Hacienda Monasterio Cosecha Ribera del Duero

349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)
Model/varenr.: 130 1025

Hacienda Monasterio Cosecha 2019 Ribera del Duero er en ekstremt lækker vin og fænomneal value!

Hacienda Monasterio Cosecha fremstår prægtigt rubinrød i glasset og dufter skønt af brombær og kirsebær, mynte, kaffe, og lakrids med en grafitnote. Smagen er fyldig og krydret, med en elegant struktur og silkebløde tanniner.

I 1990 kom Peter Sisseck kom til Spanien - til Hacienda Monasterio, hvor han skulle forestå driften af vineriet og beplantning af vinmarkerne. Monasterio er i dag et suverænt hus med vidt berømmede vine. Høstudbyttet er enormt lavt (ca. det halve af Bordeaux's 1. cru’er), hvilket bidrager til større koncentration i den færdige vin - noget, mange vinelskere sætter pris på - men det resulterer også i et væsentligt mindre indtjeningsgrundlag for producenten pga. det mindre antal flasker. Vinen produceres med så stor grundighed, konsekvens og kyndighed, at vi danskere har al mulig grund til at kippe med flaget.

Hacienda Monasterio er i 2019 produceret af 78% Tempranillo, 12% Cabernet Sauvignon og 10% Merlot, men kan variere afhængig af årgangens beskaffenhed.

* Top vinhus i Ribera.
* Økologisk dyrket!

Tidligere anmeldelser:

* 95 Point RP (2015)
* 92 ud af 100 Point af Robert Parker (årgang 2011).
Citat fra Robert Parker: Peter Sisseck of Pingus fame makes the wines of Hacienda Monasterio. The 2007 Crianza, sourced from estate vineyards, is a blend of 75 % Tinto Fino and the balance Cabernet Sauvignon, Merlot, and Malbec aged for 17 months in 40 % new French oak.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

Der produceres årligt ca. 14.000 kasser på Monasterio, svarende til ca. 21 hl/ha. Der stilles meget store kvalitetskrav på Hacienda Monasterio, og det er almindelig praksis, at der udvælges kritisk ved den endelige blanding. Udbyttet før selektion ligger normalt på 26 hl/ha. Efter endt gæring forbliver en ikke ubetydelig del af vinen tilbage i presseresterne, hvoraf kun 5% anvendes i den færdige vin. Således er andelen af den vin, der løber fra gæringskarret af sig selv, helt oppe på 95%.
Når udbyttet er så ekstremt lavt, skyldes det, at jordbundens vandforsyning og næringsrighed er meget begrænset. På Monasteria står vinstokkene tæt for at hindre stor drueproduktion. Nye opbindings-systemer er under overvejelse, og visse steder i brug, men Tempranillo dyrkes ikke sjældent i den traditionelle buskform - et system, der ligeledes giver lavt udbytte pr. vinstok og dermed også pr. ha. 

Hacienda Monasterio ligger mellem Pesquera og Valbuena del Duero. Godset er primært beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), men der produceres også Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Malbec. Ønolog/vinmager Peter Sisseck har formået at løfte kvaliteten, og vinproduktionen på Hacienda Monasterio siden 1990 til den absolutte top i Spanien.

En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne, god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero den danske vinmager Peter Sisseck tryller på Dominio de Pingus!

Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er vingården Hacienda Monasterio. Det var her han grundlagde succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig i lige høj grad for Hacienda Monasterio.
Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Området er egentlig ikke særligt gæstfrit for mennesker, ej heller specielt charmerende. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillodrue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. Peter Sisseck trives dog tilsyneladende her i dette vineldorado. Han er for længst accepteret af de lokale i denne afsides del af Spanien. Nu ser man ikke længere skævt til den skøre viking fra nord, men derimod betragtes han som den store helt og frelser, der mere end de fleste kan tage æren for områdets verdensberømmelse.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk