Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

LATIUM Valpolicella Superiore "Campo Prognai" DOC 2016 er en usædvanlig god vin af denne type. Et meget lavt høstudbytte og sen høst er medvirkende til, at vinen med dens 15% alkohol fremstår flot og fyldig. Man bliver rent faktisk i tvivl om, hvorvidt det er Amarone, man har i glasset. En af de allerbedste Valpolicella Superiore, vi har smagt.

Nyd denne vin til kødretter som and, vildt, grillet oksekød, til intense pastaretter, risotto med svampe eller bare nydelse..

Tidligere anmeldelser:

*90 point i Veronelli
* 2 glas i Gambero Rosso
* 88 point - Robert Parker.
* Vinhulen.dk har givet årgang vinen 2 glas ud af tre og udnævnt den som "kanonvin til spotpris". De skriver: Rubinrød. Frisk og fyrig bærnæse med mørke kirsebær og brusende duft. Her kommer intet supplement, men det ville også være svært at komme forbi frugten, der er ekstremt frisk og intens. Smagen er blød med let sødme, friske kirsebær og knapt så voldsom som næsen med en god, fast frugtsyre og lette bittertoner. Renser godt i munden og går ikke på kompromis, når den lukker op for trænuancer og mørkt præg mod finalen, der indeholder en del tanniner. Vinhulen.dk den 15.12.2013.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", nærmere betegnet i Mezzane-dalen. 

At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone, findes der flere eksempler på: Dal Forno, Roccolo Grassi, Corte Sant'Alda... Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte Sant'Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi, tæt på Dal Forno's vinmarker. Man benytter samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte (25 hl pr ha.), hvilket sikres dels gennem grøn høst og dels gennem at knække halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel, nærmest stilken, bliver brugt til vinproduktion.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Brunelli Campo del Maestro Verona IGT 2017  besidder en forførende blød charme og en smag fuld af nuancer. Denne 'cru' er tilegnet vinbonden, der igennem alle årene har dyrket sin vinmark med stor kærlighed. Vinen er fremstillet af de mest dyrkede lokale druer i Verona: Overvejende Corvina, men også en betydelig andel af Oseleta og så med mængder af Rondinella, Negrara, Corvinone, Croatina, Forselina, Dindarella og så Cabernet Franc. Alle druer håndplukkes og udvælges, når de enkelte sorter er modne. Resultatet af et spekatulært blanding. Vinen har en forførende blødt udtryk med bouquet af røde, vilde bær, muskatnød og krydderier. Smagen er blød og rund med modne og delsvist tørrede frugtnoter og markeret frugtighed, som giver vinen et sødmefuldt udtryk, men den besidder også både en god, fast frugtsyre, lette bitternoter som kirsebærsten samt en del tanniner, der bidrager til at give vinen struktur.

Vores anbefaling er at servere vinen ved en temperatur på ca. 18 grader til grillet kød, stege, vildt og mellemlagrede oste. 

Druerne er tørret i 4 måneder efter appassimento-metoden, dernæst lagret i 2 år på fad og slutteligt fået yderligere 1 år på flaske.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15% Alkohol.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen stadig foregår med afsæt i gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen.

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier.
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d'Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Ripasso Pariondo - Brunelli Classico Superiore 2018 - en vin i topklasse og med en flot intens rubinrød farve, med en rig og gennemtrængende duft, med strejf af sort ribs, brombær og friske sveskeblommer, samt en let vaniljeduft. Smagen er dyb, blød, koncentreret og kraftig.

Det bedste udvalg af årgangens Valpolicella druer gæres på de tørrede drueskind af Amarone vinen. Det endnu saftige drueskind danner en anden gæring, der øger alkoholprocenten. Efter denne fremgangsmåde bliver vinen mere rig på farve og dufte, og det styrker samtidig vinens udvikling i årene frem. Efter lagring i 18 måneder på egetræs fade, får vinen balance og struktur, nye aromatiske strejf og en stabil farve. Efterfølgende modnes vinen 6 måneder på flaske før den sendes på markedet.

