andre lokale druesorter, som får lov at tørre en tid under Toscana's varme sol, hvorved mosten opkoncentreres og således opnås større fylde i vinen. Sangiovese med dens ret markante syreniveau tager rigtig godt imod denne tørring, da den forøgede sødme i mosten går rigtig godt i hånd med Sangioveses friske udtryk.

Vinen er medium rubinrød og med noter af modne kirsebær, skovbær, nelliker, lidt vanilje og tørrede urter i både duft og smag. Vinen er rigtig fint afstemt med balance mellem blød og fyldig vin på den ene side og friskhed på den anden. Governo er en glimrende ledsager til grillet eller stegt oksekød - f.eks. en cuvettesteg - til fjerkræ og lys kød eller kødbaserede pastaretter. Vinen bør serveres ved 16-18 grader.

5 x 5 stjerner i Vinavisen uge 50/2021. 

Tidligere anmeldelser:

* 98 point - Luca Maroni (årgang 2017) 98 Point ud af 99 - og Best Producer 2018.
* 98 point - Luca Maroni (årgang 2016) 98 point ud af 99 - *ONE OFF THE BEST RED WINES OF THE YEAR.
* 96 point - Luca Maroni (årgang 2015).

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol.

69,95 DKK 129,00 DKK (spar 59,05 DKK)

Barone Montalto Rosso Terre Siciliane IGT Passivento 2020

Fyldig og blød rødvin fra det solrige Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der hér præsenterer sig som en bærmættet, tæt vin med blid struktur, hvor der er puslet om alle detaljer. I duft og smag er vinen domineret af skovbær med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento-stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en fornemmelse af sødmefuld, tørret frugt.

Vinen kan med stort velbehag nydes nu ved ca. 16 grader til kraftigere stege- eller gryderetter, ligesom vildt ligger lige for. Eller lad vinen ligge yderligere et par år og server den bare en anelse varmere, i takt med at de tertiære aromaer fra lagringen dukker op. 

Anmeldelser:
* Guldmedalje af det 22. Berliner Wein Trophy i 2018 (årgang 2017)
* Guldmedalje af AWC Vienna 2018 - International Wine Challenge (årgang 2017)

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. 14% Alkohol.

Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord mellem 350 og 500 meter over havet, hvor kontrasten mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. Druernes naturlige koncentration boostes ved, at en del af druerne får lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres både sukker- og aromastoffer i druerne og giver vinen et udtryk, der kan minde om forbilledet, Valpolicella Ripasso.

Vinen er gæret i Barone Montaltos moderne vineri i Santa Ninfa i 15 dage under temperaturkontrol med intens maceration, hvorefter den inden sammenstikning lagres 4 måneder på franske 2. og 3. års fade.

79,95 DKK 119,00 DKK (spar 39,05 DKK)

MASSERIA BORGO DEI TRULLI PRIMITIVO SALENTO IGP 2021 leverer virkelig stor value for money.

Den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon fra vinhuset Masseria Borgo dei Trulli producerer Primitivo på højt niveau fra Salento i den syditalienske Puglia region. Hos Trulli har man fokus på produktion af oprindelige druesorter af højeste kvalitet.

* GODT KØB!

Primitivo Trulli er intenst rubinrød  og udviser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker, varme krydderier og hvid peber. Mundfølelsen er fyldig og koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men stadig faste tanniner samt en lang eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med tomatbaserede retter, oksekød, lam, vildt, krydret svinekød eller kylling samt medium faste oste. Vinen nydes bedst ved en temperatur på 15-16 grader. 

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  14% Alkohol.

Masseria Borgo dei Trulli dækker over i alt 45 ha jord, inklusive 25 ha vinmarker. Vinhuset producerer vine af mørke, tykskallede druesorter, hvor der er fokus på oprindelige druesorter og interessante produktionsmetoder. Der er 20 ha Primitivo, inklusive den 10 ha store 'Saracena' vingård, der er plantet i det gamle Albarello-system (med fritvoksende busktræer).

Masseria Borgo dei Trulli vingården henter sit navn fra det traditionelle Puglia med tørstenshytter med kegleformede tage. Tagene kaldes Trulli og hytterne blev hovedsageligt brugt som lagerrum af Saracen-befolkningen for hundreder af år siden.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

79,95 DKK 119,95 DKK (spar 40,00 DKK)

MASSERIA BORGO DEI TRULLI MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA DOP 2021 er en intens vin med masser af power! 

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra særdeles lavtydende (Kun 600 gram druer pr. stok!) vinstokke, fra Maruggio i Puglia. MIREA lagres på en blanding af nye og brugte franske barriques i 10 måneder.

