-24%

Podere Ruggeri Corsini AUTENZIO Piemonte DOC Albarossa

189,95 DKK 249,00 DKK (spar 59,05 DKK)
Model/varenr.: 120 0106

Podere Ruggeri Corsini AUTENZIO Piemonte DOC Albarossa 2016

* Super unik Piemonte-specialitet!

Intens duft, hvor frugten understøttes af fine florale noter og et krydret indspark såvel som lidt tobak. Smagen byder på mørk frugt og et let krydret udtryk, fasthed fra tørekstrakt og frisk syre.

Vinen er har gennemgået 10 dages maceration og har fået 30 måneder på fransk eg af varierende alder.

Albarossa er en krydsning fra 1938 (Professor Dalmasso) mellem Barbera og Nebbiolo Dronero og Albarossa Autenzio er fremstillet på druer fra en lille 0,4 hektar vinmark, hvor stokkene er omkring 18 år gamle. Vinen har fået 30 måneder på franske fade af forskellige alder. Årgang 2016 gav vin til ca. 2000 flasker.

Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til braiserede eller grillede retter på svinekød eller oksekød, til mørkere fjerkræ og vildt, polenta og til modne oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5% Alkohol.

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Næstved Vinkompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Næstved Vinkompagni

Merkurvej 5A, 4700 Næstved

tlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dk

naestvedvinkompagni.dk