-7%

CRUINO Rosso Veronese ZENI IGT

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Model/varenr.: 120 1240

CRUINO Rosso Veronese ZENI IGT 2013 er en fed, lækker rødvin, som snildt kunne gå for at være en Amarone, hvis man smagte den blindt. Vinen smukt dyb rubinrød med granatrøde reflekser. Næsen er en sand bombe af indtryk med toner af tørret frugt, rosiner, svesker, mørke kirsebær og blommer samt undertoner af julekrydderi med noter af kanel. Smagen er kraftfuld med et balsamisk touch. Vinen klinger af i en skøn, blød eftersmag. Som tidligere nævnt, minder Cruino om stor Amarone, men bare lidt mere moderne i sit udtryk, fremstillet på 100% Corvina, som den er.

Vinen bør dekanteres og serveres til kraftigere kødretter, hvor tilbehøret også er i den kraftigere ende. Passer perfekt til hårvildt og mørkt fuglevildt, grillet oksekød, krydrede og braiserede retter og så er det en oplagt julevin, der både klarer and og flæskesteg.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 16% Alkohol.

Første årgang af Cruino var 1986, og det var dengang en banebrydende vin, da Zeni var de første lade en vin lavet på 100% Corvina lagre på nye franske egetræsfade. Denne vin laves som en Amarone. Samtlige druer håndplukkes og selekteres grundigt, hvorefter de tørrer i omkring to måneder. Under tørringen fordamper en del af vandindholdet i druerne, så der udelukkende er en koncentreret saft tilbage i druerne med et højere sukkerindhold end normalt. Denne opkoncentrering medvirker også til vinens højere alkohol niveau, som dog bestemt ikke generer.
Vinen har tilbragt 10-14 måneder på ny, fransk eg.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Næstved Vinkompagni

Merkurvej 5A, 4700 Næstved

tlf: 2384 2019, mail@aestvedvinkompagni.dk

naestvedvinkompagni.dk

spacer Update cookies preferences