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af modne, sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og sandeltræ. Mundfølelsen er stor og intens. Munden fyldes med komplekse lag af bløde, elegante tanniner, vanilje, svesker, rosiner, kaffe og honning. Finishen synes bare at blive ved og ved med et sødmefuldt touch fra fadlagringen.

MIREA er formidabel til de helt store bøffer fra slagteren, til vildt, modne oste eller som ren og skær meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

MIREA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

Anmeldelser:

* 97 point - Luca Maroni

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  17,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

MASSERIA BORGO DEI TRULLI SALICE SALENTINO DOP RISERVA 2019 er en lækker, fyldig og fløjlsblød italiener.

Vinen er produceret på 90% Negroamaro og 10% Malvasia Nera, omhyggeligt udvalgt blandt lavtydende stokke i provinsen Brindisi i det sydlige Puglia. Vinstokkene er hhv. opbundet efter Guyot og bush wines: “Alberello Pugliese”. Plantetætheden er ca. 5.500 planter pr. ha med et gennemsnitligt udbytte på 1,5 kg pr. vinstok. Planterne er i gennemsnit 20 til 35 år gamle.Begge druesorter høstes manuelt i slutningen af ​​september. De to druesorter fermenteres sammen i rustfri ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25​​° C i 8-10 dage.

Vinen har en dyb purpurrød farve og udviser intense og elegante aromaer af solbær, kandiserede frugter, hvid peber og krydderier. I munden opleves vinen fyldig, fløjlsagtig blød og rig med kompleksitet, bløde tanniner samt en lang, vedholdende finish.

Trulli Salice Salentino Riserva serveres bedst ved 15-16 grader - og gerne sammen med f.eks. kødbaserede pastaretter, tomatbaserede retter, til rødt kød og vildt.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  14,5% Alkohol.


 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

MASSERIA BORGO DEI TRULLI PRIMITIVO SARACENA SALENTO IGP 2019 er en kraftig, fuldblods-Primitivo!

Primitivo druerne høstes fra omhyggeligt udvalgte, lavtydende vinmarker i Maruggio i et område kaldet ”Saracena” i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinmarkerne er beplantet efter ”Albarello Pugliese” systemet med omkring  5.500 planter pr. ha. og et gennemsnitligt udbytte på 1 kg pr. vinstok fra de i gennemsnit 60 år gamle vinstokke.

Druerne håndplukkes omhyggeligt i begyndelsen eller midten af ​​september. Ca. 14 dage før høst, "klemmes" hver stilk, så tilførslen af vand mv. stoppes og en tørringsproces påbegyndes allerede på vinstokken! Resultat bliver lufttørrede druer, som giver Saracena dens fyldige og intense smag. Saracena! Vinen får 10 måneder på franske barriques og yderligere 4 måneder i kælderen, inden den frigives.

Vinen er dyb granatrød med intense aromaer af tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber og chokolade. Mundfølelsen er rund og intens med lag på lag af vanilje, svesker, kaffe og kirsebær og det hele får struktur af bløde, modne fadtanniner. Eftersmagen er lang og frugtmættet.

Primitivo Saracena serveres bedst ved 15-16 grader til vildt, oksekød, tomatbaserede retter og hårde oste. Eller snup et glas som meditationsvin.

Anmeldelser:

* 97 point - Luca Maroni
* GULDMEDALJE ved Mundus Vini
* DECANTER - Kåret i stor test, som en af de 18 bedste Italienske rødvine under kr. 180,-

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 15% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Barolo DOCG - Podere Ruggeri Corsini, Del Comune Monteforte d´Alba 2016 en stærkt limiteret Barolo fra den super dygtige Nicola Agramante. Druerne til denne Barolo er høstet ved håndkraft og man har anvendt 100% afstilkning. Fermentering og maceration er sket med pump over adskillige gange dagligt. Efter endt maceration har vinen fået 36 måneder på slavonske 3.000 liter fade.

Denne Barolo er medium rubinrød med granatrøde og orange reflekser, typisk for Nebbiolo med selv kun et kort liv bag sig. I næsen starter vinen som frisk og intens, inden varmere aromaer tager over. Kandiserede og bitre kirsebær, blommer, jordbær og hindbær samt noter af chokolade, hasselnødder, lakrids, kanel, vanilje og urter. Som enhver god Barolo er vinen velstruktureret med solide tanniner og markant syre, hvilket giver vinen rygrad.

Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til braiseret oksekød og vildt, risotto, f.eks. med svampe eller Milanese, og polenta samt intenst smagende retter baseret på modne og krydrede oste. Og så ér Barolo den ypperste trøffelvin!

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14% Alkohol.

