Populær
-13%

Karlsmühle Kaseler Nies'chen Riesling Spätlese

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Model/varenr.: 140 0103

Karlsmühle Kaseler Nies'chen Riesling Spätlese 2019

Spätlese er måske det niveau, der allerbedst afspejler den geniale kombination af sødme og syre, som kun de bedste tyske Riesling mestrer. En vin med sødme virker kun tung og ubalanceret, hvis syreniveauet ikke matcher. Denne balance mestrer Karlsmühle og man får her en meget alsidig vin. 

I duft og smag finder du en herlig, ren Riesling-aroma, der fungerer som katalysator for markens mineralske komponenter, der her består af gråskiffer. Grønne æbler og fersken med lidt røde bær og et krydret element i retning af kanel. Sødmen er præsent, men den er så absolut ikke anmassende og vinen har ekstrakt nok til et langt liv på langs.

Den er superb til f.eks. kammuslinger (evt. glacerede i en bisque), en kraftig chili-ret eller til sushi, hvor wasabien nemt tager magten fra selv den bedste tørre vin, ligesom den passer rigtig fint til en frugtbaseret dessert, hvor sødmen ikke er for intens.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. 7,5% alkohol.

Der findes fortsat rigtig mange fordomme om tyske vine med sødme. Fordomme, der stammer fra markedets allerbilligste vine, som ingenlunde yder landets fornemme vintradition nogen retfærdighed. For når de halvtørre til søde vine er bedst, så hører de til blandt verdens største vine. Og når det så er sagt, ja så er det mere end svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende kvalitet for pengene. 

Weingut Karlsmühle er beliggende i Ruwer, hvorfra vinene er mindre blomstrede i stilen end i Mittelmosel med en kraftigere frugt og tydelig mineralitet. Weingut Karlsmühle laver både tørre og søde vine fra godt 12 hektar marker, hvis undergrund består af et dybt lag skiffer med nedbrudt skiffer i toplaget.
Trods områdeangivelsen 'Mosel' på denne vin, så stammer al vinen fra egne marker i Ruwer.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Næstved Vinkompagni

Merkurvej 5A, 4700 Næstved

tlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dk

naestvedvinkompagni.dk