Tomatin - Monbazillac Cask 12 års
Siden 1897 har der været en stille revolution under udfoldelse i hjertet af det skotske højland.
Det naturligt bløde vand i Alt-na-Frith bliver blandet med den skotske byg. Destilleret i høje, slanke kobber pott stills og ud kommer der den blødeste og meget frugtagtige spiritus. Spiritussen modnes skånsamt i nøje udvalgte egetræsfade, der frembringer den karakteristiske single malt whisky fra Tomatin Distillery – The soft side of the highlands
"Med The French Collection vil vi vise hvor stor en indflydelse forskellige typer af fade har på det endelige resultat – i dette tilfælde 4 forskellige franske vin- og spiritusfade."
Selve whiskyen der er destilleret i 2008, blev først lagt på traditionelle skotske egetræsfade, derefter i 2017 flyttet til Monbazillac-, Sauternes-, Rivesaltes- og Cognac-fade og til sidst aftappet i 2021. Resulterede er en storslået samling Tomatin Whiskyer med en "French Finish", uden filtrering og med sin naturlige farve.
Der er kun 6.000 flasker af hver udgave tilgængelig i verden, alle aftappet til 46%. Danmark har fået 60 flasker af hver udgivelse!
MONBAZILLAC – nr. 1 af 4
Whiskyens aroma danser mellem noter af mørk ahornsirup og intens espresso, balanceret med kanelbagte æbler. På ganen er der en sød kornsmag kombineret med sød mælkechokolade og bivoks forud for subtile krydderier og nøddesmag. Eftersmagen er rig med valnød og ahornsirup.
Destilleret i april 2008, flyttet til Monbazillac Cask i juli 2017 og aftappet i marts 2021
1 flaske indeholder 70 cl. - 46% Alkohol
Næstved VinkompagniMerkurvej 5A, 4700 Næstvedtlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dknaestvedvinkompagni.dk |