Vinen er perfekt til julemaden, til oksekød (grillet) og vildt og til mellemmodnede oste. Bør serveres ved en temperatur på 17-18° C.

Tidligere anmeldelser:

92 point - James Suckling (årgang 2015)
"TOP wine 2018" - Vivino (årgang 2015)
90 point - Wine Enthusiast
* Gold Medal - Concours International de Lyon 2013

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14% Alkohol.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,95 DKK 139,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Ripasso Superiore Valpolicella ZENI MAROGNE DOC 2018 er en lækker Ripasso fra ZENI. Flot dyb rubinrød med en duft af modne sorte kirsebær og generelt velmodnet frugt. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde. 

Vinen er fremstillet på 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara, hvortil kun de bedste drueklaser fra de bakkede vinmarker håndhøstes. Vinen har fået 10-12 måneder på eg, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

Her er virkelig tale om en seriøs Ripasso, som vi særligt anbefaler at nyde ved en temperatur på 16-17 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

Tidligere anmeldelser:

* 92 Points - James Suckling (Årgang 2016)
* 1 glas af Gambero Rosso Vini d’Italia 2018 (årgang 2015)
* Vini d’Italia Gambero Rosso 2017 (årgang 2014)
* Vinibuoni d’Italia 2017 – Corona 2015
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2016 (årgang 2014)
* Diplom of merito af Verona Wine Top 2016 (årgang 2014)
* 88 Point af Annuario dei Migliori Vini Italiani 2016 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2016 (årgang 2013)
* Diploma de Merito af Verona Wine Top 2015 (årgang 2013)
* Decanter World Wine Awards 2015 – Segnalazione (årgang 2013)
* Guldmedalje af Enolions 2015 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2015 (årgang 2012)
* 2 stjerner af vini di Veronelli 2015 (årgang 2012)
* Verona Wine Top – Diploma di Merito 2013 (årgang 2011)
* Sølvmedalje af Concours Mondial Bruxelles 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Mundus Vini 2011 (årgang 2009)
* Bronzemedalje af International Wine Challenge 2011 (årgang 2009)
* Decanter World Wine Awards – Segnalazione 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Hong Kong International Wine & Spirit Competition 2011 (årgang 2009)
* Guldmedalje af Mundus Vini 2010
* Sølvmedalje af Decanter World Wine Award 2009 (årgang 2007)
* Bronzemedalje af Challenge International du Vin 2009 (årgang 2007)
* Diplom of Merito af Verona Wine Top 2009 (årgang 2007)

En kasse indeholder 6 flasker – 14% Alkohol.

129,95 DKK 169,00 DKK (spar 39,05 DKK)

CRUINO Rosso Veronese ZENI IGT 2013 er en fed, lækker rødvin, som snildt kunne gå for at være en Amarone, hvis man smagte den blindt. Vinen smukt dyb rubinrød med granatrøde reflekser. Næsen er en sand bombe af indtryk med toner af tørret frugt, rosiner, svesker, mørke kirsebær og blommer samt undertoner af julekrydderi med noter af kanel. Smagen er kraftfuld med et balsamisk touch. Vinen klinger af i en skøn, blød eftersmag. Som tidligere nævnt, minder Cruino om stor Amarone, men bare lidt mere moderne i sit udtryk, fremstillet på 100% Corvina, som den er.

Vinen bør dekanteres og serveres til kraftigere kødretter, hvor tilbehøret også er i den kraftigere ende. Passer perfekt til hårvildt og mørkt fuglevildt, grillet oksekød, krydrede og braiserede retter og så er det en oplagt julevin, der både klarer and og flæskesteg.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 16% Alkohol.