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Amarone ZENI Della Valpolicella Classico DOCG 2018 - 3 liter i trækasse

 

Vinen fremstår flot, dyb rubinrød og besidder en levende og frugtig bouquet med noter af røde frugter og krydderier. Smagen er fløjlsagtig og perfekt afrundet. Vi anbefaler at servere vinen ved 16-18 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, oksekød og kraftige oste.

Vinen er fremstillet på druesorterne: 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara.

En kasse indeholder 1 flaske - 300 cl. 15% Alkohol.

 

1.299,00 DKK 1.499,00 DKK (spar 200,00 DKK)

Zeni Rosso del Lago Rosso Veronese 2019 er en rigtig dejlig vin fra Zeni's hånd.

Vinen er fremstillet på 70% Corvina og Corvinone samt 15% af hver af Cabernet og Merlot. De bedste klaser sorteres fra ved håndkraft og tørres i en periode før vinifikationen. Vinen lagres afhængigt af årgang mellem 1 og 2 år i egefade og får efterfølgende en kort lagring i rustfri ståltanke.

Rosso del Lago har en lækker, medium fyldig krop og er en frugtig og saftig rødvin med modne, mørke bær, krydderurter, toast, vanilje og en lidt rosinagtig sødme fra tørringen af druerne.

Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til f.eks. flæskesteg og andesteg, bøffer fra grillen, oksemørbrad og markante oste.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14% alk.

79,95 DKK 119,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Zeni FZ Ripasso Superiore Valpolicella 2021 er en lækker Ripasso fra ZENI. Vinen fremstår superflot i sin dybt rubinrøde robe med duft af modne sorte kirsebær frugt, som generelt er skønt moden. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde. 

Vinen er fremstillet på Corvina, Rondinella og Molinara og kun de bedste druer fra de bakkede vinmarker håndhøstes og indgår i denne vin. Vinen har fået 10-12 måneder på eg, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

Her kan vi virkelig tale om seriøs Ripasso, som fortjener at blive nydt ved en temperatur på 15-16 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 14% Alkohol

99,95 DKK 169,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Banfi Col di Sasso 2021

Banfi er hele 12 gange på 17 år kåret til "Årets italienske vineri" og hér har de begået en dejlig, saftig rødvin på et blend af Sangiovese og Cabernet Sauvignon, hvor både gæring og den efterfølgende korte lagring er foregået på temperaturstyrede rustfri ståltanke for at bevare størst mulig friskhed i vinen.

Smuk rubinrød vin med masser af moden frugt som kirsebær, blommer og blåbær med et strejf af solbær og et klædeligt peber-touch.

Server Col di Sasso ved en 15-17 grader til kødbaserede retter, mellemlagrede oste eller bare som et hyggeglas i utide.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 13% Alkohol.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Banfi l'Altra Barbera d'Asti 2019

Druerne til l'Altra er 100% Barbera, som kommer fra marker i Strevi i provisen Alessandria i Piemonte. Gæringen er foregået ved ganske moderate temperaturer (24-25°C) for at bevare den friske frugtkarakter i vinen.

l'Altra fremstår flot, dyb rubinrød og med friske frugtaromaer af blomme og kirsebær samt viol. I munden fornemmes den friskhed, der altid karakteriserer Barbera-druen, som balanceres nydeligt af sødmen fra de modne tanniner.

Nyd vinen ved en 15-17 grader til f.eks. rødt kød eller modne oste - og så er Barbera bare fantastisk til lasagne!

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 13% Alkohol.

169,00 DKK

Loacker Gran Lareyn 2017

Gran Lareyn er fremstillet på den norditalienske drue, Lagrein, og er inspireret af harpespilleren Lareyn, der spillede til prins Torcols fester, hvor vinen varmede deltagernes hjerter.

Vinen har en delikat, frugtig bouquet med intense antydninger af vanilje, krydderier, eukalyptus og skovbær. En elegant rødvin med en fyldig og frugtig smag med bløde tanniner og en lang, behagelig finish.

Vi ser ikke meget Lagrein herhjemme, men her er chancen for at prøve den til diverse kødretter på såvel svin som okse og vildt eller til hårde oste.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5% Alkohol

199,00 DKK

Masseria Borgo dei Trulli Salice Salentino DOP 2020

Dejlig, fyldig og fløjlsblød vin fremstillet på 90% Negroamaro og 10% Malvasia Nera fra lavtydende vinmarker med 15-25 år gamle vin stokke i Brindisi i det sydlige Puglia.

 GODT KØB!

Druerne høstes ved håndkraft sidst i september måned og begge sorter gærer sammen ved 23-25°C i 8-10 dage med jævnlig délestage og remontage (rack and return hhv. pumping over). Efter malolaktisk gæring kommer 80% af vinen på rustfri stål, mens de sidste 20% får 8 måneder på brugte 500 liter tonneaux fade.

