-13%

Leo Martín Selección Mencía

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Leo Martín Selección Mencía 2016
 
Mencía-druen, der stadig er alt for ukendt herhjemme, er en vinøs kamæleon, hvis vine både kan være helt lette og læskende sommerrødvine men også dramatisk og tætvævede. Leo Martín Selección ligger trygt mellem de to yderligheder.
 
Bierzo ligger i det kuperede, nordvestligste hjørne af Castilla y León, på grænsen til Galicien og er en DO karakteriseret ved stor friskhed og spændstighed i vinene - egentlig ganske ’u-spansk’, hvis man tænker på den gængse opfattelse spansk vin. Druerne høstes fra højtliggende marker beplantet med hele 80-120 år gamle vinstokke, hvilket giver et naturligt lavt høstudbytte af smagsintense druer. Jordens indhold af nedbrudt skiffer og kvarts fornemmes i vinene, hvor mineralerne giver en herlig kompleksitet.
 
Efter gæring på rustfri stål har vinen fåett ni måneder på eg og herefter en lang flaskelagring, hvorved tanninerne er blevet afrundet. Vinen er endnu ungdommelig med en solid kerne af rød og mørk bærfrugt med lidt dystre mineraler. Vinen er tør, fyldig og intens med lige dele punch og velsmag.
 
Prøv vinen til rustikke kødretter – gerne fra grill eller grillpande ;-) – og den er fremragende til simremad som f.eks. braiserede kalvehaler. Det hér bliver aldrig en 'begyndervin', men der skal også være plads til vin for de mere øvede. Denne vin er et flot eksempel på den spanske mangfoldighed og det "nye vin-Spanien" og den nysgerrige vil blive belønnet.
 
1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13% Alkohol.

 

Nydes ny og en håndfuld år frem, serveret ved ca. 15-17°.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Næstved Vinkompagni

Merkurvej 5A, 4700 Næstved

tlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dk

naestvedvinkompagni.dk