Første årgang af Cruino var 1986, og det var dengang en banebrydende vin, da Zeni var de første lade en vin lavet på 100% Corvina lagre på nye franske egetræsfade. Denne vin laves som en Amarone. Samtlige druer håndplukkes og selekteres grundigt, hvorefter de tørrer i omkring to måneder. Under tørringen fordamper en del af vandindholdet i druerne, så der udelukkende er en koncentreret saft tilbage i druerne med et højere sukkerindhold end normalt. Denne opkoncentrering medvirker også til vinens højere alkohol niveau, som dog bestemt ikke generer.
Vinen har tilbragt 10-14 måneder på ny, fransk eg.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Zeni Corvar Rosso Veronese 2012 er fremstillet på 50% Corvina Grossa og 50% Cabernet Sauvignon, der er håndhøstet i flere tempi, alt efter hvornår druerne har opnået den optimale modenhed. Druerne tørre i små kasser i et stykke tid, indtil de bliver til ”rosiner”. Vinen har fået 12-18 måneder på franske barriques.

Vinen har en flot dyb rubinrød farve med et granatrødt skær. Bouqueten har noter af moden rød bærfrugt med søde krydrede noter og vanilje. I munden opleves vinen fløjlsagtig med en harmonisk kompleksitet.

Vi anbefaler at servere Corvar til rødt kød, braiseret kød, vildt, and, cremede og faste lagrede oste eller som ren hygge. Nyd Corvar ved 17-18 grader og lad gerne vinen ilte en halv times tid før servering.

Tidligere anmeldelser:

* 2 stjerner af vini di Veronelli 2015 (årgang 2010)
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2014 (årgang 2010)
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2013 (årgang 2009)
* Bronzemedalje af Challenge International du Vin 2012 (årgang 2008)

En kasse indeholder 6 flasker – 15,5% Alkohol.

Cantina Zeni:

Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af vine fra hele området omkring Bardolino ved Gardasøen.

275,00 DKK 295,00 DKK (spar 20,00 DKK)

ZENI Valpolicella Ripasso - Magnum 150 cl.

Flot dyb rubinrød med en duft af modne sorte kirsebær og generelt velmodnet frugt. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde. Her får man så bare hele 150 cl. eller to hele flasker. Der er bare noget særligt ved at servere vin fra magnumflasker!

Vinen er fremstillet på 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara, hvortil kun de bedste drueklaser fra de bakkede vinmarker håndhøstes. Vinen har fået 10-12 måneder på eg, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

Her er virkelig tale om en seriøs Ripasso, som vi særligt anbefaler at nyde ved en temperatur på 16-17 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

Tidligere anmeldelser:

* 92 Points - James Suckling (Årgang 2016)
* 1 glas af Gambero Rosso Vini d’Italia 2018 (årgang 2015)
* Vini d’Italia Gambero Rosso 2017 (årgang 2014)
* Vinibuoni d’Italia 2017 – Corona 2015
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2016 (årgang 2014)
* Diplom of merito af Verona Wine Top 2016 (årgang 2014)
* 88 Point af Annuario dei Migliori Vini Italiani 2016 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2016 (årgang 2013)
* Diploma de Merito af Verona Wine Top 2015 (årgang 2013)
* Decanter World Wine Awards 2015 – Segnalazione (årgang 2013)
* Guldmedalje af Enolions 2015 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2015 (årgang 2012)
* 2 stjerner af vini di Veronelli 2015 (årgang 2012)
* Verona Wine Top – Diploma di Merito 2013 (årgang 2011)
* Sølvmedalje af Concours Mondial Bruxelles 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Mundus Vini 2011 (årgang 2009)
* Bronzemedalje af International Wine Challenge 2011 (årgang 2009)
* Decanter World Wine Awards – Segnalazione 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Hong Kong International Wine & Spirit Competition 2011 (årgang 2009)
* Guldmedalje af Mundus Vini 2010
* Sølvmedalje af Decanter World Wine Award 2009 (årgang 2007)
* Bronzemedalje af Challenge International du Vin 2009 (årgang 2007)
* Diplom of Merito af Verona Wine Top 2009 (årgang 2007)

 

En flaske indeholder 150 cl. – 14% Alkohol.

295,00 DKK 349,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler
Update cookies preferences