Vinen har intense aromaer af solbær, vanilje og chokolade. Smagen opleves som fyldig, fløjlsagtig og elegant.

Nyd vinen ved 15-16 grader - gerne tomat- eller kødbaserede pastaretter eller braisseret rødt kød og vildt.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 13,5% Alkohol.

79,95 DKK 109,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Réva Barolo 2017

Réva Barolo er lavet med Nebbiolo-druer fra syd- og sydvestvendte marker, der ligger ca. 260-360 meter over havoverfladen i Monforte d'Alba, Novello, Serralunga d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår manuelt og der laves kun 4.500 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30-35 dages maceration fulgt af 24 måneder i brugte egetønder

Det hér er super elegant rød frugt, salvie, og en anelse tobak. Elegant, men stadig fyldig med flot struktur og forbavsende tilnærmelige tanniner for så ung en Barolo.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Tidligere anmeldelser:

2021 - JAMESSUCKLING.COM
92 points til Réva Barolo DOCG 2017

2021 - ROBERT PARKER - WINE ADVOCATE
91 points til Réva Barolo DOCG 2017

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

399,00 DKK

Réva Barolo Cannubi 2017

Réva Barolo er lavet med Nebbiolo-druer og 100% af Lampia-klonen fra en af Barolo's MGA-marker (Cru), den østvendte Cannubi mark i Barolo. Høsten foregår manuelt og der laves kun 2.000 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30-35 dages maceration fulgt af 24 måneder i brugte egetønder og yderligere 6 måneders flaskelagring før frigivelse.

Réva Barolo Cannubi er über elegant! En sublimt balanceret vin, der starter med duftnoter af hengemte krydderier, kirsebær og lakrids. Smagen er fyldig og vedholdende med en skøn struktur med smukt samspil mellem syre og tannin.

1 kasse indeholder 3 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol 
LEVERES I OWB

Tidligere anmeldelser:

2021 - JAMESSUCKLING.COM
96 points til Réva Barolo Cannubi 2017

2021 - ROBERT PARKER - WINE ADVOCATE
93 points til Réva Barolo Cannubi 2017

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

1.699,00 DKK 1.759,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Réva Barbera d'Alba Superiore 2020

Réva Barbera d’Alba Superiore er lavet med Barbara-druer fra hhv. San Sebastiano i  Monforte d'Alba MGA-marken (Cru) Ravera i Novello, ca. 360-380 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 15.000 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30 dages maceration på ståltank efterfulgt af 12 måneder på eg.

Fyldig, struktureret og vedholdende vin med noter af røde bær, kandiseret frugt og krydderier. På en gang fyldig og med stor friskhed og absolut 100% drikkeklar lige nu.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol

Tidligere anmeldelser:

2020 - JAMESSUCKLING.COM
92 points til Réva Barbera d’Alba Superiore 2018

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

 
199,00 DKK 219,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Réva Dolcetto d’Alba

Réva Dolcetto d’Alba er lavet med Dolcetto-druer fra San Sebastiano i Montforte d'Alba, ca. 360 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 10.000 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering i ståltank med 10-15 dages maceration efterfulgt af yderligere 6 måneders modning i ståltank

Frisk og enormt imødekommende vin med stor, stor drikkevenlighed, for det hér smager skønt med noter af kirsebær, peber og lavendel. Super balance i syre- og tanninstruktur. Du får 

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol.

Hos Réva i Langhe producerer den unge winemaker komet, Gianluca Colombo syv forskellige, fantastiske neo-klassisk piemontesiske naturvine, herunder Barolo, Barbera, Nebbiolo d’Alba, Dolcetto samt Langhe Bianco og alle er vinene dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Italien har siden 1963 opdelt de bedste vine i to kvalitets klassifikationer: DOC og DOCG – der sikrer en vis kvalitet og overholder specifikke regler i forhold til druesammensætning, udbytte, ekstrakt, syre og alkohol. Dertil kommer to kategorier som falder under EU's bordvin: VdT (Vino de Tavola) og IGT (Indicazione Geografica Tipica). Under den nye EU lovgivning hedder de to førstnævnte DOP og de to sidstnævnte IGP.

Italien har 20 vinregioner, hvor de bedst kendte er Valpolicella, Piemonte, Toscana og Puglia. Der er en rød tråd mellem mad og rødvin i Italien, og de mange vinregioner er opstået på grund af den lokale madkultur, der hersker i de enkelte regioner. Forskelligheden afspejles i de forskellige vinregioner og især i rødvinstyperne, som også påvirkes af de store geografiske og klimatiske forskelle, der hersker i Italien.

Hyppigt benyttede druetyper til italiensk rødvin er: Nebbiolo, Sangiovese, Barbera, Corvina, Aglianico, Primitivo og Nero d’Avola.

Vi anbefaler