Kopke Colheita 1974
Kopke Colheita 1974
Når en helt frisktappet portvin lige siden 1974 er lagret oxidativt på gamle egefade, så er det åbenlyst, at vi hér har med vellagret, moden vin at gøre. Årtiers nøjsomt kontrolleret oxidation og langsom men konstant fordampningsrate giver en skøn kombination af koncentration og kompleksitet i en vin, der er et resultat af lagringen og - dog i langt mindre grad end andre vintyper - af årgangens luner.
Kopke mestrer denne vintype som få og vinene er fremragende til prisen.
1974 var et specielt år i Portugals historie, idet nellike-revolutionen betød en fredelig afslutning på årtiers diktatur der heldigvis for vinindustrien forblev et ideologisk projekt, der ikke bredte sig meget længere end til Lissabons opland.
Denne 50 år gamle portvin byder på både den friskhed og spændstighed, som god, frisktappet colheita er garant for; en balance der vil forblive intakt i årene fremover. Husk at værdsætte, at dette er vin, der er færdiglagret under optimale forhold, og som frigives i fuldmoden tilstand. Dette stærkt fordyrende tiltag kan man i dag desværre kun opleve fra et ekstremt limiteret antal af verdens vinproducenter.
Kopke Colheita 1974 har den helt rette alder, hvor al oprindelig frugt er udvandret; tilbage står nu resultatet af lagringen; valnødder, brunsviger og syltede svesker i det aromatiske førersæde, mens rancio, julekrydderier og ristede, gyldne fadnoter er en væsentlig del af helheden. En dejlig æterisk syre giver både balance og friskhed. Alle kanter er poleret bort i en cremet, hedonistisk portvin. Eftersmagen er minutter om at fortage, hvilket er en positivt, hvis vinen smager godt.
Dette er ophøjet meditationsvin til alle portvinsentusiaster – ikke blot en særdeles passende gave til 50 års-fødselarer, guldbrudepar og historieinteresserede.
Serveres af et godt hvidvinsglas ved en temperatur på 13-16°.
Næstved VinkompagniMerkurvej 5A, 4700 Næstvedtlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dknaestvedvinkompagni.dk |